Gå til innhold

Marcus Halberstram

Medlemmer
  • Innlegg

    752
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Marcus Halberstram's innlegg in Sikkert ikke høyt nok snitt for å studere informatikk, hva kan jeg gjøre? ble markert som svaret   
    Tja, det kan være så mangt. Men NTNU som jeg fremhevet er jo kjent for å være Norges beste utdanningsinstitusjon når det kommer til teknologiske fag. Fagmiljøet er vel det største, ved siden av UiO. Mange arbeidsgivere foretrekker å ansette kandidater fra skoler de vet at tilbyr kvalitet, de har gjerne gått der selv og har ansatte fra før som kommer fra disse institusjonene. Nå går jeg ikke informatikk selv, så jeg har ikke veldig god kjennskap til de forskjellige studiene, men jeg mener å ha hørt at blant annet NTNU i Gjøvik er gode på IT-sikkerhet. Så som en annen nevner bør du finne ut hvilke aspekter av "IT" du er interessert i og hvilke skoler som tilbyr fordypning i dette. Husk at du også kan bytte linje, ikke bare innad på en skole, men også mellom skoler. Ofte er det mye overlapp mellom de ulike studiene, kanskje bare et år eller to verdt av fag som skiller til slutt. 
  2. Marcus Halberstram's innlegg in En gutt i tvil om fremtiden ble markert som svaret   
    Eneste rådet jeg vil gi deg er å prøve å slappe av og nyte ungdomstiden din. Om du ikke kommer inn rett fra vgs er det ikke noen stor krise, om du virkelig vil studere medisin vil du med letthet kunne forbedre karakterer og sanke poeng i årene som kommer. Det er ganske vanlig å krisemaksimere i forhold til karakterer når man går på vgs, men i årene etterpå skjønner man at man stresset mer enn nødvendig. Been there done that.
  3. Marcus Halberstram's innlegg in Strøk i et fag, trenger hjelp ble markert som svaret   
    Ja, så lenge du får sendt med dokumentasjon på at du har bestått faget på nytt, i tide. Jeg har aldri vært privatist selv, men har hørt at det kan bli litt kluss med vitnemål og slikt, så vær nøye med at du leser informasjonen på samordna opptak. 
     
    https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/nye-fag-og-forbedringer/
  4. Marcus Halberstram's innlegg in Lånekassen ble markert som svaret   
    I ditt tilfelle vil det være greit om du klarer å bestå flest mulig fag dette semesteret, så kan du velge frie emner neste semester. Lånekassen bryr seg (såvidt meg bekjent) kun om antall avlagte studiepoeng, ikke hvordan du oppnår disse, altså hvilke emner du tar.  Et generelt tips er å starte med eksamensoppgaver allerede nå, gjør så mange eksamensoppgaver du har tid til/orker. Som regel er det mye læring å hente fra gamle eksamensoppgaver da det ofte er mye gjenbruk fra et år til et annet. Jeg bruker selv den strategien mye, og skal gjøre det for eksamenene mine til jul. Når det gjelder å stryke et fag, så er det slik at mange fag tilbyr såkalt kontinuasjonseksamen, "konteeksamen", hvor du får gå opp til ny eksamen i januar (dette gjelder spesifikt for UiO) dersom du strøk på ordinær eksamen eller var syk/trakk deg. Det bør være mulig å i det minste bestå (kar E) med litt innsats fra og med i dag. Som Sampson skriver så vil du fortsatt få støtte så lenge du ikke ligger mer enn 60 sp bak, men det er greit å ha et så godt utgangspunkt som mulig når du er så tidlig i studieløpet.  
  5. Marcus Halberstram's innlegg in [Løst] Hva hvis jeg stryker - høyskole, bachelor, økonomi og ledelse ble markert som svaret   
    Det betyr at du kan avlegge bacheloroppgaven hvis du har minst 90 studiepoeng. For å få bachelorgraden må du også oppfylle kravet om 180 studiepoeng. 
  6. Marcus Halberstram's innlegg in Matematikk Sannsynlighetsproblem ble markert som svaret   
    Kan løses på to måter:
     
    1.
    La T være treff og B være bom, og la hendelsene være uavhengige. Hvor mange måter kan du få to treff på 4 skudd?
    TTBB = P(T)*P(T)*P(B)*P(B) = 0.9^2 * 0.1^2 = 0.008
    TBTB = samme, siden faktorenes orden er likegyldig. 
    BBTT = ^ 
    BTTB = ^
    BTBT = ^
    TBBT = ^ 
    P(to treff) = legg sammen alle sannsynlighetene over = 6*0.008 = 0.0486.
     
    2. Bruke formelen for binomisk sannsynlighet:

    4C2*0.9^2*0.1^2 = 0.0486
  7. Marcus Halberstram's innlegg in veien til medisin studiet! ble markert som svaret   
    Du har rett i at 59.7 skolepoeng kan tilsvare 5.97 i karaktersnitt, men det gjør det ikke i tilfellet for medisinstudenter, siden å kvalifisere til opptak (R1/S1+S2, Fy1 og Kj1+Kj2) gir automatisk minst to tilleggspoeng. Dessuten har de fleste som kommer inn en poengsum rundt poenggrensen. Dvs majoriteten ligger rundt 5.4-5.6 i karaktersnitt. 
  8. Marcus Halberstram's innlegg in vg1 py matte - trenger hjelp! ble markert som svaret   
    Siden varen er satt ned med 75% så betyr det at beløpet du betaler utgjør 25% av opprinnelig pris 
     
    Opprinnelig pris blir derfor = 100/0.25 = 400
     
    Eventuelt:
     
     
    gammelpris * (1-0.75) = ny pris
     
    gammelpris = nypris/0.25
  9. Marcus Halberstram's innlegg in [Løst] Fremføring i norsk om filmen Spectre ble markert som svaret   
    Sjalusi? Blofeld sjalu på Bond fordi faren hans tok seg av ham da foreldrene døde. 
×
×
  • Opprett ny...