Gå til innhold

manoqueen

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av manoqueen

  1. Enkelt å bytte analog-sticken selv, fås kjøpt på e-bay til 20 spenn. Dog de burde definitivt holde lengre enn de gjør. Opplevde "drifting" etter ca 10mnd på min.

     

    Er dette noe Nintendo dekker på reklamasjon i Norge? (Det er helt åpenbart en feil som skal dekkes av reklamasjon etter forbrukerkjøpsloven, men jeg bare lurer på hvordan Nintendo praktiserer dette i virkeligheten)

  2.  

    Rare greier gitt. Mange land i Europa bannlyser stort sett Huawei, men null problemer å bruke Alipay som betalingsmetode, selv om det også er kinesisk selskap. Skjønn det den som kan…. :hmm:

    Synes ikke det er så veldig rart egentlig. Det er ikke det at Huawei er kinesisk som gjør at de bannlyses, det er at de har levert utstyr med skjulte avlytningsmekanismer. Blir Alipay fersket i det samme så skal du se de også blir bannlyst.

    Åja! Jeg trodde bare det var en udokumentert påstand som fortsatt er gjenstand for betydelig debatt hvorvidt Huawei har levert slikt utstyr. Jeg visste ikke at det nå er blitt en kjensgjerning som ikke trenger bevis.

    • Liker 1
  3.  

    USA skyter seg selv i foten. Her demonstrerer man igjen for hele verden, ikke bare Huawei, at regler gjelder for alle andre ikke USA. De bruker alle midler for å knekke konkurrenter. Tror noen at kineserne ikke tar lærdom av dette?

    Selvfølgelig gjør de det og arbeider metodisk for å gjøre seg uavhengige teknologisk på alle fronter. Denne blokaden bare påskynner denne utviklingen, og taperne blir USA.

    EU og Europa bør snart våkne. Trump påberoper seg sikkerhet også i spørsmål om bilimport til USA. Noen måneders fred nå, men før valgkampen starter, så kommer nok tollsatsene på bilimport fra Europa også....

    Det er Kina som har svært høye tollsatser og ikke USA.

     

    Dette ble avtalt i en tid der man mente at Kina burde ha lettelser for sving på økonomien. Nå er det derimot slutt på u-hjelpen fra USA og en av grunnene er at Kina lukker seg mer og mer inne. De tillater ikke Facebook osv. som de selv ikke har kontroll over. Når det gjelder importerte varer i Kina så har de svært høy toll og det blir en vesentlig skjevhet i handelen.

     

    Huawei og andre kinesiske selskaper er forpliktet til å gi fra seg informasjon til myndighetene og man kan håpe at ved denne boikotten så vil denne regelen opphøre. Det er vel egentlig Kina som skyter seg selv i foten.

     

    Investorer med flere ser nå mot nye land som Vietnam og India som ikke har samme lukkede mentalitet som Kina.

    Med tanke på suksessen til Kina de siste tiårene kan det vel neppe sies at de skyter seg selv i foten. Flere hundre millioner er løftet ut av fattigdom og Kina er fortsatt topp 3 mottaker av direkteinvesteringer, samt en av de største handelspartnerne til EU.

     

    Den generelt formulerte loven som sier at man må assistere sikkerhetsmyndigheter har neppe så stor betydning som vestlige myndigheter skal ha det til, men den har blitt et symbolsk argument av stor betydning for USA. Kina kunne fått til akkurat det samme uten den konkrete lovteksten. Et annet spørsmål er om USA, Russland og Kina ikke uansett "snapper opp" slik informasjon gjennom sin massive overvåkning.

     

    Når det gjelder "u-hjelp" fra USA er Kina åpenbart fortsatt et utviklingsland, med de fordeler dette medfører i WTO. Jeg håper saken løftes til WTO-tvisteløsning snarlig slik at vi kan få klarhet i lovligheten av disse handlingene, men tviler på at det vil ha spesielt stor praktisk betydning.

  4.  

    Vel, jeg vet ikke om det stemmer at Samsung vurderer å "lisensiere ut" skjermteknologien. Den kilden dere siterer sier at Samsung skal levere skjermer for Apple. Den sier ikke Samsung har fått meddelt patent på brettbare skjermer og vurderer å la Apple bruke teknologien. Det er Apple som har søkt om patent, ikke Samsung (som Tek.no har skrevet om selv for en tid tilbake)

    Og poenget ditt er? Det er samsung, Huawei med flere som sitter på teknologien, ikke Apple. De har vel kun tegnet noe som ligner på dette, og i ekte epleånd prøvd å ta patent på dette. Men man kan ikke patentere allerede eksisterende teknologi... særlig når det er andre som har utviklet den.

    Poenget var bare at jeg savner en rød tråd i hvordan man omtaler rettighetene til teknologien og bruken av ordet "lisens". Omtales det som lisens er det vanligvis snakk om en avtale om bruk av rettigheter. "Sitter på teknologien", som du sier, viser til en produksjonsteknikk og gjennomføringsevne, og er ikke rettigheter som lisensieres.

