Gå til innhold

Maabren

Medlemmer
  • Innlegg

    2 454
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Maabren

  1. Nja, denne deal'n Biden har forsøkt seg på her, med å presse Israel til å nærmast godta Hamas sitt "fredsforslag" kjem aldri til å skje. Fokuset har dog skifta fra å handle om kva som skjer i rafah til å handle om ei tvilsom tautrekking om kva Israel egentlig skal måtte gå med på, samtidig som Israel forsatt prøver å knekke siste resten av Hamas i Rafah. Det er vel og nærmast gitt at Hamas vil forsøke å sukkre avtalen enda litt meir til sin fordel i håp om at verdenssamfunnet hisser seg opp over sendrektigheten i fredsutviklinga, noko Israel sjølvsagt får pepper for.

    • Liker 3
  2. Trump synast ustoppelig da all pr er god valgkamp spesiellt med ein Biden som stadig vekk driter på leggen. Uannsett er det politiske bildet i USA prega av kva amerikanere opplever som vanstyre av landet og ikkje kva europeere ynskje at dagsorden skal handle om. Verden vil nok overleve Trump 2.0, men det kan jo fort vise seg at nokre land blir litt svidde i fjærstasen. Men mange tuer begge skal honke seg over før valget...meir spent på alternativet om begge stryker med før...

    • Liker 1
  3. Ser ikkje for meg at Israel stopper nå som di meir eller mindre har balletak på Hamas i Gaza. Må være Biden & co som presser på for at Hamas skal få overleve i Gaza pga valget i usa. Litt spesiellt at Obama applauderer Biden som om gullegget er klekket i dette forslaget. Samtidig virker Israel ganske låst på at Hamas skal bekjempast i Gaza. Kanskje håpet er at resten av Hamas stikker hodet opp av sanden i Gaza for ein siste dans...

    • Liker 5
  4. 10 minutes ago, Tussi said:

    Men problemet er at alle resolusjonen fra ICC og ICJ krever at gisler blir satt fri, det kommer aldri til å skje at Hamas retter seg etter det, dermed blir det nok en ensidig resolusjon der kun 1 av partene kan la seg presse. 

    Og hva er det egentlig Høyre vil? At Israel sjalnla gisler væreb gjen i Gaza? Eller utveksle massemorder vi VET kommer til å begå ny terror ala Sinwar?

    Erna er i ferd med å rote seg ned i støre og barth eide suppa pga vaklande gangsyn, dvs vil høgre med erna oppleve enda mindre støtte politisk sett framover. Søreide håper sikkert på at erna går på ein smell og må ta aksjeposten med seg ut stortingsdøra. At barth eide gir faen i ap og den politiske oppslutning i norge er tydelig med di siste utspilla. Barth eide sikter seg inn på ei ny runde i fn og treng både gehør og støtte frå di radikale og ekstreme i fn for ny jobb innad i verdensmaktens korridorer. Kvalmt korleis politikere mehler si eiga kake...

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  5. 3 hours ago, Gouldfan said:

    Det der har ingenting med saken å gjøre.

    Jeg vet ikke om det du nevner, men jeg tror det er mest Israel som bomber Gaza…

    Man må være rimelig nedsnødd om man ikkje har fått med seg at ca 10% av Hamas + resten av terrorristane sine rakettutskytinger fra Gaza rammer inne i Gaza og dermed dreper Palestinere. Ser dog at svært få tek høgde for kor mange av di drepte i Gaza egentlig er drept av Hamas + resten av terrorristane. Vil tru det allereie er snakk om eit betydelig tal drepte sia 7.10...

    • Liker 5
  6. 4 hours ago, DukeNukem3d said:

    Så HER er de frempå altså, med det ene merkeligere enn det andre. Jeg har lenge lurt på hvorfor jeg hører så lite om Spania i forbindelse med Ukraina/Russland. Det er et stort land og mens de andre stormaktene i Europa stadig er aktive med å plage Putin på forskjellige måter, så er det merkverdig lite å lese eller høre om hva Spania gjør for at Ukraina skal vinne krigen i mediene.

    Merkelige prioriteringer fra stormakten Spania.

    Spania er spesiellt på mange områder. Frihavn for nazistane under andre verdenskrig og eit ynda område som islam gjerne vil ha hendene på igjen. At Spania er infiltert av "quislinger" nett som norge, kjem gjerne til overflata når fundamentalistiske islamister trur di kan ta over heile europa inna få år. 

