Jump to content

Chaaa

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

1214 profile views
 1. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Takk for innlegget ditt
 2. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Absolutt ingenting, men når det plutselig «bor» flere enn den du har leid ut til så er jo risikoen allikevel større?
 3. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Men hva hvis vedkommende er kriminell og det skulle kommet en razzia da?
 4. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Okei. Misforstå meg rett: i utgangspunktet kan hun bli boende. Hun er flink til å betale for seg og hun er flink til å holde leiligheten ved like. Hun røyker på anvist plass og har ikke fester. Hun er en veldig god leietaker sånn sett, men hun har besøk til alle døgnets tider av ulike mennesker, opptil flere forskjellige i løpet av en dag, alt fra små barn til ungdommer og foreldre. hun har en ekstremt stor familie så det er kusiner, fettere, søsken, foreldre med barn og uten barn. Her er det familietreff flere ganger i uken, og det er alltid noen på besøk, en sjelden gang er hun hjemme alene. Dette med besøk bryr meg egentlig ikke så mye, men jeg syns mengden og omfanget er mye og særlig nå i koronatidene syns jeg heller ikke det er helt greit pga smittefaren, jeg har ikke laget noe drama rundt det, men hun spurte meg om vi kunne ha en barnevogn inne hos oss fordi det regnet ute og denne barnevognen har da stått utenfor i 4 dager, jeg måtte da spørre om noen hadde flyttet inn. Og det hadde det ikke. senere samme dag går jeg i postkassen og finner dette brevet adressert til det jeg tror er broren. om han bor der eller ikke er egentlig ikke problemet, hun sier jo at han ikke gjør det. men jeg vil vite hvorvidt jeg skal legge meg oppi dette mtp at han er folkeregistrert her eller ikke og det juridiske rundt det. Jeg vet jo ingenting om dette mennesket og hvilke konsekvenser det kan få?
 5. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Hei. Jeg kalte det folkeregisteret for å gjøre det enkelt. Jeg har ett eget firma og bruker et system som innhenter opplysninger fra folkeregisteret, dog med en rekke begrensninger, men adresse får jeg oppgitt.
 6. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Nei, jeg leste at man ikke kan nekte familiemedlemmer i linje opp-ned besteforeldre-foreldre-barn, men søsken gjelder ikke her.. leieavtalen hennes går ut om 3 måneder. Jeg tror jeg bare får inn en ny
 7. Chaaa

  Folkeregistrert adresse

  Hei. leieboer deler postkasse med oss
 8. Hei. Takk for et fint forum Jeg leier ut en sokkelleilighet, min leietager har besøk heletiden noe som faktisk irriterer meg, og som jeg vet jeg egentlig ikke har noe med. jeg spurte hun derfor i dag om det var noen som hadde flyttet inn, ettersom det alltid er folk der. Hun avkreftet dette. Noen timer senere finner jeg et brev i postkassen til en person som har samme etternavn og som jeg tror er broren. Jeg søker så navnet opp i folkeregisteret ettersom jeg har tilgang til dette via jobb. Og jo da. Han er folkeregistrert på samme adresse. Nå vet ikke jeg om han faktisk bor her eller ikke, men jeg synes ikke dette er greit. noen som kan gi meg noen juridiske pekepinner på om jeg skal bry meg om det eller ikke. jeg har jo tenkt at hvis vedkommende er kriminell og politet skulle finne på å ha en razzia er vel den døra den første som blir slått opp? Det er uheldig for min del. Er det noe annet jeg burde bekymre meg for? er det lov å være folkeregistrert på en adresse du ikke bor på? Er det andre ting jeg må være obs på nå? tusen takk for svar.
 9. Chaaa

  Opphavsrett

  Du burde muligens vurdere å sende ham ett krav på 8 000 for urettmessig bruk av dine bilder? Jeg tror ikke det er fritt frem for noen å "stjele" fra deg, selv om du har "stjålet" fra vedkommende først. Dog, Krikkert kan sikkert avklare hvordan det stiller seg helt juridisk sett. Ja, er det jeg lurer på om jeg kan, for på filmen han har lagt ut viser han tydelig 3 illustrasjonsbilder jeg har laget selv(forsiden), Og på side 2(hvor hans bilde er) ligger det enda to bilder jeg har tatt som tydelig kommer frem.
 10. Chaaa

  Opphavsrett

  Takk for godt tips. Fra nå av skal jeg ta alle bilder selv.
 11. Chaaa

  Opphavsrett

  Baardsen: ja, det gjorde jeg. Fant bildet på en golfside av alle ting. Jeg burde naturligvis sjekket bedre. Det eneste som plager meg litt nå er at han har jo i utganspunktet lagt ut bilder av to fotografier jeg har tatt. I tillegg til logoen min. Men ettersom jeg forstår så er det jo hans fulle rett å henge meg ut offentlig fordi jeg stjal først.
 12. Chaaa

  Opphavsrett

  Okei.. Da takker jeg så mye for hjelpen, og skjønner at jeg har en ganske så dårlig sak, selvom det er ett registrert varemerke jeg har (registrert i patentstyret)
 13. Chaaa

  Opphavsrett

  Hei! Takk for svar krikkert. Robin Lund ja, det er visst navnet. For meg så virker det litt som om det er dette han "lever" av. Bildet jeg stjal, var ikke hentet fra Robin Lund sin nettside hvor han tydelig selger rettighetene til bildet, og jeg ser også at flere har brukt samme bilde. Etter litt nærmere kikk på flere av sakene lager Robin Lund, typsike bilder som enkelt kan bli delt i de fleste sosiale medier, for senere å bli fakturert. Jeg er helt inneforstått med rettighetene, bare virker litt som for meg at dette er det han ønsker å oppnå med bildene sine. Men selvom saken er slik den er, så var dette ett illustrasjonsfoto av ett par flagg før 17 mai. Det er ikke knyttet opp noen salg eller annet tilhørende dette bildet. Men jeg mener, selvom du skriver at "Rent generelt sett brytes ingen lover ved å henge ut nettsteder som bryter åndsverksloven" så må da åndsverkloven også være slik at den skal beskytte min opphavsrett, selvom jeg stjal først. Jeg har jo tross alt ikke gitt tillatelse til at de kan legge ut ett bilde av min nettside med min logo eller annet jeg har laget på. Vurderer derfor å bare fakturere det samme. Men dersom jeg er på tynn is og bare må bite i det sure eplet å betale 4000 kroner for det simple 17 mai flagg bildet, så gjør jeg det. Hadde han ikke lagt ut bilde av bloggen min på siden sin, så hadde jeg heller ikke gjort noe mer ut av det. Han skal forresten ha nærmere 500 kroner for å også slette det etter at faktura er betalt.
×
×
 • Create New...