Gå til innhold

Snabel@

Medlemmer
  • Innlegg

    193
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snabel@

  1. Jeg inviterer all dere råtter til å møte meg på en plass dere kan bestemme ... så skal vi se om dere faktisk har det det skal til for å snakke om mennesker på denne måten , og dette er mennesker dere aldri har møtt. Jeg er 130kg på sokkelesten, har hatt norges rekorden i benkpress - håper jeg møter noen med motstand  - men det gjør jeg vel ikke, for dere sitter uten genetisk mulighet til å bygge muskler og bare koser på pingle armer og måkebein

  2. 3 minutes ago, Lyncs said:

    Det er gjort mye forkning på dette kjære deg. Hvorfor skulle ikke sunn mat og mye fysisk aktivitet gi bedre dugelighet en usunn og sløvende mat med mye sukker som bare gir et øyeblikks energiøkning og deretter motsatt effekt? Og hva har dette med et ødelagt menneskesyn å gjøre?

    Mennesker er mennesker liten, stor, tykk eller tynn , smart eller mindre smart. Men og spise sunt og være i bevegelse er jeg helt enig i - men om man er tykk eller tynn det spiller ingen rolle. Har veid 240kg og da jogget jeg og trenet 2 ganger om dagen. nå er jeg under halvparten og føler meg ikke annerledes fysisk av den grunn. Du må skille på dem som sitter i soffaen og spiser potetgull og dem som har anlegg for å bli store. jeg anbefaler ikke min kræsj diett til noen på 9 knekkebrød og 2 mil langs veien om dagen.

     

     

  3. 14 hours ago, Lyncs said:

    Man kan faktisk få folk tynnere og mer dugelige ved å forandre diett og livsstil. De som har en organisk feil som forårsaker fedme eller udugelighet, kan man ikke gjøre så mye med, men de tilhører bare en liten prosentdel av dem tråden handler om.

    For dette har du forsket på ? Det spørs vel kanskje om ikke du må ta et oppgjør med deg selv - for du har et ødelagt menneskesyn 

     

    /Snabel@

    • Liker 1
  4. On 8/16/2020 at 2:05 PM, Blåbanan: Mecum in aeternum said:

    Det ser visst ut til at mange overvektige mennesker vil at alle skal akseptere vekten deres. Spørsmålet er: Skal vi bare akseptere at de er tjukke? Jieg svarer nei, men hva mener du? Mener du at vi bare skal akseptere at Norge holder på å bli som USA? Skal vi bare akseptere at folk er tjukke?

    skal vi akseptere at mennesker er udugelige ? at de ikke engang passerer videregående? hva skal vi gjøre  --- putte dem på en øde øy ? 

  5. Nei, normalsett kan du velge merke selv, er vel mest cisco spesielle switcher som er litt vanskelige, men ellers burde det meste annet funger om hverandre, selv om det er best å samme merke begge sider. I de tilfellene hvor det ikke funger har produsentene laget en sperre for type transceiver.

     

    Men det må være SFP+ eller SFP på alt, for det er ikke bakoverkompaktibel.

    Active SFP+ pleier ofte ikke å fungere i billig utstyr.

     

    Skjønner, takk for svar

     

    Snabelen

  6. Hei,

     

    kjapt spørsmål ang fiber og trancivere.

     

    Om jeg har intel 10gb nic i makskinen som skal kobles til en ubiquiti 10gb switch. Er det så å forstå at jeg må benytt en intel tranciever i intel kortet og en ubiquiti tranciever i switchen. Har spurt om dette før med konkretiserte ikke nok.

     

    Snabelen

  7. Det er mange plasser hybrid fungerer bra,men ikke i personbiler. Hvis det skulle ha noe nytte måtte det være en ladbar plug-in hybrid med ca 20 kw batteri. Da hadde man kunne brukt bilen som nr 1 bil og sett nytten i å lade hjemme og kunne kjørt minst 10 mil kun elektrisk og samtidig kunne bruke bilen til hytte/langtur UTEN å tenke på rekkeviddeangst. Det ville gitt ett lavt drivstofforbruk på året i snitt og det hadde vært bra for miljøet. Slik tenker ikke bilprodusentene av en eller annen merkelig grunn. De setter inn ett batteri på 7-8 kw som rekker kansje 3 mil og som ingen orker lade. Det gir ingen gevinst for miljøet,men gir derimot stor avgiftslette slik at vi kan kjøpe enda meir kostbare biler hos bilprodusentene. Miljøet taper,staten taper og bilprodusentene er de store vinnerne på slike biler. Slik vil det nok også bli til elbilene overtar,heldigvis har forbrukerne knekt koden og ser at el bil er fremtiden. Rekkeviddeangst er historie når de nye faststoffbatterier kommer i kommersiell bruk.

