Gå til innhold

Linaria1

Medlemmer
  • Innlegg

    499
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Linaria1

  1. Norsk morsmål, studerte også dansk og svensk på universitetet, i tillegg til spansk, islandsk, kinesisk, gælisk og irsk. Kan selvsagt engelsk, og nå studerer jeg japansk.

    Jobber som oversetter, så alltid greit med ekstra språk i jobben, men lærer også bare for gøy.

  2. 2 hours ago, robertaas said:

    Datingapper blir stadig mer brukt for å rane naive turister så her bør man absolutt være våken.

    https://borsen.dagbladet.no/nyheter/advarer-om-datingdodsfelle/80855911

    https://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-68022288

    Og drap. Greit å passe på, kanskje mer forsiktig noen steder enn andre, men jeg kjenner en del menn som reiser med en "ingenting kan skje med meg"-holdning.

  3. 18 hours ago, arne22 said:

    Hvordan fungerer Wise? Får man et kredit eller et debitkort? Hvordan bruker man Wise? Ser ut for meg som de tar 1.1 % i provisjon.

    https://wise.com/

    Ser ut som at de fleste er fornøyd, men det er en liten 7% som gir tilbakemeldinger om sperret kontro, tapte penger, osv.

    https://www.trustpilot.com/review/wise.com

    Hvilket land er Wise basert i? (De må man jo vite for å kunne framsette et krav i forbindelse med en eventuell uenighet.)

     

     

    Det er et debetkort. De har bankkontoer i flere ulike land, så når du "veksler" fra f.eks. NOK til USD, så sender du i realiteten NOK til Wise sin NOK-konto, og de sender deg USD fra sin USD-konto. Slik får du ekstremt god valutakurs i forhold til det vanlige banker kan måle seg med.

    Du kan sette opp bankkontoer i ulike valutaer inne på Wise-kontoen din, for eksempel starte en USD-konto som du setter inn USD på på måten jeg nevnte over.  Da får du en normal amerikansk bankkonto som du kan gi til amerikanere om de skal sende deg penger, og Wise-debetkortet fungere da som et elt vanlig bankkort med USD, det koster absolutt ikke noe ekstra for hver betaling. De har et lite gebyr for hver overføring, men det er ikke i nærheten av det man taper ved vanlig valutaveksling.

    Jeg har konto der i rundt ti ulike valutaer nå. Har brukt Wise-kortet på hele turen min til Japan, og det har aldri vært noe problem. Jeg tapper det som vanlig når jeg kjøper ting for småpenger på 7 Eleven eller større ting.

    Jeg har brukt dem siden jeg flytta til utlandet for ni år siden. Jeg gjør alle overføringer med dem, bruker dem på hver eneste utenlandstur og får all lønnen min gjennom dem. Nesten alle jeg kjenner som jobber frilans for utenlandske selskaper, får betalt gjennom Wise. Jeg har kun hørt om ekstremt gode erfaringer og masse penger spart.

    De har hovedkontor i London.

    Edit: Glemte å nevne at de kun har gratis kontantuttak opp til en ganske lav grense i mnd. Det er 200 pund og ulikt for andre valutaer før man må betale gebyrer, så det er ment å brukes til kortbetalinger, ikke til å ta ut masse kontanter.

    17 hours ago, robertaas said:

    Skal du til Japan så slipper du ikke unna. Spesielt utenfor Tokyo merker man at dette er en kontant-økonomi.

    Det har blitt MYE bedre etter korona. Japan innså at kontanter ikke er bra for virusspredning, og det ga dem et stort spark bak. Det er virkelig en ny verden i forhold til da jeg var her i 2019.
    Men det er alltid lurt å ha nok kontanter på seg til restaurantregningen i tilfelle de ikke gjør det, spesielt på landsbygda.

  4. On 11.12.2023 at 12:22 AM, arne22 said:

    Norwegian Bank har ikke tatt noen gebyrer for uttak så langt. Når man betaler hele regningen til tiden, så fungerer det kortet utrolig bra. Har riktig nok aldri vært i Japan, men går ut i fra at det fungerer likt der.

    Bruker alltid Wise med japanske yen i Japan. Tar ut kontanter så lite som mulig. De har blitt flinkere til å ta kort etter korona.

    Litt dårligere her i Okinawa, har måttet betale kontant for det meste, men kort funker som regel greit.

    Dere har vel Wise i Norge nå også? Det er det beste som finnes for reisevaluta.

  5. 18 hours ago, Salvesen. said:

    Ja overrasket, nettopp landet i Korea og hatt oss en runde på bbq. Absolutt andre og høyere priser her.

    Syns du Korea er dyrere enn Japan? Jeg syntes Korea var mye billigere i 2019 og trodde det var kjent for det, men kanskje det er fordi yen-en er så lite verdt i Japan nå.

