Jump to content

eadgbe

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

520 profile views
 1. Får ikke tatt privatisteksamen i fysikk denne våren. Vurderer derfor å søke utdanning uten å bli ferdig med forkurset i ingeniør. M.a.o så vil jeg søke studier uten krav om r1/r2/fysikk 1. Jeg lurer derfor om den ene r1 karakteren vil bli lagt og regnet med i snittet til når jeg søker på studier uten disse kravene. Noen som vet?
 2. h(x)=23 - 20cos(pi/12 x) Finn f(6). Får ikke denne til å gå opp. -20cos(6pi/12) = -23 (Setter inn x=6 og flytter over 23 til hs) cos(pi/2) = -23/-20 Her vil jo utregningen bli større enn 1. Noe som gjør at jeg ikke får tatt invers cosinus.
 3. Jeg er klar over at integralet til 1/x er ln(absoluttverdien for x). Tidligere oppgaver har vært f.eks integralet til (x+1)/x dx. Da har det jo vært forståelig å dele det opp til x/x + 1/x, for å så få svaret x + ln(|x|) + C. Resten av kapittelet virker veldig greit. Men akkurat de to oppgavene der virker det ikke som om det er noen forklaring på i boka. Hverken i kapittelet eller i oppsummeringen av kapittelet. Dette er forøvrig første kapittel i Sinus R2 boka, så jeg er ikke så dypt inne i integralregning enda. Så en video tidligere i dag om substitusjon og integraler, hvor man definerer du/dx osv, men det er langt over kompetansen av hva jeg har lært av de få integraloppgavene jeg har hatt til nå. Også helt riktig at jeg jeg har kjerneregelen fra derivasjon. Jeg bare prøvde å gjette/forstå meg fram til hva en løsning kunne være. Jeg har iallfall lagt fra meg stykkene og kommet meg videre til oppgaver jeg fortsatt forstår. Regner med at jeg ramler over løsningen og forståelsen i løpet av pensum. Og jeg er helt enig at man burde forstå problemet i stedenfor å pugge formler;)
 4. Jeg tenkte at u(x) er en kjerne, men så går de jo videre med absoluttverdien for x+1 * 1/1 som jeg heller ikke skjønner hvor de får fra. Vet jo at integralet til 1/x er absoluttverdien til x, men som sagt kan man jo ikke lage flere ledd når uttrykket står i nevneren. Stykkene er jo ikke så kompliserte, men når jeg ikke har en formel skjønner jeg ikke hvordan jeg skal gå fram..
 5. Det har jeg ikke. Finner ikke noe om det i kapittelet heller. Det skal sies at det er kun 2 stk oppgaver med slike stykker i kapittelet.
 6. Her må det være en formel jeg ikke har fått med meg. Fasit viser at man setter u(x)=x+1, så det er vel kanskje en kjerneregel? Hadde brøken vært snudd kunne jeg jo ha delt opp brøken i to ledd, men jeg skjønner ikke hva man gjør når man har et uttrykk i nevner.
 7. Man man ikke evt. lage en120 graders vinkel og kutte 60 gradern i 2 og trekke en linje mellom hjørnene og markere et hakk 2/3 av den linja? Og så tegne linja til 100 graderen?
 8. Takk til dere begge! Nå skjønner jeg hva som var greia.. Nesten latterlig at det var her jeg skulle sitte fast
 9. Sitter med noen derivasjonsstykker med både produktregelen og og kjærneregelen. Foreløpig har jeg kommet meg fram til 2x(2x+3) * (2x+3)^2 + 2x * 3x * (2x+3)^2 Dette er ifra Sinus sin fasit. Jeg kan begge reglene ovenfor, men skjønner ikke hvordan de kommer fram til neste linje: 2x(2x+3+3x)(2x+3)^2 Det må være noen grunnleggende regler jeg ikke husker fra regnerekkefølge eller noe? Det står jo et plustegn i midten der også, så jeg kan jo ikke faktorisere heller.. Hvor har det blitt av 2x og (2x+3)^2 fra høyre side av plusstegnet? Og hvorfor er 3x satt inn i det første parenteset?
×
×
 • Create New...