Gå til innhold

Heinseberg

Medlemmer
  • Innlegg

    495
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heinseberg

  1. Hei

    Er på utkikk etter et sitat fra en kjent nazist som uttalte noe som omhandlet arrestasjon av jøder. Jeg husker ikke spesifikt hva som ble sagt, men det handler i bunn og grunn om at når jøder skulle arresteres så måtte man regne med at noen uskyldige ble tatt også. Dette «hørte liksom med». Mistenker at det kanskje var Karl Marthinsen eller en annen høytstående norsk nazist som sa det. Evt Henry Rinnan. 
    Er en long shot, men kanskje noen vet..

  2. PHS burde uten tvil gjøre som Forsvaret og selektere med fysiske og psykiske tester, og ha et mer omfattende opptak. 
    En god politimann/politikvinne er ikke nødvendigvis den som har 5 i snitt på VGS, og klarer 5 pull-ups. Men heller en psykisk sterk person, som kan vise omsorg for alle uansett hvem du møter. 
    Tror PHS mister mange gode kandidater nettopp fordi snittet har skutt i været de siste årene, og mange faller fra fordi de ikke hadde verdens største interesse for diktanalyse på VGS, og ikke fikk toppkarakter av den grunn. 
     

    • Liker 3
  3. Hei

    Har akkurat fått fiber i huset, og har ca 400-500 mbs når jeg står rett ved modemet. 
    Når jeg er andre steder i huset dropper det dramatisk og på speedtest varierer det fra 20-100 mbs. 
    Derfor kjøpte jeg i dag TP-Link Deco M5 AC1300, for å forhåpentligvis få litt raskere download-speed andre steder i huset. 
    Jeg unplugga den forrige routeren og koblet til den nye boksen, og satt de to andre steder i huset. 
    Dette fungerte dårlig og hastigheten ble ikke noe spesielt raskere. Dette gjelder både når jeg er koblet trådløst, og når jeg bruker kabel til feks xboxen. 
    Jeg kan svært lite om dette, så det er mulig jeg gjør noe feil. 
    Noen innspill på hva det kan være? Eller evt om det er leverandør av Internett som er problemet. 8D594BD0-29DD-47B1-BD80-5BCEDFF1E40F.thumb.jpeg.4e4889d02f96f50cc44dc461cbb264bd.jpeg

  4. Hei

    Har bestemt meg for å bestille fallskjermkurs, og gjøre det nødvendige for at jeg kan hoppe alene, altså ikke tandem.

    https://www.fallskjerm.no/pamelding-aff-kurs/

    https://www.fallskjerm.no/pamelding-aff-fjc/

    Dette er det jeg har sett på foreløpig, men jeg er fortsatt usikker på hvilke av disse kursene jeg skal velge. Dersom jeg velger det "ett-hopps-kurset", da får jeg jo kun ett hopp. Er det da mye tiltak hvis man ønsker å fortsette for å kunne gjøre dette igjen? Er man avhengig av egen skjerm dersom dette blir en hobby, og man vil gjøre det flere ganger?

    Noen som har erfaring? 

  5. Hei

    Er ute etter støyreduserende ørepropper som skal brukes til trening (styrke og løping).

    Er ute etter støyreduserende med tanke på at jeg snart skal i Forsvaret, og har da hørt at det er gull verdt å ha noen slike på rommet.

    Kunne like gjerne hatt headset, men siden jeg kommer til å bruke det mens jeg sover er det best med propper.

    Jeg hadde sett for meg å bruke mellom 1500-2500 kr.

  6. Hei

    Lurer på om det finnes folk der ute som har klart opptaket og utdanningen til Spesialjeger med en annen førstegangstjeneste enn i hæren?

    På FSK sine sider står det følgende:

     

    Er det noen vits for meg å søke opptak dersom jeg har bakgrunn fra Marinen eller Luftforsvaret?

    ​Alle som har fullført førstegangstjenesten kan søke. I begynnelsen av opptaket vil du få leksjoner i de disiplinene du trenger for å kunne gjennomføre opptaket.

     

    Jeg har gjennomført førstegangstjenesten i Marinen og kan tenke meg å søke FSK. Har jeg for lite feltøvelse i forhold til hva man behøver på FSK?

    ​Det spiller ingen rolle hvor man har gjennomført førstegangstjenesten. I begynnelsen av opptaket får man noen leksjoner i hvordan man klarer seg i naturen på egenhånd slik at alle skal klare seg gjennom opptaket. De som blir tatt opp etter opptaket får all den opplæring de trenger i løpet av utdanningsåret.

     

    Her står det jo at det er mulig å klare det, men man vil jo ha svært lite felt-erfaring og med våpen osv, i forhold til de i hæren.

    Og vil tro man stiller ganske mye dårligere enn de andre, eller tar jeg feil?

  7. Hei

    Skal i Forsvaret om noen måneder, og tenker derfor å kjøpe et par M-77, og gå inn disse.

    Jeg lurer derfor hva jeg burde kjøpe i tillegg til skoene? Og hvordan skal jeg vedlikeholde de på best mulig måte, hvordan burde jeg gjøre det når jeg skal gå de inn og hva slags størrelse jeg burde kjøpe når jeg vanligvis bruker str 41.

×
×
  • Opprett ny...