Gå til innhold

EspenE

Medlemmer
  • Innlegg

    404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EspenE

  1. Jeg må snekre sammen en "nødpc" for å dekke et midlertidig behov.

    Jeg har en eldre maskin stående bygget over hovedkortet nevnt i topic.

    Det som er igjen av den maskinen i dag er:

     

    Chieftec ATX kabinett.

    NorthQ 500W strømforsyning.

    512 Mb PC2100 DDR ram

    AMD Athlon 2200+ prosessor

    Abit KX7 333 hovedkort

     

    Maskinen skal brukes til epost, msn, internett og skal gjerne kunne

    spille spill som er mindre krevende.

     

    Budsjettet er stramt så jeg er ute etter forslag til gode men rimlige

    komponenter som kan bidra til at maskinen kan brukes til nevnte oppgaver

    noe tid til.

     

    På forhånd takk for gode forslag.

  2. Dette at de hevder de betaler frakt så er jo det bare tull. Alle som driver foretning får frakt fritt levert over 8000 eller 10000 kr. Så det er så tull som det bare skulle ha sagt det...

     

    Akkurat dette er nok feil. En av de største utgiftene for leverandører og distributører er nettopp frakt, og ratene går stadig oppover fra transportørene.

     

    Frakt må jo betales, ellers vil ikke transportør gjøre noen jobb. Om frakten synes som eget punkt på fakturaen er en annen sak, det spørs hvilken avtaler som er gjort mellom leverandør og butikk.

  3. "Hvor ofte filmer du enkeltscener lengre enn 5 minutter"

     

    Da jeg jobbet som tv-fotograf var det hver eneste dag.

    Nå som jeg er journalist forventer jeg at fotografen min lar kameraet gå så lenge som det er nødvendig, spesielt i situasjoner der det skjer ting. Det er helt rutine at vi passerer 5 minutter.

    T

     

    Blir nok litt som å sammenligne epler og pærer når man ser på dine (proffen) sine behov og mine (familieamatøren) for sistnevnte kategori er nok fem minutter et hav av tid i de fleste tilfellene. Men for all del, jeg ser at jeg kanskje var litt for bombastisk i min første uttalelse og jeg kan jo ikke se bort fra at noen har et behov.

     

    På den annen side, det kan ikke ta mange tidelene å trykke "stop" for så å trykke "rec" igjen om det skulle knipe for alle som ikke tar kritiske dokumentaropptak.

  4. Hvor ofte filmer du enkeltscener lengre enn 5 minutter?
    I bryllup o.l., forevigelse av hendelser...

     

    Jo, og under idrettsarrangementer som fotball osv... Allikevel er 5 minutter faktisk veldig lenge, og selv i et bryllup er det nok naturlig å skifte utsnitt eller gjøre andre tilpasninger underveis, og da blir det noen naturlige stopp. Ballen er jo og stadig over sidelinjen.

  5. Men begrensningen på fem minutter virker jo fullstendig meningsløs. Hvorfor i heite hule har de satt denne maksgrensa???

    T

     

    Hvor ofte filmer du enkeltscener lengre enn 5 minutter? Jeg personlig har vel aldri filmet en scene som har vart lenger enn 20 sek før jeg har avbrutt filmingen og valgt nytt utsnitt, ny vinkel etc. Filmkuttene skal jo redigeres sammen allikevel, og om de da ligger som enkeltfiler på minnekortet fremfor i en lang stor fil vil vel nesten være praktisk...?

    Regner automatisk med at det er 5 min pr. videosnutt som er begrensningen eller tar jeg feil nå?

  6. Ser at du har brukt F14 på 1/60 sek lukkertid på 55 mm.

    Har du tatt bildet håndholdt?

    I dette tilfellet hadde du nok fått bedre skarphet ved å bruke

    f/11 for å få opp lukkertiden endel. Prøv å ta et tilsvarende bilde med selvutløser og stativ, evt. noe å sette kameraet stødig på. Er det fortsatt like ille (for jeg synes det er ille) ville jeg tatt noen grep.

     

    Dette er 18-55 uten is og det er berømt/beryktet for store produksjonsavvik. Derfor kan du reklamere på objektivet og håpe at du får et bedre i bytte. Om du gjør det kan du prøve å argumentere for at du legger i noen penger for å betale mellomlegg opp til den nye 18-55is som er et bedre objektiv på alle måter.

  7. Grunnen til at jeg vil bytte objektiv er fordi hver gang jeg prøver å ta et landskapsbilde blir det uklart, blir nesten som digital zoom på mitt 18-55kit til canon d400 og mitt 70-300mm, er mektig lei av dette...

     

     

    Rart, det skal ikke være noe problem å ta landskapsbilder med en 18-55. Faktisk er brennviddeområdet mellom 18 og 24 veldig godt egnet. Kan du legge inn et eksempel

    slik at det er mulig å se hva problemet er?

  8. Hadde vel ikke kjøpt noe særlig nytt med det første. Da jeg kjøpte mitt første dslr for noen år siden, gikk jeg litt bananas på objektivfronten med den følge at jeg sitter med endel glass jeg overhodet ikke bruker...