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  7. 12 hours ago, Aviene said:

    main-qimg-f8a0c2a9b3e33ada0462cbf68b3bd8

    Det riktige av Israel vil være å ta tilbake gaza og vestbredden, gje palestinere valget mellom å leve i Israel i fred med jødane samt sende resten til Jordan da det var det opprinnelige området tildelt palestinerene. Dødsstraff for alt av Hamas osv. Så blir det fred.

    • Liker 4
  8. 18 hours ago, Guest b7cfa...84d said:

    Kan ikke få barn. Fungerer ikke i relasjoner. Terapi hjelper ikke. Ekstremt mistroisk til andre mennesker og tenker det verste om alle. Jeg stoler ikke på noen. 

    Hodet mitt føles råttent. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å finne en mening i noe så utrolig meningsløst. Det å bære skammen for å ikke være den datteren mor og far skulle ønske at jeg var, er tung å stå i. 

    Har ødelagt meg selv og ingen kan fikse meg for jeg vil ikke ta imot hjelp. Jeg klarer ikke hjelpe meg selv. Alt jeg vet er at jeg ikke vil ha det sånn, men jeg har kjørt meg selv i en grøft i en verden som ingen andre har tilgang til. Går på autopilot, er en robot. 

    Jeg lurer på hvordan det er å ikke ha det sånn.

    Anonymous poster hash: b7cfa...84d

    Knall, rett og slett knall å ikkje ha det sånn. Noko meir du lurte på...?

  9. Iran, Russland, Kina og Sør-Afrika bruker Palestina som brekkjern for å undergrave Amerika, Europa og Israel. Det blir meir og meir tydelig at venstrevridde og høgrevridde fundamentalistiske strømninger i Amerika, Europa og Israel vil skape splid og død. Og med aktører som FN, Erdogan, Biden, Barth Eide osv får Iran, Russland, Kina og Sør-Afrika utmerka hjelp...

    • Liker 6
    • Hjerte 1
  10. Ser bare for meg ei mulig løysing, Gaza og Vestbredden bør innlemmast i Israel og di Palestinere som ikkje ynskje å leve i fred med Israelerene i Israel kan få flytte til Jordan. Palestinsk flyktningsstatus opphører og UNRWA er ein saga blott. Så må di arabiske landa rundt Israel bli enig om at fred innbrydes er einaste veien for ei god framtid for alle i midtøsten. Det gir seg sjølv at proxyterroristane til Iran blir avvæpna og gitt valget om å leve i fred eller møte allah unødvendig tidlig. Dernest må Iran's befolkning reddast fra presteskapet og dets støttespillere. Da først vil midtøsten kunne gå ei god framtid i møte.

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  11. Norge burde fått plass pga ein oljeproduksjon som er minst mulig forureinande. Når det kommer til oje og gass har det lite for seg å fase ut noko vi forsatt er avhengig av. Først når eit reellt alternativ er på plass kan man snakke om å fase ut olje og gass, men den utfasinga har ingen betydning før alle land er blitt enige om når og korleis. Det betyr igjen at alle land bør få på plass reelle alternativ før ei utfasing er verdt å gjennomføre.

    • Liker 2
  12. On 25.4.2024 at 5:27 PM, Markiii said:

    Ja, den virker svært svak, og er også selvmotsigende. Det er bra de anker dommen videre.

    Jeg har en rekke punkter jeg reagerte på i dommen, og nevner noen her:

    Eksempel 1: Dommen slår fast at personene politiet ville snakke med (blant annet Simensen) ikke var farlige, men Simensen hadde vært aggressiv og truende, og hadde også drapstruet folk. Han hadde også gjort politiet oppmerksomme på seg tidligere på kvelden med sin spesielle oppførsel. Å påstå at det ikke er holdepunkter for at en ruset, aggressiv person som drapstruer folk ikke er farlig er svært spesielt.

    Dommen slår også fast at "det var ingen konkret fare for politifolkenes eller andres liv og helse", noe som er åpenbart galt. Simensen var ruset og aggressiv, og hadde drapstruet folk. Han gjorde også voldsom fysisk motstand da politiet forsøkte å ta kontakt med ham.

    Videre, i ettertid viste det seg at vedkommende faktisk var bevæpnet, og at han hadde en historikk som tilsa at han var farlig. Her gjorde altså politimannen en korrekt bedømmelse av hvor farlig vedkommende er. Dette ser dommen bort ifra.

    Eksempel 2: Dommen påstår at "tiltalte kunne fortsatt å bruke vanlige arrestasjonsteknikker" uten å si noe mer om hva slags teknikker de viste til. De har nettopp hatt blant annet lærere i arrestasjonsteknikk i salen, og likevel klarer de ikke å komme med noe mer konkret? Her skal altså sivilister helt uten kunnskap og kompetanse overstyre fagpersoner og komme med ren synsing.

