Jump to content

manoqueen

Medlemmer
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

163 :)

About manoqueen

 • Birthday 03/29/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Finner de på kinesiske nettbutikker for en billig penge. Hvilket merke/modell anbefaler du?
 2. Kjempetung ?240 gram veier den lillegutt, er det tungt ? Mobilen jeg bruker nå, veier 372 gram og den er ikke tung, lillegutt. Lillegutt? Hva F er greia med den nedlatende tonen? Vennligst vær litt mer saklig i dette kommentarfeltet.
 3. Er dette noe Nintendo dekker på reklamasjon i Norge? (Det er helt åpenbart en feil som skal dekkes av reklamasjon etter forbrukerkjøpsloven, men jeg bare lurer på hvordan Nintendo praktiserer dette i virkeligheten)
 4. Mann og mus. En evig problemstilling. Kan jeg foreslå at dette brukes som overskrift til en artikkel på Tek?
 5. Hmm. Hvor mange bestemødre er det egentlig som leser Tek.no, og som trenger forklaring på hva "end game" er?
 6. Synes ikke det er så veldig rart egentlig. Det er ikke det at Huawei er kinesisk som gjør at de bannlyses, det er at de har levert utstyr med skjulte avlytningsmekanismer. Blir Alipay fersket i det samme så skal du se de også blir bannlyst. Åja! Jeg trodde bare det var en udokumentert påstand som fortsatt er gjenstand for betydelig debatt hvorvidt Huawei har levert slikt utstyr. Jeg visste ikke at det nå er blitt en kjensgjerning som ikke trenger bevis.
 7. Jeg er veldig interessert i oppdatering av artikkelen når dere får svar! Såvidt jeg husker er WeChat åpnet for bruk med utenlandske bankkort, men jeg ville ikke hatt noe imot å bruke Vipps for å betale i Kina. Det hadde faktisk vært konge -- da kan jeg kanskje også motta betalinger fra kinesiske personer sin Alipay direkte til min norske bankkonto?
 8. Bare å se på Facebook så finner man mange navn man kan bruke Så du kommer til å stjele barns identitet for å spare 99,- i måneden? Hvis du skal gå for identitetstyveri bør du seriøst vurdere om det ikke finnes bedre ofre...
 9. Det er Kina som har svært høye tollsatser og ikke USA. Dette ble avtalt i en tid der man mente at Kina burde ha lettelser for sving på økonomien. Nå er det derimot slutt på u-hjelpen fra USA og en av grunnene er at Kina lukker seg mer og mer inne. De tillater ikke Facebook osv. som de selv ikke har kontroll over. Når det gjelder importerte varer i Kina så har de svært høy toll og det blir en vesentlig skjevhet i handelen. Huawei og andre kinesiske selskaper er forpliktet til å gi fra seg informasjon til myndighetene og man kan håpe at ved denne boikotten så vil denne regelen opphøre. Det er vel egentlig Kina som skyter seg selv i foten. Investorer med flere ser nå mot nye land som Vietnam og India som ikke har samme lukkede mentalitet som Kina. Med tanke på suksessen til Kina de siste tiårene kan det vel neppe sies at de skyter seg selv i foten. Flere hundre millioner er løftet ut av fattigdom og Kina er fortsatt topp 3 mottaker av direkteinvesteringer, samt en av de største handelspartnerne til EU. Den generelt formulerte loven som sier at man må assistere sikkerhetsmyndigheter har neppe så stor betydning som vestlige myndigheter skal ha det til, men den har blitt et symbolsk argument av stor betydning for USA. Kina kunne fått til akkurat det samme uten den konkrete lovteksten. Et annet spørsmål er om USA, Russland og Kina ikke uansett "snapper opp" slik informasjon gjennom sin massive overvåkning. Når det gjelder "u-hjelp" fra USA er Kina åpenbart fortsatt et utviklingsland, med de fordeler dette medfører i WTO. Jeg håper saken løftes til WTO-tvisteløsning snarlig slik at vi kan få klarhet i lovligheten av disse handlingene, men tviler på at det vil ha spesielt stor praktisk betydning.
×
×
 • Create New...