Jump to content

TitanPixels

Medlemmer
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2005 profile views
 1. Som de andre her sier, er det mye du må tenke på mtp. reklamasjonssaker som vil kunne oppstå med disse. På en av de andre bilene som selges fra den leverandøren står det at de tilbyr "after-sales-service for 12 months without manual damage". Hva nå enn dette innebærer i praksis er vanskelig å si uten at du kontakter dem direkte, og spør om det gjelder full dekning av feil/mangler på produktet fra din salgsdato eller deres salgsdato. I tillegg betyr dette at du som selger står ansvarlig for minst 2 års dekning av alle produksjonsfeil/mangler ved produktet, uavhengig av hva leverandøren tilbyr deg. I praksis må du selv dekke alle reklamasjonssaker som vil kunne oppstå, også kanskje får du noe hjelp fra produsenten dersom mangelen er blitt funnet innen 12 måneder. Og igjen - om dette er 12 måneder "after-sales-service" fra leverandørens salgsdato til deg eller din salgsdato er jo ikke godt å si. Med andre ord - det kan godt være du ender opp med å måtte gi ut masse penger fra egen lomme for å dekke leverandørfeil. Dette skal ikke kunden trenge å ta hensyn til, da de kan stille reklamasjonssaker direkte til deg som selger - og derfor må du løse reklamasjonssaken på egen bekostning, uansett hva leverandøren fra Kina sier. Også er det jo selvfølgelig et spørsmål om disse er lovlige å selge i det hele tatt, om de er produsert innenfor visse lovverk for elektiske apparater som skal selges i Norge. Dette kan jeg ingenting om, men det er også noe du mest sannsynlig må ta hensyn til - alt fra ladestøpsel, batteri, elektriske koblinger og motor må sikkert være godkjent på en eller annen måte eller innenfor en eller annen standard. Det er vel ikke så kult å være importør og "den profesjonelle parten" i en transaksjon som førte til at et hus brant ned pga. elektriske feil... Mao. her er det mye du må sette deg inn i før du trykker på bestill-knappen og begynner å lempe ut lekebiler
 2. Synes ikke det er en fin måte å løse det på.. Vil ikke være drittsekk, selv om jeg mener jeg har rett
 3. Ja, jeg mener jo helt klart at jeg burde kunne forvente at leiligheten er i ok stand til denne prisen. Når utleier da sier at støy kun er et problem dersom vi spiller høy musikk, og at vi må være litt forsiktige med å arrangere "party" uten å si ifra til naboene, så er jo dette innenfor hva man kan forvente vil være forstyrrende for naboen. Men når vi hører hans skritt to etasjer ned i stua, og at han snur seg i senga og går på rommet om natta, så mener jeg dette er noe utleier burde sagt veldig tydelig ifra om før vi undertegnet kontrakt.
 4. Det er et borettslag ja, og ikke en typisk utleieleilighet for studenter. Man kunne fint bodd en voksen familie der. Vi betaler 14.500,- i måneden pluss strøm for 76 kvadrat (ca. 55 i hoved-etasje og 21 i under-etasje). Boligen er et mur/betong-bygg, og leiligheten vår fremstår som relativt nyoppusset. Det er vel 4 etasjer i bygget, og vi har de to nederste.
 5. Det er naboen selv som påstår at han bare snur seg i senga, for meg høres det mer ut som ommøblering, det var slik jeg beskrev det i starten da jeg oppdaget at det var såpass lydt. Jeg har aldri hørt en seng som lager så mye lyd i hele mitt liv, så jeg forstår egentlig ikke at det er mulig at han bare snur seg i senga. Men det bråker såpass mye at jeg kan høre det igjennom støykansellerende hodetelefoner.