    Du må ha hybrid, iallefall snakker du som du har det, og er en av dem som ikke gidder å lade.

    Jeg har hybrid, en XC90, dog skal sies at jeg kjøpte den ikke for miljøets skyld. Uansett, småkjøring er den genial på ... kun strøm i 40km. For meg betyr det kun strøm frem og tilbake til gymmet og til byen.. GENIALT. Og når jeg skal på lengre turer trenger jeg ikke å stoppe for å lade..  så det våset du kommer med her er begrunnet på uvitenhet og synsing.

     

    SNabelen

  8. Ubiquiti har jo både singelmode og multimode transievere som er tilpasset etter fibertype.

    Er jo selvfølgelig mulig å teste andre, men det er f.eks kodingsforskjeller i elektronikken, så det bør være tilpasset switchen.

     

    https://www.komplettbedrift.no/product/920741/nettverk-datarom/nettverksprodukter/transceivere/ubiquiti-single-mode-10gb-sfp#

     

    https://www.komplettbedrift.no/product/920740/nettverk-datarom/nettverksprodukter/transceivere/ubiquiti-multi-mode-10gb-sfp#

    Så mao jeg må kjøpe transiver som er tilpasset nic'et i den ene enden og switchen i den andre enden ... takk for svar

     

     

    Snabelen

  9. Dette er ikke helt korrekt. Lisensnøkkelen til operativsystemet lagres i BIOS på maskinen.

    Enkelte andre lisensnøkkler, f.eks. til Office og slikt lagres på Microsoftkontoen i skyen.

     

    Til TS. Med en så gammel disk, så er det beste å kjøpe en ny disk og ta en clean install.

     

    Snedig at når jeg tar en clean install så er ikke OS'et validert før jeg endrer konto instillinger slik at jeg logger på med min microsoft konto. Om lisensen er knyttet (noe den ikke er) til BIOS (og eller ligger i BIOS ) så ville det ikke hatt noen betydning om hvilken konto jeg logget på med

     

     

    Snabelen

     

    Snabelen

  10. Det er faktisk basert på lang kunnskap at jeg sier at det er overkill med server-os for å kjøre hjemme, men det ville du ikke høre på.

    Du kan laste ned en 180 dagers prøvelisens som du kan utvide prøvetiden på to eller tre ganger, før du må reinstallere os'et. Men heller ikke den opplysningen var god nok. 

     

    Men nei, jeg kommer ikke med noen opplysninger om hvordan du skal unngå å betale for en lisens det det koster. Det er piratvirksomhet og imot reglene her inne. Når du stiller et spørsmål, så må du regne med å få svar fra personer som kan dette bedre enn deg, ellers ville du vel ikke stilt spørsmålet. Om du da skal være arrogant med tanke på at du får korrekte svar, vel da kan du glemme å få hjelp en annen gang du sitter fast.

     

    Som BearCat nevner, om du kjører virtuelt, så kan du bruke hypervisorere fra Microsoft og VMWare helt gratis.

     

    Da lurer jeg på hva slags laaang kunnskap som har gjort at du kan utale deg slik?

     

    Snabelen

  11. Siden du liker "litt trøkk i lyden", så er du vel sjeleglad for alle "lydpausene" du får med DAB også, da, sånn at ørene får hvilt seg litt!  :rofl:

    DAB er, _fortsatt_, ikke godt nok utbygd til at det var fornuftig å stenge FM-nettet........ og _det_ er det største problemet i den nåværende situasjonen....... Hjelper ikke med "trøkk i lyden" på "halve turen"..... spesielt ikke under nyhetssendinger, fotballkamper, konserter, "snakke program", musikk...... kort sagt : Til all type radiolytting.....