    Retten tar heller ikke hensyn til beskrivelsen av hvor voldsom motstand Simensen gjorde (og det at han opprettholdt denne voldsomme motstanden i nesten 20 minutter, noe som bekrefter politimannens vurdering av hvor farlig denne personen var).

    Eksempel 3: Retten mener at Simensen burde bli sluppet løs da han gjorde så voldsom motstand at de ikke fikk kontroll på ham. Dette er mildt sagt en spesiell holdning. Man skal altså gi en potensielt farlig person som er ruset og aggressiv, og som har drapstruet andre, muligheten til å komme seg på beina og gå til reelt angrep (som han også gjorde da han faktisk klarte å komme seg på beina)?

    Videre, politimannen ble frikjent for slag med batong mot hodet, nettopp fordi Simensen angrep politiet etter å ha kommet seg opp. Ja, dere vet, det som lagmannsretten mener tiltalte burde ha gjort. Altså latt ham slippe løs så han kunne gå til angrep! En åpenbar selvmotsigelde.

    (Hva skjedde forresten med å bruke alternative arrestasjonsteknikker? Først mente retten at det skulle brukes andre arrestasjonsteknikker, men nå skulle det ikke brukes likevel, men den farlige personen måtte få lov til å reise seg og gjøre seg enda bedre klar til kamp? Enda selvmotsigelse.)

    Eksempel 4: Dommen slår fast at det som gjorde at situasjonen eskalerte var slagene mot Simensen, noe som fikk Simensens venner til å reagere og blande seg inn i politiets arbeid. Her mener altså retten at politiet har skylden dersom andre blander seg inn og forstyrrer arbeidet deres. Hva?!

    Faktum er at dommen er full av selvmotsigelser og faktafeil, og jeg ønsker å gjenta dette poenget igjen:

    Dommen:  "Det var riktignok ikke grunn til å forvente at tiltalte skulle slå fornærmede slik han gjorde, og det var et sterkt misforhold mellom fornærmedes motstand straks etter nedleggelsen og tiltaltes bruk av slag."

    Dette er beviselig feil, da

    1) retten selv motsier seg selv og mener først Simensen burde bli sluppet for å få anledning til å ta initiativet og angripe, og så innrømmer at han nettopp gikk til angrep da han kom seg løs, og

    2) retten tar ikke hensyn til det faktum at Simensen var aggressiv, hadde drapstruet folk og gjorde voldsom fysisk motstand.

    Som sagt, en meget svak dom med selvmotsigelser, faktafeil og ukvalifisert synsing.

    Dessuten vanskeliggjør det operativt politiarbeid, da retten både mener at polisiære vurderinger som viser seg å stemme i etterkant (hvor farlig Simensen faktisk var) ikke rettferdiggjør den nødvendige bruk av makt for å håndtere en åpenbar trussel, samt at retten mener at politiet har skylden dersom de bruker fysisk makt og dette får publikum til å blande seg.

    Håper virkelig at Høyesterett setter foten ned og retter opp i dette rotet som lagmannsretten har synsa seg fram til. Mildt sagt skremmande om politiet ikkje skal ha mulighet til å ta tak i situasjoner der folk er aggresive og ikkje etterkommer politiets ordre. Simensens oppførsel plasserer personen godt ut i kriminell adferd overfor politiet og burde bare av den grunn feie dommen til lagmannsretten i søpla.

  13. Denne dommen er positiv for alle kriminelle og aktivister som utøver vold og hærverk. Nå kan di motsette seg politiets ordre, di kan motsette seg arrest og faktisk gå til motangrep om di føler for det. Politiet har mista evna til å kontrollere di som setter seg sjølv over lova. Patetisk å sjå kor mange som syns det er ok her inne. 

    • Hjerte 1
  14. On 15.4.2024 at 8:23 AM, thbergseng said:

    Tingen her er at jeg snart skal ha bilen på EU-kontroll. så kanter på skiver blir vel ikke sett på med så veldig blide øyne da om jeg har forstått riktig?

    Det har du rett i. Om du ikkje mekker sjølv, er det smart å få bytta både skive og klosser slik ståa synast å være med dine bremser nå. Viss du bytter dekk sjølv, kan det være mykje å spare på å lære seg å serve bremser sjølv samtidig med dekkbytte. Viss verksted skal gjere det kjem det egentlig ann på kost/nytte for lommeboka di.

