Gå til innhold

Syar-2003

Medlemmer
  • Innlegg

    24 381
  • Ble med

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Syar-2003

  1.  

    sverreb skrev (1 time siden):

    Det er meningsløst å sammenligne med WLTP i denne testen. WLTP er bare en referanseverdi, og skal du forvente å reprodusere den må du i praksis bruke WLTP testprosedyren.  WLTP er ikke en garanti for oppnåelig rekkevidde.  F.eks en bil med lengre WLTP rekkevidde enn en annen, men som er tyngre kan fint levere et kortere resultat på denne testen uten at det gjør WLTP målingene feil eller at avvikene på noen måte er kritikkverdige.

    Har jeg sagt eller gjort inntrykk av å mene noe annet så beklager jeg.
    Er fullt inneforstått med hvordan WLTP testprosedyrene utføres og i miljøet de gjøres.
    Kommenterer kun på væreforhold mellom årets test og tidligere års tester. 
    Sommertesten for året 2023 hadde optimale forhold for å oppnå WLTP liknende rekkevidde.  Men det var en spesielt dårlig sommerdag i år med kaldt vær og masse regn sett opp i mot den forrige.
     

     

    sverreb skrev (1 time siden):

    NAF/motor testen er strengt tatt bare egnet til å se hvilke biler kommer lengre enn andre på denne spesifikke ruten under de gitte værforholdene. Så lenge biler stopper med vilt forskjellige potensiell energi i form av høyde blir sammenligninger håpløst kompromitterte. 

    Det er akkurat det jeg sier . 
    Og at nærheten til WLTP rekkevidden for enkelte elbiler testet i 2023 kontra 2024 for enkelte elbiler kjørt på samme rute ikke kan jamføres grunnet helt ulike temperatur og værforhold .
    Testen er delt i etapper så det er fullt mulig å jamføre biler i samme års test med kortere rekkevidde , f.eks til 300km eller til 400km etappen for å se forbruk og resterende batteri % og  rekkevidde.
     

     

    Står man i år med valg av å anskaffe ny elbil hvor man ender opp med tre alternativer hvor alle man vurderer har tilnærmet lik WLTP og alle disse elbilene deltar i samme års sommertest kan NAF testen være nyttig. 
    Den bilen med 450km WLTP som når 400km etappen med signifikant mere prosent av batteri igjen er sannsynligvis den med best rekkevidde.

     

    I dag tester de hurtiglading på de samme bilene under samme forhold for å se hvem som lader raskest.
    Det er også nyttig og relevant 

    • Liker 1
  2. bzzlink skrev (1 time siden):

    Jeg skjønner at NAF har lyst til å fokusere på noe som gir de overskrifter, men avvik fra WLTP gir jo ingen mening i det hele tatt. 

    Selve premisset for WLTP er å ha en standard måte å rapportere forbruk/rekkevidde. 

    Å teste biler på en rute og under forhold som avviker fra standarden vil selvfølgelig gi avvik. Måle hver bil på hvor stort avviket er fra WLTP på en rute som er forskjellig fra utrengningne faller på sin egen urimelighet. Det sier ingenting om hvor bra hver bil er. 

    Måle bilene opp mot hverandre for så se hvor langt de kommer på en gitt rute opp mot batteristørrelse og bilklasse derimot kan jeg være med på gir mening.

    Jeg skrev dette med henblikk til det noen tidligere har skrevet her inne og minnet om at sommerrekkeviddetesten som ble utført i 2023 ikke kan jamføres med årets 2024 test grunnet helt ulike værforhold. Og at det er sannsynligvis grunnen til de store avvikene ift WLTP sammenliknet med sommer 2023 testen.

    Vi får ta NAF testen for det den er. Nemlig å kunne sammenlikne elbiler som deltar i samme test/år med tilnærmet lik WLTP rekkevidde opp i mot hverandre.

    • Liker 1
  3. Årets rekkeviddetest ble preget av dette. Så at mange ikke oppnådde rekkevidde nær eller over WLTP er ikke rart.

    Sitat:
    Været var slett ikke ideelt, med tanke på optimal rekkevidde. Det regnet og var mye regn i veibanen enkelte steder. Det avvtok riktignok etter hvert, men til gjengjeld ble det kjølig på fjellet.

    For ett år siden ble testen gjennomført i strålende vær, det beste vi har opplevd i denne sammenhengen – sol, lite vind og temperaturer mellom 15 og 20 grader. 