 6. Av det jeg har skjønt, er ikke naboen over irritert over lydnivået fra oss, han har ikke klaget til utleier som jeg har fått beskjed om. Vi har naturligvis ikke spilt musikk i den delen av leiligheten som er under hans leilighet etter denne hendelsen på dagtid, kun i underetasjen vår (vi har to etasjer). Jeg har heller ikke klaget til utleier enda, men nå begynner dette å gå meg veldig på nervene. Livssituasjonen min har endret seg litt, og jeg kunne godt tenkt meg å heller flytte ut enn å fortsette med dette her. Jeg ser for meg at lydisolering blir en omfattende oppgave. Jeg får nesten høre litt rundt, men jeg kan ikke begripe om dette skal være akseptabelt støynivå i en leilighet, særlig mtp. at utleier ikke har nevnt noe om det. Igjen; hvert minste lille skritt og at han snur seg i sengen omtrent dundrer ned til mitt soverom. Han jeg bor med var en lang tid overbevist om at naboen gikk rundt med tresko, for lyden av at naboen er i live i etasjen over er ikke til å gå glipp av. Det er så markant at vi til tider kan høre det ned til den nederste etasjen vår igjennom headsett, dersom naboen er i stua og holder på med ett eller annet. Men det problematiske her er først og fremst all støyen om natta.
 7. Tusen takk for godt svar. Jeg har ikke hatt annen dialog med naboen over, enn å ha påpekt at jeg hører alt han foretar seg der oppe, uten at det har nådd igjennom. For å gjøre det klart, så har vi aldri arrangert fest eller noe slikt her, og det informerte vi også utleier om at vi ikke kom til å gjøre. Den éne gangen naboen kom ned og sa ifra, spilte vi musikk i 16-tiden på dagtid, men ellers har vi ikke bråkt noe på nattestid (utenom at naboen tydeligvis har hørt volumet fra TVen min på kvelden, uten at lyden har vært nevneverdig høy, nivå 15 av 100..). Så jeg vil ikke si vi støyer noe nevneverdig opp til han, men gudene vet hva han hører igjennom gulvet mtp. hvor mye jeg hører fra han. Jeg kan ikke se for meg at problemet vil forsvinne med mindre utleier lydisolerer hele leiligheten. Såklart må naboen kunne gå på do på natta - men at han skal gjøre det opptil flere ganger i timen, og at jeg hører at han snur seg i senga, er jo ikke til å leve med. Siden jeg postet innlegget har han vært oppe minst 5 ganger, og jeg hører absolutt alt. Nå skal vi ikke bo her mer enn 6 måneder til, så jeg ser ikke helt for meg at utleier begynner med omfattende lydisolering på så kort tidsperspektiv. Men jeg mener helt klart at utleier har unnlatt å oppgi viktig informasjon ifm. leieforholdet, og at støyen er såpass problematisk at jeg sliter med å sove og ikke klarer å konsentrere meg. Jeg føler også det blir problematisk å måtte gå rundt med ørepropper til alle døgnets tider... Støykansellerende hodetelefoner, slik de 3 jeg har forsøkt å bruke, bør jo være mer enn nok til å få vekk støyen fra at han romsterer der oppe - men det er åpenbart ikke nok.
 8. Ja? Men dette er jo noe utleier helt klart burde ha visst om og opplevd selv ila. det året de selv bodde her? Da jeg ble fortalt at naboen kunne reagere dersom vi spilte høy musikk ved fest, betyr jo ikke dette at jeg skal høre alle bevegelsene naboen foretar seg på rommet over meg? Her mener jeg jo oppriktig at utleier har prøvd å begrense oppgitt informasjon om støy til betydelig høy musikk og bråk dersom vi fester etc., ikke at vi skulle høre alt naboen gjør.