    For min del gidder jeg ikke det, så da blir det FLAC-filer fra HDD/USB-plugg istedenfor radio.......

    Synd egentlig, hørte alltid på radio når jeg kjørte bil før, men sjelden nå som FM er borte, og når jeg først gjør det, så er det lokale radiokanaler på FM, fordi de fortsatt "sender kontinuerlig" til der bilen måtte befinne seg, noe DAB veldig ofte ikke klarer.

    Og jeg bor 2 mil utenfor Oslo, og kjører igjennom Oslo og ut på andre siden på vei til jobb.........

    Kjører kragerø - kongsberg til kontoret...glipper ikke en eneste gang der...

  12.  

    Aldri hørt mer på radio enn nå som DAB kom.

     

    Savner ikke 3 kanaler og skurring.

    For folk som er interessert i musikk og tilhørende kvalitet er DAB en katastrofe. Utgangspunktet med digital overføring virket lovende, men når resultatet er at musikken er komprimert til et nivå som ligger under FM-radioen, så skjønner jeg at folk mister interessen. 

    Det er det DUJMMESTE utsagnet jeg har hørt.. jeg er sjeleglad for ar radio 's' ene er borte og at det faktisk er litt trøkk i lyden.

  13. Hei! 

     

    Jeg ønsker å gå vekk fra min HP P812 og over til LSI eller Areca. P812 er sykt billig kort som man får 24 porter, 1GB DDR3 cache og overalt veldig grei ytelse. Kontrolleren er SSD aware og fungerer utmerket hvis man setter alt opp og rører aldri en eneste disk eller kabel.

     

    Men så har den følgende ulemper og problemer:

    • Ingen disk spindown (jeg finner i så fall ingenting rundt det)
    • Sliter med å kjenne igjen ekspandere og backplanes (også de fra HP faktisk)
    • Eksterne porter fungerer kun med 1 versjon av firmware og jeg har prøvd så å si alle tilgjengelig versjoner.
    • Det er et helvete å få tilbake raid volumes når man bytter porter som disker er koblet til.

     

    Så nå, ettersom en 25TB raid5 volume trynet etter at jeg måtte bytte kabler og gjøre om på porter, er det bestemt at HP kan en gang og for alltid UT av min lagrings server. 

     

    Jeg har LSI MegaRAID SAS 9267-8i på vei. Kontrolleren har en dual-core ROC, 512MB DDR3 Cache og BBU. Det er omtrent det jeg trenger, men her må jeg bruke ekspander for å få flere porter, noe jeg vil helst unngå.

     

    Adaptec RAID 51645 (16 port) er en alternativ som ser egentlig ganske greit ut. 512MB DDR2 Cache og Dual-core ROC raid «cpu». Minus er loddet Cache minne (hvis jeg ikke tar helt feil) og BBU må kjøpes separat mest sannsynlig.

     

    ARC-1680IX dukker opp på e-bay av og til, versjonen med flere enn 12 porter, til en hyggelig pris av ca 500-600kr. Det ser ut som mye raid for penger! Men her finner jeg litt blandet info. Først er DD2 minne som egentlig er ingen minus. Så ser jeg at kortet er basert på Intel IOP348 prosessor som er en 1-kjerne cpu, men i omtaler står det at prosessoren «bruker 2 kjerner…». Man kunne gi blaffen i det i første omgang, men hvis jeg går for det kortet, så vil jeg gjerne kjøpe 2-4GB med cache etter hvert og da lurer jeg på om svakere cpu vil kunne utnytte det eller bør man sitte rolig med 512-1GB minne? Og sist, kan man kjøre raid 5 med Areca kontroller uten BBU? Ser ut som BBU er ikke lett å få tak i brukt.

     

    Jeg vil helst unngå IBM/DELL/HP. Prisen jeg sikter mot er under 1000,-. Her er det 64bit LBA, antall porter og disk spindown som er viktig. Areca er sålangt å foretrekke, men hvis noen har andre anbefalinger så er det bare å komme med det!

     

    Hei,

     

    LSI har ikke spinndown…  har prøvd og feilet. Gå for areca, der har du spinndown 

×
×
  • Opprett ny...