Gå til innhold

Zlatzman

Medlemmer
  • Innlegg

    5 285
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zlatzman

  1. Kahuna skrev (29 minutter siden):

    Det piper greit i ørene etter en konsert for noen dager siden. Burde brukt ørepropper men de endrer lyden litt for mye. Finnes det propper som gir en mer nøytral dempning? 

    Det finnes ørepropper i mange prisklasser og i mange typer. En del av disse er laget for musikkbruk, og har ganske jevn demping.

    Jeg kjøpte noen fra Alpine for 15 år siden, og regner med det stadig er kurant å få tak i i Norge. Dette er ok propper til en ok pris så vidt jeg vet.

    https://www.alpinehearingprotection.com/collections/music

    Redigert: finnes blant annet her: https://evenstadmusikk.no/produkter/mikrofoner-/-headset1/ørebeskyttelse

    Hvis man vil legge mye mer penger i det kan man få støpt propper som passer perfekt i ørene.

     

    • Innsiktsfullt 1
  2. Det tar sin tid å flytte ASK nå ja. Tror mange har mye å gjøre, og det er kanskje noen manuelle steg her?

    Jeg sendte flyttemelding til Nordnet 23. februar. Både 5. februar og 16. februar fikk jeg melding fra DNBSbanken om at det kom til å ta tid. 26. februar fikk jeg melding fra Nordnet om at de venter på Sbanken. I dag kom det ny melding fra Sbanken om at det tar tid.

    Sitat

    Vi er glad i ting som går automatisk og er enkelt. Fondsflytt involverer flere aktører utenfor Sbanken-konseptet fra DNB, og innebærer derfor også noen steg som vi ikke kan automatisere. Vi jobber på spreng for at du skal få flyttet fondene dine så fort som mulig.

     

  3. For å få bedre perspektiv kan man for eksempel prøve å legge (tomme) melkekartonger på gulvet frem til man har fylt opp 1 kvadratmeter, og forestille seg å legge mange lag så det blir en meter høyt.

    Ta eventuelt frem målebåndet og mål størrelsen på et badekar. Så prøver du begynne fylle det opp med et litermål. Det er utrolig hvor lite hver enkelt fylling med litermålet utgjør.

  4. zanta skrev (12 timer siden):

    Hvis dette er mye bry for deg, bør du kanskje beholde den banken du har. De fleste ordner dette på 10-15 minutter.

    Bulder krever også at man bestiller kodekort for å få lov til å opprette BankID. Rart at man ikke kan legitimere seg med eksisterende BankID for å få ny.

    Er det andre banker som har den løsningen?

    • Liker 1
  5. Mannen med ljåen skrev (13 timer siden):

    Jeg ser i nettbanken at Sbanken har opprettet Mastercard for meg uten at jeg har bestilt. Tror det er på vei i posten.

    Går de over fra Visa til MasterCard? Vil de jeg skal ha to?

    Har andre kredittkort. Vurderer sterkt å si opp Sbanken. Koster det noe per måned, eller er det uten konsekvens å beholde dem for nødstilfeller?

    Hei, du skal ha en melding på Sbanken om dette, tror den kom i desember kanskje? De bytter fra Visa til Mastercard, og det gamle Visakortet vil bli deaktivert ganske snart.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. John-B skrev (2 timer siden):

    Jeg har veldig lyst å si opp Sbanken, men utrolig nok er det ikke mulig fordi jeg da mister BankID?

    Som om ikke det er komplisert nok å leve uten BankID i utgangspunktet, er det faktisk komplett umulig å ha en kontorjobb uten BankID. Så hvis jeg sier opp Sbanken mister jeg jobben min.

    BankID kan du tydeligvis kun få hos utvalgte banker, noe ikke f.eks. Bulder tilbyr. Nettsiden til BankID viser ingenting om hvilke banker som er støttet, og har heller ingen kontaktinfo slik at jeg kan spørre de.

    Synes dette er en svakhet som ikke blir snakket nok om! 

     

    Bulder tapte seg forresten ganske raskt, de hadde vel bare gode renter det første halvåret, før Sbanken og andre passerte de.

    Ser https://www.nybygger.no har gode renter også, men disse tilbyr heller ikke BankID

    Det ser da ut til at Bulder tilbyr BankID?

    https://www.bulder.no/bruke/bankid/

  7. tigerdyr skrev (9 minutter siden):

    Jeg ser på det samme og såvidt jeg kan lese meg til så langt skal det ikke skje nogen realisasjon sålenge man flytter hele kontoen og ikke bare en del av den.  Var noe slik jeg leste på sbanken og nordnet's sider (vurderer å flytte de til nordnet siden jeg allerede har en del aksjer der).

    Kanskje Nordnet kan være en mulighet da.

    På Kron står nemlig dette:

    Sitat

    Fondene du har fra tidligere blir så solgt og pengene investert i fondene eller fondspakken du valgte.

    Nordnet skriver dette:

    Sitat

    Ved flytt av en Aksjesparekonto med fond så vil fond som ikke tilbys på plattformen bli solgt før Aksjesparekontoen overføres til Nordnet. Dette medfører ingen skattemessig realisasjon. 

    Jeg får sjekke om fondene jeg har også er tilgjengelige i Nordnet, og eventuelt flytte dit.

