Gå til innhold

Countryman

Medlemmer
  • Innlegg

    4 703
  • Ble med

Hjelpsomme svar

  1. Countryman's innlegg in Hjelp med pullups ble markert som svaret   
    Først og fremst - vurder å lære deg chins FØR du begynner med pullups siden dette er lettere, og dermed en fin måte å ta stegene trinnvis opp fra bunnen av.
     
    Du kan starte med å få kontroll på teknikken. Pullups har ødelagt mange skuldre opp gjennom årene grunnet i at man ofte er for svak til å utføre øvelsen med korrekt muskelbruk.
    Start med å bygge opp ryggmusklene dine generelt og lær deg å få kontakt med de.
     
    Lat shrugs er en fin start. Her lærer du deg startbevegelsen som kreves for å kunne utføre en trygg pullup. Øvelsen er i tillegg genial med den hensikt å få kontakt med musklene som skal dra deg opp.
    Legg også inn lats-nedtrekk i apparat/kabel. Her kan du trene teknikk og samtidig bygge opp styrken med belastninger du mestrer. Veksle mellom bredt og smalt grep, supinert og pronert grep.
     
    Når teknikk er under kontroll kan du legge inn eksentriske pullups, sett med lett/medium/tung-strikkmotstand (veksle mellom de hver trening).
     
    En av de viktigste faktorene for å "bli god" i pullups er å trene på det ofte. Ikke mye av gangen, men ofte.
    Eksentriske pullups er effektivt, men bør ikke overdrives, hvilket er fort gjort å gjøre.
  2. Countryman's innlegg in hva skjer om når man slutter med kreatin? ble markert som svaret   
    Og disse to henger ofte sammen
     
    Man kan vel si at om man begynner å innta kreatin, og i løpet av et par uker øker kroppsvekten med 2-3kg uten å endre kostholdet - da fungerer kreatin for deg.
    Dvs. du har ikke fulle kreatinlagre i utgangspunktet og får hjelp til å fylle de via pulveret. Dette vil naturlig gi deg litt ekstra trøkk på trening, men ingenting her vil virke revolusjonerende.
    Nøyaktig den motsatte effekten vil forekomme når du kutter det ut.
     
    Er du en av de som føler "et tap" av å kutte ut kreatinet kan du jo bare fyre opp pulverboksen igjen?
     
    Det er nok mange som allerede har naturlig fyllte kreatinlagre, men som likevel bruker pulver. Disse vil ha null effekt av det.
    Likevel, det er ikke skadelig å innta kreatin via pulver selv om lagrene allerede er fulle, og sist jeg sjekket fikk man vel et års forbruk for 4-500kr.
  3. Countryman's innlegg in Vurdering av treningsprogrammet mitt? ble markert som svaret   
    usj da...det så litt mer oversiktilig ut ved forhåndsvisning
    Det lar seg vel lese sånn noenlunde
  4. Countryman's innlegg in [Løst] Hjelp! Min 3 mnd. gml. hund har fått flått ble markert som svaret   
    Haha!! Flott at det ordnet seg! Merkelig å lese slikt for en som plukker flått hver eneste dag
     
    Neste gang foreslår jeg at du, på bestemt måte, holder hunden din fast, griper tak i flåtten med 2 fingre og "skrur" den ut som nevnt i innlegget over. Det kan være litt kinkig de første gangene men tro meg, etter et par ganger vil faktisk hunden din forstå at dette er noe du gjør for å hjelpe den og den vil bli mer velvillig (ligge stille) etterhvert.
     
    Det er overhodet ikke farlig for deg å komme ikontakt med flåtten, heller ikke om du får litt blod på fingrene om du er litt hardhendt.
    Om du får den ut på "skånsom" måte, dvs at den fremdeles lever og kryper rundt i neven din - hold et øye med den mens du beveger deg saaaakte i retning toalettet - Du har ikke lyst til å miste den . Ev. slipp den kontrollert ned på gulvet, ta frem en lighter og grill den i 15-20 sekunder til det sier *pang!* .
     
    Kjøp et flåtthalsbånd til den hos vetrinær eller dyrebutikk - da fester ikke flåtten seg til hunden men "drysser" istedet av i sofaen eller sengen din slik at hunden ikke blir bitt.
  5. Countryman's innlegg in Bygge masse under kalori underskudd ble markert som svaret   
    Det sies at kun nybegynnere eller "sterkt" overvektige folk klarer å bygge på kcal underskudd, så teorien din burde stemme.
     
    Edit: dvs hadde jeg selv vært overvektig og villet bygge hadde jeg valgt et veldig lavt underskudd Inntil jeg nådde ca 15% og deretter holdt meg der.
     
    Edit 2: det skulle stå "et veldig lite underskudd"...2 forskjellige ting (:
×
×
  • Opprett ny...