    • Liker 1
  4. Evil-Duck skrev (På 27.5.2024 den 1:21 PM):

    Tror nok selskapet kommer til å fortsette å eksistere, men er nok høy sansynlighet for at de kommer til å trekke seg ut av vesten, så det er absolutt ett risikokjøp. At eneste norske "forhandler" selger begge demobilene sine til snart halv pris er vel og å regne som ett dårlig tegn i den kontekst :p 

     

    HiPhi:

    Hva skjedde med bilen som kom, vant og forsvant?
    HiPhi Z hadde en spektakulær start i det norske bilmarkedet. Men så ble det brått stille med produksjonsstans og butikker uten betjening. Er HiPhi borte for godt? Motor har lett etter svar, og funnet det.....


    https://www.motor.no/aktuelt/hiphi-komvant-og-forsvant/275484

     

  5. Snowleopard skrev (6 timer siden):

    Om du bryr deg om det eller ikke, er meg totalt likegyldig.

    Snowleopard skrev (6 timer siden):

    Du sa det var kult. Jeg sa at det var det ikke, etter min smak! Og begrunnet hvorfor!

    Det er totalt likegyldig for meg at du ikke synes det er kult og hva du mener om de bilene.

    • Liker 1
  6. Hanhijnn skrev (27 minutter siden):

    Gule linjer er vel noe særnorsk såvidt jeg har sett i andre land. Men fargen burde ikke være avgjørende i en sånn situasjon.

    Gule linjer er ikke særnorsk. Og gule linjer (hele og stiplede) brukes mellom felt med ulik kjøreretning i USA der tesla har sitt opphav.
    Hvite linjer skiller felt med samme kjøreretning og veiskulder. Kanskje kamera er fargeblind.

    • Innsiktsfullt 1
  7. uname -i skrev (46 minutter siden):

    Det er ingen feilkilde, men ekstra informasjon. Som for eksempel at mennesker kan høre ting samtidig som man bruker øynene.

    I min BMW har jeg høyttalere med mange kanaler. 
    De har gjort det slik at det plinger fra høyre side bak over lydanlegget om USS sensor på høyre side bak ser hindinger og plingetakten øker i takt og styrke nærmere man kommer hindringen. Dette er i tillegg til visuelle indikasjoner.  
    Slik er det med alle hjørner og side av bilen.
    Det er helt suverent (plinge/bonge lydene sitt basis volum kan og endres i innstillinger)

    • Liker 1
  8. Da er det kommet innrømmelser fra Tesla som man kan tolke at de også mener at ultralyd sensorer + kamera er bedre enn Tesla Vision til rygging/parkering og manøvrering.

    Tesla vedgår at kameraene på de nye Teslaene er misvisende og for dårlige, og sier at kundene må gå ut av bilen for å sjekke hindringer. Det kommer frem under en sak i Agder Tingrett hvor Teslas eget vitne - teknisk ansvarlig i Norge uttaler seg.
    https://www.motor.no/aktuelt/tesla-innrommer-svakheter-med-kamera-system/275404



     

  9. Iterion skrev (14 minutter siden):

    Synes du virkelig Kia ev3 ser bra ut, eller lukter jeg ironi nå?

    «Ser bra ut» i konteksten det er skrevet tipper jeg handler om mere enn utseende eller alle andre egenskaper som vedkommende nevner.

    Utseendemessig syns jeg EV3 er en stor forbedring sammenliknet med Kia eSoul.

    • Liker 1
  10. Complexity skrev (31 minutter siden):

    Er vel litt sånn risikobil å kjøpe ala fisker? De stoppet vel produksjonen av den der rett etter lansering?

    Hadde aldri i verden kjøpt en bil fra HiPhi.
    Kanskje jeg kunne vurdert det om/når de har hatt et vellykket 10 års etablering i Norge med importør, forhandler og service nettverk og godt rykte.

  11. 3 regen styrker i Drive select D mode i tillegg til adaptiv og maks regen i B mode (one pedal) er det samme på e40 og M50. Disse er uanvhengig av valgt kjøreprogram comfort, sport, sport-boost.
    Men M50 har AWD og front motor og dermed regen brems på forhjula også , noe man ikke har på e40.
    Det er ikke noe annet bremseprogram enn det som jeg har nevnt over på i4-M50.
     

  12. Slaps skrev (3 minutter siden):

    Den har sin plass den også, men jeg hadde valgt LG C3 over den.  Samsungen mangler dolby vision bla, men er litt bedre på lysstyrke og fargevolum. Dårligere på software (delvis subjektivt) og på lav-bit-rate innhold.  Se her for detaljert sammenlikning. https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c3-oled-vs-samsung-s90c-oled/37848/37893?usage=1&threshold=0.10#test_179 Gjør noe noen søk på nettet så finner du gode sammenlikninger mellom disse. Avhenger rett og slett av bruk.

