Gå til innhold

Kalevala

Medlemmer
  • Innlegg

    329
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kalevala

  1. Min erfaring er at jeg tåler mye mer, og at svingningene i humøret er flatet ut.  Ikke som i at humøret mitt er flatt, men at jeg slipper å synke for langt ned.  Jeg gleder meg over ting, og kan bli lei meg på helt normal måte nå.  

    • Innsiktsfullt 1
  2. 1300 er savnet og 153 hittil meldt døde.   Vi ser bilder av motorveier og bygater fulle av biler som ikke rakk å komme seg bort. 

    Gikk det fra vanlig tilstand til katastrofe så fort at de ikke hadde sjanse til å komme seg unna, eller var varslingen for dårlig?  Jeg har ikke klart å finne info om dette i media, men kanskje dere har sett noe?

    https://www.nrk.no/norge/dodstallene-stiger-i-tyskland-_-700-evakuert-etter-meldinger-om-demningsbrist-1.15578649

  3. Marianne11 skrev (21 timer siden):

    Hei, ja har fått alle stikkene på sykehuset. 
    merker at jeg får mye hodepine ved vonde skuldre og ved nedbør. 
    Skal inn igjen og få ny dose i juli. Hva er dine erfaringer?

    Jeg merket ikke noe særlig forskjell da jeg gikk på Botox mot migrene i ett års tid dessverre.  Men nå i ettertid tror jeg det hadde sammenheng med at jeg hadde tatt for mye triptaner over tid, og fått medikamentoverforbrukshodepine. Da skal det mye til før det hjelper med forebyggende behandling.

    Det endte med at jeg måtte være 6 uker helt uten triptaner, og smertestillende, og da ble jeg raskt bedre.  Nå har jeg fått Aimovig, som jeg har veldig god effekt av. 

     

  4. Som bonus kommer du antakelig til å bli mindre stressa, da betablokkere lindrer de kroppslige symptomene på nervøsitet.   

    Klassiske sceneartister bruker betablokkere for å unngå å skjelve på hånden bl.a. 
    Jeg har gått på betablokkere i mange år for å forebygge migreneanfall. Det fungerer også bra. 

  5. Du har fått gode råd allerede, vil bare tipse om at det også finnes et par gode norske hodepinedagbok-apper: Brain-Twin og Hodepinedagboken.  De er begge utviklet av leger og forskningsmiljøer i Norge.  BrainTwin i Trondheim (NTNU/St. Olavs hospital) og Hodepinedagboken ved sykehuset i Bergen.

    Jeg synes også det høres ut som et skoleeksempel på migrene. Heldigvis finnes det god behandling. Både forebyggende medisin (som anbefales v/3 eller flere hodepinedager pr. måned) og anfallsmedisin i form av Triptaner.  

     

     

    • Liker 1
  6. G skrev (11 minutter siden):

    Er det mulig å gi noen arrvev av feil oksygenbehandling? Eller får man kun arrvev av sykdommene?

    Jeg leste i går at de små lungeblærene kan sprekke under oksygenbehandling. Det er en balansekunst å gi akkurat nok oksygen til at det hjelper, men ikke så mye at de sprekker.   

    Ser om jeg kan finne kilden. Jeg leser så mye om dette om dagen at jeg ikke husker hvor jeg leste dette. 

    • Liker 1
  7. Gjest ac850...2dd skrev (17 minutter siden):

    Det skrives jo ingenting om hva som skjer med de som faktisk er/blir smittet. Blir man lagt på isolat eller får man fortsette oppholde seg hjemme (om man er enslig)?

    Anonymous poster hash: ac850...2dd

    Det kommer nok an på hvor syk du blir.  Hvis du trenger behandling på sykehus, blir du lagt på isolat. Hvis ikke, blir det kanskje karantene hjemme i ditt eget hus. 

    • Liker 1
  8. Ps. Mener jeg har hørt om en ny migrenemedisin som skulle komme nå.

     

    a! Dette er spennende.  Den er allerede tilgjengelig i Norge, men kun på hvit resept - dvs. at man selv må betale de ca. 5.000,- det koster for en sprøyte som varer i en måned.

     

    I løpet av våren ventes det en avgjørelse fra legemiddelverket på om den kommer på blå resept. 

     

    Migrenepasienter har for mye av proteinet CGRP, sentral i smertesignaleringen i hjernen.  Den nye medisinen er en CGRP-hemmer.  Den som er tilgjengelig her nå, heter Aimovig  

     

    Det er flere på vei, nr. 2 i rekka av CGRP-hemmere heter Ajovy

  9. Etter hva jeg har skjønt er denne behandlingen mest ment for de med Clusterhodepine, mulig at de nå har begynt å behandle migrene på samme måte. 

     

     

    'Standard' Botox-behandling mot migrene etter preempt-rutinen er for de med kronisk migrene. Siden 2013 har behandlingsmetoden vært godkjent i Norge, og HELFO dekker utgiftene på blå resept, etter visse kriterier.

    Her settes 30 - 40 injeksjoner b.la. i trigeminusnerven, som sprer seg fra ansiktet, bakover langs hodeskallen.

     

     

    Botox mot klasehodepine er fortsatt på utprøvingsstadiet.  Bl.a. på St. Olavs hospital i Trondheim. 

    Dette er en litt annen metode, hvor Botox injiseres direkte i en nerveknute bak øynene.   

  10. Start med å bestille time, når du er der forteller du hva det gjelder.  

    Bare gjør det.  Legen forstår nok at du synes det er vanskelig, og at du trenger hjelp.  

     

    Dette virker sikkert veldig vanskelig inne i hodet ditt nå, men det er bare å gjøre det.  Legen snakker med folk som har det vanskelig hver dag, og er mest opptatt av hvordan hun kan hjelpe deg til å få det bedre.

×
×
  • Opprett ny...