     

    Min anbefaling er derfor at du bruker det du har i minst 6 mnd og deretter evaluerer om du savner noe kvalitet eller noen brennviddeområder.

     

    Vet det er et kjedelig svar og ikke det du forventer deg, men penger er fortsatt verdt noe, og feilkjøp er det dyreste du gjør så det fornuftigeste du gjør er å holde deg i skinnet og fotografere så mye som mulig med det utstyret du har.

  9. Det har du rett i EspenE.

    Det finnes til og med AF 70-210mm f/4.

    Riktignok ikke produsert på ei stund, men burde gå å få i brukt.

    E-serien hadde også en 70-210mm f/4.

     

    Stemmer at det finnes en 70-210 f/4 men jeg er ikke sikker på om denne

    gir autofokus med moderne dSLR. Om den gjør det er jo dette også noe

    å se etter.

  10. Tja, kommer du over en 70-210 skyvezoom på bruktmarkedet til en 7-800 kroner har du jo et kjempeobjektiv. Japanprodusert uten antydning til plast noe sted og skarpt som bare fy. Jeg kjøpte et slikt på impuls og har ikke angret en millimeter på det. Riktignok har den f/5,6 i den trange enden, men holder faktisk f/4 langt opp i brennviddeområdet.

     

    Kanskje ikke akkurat det du var ute etter, men verdt å nevne.

  11. Sansyneligvis er allerede nye kamerahus/innmat allerede utviklet i alle leirer,da mener jeg kameraer som skal lanseres til neste år.

     

    Du kan nok med sikkerhet gå ut fra at minst en generasjon allerede finnes som fungerende hardware, og minst et par generasjoner til er i forskjellige stadier av utvikling. De lange linjene er nok lagt både når det gjelder hvilke modeller og hvilken teknologi som skal implemeteres. Det eneste jeg kan tenke meg av variabler her er små justeringer av lanseringsdatoer basert på hva konkurrentene foretar seg.

  12. Det skuffer isåfall meg hvis en 50D skal komme før en 5D MkII. Det er også veldig rart at det skulle være nødvendig.

     

     

    Uten å vite det kan det jo hende at Canon vurderer at 40D ikke har vært den suksessen de har ønsket den skal være. Sett på bakgrunn av dette, samt at Nikon har trukket noen ess ut av ermet det siste året, kan ha gjort at Canon kan ha hatt behov for å fremskynde 50D på bekostning av 5D?

     

    Uansett ser jeg for meg en vannvittig kannibalisering på egne modeller. 50D vil erstatte prispunktet til 40D og denne må falle i pris. 450D kommer da i skvis mellom denne og 1000D.

    Kommer nok en del interessante kittilbud fra fremover for å diffrensiere prisene ved hjelp av optikk.

  13. prøvd iPhone sin touchscreen?

    det er jo forbeholdt at det er en god touchscreen såklart.

     

    Apropos touchscreen, kan bli interessant å lese forum til vinteren når folk sitter i -10 i stolheisen og skal taste sms. Uten å vite det, tror jeg det kan bli litt hyling da. Det må tillegges at dette ikke er noe angrep på på iPhone, men heller en bekymring om hvordan disse skjermene tåler utendørsaktiviteter i norsk vinterklima.

  14. Hadde du hatt med et par personer som ser rart på deg ville det blitt mye mer stemningsfult :yes:

     

    Hehe, eneste tilgjengelige person var min 87 år gamle bestemor og hun er ikke villig til å sette seg foran en kameralinse filter eller ikke..... Men point taken, mennesker må det bli

    om det kommer en senere anledning.

     

    Jeg ser også lensbabysammenligningen. Hadde overhodet ikke det i tenkene da jeg lekte meg med dette, men kanskje jeg har funnet på et billig alternativ.... ;-)

  15. I sommervarmen er det viktig å erstatte væsketapet,

    og er man litt ivrig i tjenesten kan det fort ende

    med balanseproblemer og synsforstyrrelser.....

     

    Bildet har ingen store kvaliteter utover at det kan

    virke som en illustrasjon på ovennevnte aktiviteter.

     

    Forøvrig er det fullstendig analog "filterbruk" her.

    Bunnen av et godt gammeldags ølglass fra Peppes Pizza

    i gamlebyen Fredrikstad, ærlig og redelig rappet engang

    i 1984, har fått et nytt bruksområde.

    post-29665-1217631011_thumb.jpg

  16. Har egentlig aldri skjønt poenget med 1000D. Om kameraet skulle ta grep om entry level markedet er det altfor dyrt i forhold til Nikon D40 som riktig nok er lavere spesifisert, men som er vesentlig billigere og dermed må tiltrekke seg de som er på de minste budsjettene, Ikke kommer den til å kannibalisere på 450D heller, til det er prisen heller ikkem lav nok. Jeg synes 1000D faller mellom alle mulige stoler, og med mindre det ikke kommer store prisfall kan jeg ikke se at Canon kommer til å øke markedsandelene sine med denne modellen.

×
×
  • Opprett ny...