    Så er kanskje BBQ noe av det dyreste man kan spise i Korea. Er det dyrere enn yakiniku i Japan?

  6. On 4.12.2023 at 11:32 PM, Salvesen. said:

    Overasket over matprisene I Tokyo. Nettopp fortært god sushi med en kollega og en del highballs. 700 spenn. 

    Jeg spiste nettopp gyukatsu med masse deilig biff, grønnsaker, misosuppe og ris. 120 kroner.

    Men var på byen med en del japanere i går, og de klaget over hvor utrolig dyrt det er i Tokyo. Her koster en bolle ramen rundt 90 kroner, men der de er fra, koster den ikke mer enn 50 😅

  7. Just now, Retroman said:

    På mange måter ble Formel 1 i Vegas akkurat så storslagent og skuffende som bare amerikanere klarer å få til. Jeg endte opp på sofaen på hotellrommet og så store deler av løpet der. Følte meg litt fanget da alt av tilgang til The Strip var sperret av noe ala Berlin på 40-tallet.

    Planlegger Japan med en kompis. Tar nok lysløypa Kyoto - Tokyo og en obligatorisk tur innom whiskey-destillerier.

    Ah, det høres ikke noe særlig ut. Hørte også at masse veier var stengt og at det generelt var ganske slitsomt å være der. Greit nok om det bare var jobbtur da!

    Ja, dette er min femte tur til Japan, så denne gangen blir det bare å henge i Tokyo og treffe folk jeg kjenner og forhåpentligvis få nye venner, og en tur til Okinawa :)

    • Liker 1
  8. On 18.11.2023 at 12:23 AM, Retroman said:

    Har ikke fått med meg så mye av formel 1 og practicesesjonene, men hele strip og tilstøtende områder er helt blokkert. Håper å kunne se litt om noen timer for vi har fått tilgang til helgen, men alt skjer på kvelden og da jobber vi for det meste.. Arrangør tar null sjanser for at folk skal kunne snylte-titte litt gratis fra gangbruer etc, så det er rent komisk. Alt som egentlig er Las Vegas er borte, og ting føles litt inneklemt og hermetisk. Vi pleier å ta et par øl på ølstedet overfor Bellagio - det er bare å glemme denne helgen.

    Og helt ærlig? Det er mere liv her om sommeren enn nå. Føler at dette er sånn halvfiasko..

    En venn hadde visst betalr 700 dollar for billett, så ble det forsinkelse, så ble de kasta ut da de ansatte måtte slutte å jobbe klokka ett, og de fikk bare sett ni minutter eller noe sånt for det de betalte.

    Nå er jeg tilbake fra Norge. Tokyo om ti dager!

  9. On 4.11.2023 at 12:15 PM, Retroman said:

    Skal til Las Vegas om to uker. Spontant opplegg via jobben da konsernet jeg jobber i har opplegg på Mandalay Bay i forbindelse med Formel 1. Las Vegas er en drittby, men sirkuset der har jeg halvguilty pleasure rundt.

    Gleder meg mest til leiebilen, en Shelby GT H, og å kjøre en tur ut av byen.

    Har en venn som er der nå og hørte det ble masse styr med Formel 1-løpet 😅 Håper det gikk greit for deg.

  10. On 30.10.2023 at 2:30 PM, robertaas said:

    Santorini var bra. Perfekt vær med 25-30 grader, men litt mye vind noen dager og sand i luften som antagelig kom fra Sahara. De hadde lite personale på utgravninhstomten i Akrotiri så veiene nede mellom husene var stengt. Det var en skuffelse. Og det var virkelig fuglefjell ved solnedgang på Oia. Ellers veldig bra hotell. Og perfekt timing med begynnelsen av oktober.

    For Okinawa synes jeg at det er for kjølig i vannet i mars, du risikerer under 10 grader. Hadde jo hatt lyst til å snorkle eller dykke når jeg er der. De gangene jeg har prøvd booke dit har jeg prøvd meg på oktober mellom regnsesong og avkjøling av vannet.

    Jeg skal til Okinawa i desember, og jeg skal absolutt ikke bade. Skal bare oppdage øya litt og spise god mat. Har ei venninne derfra som har gitt meg masse tips. Skal til Sørøst-Asia i mars om jeg vil snorkle, men får se. Er mest glad i å bare oppdage nye steder og mat og folk.

    25-30 grader høres så deilig ut. Det er det man trenger når høsten nærmer seg. Foreldrene mine var også på en gresk øy i oktober og hadde det helt fantastisk.

    Seks dager til jeg drar til Sevilla nå. Gleder meg til tapas.

    Kos deg i Ipswich. Jeg skal til Sheffield når jeg kommer hjem fra Spania (bor i Skottland, så det er ikke så langt). Skal bare treffe noen venner der.

×
×
  • Opprett ny...