Jump to content

TitanPixels

Medlemmer
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1677 profile views
 1. Du mener RU7105 er bedre enn SM8200 eller Sony XG8096..? Ville aldri valgt den Samsungen over de to modellene.
 2. Isåfall er vi sikkert enige 🤗 Til deg Bonzo: Siden du er vant til 65" Q9F, vil nok alt under en 75" Q70 føles veldig mye kjipere ut (ref kantled kontra direkte-led med sonedimming.). Jeg tror du vil merke forskjell på sortnivået på TVen, for der er du nok ganske godt vant - Q9F har tross alt 480 dimmesoner på bakgrunnsbelysningen. Om du vil ha Samsung igjen, mener jeg at Samsung sa at Q70 har 48 dimmesoner, mens Q85 har 96 (forbehold om at dette kanskje bare gjelder 55" og 65".) Om du ikke er veldig sær på bildekvalitet, tror jeg ikke dette vil ha allverdens betydning - i det minste ikke i dagslys. Det er nok heller i mørket du vil legge merke til mer lysblødning på en Q70 kontra den du allerede har. Når det kommer til Sony XG9505, har den et vanvittig godt bilde. Jeg har sett mye på denne, og "letet" etter lysblødning uten at jeg har funnet mye å klage på her. Når det er sagt, skal den ha 60 dimmesoner i 75" ifølge displayspesifications.com, så det kan fort være at denne vil være merkbar bedre på sortnivå enn Q70 (men jeg har dessverre ikke hatt gleden av å studere denne i mørket, men på rtings.com kan man se film av local-dimmingen). Nå er det verdt å merke seg at 75" og 85" XG9505 har "X-Wide Angle"-filteret, som har fått en del kritikk om at det reduserer kontrastnivået på TVene merkbart kontra 55" og 65" av samme modell. Mange modeller å velge mellom, og mange smådetaljer å ta hensyn til (som ikke for alle er like viktige selvsagt), så det er nesten bare å sitte klar og vente på hvilke super-tilbud som kommer på Black Friday 😁.
 3. "Kan tåle en del lavere kvalitet på bilde hvis det er mye større." anser jeg jo som ganske motsigende til det jeg skrev.
 4. Jeg får det ikke til å stemme at man skal velge et større og dårligere bilde fremfor en litt mindre TV med supert bilde. Nå er jo spørsmålet hva du mener med "en del lavere kvalitet", men de færreste har "behov" for noe større enn en 65/75-tommer, så å absolutt skulle ha 7 tommer ekstra i en 82", som konsekvent vil bety at du får et betydelig kjipere bilde, er helt meningsløst i mine øyne. Da skal du se mye "vanlig" kjip TV før det er verdt det altså. Jo større TVen blir, jo mer avansert bør den være. Så å ofre bildekvalitet for størrelse er i mine øyne helt feil.
 5. Ikke beregnet for fotball i det hele tatt. Nesten den "dårligste" Samsung-tven du får tak i i 65". Ikke for å gjøre det for avansert, men Samsung rangerer TVene sine etter sin egen "Picture Quality Index", der de aller kjipeste 4K-modellene har 1300PQI. Det er typisk 6-serier som havner på dette nivået, og i mine øyne er bildet så dødskjipt at jeg heller ville sett en film på OLED-skjermen på mobilen istedenfor. 7105 fra Samsung har 1400PQI, og er altså nesten like dårlig. Du må opp på 74-serien, med 2000PQI, før vi kan begynne å snakke om noe som vil være "greit" til fotball, uten at ballen blir som en lang stripe som går over skjermen / hakkete.
 6. De fleste pleier å foretrekke "standard", men da er ofte bildet mye blåere enn "HDR Kino(/film)". Kino/filmmoduset til TVen pleier derimot å være mye mer fargekorrekt, og er ofte det man tar utgangspunkt i når man kalibrerer. Husk at om du bruker kino/film-moduset pleier TVen å skru av bevegelsesbehandlingen, så du må kanskje inn på innstillinger og aktivere "motion"-kontrollen igjen om du vil ha et jevnere bilde enn 24bps.
 7. Helt enig med barezell og Mala, alltid kvalitet fremfor kvantitet (i denne forbindelse tommer 😆). På en såpass stor TV er det viktig med god bildebehandling, hvis ikke vil du nok bli skuffet over hakkete bevegelser / etterslep og "dårlig" oppskalering. Dersom 75" Q70 igjen kommer til til 19.990,- eller en tilsvarende modell, er det et mye bedre valg enn en 82UM7600.
×
×
 • Create New...