Gå til innhold

Scopperloit

Medlemmer
  • Innlegg

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Scopperloit

  1. Jeg prøver og prøver, men klarer ikke å forstå hvordan en kvante maskin er annerledes enn en digital maskin.

     

    Kan noen dumme ned ett konkret praktisk eksempel om hva, hvorfor og hvordan en kvante maskin gjør bedre enn en digital maskin ?

     

    PS: eksempelet må være dummere enn "ett bit kan være 0 og 1 samtidig" fordi såpass har jeg lest, men klarer ikke å forstå det praktiske.

     

    Hvis du lærer deg litt om kvantemekanikk (noe som er tungt og tidkrevende), så kan det kanskje hjelpe deg på vei til å forstå konseptene bak qubits og superposition. Men fortvil ikke, Richard Feynman (veldig kjent fysiker) sa en gang: "If you think you understand quantum mechanics, you don't understand quantum mechanics."  :wee:

  2. Hei. Noen som husker et klikk og gå Windows95/dos spill der man var et jorbær som løste oppgaver? I begynnelsen mener jeg at man måtte ned i en kjeller i en "by", så gikk man i skogen og snakket med noen på et træ.

    Husker og at det var et tog som skulle startes.

     

    Det var en bugg i spillet som gjorde det umulig og starte toget. Var bare og begynne på ny savegame.

     

    Det var et barnespill. Har søkt gjennom mye lister for og finne. Fant Connections, husker ikke om jeg fant spillet C.H.A.O.S også.

    Spillet du tenker på heter "Det Magiske Jordbær", eller originalt "Strawberry Magic". En fetter av meg hadde dette spillet da vi var små.

     

    Du finner videoer av det på YouTube, men det er nærmest umulig å få tak i en kopi av spillet i dag. Det ble ikke så populært, så svært få husker eller har hørt om det. Selskapet bak ble avviklet i 1997.

    • Liker 1
  3.  

    Hadde vært digg om de begynte å lage videoene i 60 eller 120p også fremfor 24p - så kunne man kastet motion-blur ut vinduet også :D

     

    Hobbitten var jo helt forferdelig å se på, nettopp fordi den er filmet i 60. Ja til 24 fps og motion blur. Snur du hodet raskt vil du også se motion blur, det er helt naturlig. Noe annet vil virke unaturlig og fake. 

    Jeg syntes dette var mye mer behagelig å se på - spesielt når man så den i 3D, da bilderaten ofte blir fordelt på hvert øye ved vanlige filmer. Det var riktignok ikke tilfelle med Hobbiten, ettersom de filmet med to parallelle kameraer - så gevinsten ble enda større for min del.

     

    Det er sikkert som med alt annet, smak og behag. Jeg er vandt med å spille PC-spill i 120+ fps, og syntes faktisk det blir litt slitsomt å se film i 24 fps. I mine øyne blir videoen svært hakkete, spesielt ved panering over store landskap eller horisonter. Da syntes jeg faktisk motion smoothing har en fin effekt.

    • Liker 2
  4.  

    Ganske sjabby snike-scener, de hadde sett og hørt jenta ørten ganger med litt realisme, men tror fortsatt det blir et imponerende spill.

     

    Og ett slag med hammeren og hun hadde vært død, et treff med pistol og hun burde vært død eller paralysert. 10 mot 1 i virkeligheten, hun hadde ikke hatt sjans.

     

    Noen ganger må man ta det for det det er, et spill. Noen ganger må faktisk gameplay gå over realisme. Syns selv snikescenene virket veldig bra, med tanke på hvor forskjellig de responderte. Spesielt da hun lå under bilen og man ventet på at hun skulle komme og se under bilen.

    Jepp, det hadde nok blitt et forferdelig frustrerende og kjedelig spill om alt var helt realistisk. Det må gjøres kompromiss om man vil fortelle en interaktiv historie på en underholdende måte. Jeg gleder meg veldig i hvert fall, og syntes det ser meget pent ut!

  5.  

     

     

    Det amerikanske byrået National Transportation Safety Bo​ard (NTSB) har nå etterforsket ulykken og la nylig ut en foreløpig rapport som indikerer at Teslas autopilot-system kan ha vært en sterkt medvirkende faktor.

    Tydligvis tar ikke tesla autopilot serlig seriøst lengere?

    Blir neppe selvkjørte biler før 2030.

    Synes ikke vi skal ha selvkjørende kjøretøy i det hele tatt. En maskin kan aldri overgå vurderingsevnen til et friskt og oppegående menneske. Da må maskinen programmeres til alle mulige scenarier som kan oppstå.

    Problemet med det er at slett ikke alle i trafikken er friske og oppegående. Jeg tror fremtiden er å endre måten man designer infrastrukturen på, f.eks. merking som er mer tilrettelagt autonome systemer. Om vi kommer til det punktet at majoriteten av biler i trafikken er autonome og med en tilrettelagt infrastruktur, er jeg sikker på antall ulykker og dødsfall blir dramatisk redusert.

    • Liker 1
  6. Blir anbefalt av veldig mange å ikke kjøpe grafikkort som har blitt brukt til mining. De fleste selskapene har vel også sagt det at man mister garantien, om kortet har blitt brukt til mining.

     

    Jeg ville ikke lagt så mye vekt på det. Hvis det er noe galt med elektronikken i en krets så vil det som oftest vise seg veldig tidlig. Jeg vil si det er svært sannsynlig at skjermkort som har overlevd mining over lengre tid holder ut helt til noe annet tar knekken på de, som f.eks. korrosjon.

  7. Hmm kan være på tide å bytte ut min trofaste 990x i min Plex server da.... 

    Hvis du har mange videofiler med H.265/HEVC encoding, så råder jeg deg til å bytte ut prosessoren din med en basert på Kaby Lake eller senere. Disse prosessorene har hardware-støtte for H.265 decoding :) H.265 er forøvrig en veldig god video codec, men eldre prosessorer som mangler et tilpasset instruksjonssett må jobbe ganske intensivt for å spille det av.

  8.  

    Tror ikke folk tar innover seg hvordan bla. medisinsk forskning vil gå i et usannsynlig høyt tempo når denne koden knekkes. Utviklingen neste tiåret vil få tiåret som gikk til å se ut som mørketiden fra middelalderen.

    Kva får deg til å seie det?

    https://www.nature.com/articles/srep00571

     

    D-Wave har demonstrert et proof-of-concept på at quantum computers kan være nyttige til å simulere proteinstrukturer. Det er tidlig å si noe om, men hvis dette konseptet kan skaleres opp etterhvert som man oppnår brikker med et høyere antall qubits, kan det være et ekstremt nyttig verktøy for forskning innen biokjemi.

    • Liker 1
  9. Den beste måten å kontrollere noe man frykter er å styre det. Hvis han går foran som et forbilde (eller hva man skal kalle det) på AI-sikkerhet så er det den beste måten å få andre til å følge samme spor.

    Vel, en halvsannhet. Han er en av grunnleggerene av OpenAI. De utvikler AI-teknologien i public domain nettopp for å hindre at private selskaper sitter og styrer og patenterer det, men også som du sier for å styre utviklingen i en positiv retning. For det som er den store frykten er nettopp at det hele holdes skjult for offentligheten.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...