 9. Hei! Jeg begynner mildt sagt å bli ganske fortvilet. Jeg og en venn har leid en leilighet for studie i Bergen, og har vært i denne siden midten av august 2019. Ved visning nevnte utleier at naboen ovenfor kunne være litt "hissig" dersom vi bråkte mye, og at vi derfor måtte være litt forsiktige dersom vi skulle ha fest med høy musikk etc. Det tok ikke lenger enn én uke, før naboen kom ned og klagde på at vi spilte "dundremusikk" på en Onyx 3 høyttaler på ca. halvt volum, så vi syntes dette mildt sagt var spesielt, at han hørte lyden ovenfor oss såpass godt. Nå har en tid gått, og jeg holder på å bli gal - jeg hører alle fotstegene til naboen i soverommet over mitt soverom, og naboen mener han ikke kan snu seg i senga engang, før jeg banker opp for at han skal være stille. Det samme gjør han dersom jeg har TV-volumet på mer enn 15 på internhøyttalerne, noe som er relativt lavt. Problemet her er at han er en gammel mann og er oppe og romsterer omtrent en gang i timen igjennom hele natta, og jeg hører all lyden fra at han reiser seg fra senga og går over gulvet. Borettslaget har krav om stilletid etter 11. Det er utrolig forstyrrende, og lyden er merkbar høy. Selv med støykansellerende hodetelefoner greier jeg ikke sitte på rommet og lese uten å høre romsteringen hans (har prøvd med både Bose QC25, Jabra Elite 85H og Sony WF1000XM3 propper). Dette går utover søvnkvaliteten min, og jeg greier ikke konsentrere meg ordentlig når jeg prøver å sitte og lese og gjøre skolearbeid. Casen her, er at jeg mener utleier bevisst har unnlatt å informere om lydproblemet på soverommet, og jeg er ganske sikker på at støyproblemet overstiger det som er lovlig i en bolig. Problemet er at vi, ifølge kontrakten, er bundet til leiligheten her frem til 31.07.2020, og jeg vet ikke om jeg klarer denne støyen veldig mye lenger. Jeg har bodd i leilighet tidligere noen år, men har aldri hatt problemer med støy fra naboene. Ikke noe som er i nærheten av dette i det hele tatt. Hvilke rettigheter har jeg som leietaker? Er dette noe jeg kan reklamere på og få avsluttet denne kontrakten? Kan jeg få redusert leiesum for betydelig lavere standard enn forventet? Vi har tross alt en form for binding. Leietaker har selv bodd her et år, og bør fullt ut være klar over hvor godt man hører naboen over. Derfor mener jeg utleier bevisst har unngått å oppgi denne informasjonen, og jeg håper jeg kan reklamere på en eller annen måte. Alle svar settes pris på.
 10. 40GX830 (8999,-) fra Panasonic eller 43XG8305 (9999,-) fra Sony. Gode TVer begge to, men Panaen har 50Hz VA-panel og Sonyen har 100Hz IPS-panel. Panaen har samme prosessorer som du fant i fjorårets OLED-TVer, så den skal være veldig bra allround, selv om den er 50Hz. Sonyen, med sin X1-prosessor og 100Hz vil være hakket bedre på bevegelser, og ha bedre innsynsvinkel grunnet IPS. Personlig så hadde jeg valgt Sonyen, som er så og si det beste som finnes tilgjengelig på forbrukermarkedet av 43-tommere.
 11. Beklager, mente selvfølgelig Q80 og oppover. Refleksjoner er disse modellene også veldig mye bedre enn OLED på.
 12. Dersom man er litt kresen på bildekvalitet, så legger man merke til det. Sony XG95 har 60 og LG SM90 har 48, like mange som Q70. Personlig hadde jeg aldri blitt fornøyd med så få soner. Nå er 96 dobbelt så mange som 48, men jeg er ikke overbevist over at jeg ikke ville irritert meg grønn av dette selv. 480 er jo 10 ganger så mye som Q70 og SM90, noe som nærmer seg et akseptabelt nivå.
 13. OLED er best på sortnivå og kontrast, og vil være utmerket til film. QLED er mye bedre på lysstyrke og refleksjoner. Begge teknologier gir gode farger, og Q85 vil også ha et greit sortnivå om du ikke er veldig kresen på det. Basert på at du har så store og høye vinduer, ville jeg anbefalt Q85. Vi har selv en B6 OLED hjemme som er ubrukelig på dagtid på sommeren grunnet for mye refleksjoner. Sitter og ser speilbildet av meg selv minst like godt som det jeg prøver å se på.
 14. Omtrent identiske nei? 96 vs 480 dimmesoner på bakgrunnsbelysningen utgjør en markant forskjell på lysblødningen i mørke scener. I tillegg er Q90 mer lyssterk, med 2000 nits vs 1500 nits lysstyrke.
×
×
 • Create New...