Jump to content

ungutvikler

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)
 1. Har faktisk laget CV'en i LaTeX, med 2 kolonner. Får plass til alt jeg trenger der på en A4 side. Hvorvidt det er derfor jeg har fått intervju hver gang er uvisst.
 2. Stemmer det at dagpengegrunnlaget regnes ut ifra de siste 12 månedene? Jeg er i prøveperioden (6 måneder) for en 100% stilling og er nå permittert 60%. Det gjør det vanskelig å anskaffe en annen jobb, og dagpengegrunnlaget mitt (om det regnes de siste 12 månedene) er i overkant av 220K. Jeg går altså kraftig ned i lønn og det gir ringvirkningen i hele økonomien min i en periode som arbeidsgiveren estimerer til å vare i 3-4 måneder. Er dette gyldig grunn for å si opp jobben og likevel kvalifiserer til dagpenger sånn at jeg får anledning til å anskaffe en annen jobb?
 3. Hei, lurer på om noen har erfaring med hvor man kan finne deltidsjobb for et kortere engasjement? Ser for meg 60% jobb over en periode på 3-4 måneder. Ser for meg å jobbe med å sette opp enkle nettsider ol. Årsaken til kort engasjement er permittering fra fulltidsjobb og noe å drive på med frem til studiestart. Skulle egentlig ha jobbet der frem til slutten av Juli. Har erfaring med Python, Django, MySQL/Postgres/Redshift, Noe Java og C++, PHP, HTML/CSS, Javascript/Typescript, Angular. Også jobbet med LAMP/Nginx/Docker.
 4. Vil tippe 500-550 er lønn du burde være meget fornøyd med etter selv å ha søkt i området Gratulerer med tilbud! Send meg gjerne en PM med bedre beskrivelse av stillingen og privat/offentlig så kan jeg kanskje gi deg litt mer pekepinn utifra mine egne tilbud
 5. Hva mener du med folk på gulvet? Har du basis kunnskap om programmering og sylskarp spesialisering innen f.eks. AWS eller Azure så er markedsverdien din skyhøy. Bedrifter sparer millioner på å ha korrekt utgangspunkt for nye systemer slik at man slipper å lage "remakes" frem i tid, og er villig til å betale for software arkitekter millionlønn for å ha den garantien. Ikke overraskende i mine øyne.
 6. Kjøretidsanalyse, mengdelære, optimering og algoritmer. Alt dette er matematikk, og jo, det dekkes av matematiske fag. Selvsagt skal man se ann situasjonen, det er jeg veldig enig i, men å ta hensyn til datastrukturer ol. er ikke å overoptimalisere, men enkelt og greit å skrive korrekt kode slik at man ved eventuelle senere anledninger slipper å fikse opp i det. Men som du sier så kommer det selvsagt ann på situasjonen, men det dukker stadig opp tilfeller hvor det er totalt oversett.
 7. Det stemmer at høyere utdanninger ofte har fag som dekker det grunnleggende, men min oppfatning er at folk stort sett pugger seg til eksamen, og glemmer det i ettertid. Veldig lite forståelse av bruken i praksis. Godt eksempel er bruken av lister og hashtabeller om hverandre.
 8. Det offentlige bruker fullført utdanning ALT for strengt i bedømmelse av lønn i mine øyne. Når lønnstilbudet jeg får fra det offentlige er lavere for en med fullført bachelor uten erfaring, etter selv å ha 4 år som deltidsutvikler og jobberfaring hver sommer + deltid de siste 10 årene, samt 3 av 5 år på høyere utdanning fullført så er det noe som skurrer i mine øyne.
 9. Har ikke selv tatt IT-utdannelse, men jobber som software utvikler. Jeg tror for å bli konkurransedyktig utvikler så burde man spe på med mer matematikk i utdanningen. Det er utfattelig mye matematikk som burde være kjent når man utvikler nye systemer, så med mindre man kun skal jobbe med rammeverk og andre ferdige løsninger så er i hvert fall min oppfatning at en del utviklere har for lite matematikk kunnskap og veldig ofte hater matematikken i tillegg. Det som er flott med matematikken er jo at den ikke forsvinner med det første og dermed ikke er "verdiløs" etter et par år. Aner ikke hvor mange ganger jeg har møtt utviklere som er totalt blanke på forskjellige datastrukturer og sorteringsalgoritmer, og ikke minst aldri har laget egne effektive algoritmer. Ufattelig mye brute force og greedy approach i kildekodene jeg har sett.
 10. Hei, usikker på om dette var riktig kategori, men lurer litt på hva tanken er på skatteetaten sin praksis om ikke å tilbakebetale beløp til gode dersom det ligger under 100,-? Med andre ord så lønner det seg ikke å treffe LITT over... men antar at skattetaten vil kreve alt som er under uansett? Bare en liten rant da skatteetaten nettopp stakk av med 99,-....
 11. Mac funker til det meste grunnet Bash terminalen. Har ikke vært borti noe Windows krav selv og det finnes alltid andre versjoner av software til mac, men om det skulle oppstå finnes det datasaler med windows på skolen til å gjennomføre de fåtalls oppgavene som krever det. Da tenker jeg på type .NET framework arbeid, .NET Core fungerer helt fint på Mac. Ellers burde alt fungerer som vanlig
 12. Sikkert en liten misforståelse der ja. Innlegget var ment som en generell tanke rundt outsourcing OG remote arbeid. Flere bedrifter sa de ønsket å ha folk på kontoret fremfor å jobbe remote etter å ha forsøkt i flere år å effektivisere den prosessen. Her snakker jeg alt fra små selskap til store internasjonale selskap. Det finnes sikkert forskjellige syn på det, og avhenger sikkert veldig mye av arbeidet som utføres (progging vs. studering). Inntrykket mitt er i hvert fall at norske bedrifter søker mer og mer etter utviklere som kan komme innom kontoret regelmessig.
 13. Min oppfatning under jobbsøking siste året har vært at flere og flere bedrifter med behov for utviklere ønsker å "inn-source" stillingene igjen grunnet dårlige erfaringer med remote-arbeid. Noe de har sagt under intervjuer at er årsaken til økende behov for å ansette lokalt. Antar at dette dreier seg om typisk billige utviklere i fastjobb fra utlandet fremfor f.eks. konsulenter til mindre prosjekter. Med andre ord så går veldig mange bedrifter tilbake på trenden om å outsource ren IT-utvikling.
 14. Stillingstittel: Softwareutvikler Sektor: Privat Erfaring: 4 år deltid i liten bedrift, 9 år hobbyprogging Alder: nedre 20 årene Utdanning: 3 år høyere utdanning (ufullført) Sted: Ikke Oslo Goder: Kursing og sertifisering, mobil, karrieremuligheter Lønn: ca. 515 000 + overtid
×
×
 • Create New...