Gå til innhold

dan992

Medlemmer
  • Innlegg

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dan992

  1. Jeg er enig i det. Det står ingenting i kontraktene hennes angående lønnsøkning, bare hva startlønnen er på. Slik jeg har forstått det har hun lagt frem dokumenter/papirer hun har signert angående kontrakt etc, men det står bare at man tjener opp bonus. Jeg skal forhøre meg om hun mikser prestasjonsbonuser og årlig bonus basert på bedriftens resultater fra fjoråret når man samler opp månedtlig bonus. Det er ingenting annet i kontrakten som sier noe som helst egentlig. Står så og så litt om prøvetid, lønnen hun får årlig osv på 3 ark. Syns det er rart det ikke er informert om, og er helt enig i at Det høres ut som BS at den er utsatt og at hun nå ikke er kvalifisert.
  2. Hei, Jeg søker råd og innspill angående en situasjon min samboer er i hos Selskap X. Kontekst: Lønnsforhandlingene i 2023 hos Selskap X ble ekstra krevende. For å kunne tilby en større lønnsramme, med en nøytral effekt på årsinntekten for 2023 sammenlignet med tidligere plan, ble den effektive datoen for lønnsjustering forskjøvet fra 1. april til 1. september. Dette vil også gi ansatte en fordel ved å starte 2024 med en økt lønn. Selskap X har til hensikt å returnere til den vanlige effektive datoen 1. april neste år. Videre, den lønnsrammen som er avtalt med fagforeningene vil også gjelde for dem som ikke er organisert. Fordeling: lønnsrammen skal fordeles blant kvalifiserte ansatte for 2023 lønnsjustering, basert på selskap X sine prinsipper. Målet er at denne prosessen skal fullføres i løpet av September slik at ny lønn, og etterbetaling fra 1. September, kan utbetales på Oktober lønn. (signert av ledelsen 5 sept. oppsigelse ble levert 30 sept). Ledelsen sier at hun ikke får dette, og at den blir fordelt på de andre ansatte. Problem: Selv om min samboer var avtalt en lønnsøkning fra september, med etterbetaling i oktober, leverte hun oppsigelsen i september - før endringene ble formelt inkorporert i kontrakten. Selskap X har nå bestemt at hun ikke skal motta denne økningen for de resterende månedene i året. Bonusordning: Min samboers kontrakt fra 2022 indikerer : "Du vil være kvalifisert til å delta i vår Årlige Insitamentsplan (AIP)... Du er kvalifisert til å delta i 2022-ordningen som blir utbetalt i april 2023." Med tanke på dette, har hun også en årlig bonus som skal utbetales i 2024 for innsatsen i 2023. Problem: Gitt at hun avslutter sitt ansettelsesforhold den 31. desember, har ledelsen sagt at hun kun får bonus dersom hun er ansatt på tidspunktet det utbetales. Spørsmål: 1. Var hun ikke kvalifisert når oppsigelsen kom etter lønnsforhandlinger var offisielt over og signert 5 september? Oppsigelsen ble levert 30 sept. Kan Selskap X nekte den avtalte lønnsøkningen for september når oppsigelsestiden hennes overlapper og lønnsforhandlingene var fullført? 2. Har hun rett på den årlige bonusen for arbeidet hun utførte i 2023, selv om hun avslutter sitt ansettelsesforhold den 31. desember? Selv om jeg ikke har spesifikk kunnskap på dette området, har jeg inntrykk av at min samboer arbeider under ulike betingelser sammenlignet med sine kollegaer i oppsigelsestiden. Om hun i utgangspunkt skulle hatt høyere lønn fra 1. april, tenker jeg også at fra 1. Sept til 31. Desember burde kompenseres med samme vilkår som reflekterer det hun burde ha hatt. Takk for alle innspill!
  3. Nei er for så vidt greit at et verksted kjøper den. Bare ikke helt innafor om det skulle vise seg at det er samme verksted. "estimerer at det fort blir 40-60.000kr å fikse travers alene da det på slike biler som oftest har rustet fast i andre deler, det var tilfelle på sist gang de hadde samme bilmodell på eu godkjenning. Så hadde du arbeidet foran som skulle gjøres også". at de da ville vraket den og kan gjøre det kostnadsfritt så jeg slipper å tenke mer på et og stresse med å flytte bil, da hadde jeg blitt sur om de dukket opp idag. Hadde null sammenligningsgrunnlag og bare flaks jeg la den ut for 20, kun basert på hva brukt motor og dekkene koster.
  4. Hei.Ikke ute etter å tenke det verste om bilverksteder, men hvorfor står summen jeg selger bilen min for ikveld på bilnøkkelen min? Short story. Knekt fjær foran og rustet travers. Verksted mente travers alene med stor sannsynlighet ikke lønte seg å fikse og fort er dyrere enn bilen.(De vet også jeg vil slite med å finansiere utgiftene). Sa nei til tilbud om vraking i bytte mot vrakpant og sa jeg skulle prøve å selge den. Ble sjokkert når jeg innså jeg kan få 20.000 for den på Finn basert på hva verksted har sagt. Var mange interesserte, men takket ja til bud et av mange bud på 20.000. Kjøper har forhåndsbetalt og kjøper den usett, uten garanti, reklamasjon eller lignende etter bare noen timer liggende ute for salg. Tenkte ikke mer over det. Gikk og hentet bilnøkkel ved stengetid på verkstedet med foresatt. Det er klistret på en post it lapp hvor det blant annet står nettopp 20 000. Foresatt syns det er for tilfeldig at blant annet summen på bilnøkkel står på lappen og mener det er noe som skurrer. Tanker?
  5. Jeg står til høyre for de 2 plassene. Fra tidligere er var det et p skilt der men det tror jeg er dekket av en plakat. Vet jeg er pliktet til å følge med på skilting men er plass til 2 biler der og vanlig at en fyller og en står med siden av. Forstod det slik fra den ansatte at disse var eid av bensinstasjonen. De oppmerkede plassene er dog på motsatt side av bensinstasjonen
  6. Hei. Løst. Fikk den slettet. skiltene ble endret i ettertid.
×
×
  • Opprett ny...