    • Liker 1
  8. Er det noen som vet hvilke banker jeg kan flytte aksjesparekonto til uten å utløse et mellomsalg? Har bare aksjesparekonto igjen i Sbanken nå. Vurderte flytte til Kron, men da selger de fond og kjøper nye, dermed blir jeg stående utenfor markedet i et par uker. Er det noen som ikke gjør dette grepet? Jeg vil helst ikke bli værende i DNB.

    • Liker 2
  9. skaftetryne32 skrev (På 15.1.2024 den 6:48 AM):

    Habanero ligger på rundt 300000-500000 scoville mens serrano er på 10000-25000 så det er ganske stor forskjell, i tillegg så er ikke habanero noe spesielt gode på smak, mener nå jeg.

    Elsker hjemmesylta jalapeno, aldri smakt sylta serrano, men får jeg tak i en god porsjon serrano skal jeg jaggu prøve. 

    Habanero er ganske god og fruktig på smak. Det er blant annet derfor den brukes mye i chilisaus er.

    Det er avlet frem noen mildere varianter av habanero sim er ideelle hvis man liker smaken, men ikke styrken.

  10. Jarmo skrev (På 27.10.2023 den 12:36 PM):

    En fersk rapport fra Finanstilsynet viser at nordmenns forbruksgjeld har økt med 6,4 milliarder kroner det siste året.

    https://www.nrk.no/norge/nordmenns-forbruksgjeld-oker-1.16613030

    Økning på 4,2%. Det er mindre enn økningen var i september, da var det 4,9%. Det er også mindre enn inflasjonen siste 12 måneder. Virker som om dette er på vei riktig vei slik sett.

    • Innsiktsfullt 2
  11. Cyrio skrev (9 minutter siden):

    Hvis du har et betalt oppdrag har du vel grunneiers tillatelse til å være der? 
    Enten jobber du som privatetterforsker som er utstyrt med drone, eller så snakker vi om forskjellige ting. 

    Du siterte meg i et innlegg hvor jeg snakket om droner som sirklet rundt hus og filmet inn vinduer osv, altså det vi kan definere som krenkende atferd // forstyrring av privatlivets fred. 
    Nå snakker vi jo plutselig om at du skal fly over en naboeiendom for å nå din destinasjon, noe som faktisk i realiteten er en overflyging, ikke det som tidligere har blitt diskutert med kontinuerlig flyving på andres eiendom. 

    Sistnevnte er innafor det, og om grunneier kommer for å slå av en prat i dette tilfellet er det jo bare å si "beklager, måtte fly over for å komme frem men nå er ikke dronen lengre hos deg også skal jeg forsøke å ta en annen vei tilbake"


    Men for å svare på spørsmålet ditt:
    Om det er slik at du har et betalt oppdrag og du ser på kartet at du må fly masse på en naboeiendom hvor det er bebyggelse, fellesområder eller folk tett oppunder tomtegrensen ville jeg ansett det som vanlig folkeskikk å ringe grunneier på forhånd og/eller rusle bort å forklare situasjonen når du er ute. Tar alt mellom 3-10 minutter, du slipper misforståelser og det er vel relativt få mennesker i det landet her som hadde slått seg helt vrange så lenge de forstår hvorfor det plutselig svirrer i luften utenfor. Du gjør det rett og slett litt mindre ubehagelig for tredjeparten. 

    På denne måten slipper du også å avstå fra dine oppdrag, og kombinerer du det med å legge igjen litt kontaktinfo har du jo til og med potensielt sett enda flere fremtidige kunder og litt gratis-reklame. :)  

    Dersom oppdraget ditt er av en slik art at det vil krenke privatlivet til grunneieren du flyr over, du ikke har meldt inn på forhånd at du skal være der og personen dermed ikke ønsker at du skal fly over hans tomt... Ja, da synes jeg helt oppriktig at du skal avstå, evnt finne andre løsninger i samarbeid med nevnte grunneier slik at alle blir fornøyde.

    Jeg tror ikke det er noe krav om å kontakte alle grunneiere for å utføre oppdrag. Det ble nylig solgt et rekkehus ved oss, og for å ta bilder av huset ble det fløyet over ganske mange eiendommer. Man ønsker jo vanligvis ikke ta bilder rett ned. Det tenker jeg må være helt innenfor.

    • Liker 1
  12. bzzlink skrev (1 time siden):

    Nå over sommeren så har VAG sine biler seilet opp som et alternativ til Tesla. Etter at de satt ned prisene sine med mellom 60000 - 150000 på ID4 og Enyaq.

    Før de satt ned prisen, så var det ikke noe reelt alternativ til Tesla som nybil. Nå som de er priset likt så får vi se hvordan konkurransen går i 4. kvartal.

    Jeg velger fortsatt plass, ytelse og teknikk (lading, forvarming, app, nøkkelløst) over interiør. Men blir spennende å se hvem som går av med seieren i 4. kvartal i Norge.

    Model Y vs. Id4, Enyaq og Ioniq 5

    IMG_8540.jpeg

    Det tilbudet står det gjelder til og med 30.06.2023, så det er vel ikke så relevant nå. Har de endret listeprisen, eller må man krangle på pris med forhandler?

×
×
  • Opprett ny...