  15. 7 hours ago, Ove38 said:

    Zelenskyj stiller seg uforståelig til at USA/UK og Frankrike straks skjøt ned raketene mot Israel. Men ikke på sammen måte vil skyte ned raketene mot Ukraina. 

    Det er uforståelig. Biden ga Putin fritt spillerom før krigen mot Ukraina vart satt i gang for litt over 2 år sidan. Hadde derimot Biden gitt beskjed om at Ukraina ville få støtte og hjelp fra første stund hadde det ikkje blitt noko krig. Nå er Biden redd for konsekvensane av å gå inn å støtte Ukraina direkte, spesiellt sia Putin rasler med atom-bjellene sine, samt at Kina med fleire venter på sin mulighet viss USA låser seg fast for mykje i europa og midtøsten. 

  16. On 11.4.2024 at 8:25 PM, thbergseng said:

    God kveld!

    Ingenting galt med bilen, men et lite spørsmål relatert til bremser.

    Foran på bilen min har jeg nå fått noen mm kant på ytter og innerkant av bremseskivene. Såvidt jeg kunne se visuelt er det mellom 5-10mm belegg igjen på klossene, så de skal jo holde en stund til, så regner med skivene går først (vet alt skiftes samtidig).

    Spørsmålet er rett og slett hvor høy kant som er forsvarlig? Jeg kjører ikke ekstremt mye, men noen langturer av og til, og skal ha service om 3 mnd ca, så håper å kunne vente til da, men tenkte å høre med de mer kunnskapsrike her om hvor kritisk det er når kanten først har kommet?

    Bremseskiver byttes sjelden og først når tykkelsen er kome ned mot minimum krav eller under. Klosser byttes oftare da dette er den slitedelen som skal bli "brukt opp". Det viktigaste pga saltevja bilen blir utsatt for gjennom vinteren er egentlig å serve bremser vår og haust når man bytter dekk. Med serve bremser blir det da å få smurt glidere, glideområde på klosser viss di har, og elles sjekk av calipter og eventuell fjær. Viss man ikkje server bremser vil bremseklosser og bremseskiver slitast ut mykje oftare.

  17. 30 minutes ago, JK22 said:

    Det er allikevel smått mot det som vil komme om Iran skulle sende ti ganger flere uten noe som helst forvarsling. Og de er kapabelt for det. Israel trenger ammunisjon. Kostbar ammunisjon, det kostet dem opptil 15 milliarder norske kroner eller mer i løpet av få timer. Dronene og kryssermissilene var ofret - mange av disse hadde navigasjonslys - for å åpne opp for angrepsbølgen med ballistiske missiler. Det er ikke mulig for israelerne å innta en offensiv rolle pga. mangel på ballistisk våpen med bare fly til rådighet, en trenger bare å huske på Jemenkrigen, for å hindre nye angrep. 

    En klok mann vet når han ikke kan fortsette. Det beste israelerne burde gjøre, er å fortsette den lavintensive bombeoffensiven mot Hizbollah for å svekke disse over tiden og reorganisere seg i Gazastripen for å innføre militærsokkupasjon - og mest av alt; tar Netanyahu i arrest og sende Gallant til krigsdomstolen, så nyvalg kan arrangeres snarest mulig. 

    Da vil 10 ganger fleire droner og missiler ramle ned i Iran nett som di gjorde i natt som var. Noko anna du ikkje tek inn over deg er at Israel ikkje kjem til å sette seg ned å tvinne tommeltotter viss Iran eskalerer til krig. Da blir det meste av det Iran kan sende mot Israel skutt i senk før det letter. Krig er ikkje som nettspill der man venter på tur.

     

    Israel finner nok sin vei for å trygge sin eksistens i midtøsten. Og som vanlig vil di fleste legge seg opp i det på ein negativ måte. Nyvalg vil ikkje forandre på noko og blir sjelden gjennomført midt oppi ein krigssituasjon. 

    • Liker 4
  18. Ressurser er blitt overskyggande viktigare enn mennesker. Meir sannsynlig at vi får ein storkrig med atomvåpen brukt av fleire aktører der utfallet blir negativt for stort sett alt levande på jorda. Umulig å spå kva som kjem etterpå, men nokre mennesker vil garantert overleve og di vil danne forskjellige fraksjoner basert på religion, diktatur, anarki, osv som neppe vil være fredelige overfor kvarandre. Kanskje nokre få land vil bestå og greie å beholde kontrollen innad i landet, men det beror mest på kor mange atomvåpen som blir brukt og kvar di slår ned. Snillismen lar bøllene få utfolde seg utan reelle konsekvenser...

×
×
  • Opprett ny...