  5. Vel, jeg vet ikke om det stemmer at Samsung vurderer å "lisensiere ut" skjermteknologien. Den kilden dere siterer sier at Samsung skal levere skjermer for Apple. Den sier ikke Samsung har fått meddelt patent på brettbare skjermer og vurderer å la Apple bruke teknologien. Det er Apple som har søkt om patent, ikke Samsung (som Tek.no har skrevet om selv for en tid tilbake)

  6.  

    Dette er en patentsøknad. Det står ingenting om at dette patentet er meddelt.

    Det er mulig det. Men denne patenten fra 2014(!) som må sies å likne veldig på den i artikkelen har status "Application granted".

     

     

    Synes det er litt rart at artikkelforfatterne går fra "Apple har søkt om patent på brettbare mobiler" til "for øvrig lanserer X og Y sine brettbare telefoner snart" ukritisk. Hvis Apple får patent på brettbare telefoner, kan ikke Samsung lansere sine telefoner, rett og slett.

    Slik som det skrives i postene du sitterer; man kan ikke ta patent på et konsept, kun spesifike løsninger for et konsept. Samsung kan helt fint lansere sine telefoner så lenge de har en annen løsning enn den som er patentert.

     

    Jeg vil uansett tro at nyhetskravet ikke er oppfylt i denne saken. Hvordan kan dette være nytt hvis både Samsung og Xiaomi allerede har utviklet teknologien for lenge siden?

    Nyheten er jo ikke at Samsung/Xiaomi snuser på dette. Nyheten er at Apple gjør det.

    Med "nyhetskravet" tenker jeg på et av vilkårene for patenterbarhet, ikke på kreativitet.

    • Liker 1
  7.  

    Patent som vil bli avvist da det ikke er lov å ta patent på ett konsept. Patent skal lages på løsning av ett konsept.

    Det er også vært bøyde skjermer med "henglser" i mange år slik at en patent så vag som dette vil bli vanskelig å forsvare.

     

    Hvis de beskriver henglser, etc, så minner dette veldig om patent på hvordan konseptet med brettbar mobil skal løses.

    Dette er ikke i nærheten av det mest tåpelige patentet som har blitt godkjent.

    Dette er en patentsøknad. Det står ingenting om at dette patentet er meddelt.

     

    Synes det er litt rart at artikkelforfatterne går fra "Apple har søkt om patent på brettbare mobiler" til "for øvrig lanserer X og Y sine brettbare telefoner snart" ukritisk. Hvis Apple får patent på brettbare telefoner, kan ikke Samsung lansere sine telefoner, rett og slett.

     

    Jeg vil uansett tro at nyhetskravet ikke er oppfylt i denne saken. Hvordan kan dette være nytt hvis både Samsung og Xiaomi allerede har utviklet teknologien for lenge siden?

    • Liker 1
  8.  

    Huawei er underlagt kinesisk lov til å spionere i utlandet? Nei. De er ikke. Kom gjerne med kilde.

     

    Seriøst? Har du gjort noe for å sette deg inn i dette i det hele tatt? "Chinese law does require organizations and citizens to support, assist and cooperate with intelligence work." Det er ingen begrensning på hvor spioneringen kan foregå. De bruker f.eks. ofte kinesiske studenter i utlandet til å spionere for seg.

     

    Du kan finne ørten kilder her: https://www.google.com/search?q=huawei+chinese+intelligence+laws

     

    Det er vanskelig og risikabelt for utlendinger å eie noe i Kina. Det betyr ikke at ikke utlendinger kan ha kontroll på noe av det som skjer der.

     

    Lenka sier "Ericsson og Huawei bidrar med radio og kjernenett". Med mye godvilje kan det tolkes som at Huawei egentlig bare leverer radio mens Ericsson leverer kjernenett, men det er ikke det som står, og jeg tviler på at det er det det betyr heller.

    I 2017 mottok USA 275 milliarder USD i direkte investeringer fra utlendinger mens Kina mottok 136 milliarder. Total FDI i USA var på 7 807 milliarder mens det i Kina var på 1 490 milliarder i 2017.

     

    Selv om det kanskje er vanskelig å eie noe i Kina er altså et svært attraktivt marked å komme seg inn på.

     

    Kina har et stort antall bilaterale investeringstraktater som beskytter utlendingers investeringer i Kina, og som beskytter kinesiske investorers rettigheter i utlandet. Rundt 20% av FDI i Kina er beskyttet av en traktat som er trådt i kraft, og som gir utlendingen en direkte håndhevelsesmekanisme for internasjonal voldgift dersom eiendom eksempelvis blir ekspropriert uten rimelig erstatning. Ekspropriasjon og andre tiltak som hindrer utnyttelse av eiendom forekommer imidlertid svært sjelden. Kina diskriminerer faktisk ikke utlendinger i praksis.

     

    Når det gjelder "risiko", stemmer det ikke at det er risikabelt å eie noe i Kina. Så lenge du er forberedt på å sette deg ordentlig inn i og følge opp endringer i regelverket, og innser at "smøring" ofte er nødvendig, så er ikke eierskap i seg selv risikabelt. Det som er økonomisk risikabelt er å operere i Kina.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...