    Takker. Skal lese meg opp 🙂
    Er fjernkontrollen til LG som byr meg litt imot ift til Samsungs enkle (har Samsung Q9F QLED 55" idag)

  13. Trestein skrev (9 minutter siden):

    Ja og jeg er en av de 10% som ikke har valgt M bremser fordi jeg vet det er spinndyrt når de må skiftes ved eu kontroll for de de har rustet for mye. Ofte klarer jeg under 100 000km på ett sett bremseskiver. 28 000kr for et nytt sett er det samme som jeg bruker i strøm for 100 000km. Selv om jeg har mindre regen(110KW) er bremse slitasje minimal etter nesten 40 000km

    Har du i4 e40 uten m-sport pakke ?

    I Juni 2021 ved intro kostet i4 e40 592k og i4M50 FC 599k. 
    Så det er pris strategien fra BMW Norge som gjorde at M50 salget «tok av» og alle skulle ha den. I løpet av årene etter ble differansen større og M50 hadde hele tre prisoppganger mens jeg ventet på bil (40k, 40k og 60k)

  14. Snowleopard skrev (48 minutter siden):

    Ja, er enig i dette, man sliter neppe ut bremser på en slik bil, om man ikke kjører mye banekjøring. Men da hadde man kanskje gått for M60 istedet.

    Selv om man kjører på bane brukes regen bremsing.
    Og det finns ikke M60 av I4 men M50.
    I4 M50 er utgaven som langt over 90% av i4 eiere har kjøpt seg. 
    M60 er topputgavene av IX og i5.

  15. En vanlig bsi 4 år på i4 m50 kostet ca 5000 kr i 2021. Med denne får man da to servicer hos bmw merkeverksted . En enkelt 1. service betalt ad hock koster mere enn 4 års avtalen (standard bsi)

  16. Snowleopard skrev (1 time siden):

    Takk for svaret!

    OK, da har dere nok en viss oversikt over salget, siden det er solgt/registrert 5 816 biler i Norge ifølge Elbilstatistikk.no, så sikkert flere som er registrert begge steder (og sikkert noen utenlandske medlemmer og?). :thumbup:

    Jeg vet broren min kjøpte en servicepakke til sin 2011 316D, og mener han sa den inneholdt skifte av noen deler ved behov under service. Må jeg dog sjekke opp.

    Uansett, pga. at han hadde tatt all service hos BMW, fikk han og forlenget denne, ihvertfall frem til han passerte 10 år på bilen. Aner ikke om det var noen km-begrensning og, og om han var over eller under denne grensen da bilen passerte 10 år i alder.

    Mener han sa han hadde spart endel kr. sammenlignet med å kjøpe vanlig service. Han er nok temmelig sikkert ikke medlem i noen av de forumene pga feil bil, og sannsynligvis ikke noen andre BMW-forum heller. Til det er vel verken bilinteressen eller bilkunnskapen hans stor nok.

    Lønner seg ikke å forhåndsbetale bytte av komplette bremser på elbil som nesten ikke har slitasje på skiver og klosser. Skiftet til bmw i BSI plus gjelder forøvrig kun slitasje (ikke rust). Fleste som har kjøpt i4M50 har ikke tenkt å beholde den utover 5år heller.

  17. Snowleopard skrev (1 time siden):

    Hvem er "vi"? Jobber du for BMW og har tilgang til oversikt over dette?

    Vi er ca 8000 medlemmer i to i4-M50 Norge forum. Der er også andre forum for iX3, iX1 og IX og i5 med flere tusen medlemmer. Der er dette med BSI og service med jevne mellomrom blitt diskutert og ingen på noen av disse jeg kan erindre har erkjent å ha kjøpt bsi plus avtale.

    • Liker 2
  18. Complexity skrev (28 minutter siden):

    Var da veldig mye ekstra å betale for å få nye bremseklosser?

    Ja BSI plus er dyr. Og som allerede sagt kjenner vi ikke til noen bmw elbil eiere som kjøper den. Det er innkalkulert ett komplett skifte av alle skiver og klosser i avtaleperioden. Alle kjøper BSI standard. 

    i4M50
    Bremseskiver M-Performance (store)
    Fremme pr.stk 5637,-
    Bak pr. stk. 3370,-
    Klosser (sett) fremme 7181,-
    Klosser (sett) bak 3277,-

    Totalt delepriser skiver og klosser 28 472,-

    Prisene er hentet for BMW originaldeler (OEM) hos GSBildeler 

    • Liker 1
  19. AL123 skrev (7 minutter siden):

    Da snakker vi vel om service plus? Som inneholder mye mer enn service.

    BSI pluss den dekker i tillegg deler og skifte av bremseskiver, klosser, klutsj (ice), vinduspussere.  

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...