Gå til innhold

CWH

Medlemmer
  • Innlegg

    886
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CWH

  1. On 12/3/2019 at 2:58 PM, Civilix said:

    Nei det er det ikke, og det har vært ulovlig i USA siden 60-tallet så å tro at det har skjedd nå er litt vel naivt. Likt arbeid blir lønnet likt, så for de som har kreative tolkninger av hva som er likt heller stå for det.

     

    Rykende fersk: https://www.tu.no/artikler/nyutdannende-menn-tjener-50-000-kroner-mer-enn-kvinner-med-samme-naturvitenskapelige-utdanning-pa-ntnu/479147

    Jeg er faktisk ganske naiv av meg, du har helt rett. Jeg teller det som en av mine gode egenskaper.

    Men å si at noe er ulovlig og derfor ikke skjer. Hva kaller du det?

    • Liker 2
  2. Riot har innrømmet forskjellsbehandling.

    At det finnes unntak betviler jeg ikke.

    Finansbransjen nevnes som en av verstingbranjsene: https://www.nettavisen.no/na24/slik-forklarer-finansnaeringen-det-store-lonnsgapet-mellom-kvinner-og-menn/3423592875.html

    Men ja, i Norge er forskjellene blitt langt mindre fordi det jobbes med, og Norge har vært ledende på f.eks kjønnskvotering, pappapermisjon og lignende.

    Kvinner får også statistisk mindre fra bonusposter, men det kan også henge sammen med at de fleste ledere er menn og derfor for-fordeler andre menn.

    Det skjer diskriminering av menn og, men denne innrømmelsen fra Riot viste er ukultur.

    • Liker 2
  3. Jeg fulgte PUBG mesterskapet nå nettopp. Da var det enkelte av spillerne det virket som de brukte slik teknologi på. Du så et rødt område der spilleren tydeligvis så.

    Så synet sveipet over steiner og trær men konsentrerte seg mer når spilleren tydeligvis hadde en klar oppfatning om hvor fienden var.

    Veldig lærerikt...ikke at jeg klarer å prestere altså.

    • Liker 1
  4.  

    Dette er jo en bombe. En datamaskin er uhyre primitiv i forhold til et menneske. Vi har sanser som datamaskiner ikke har.

     

    Vi kan gjenkjenne lukt fra diesel søl, brente hjul, svidd gummi grillparty osv osv.

     

    Vi kan også kjenne vibrasjoner høre lyder merke unormal biloppførsel som advarer oss.

     

    Vi kan automatisk oppdage gjenstander som beveger seg unormalt i synsfeltet vårt.

     

    Vi har lokalkunnskap og erfaring. Vi vet hvor det går barn langs veien og når. Vi vet når folk går hjemm fra puben. Vi vet hvor det er uoversiktlig eller er kompliserte kjøremønster. Vi vet hvor det blir glatt først. Vi kjenner kuldehullene. Vi vet hvilke tuneller det er mye fukt i om vinteren, vi forstår at når trafikken som kommer mot oss kjører saktere enn normalt er det fare for ugunstige kjøreforhold lenger fremme.

     

    Noe av dette kan en komputere regne ut,men mye må læres.

     

    Vi kan også prioritere. Kjører vi langs parkerte biler kan vi se etter mennesker som kan dukke opp mellom bilene og ha bremseberedskap og legge oss lenger ut i kjørefeltet.

     

    Ofte må vi tilpasse farten ulikt bilen foran fordi den har piggdekk og vi har piggfrie. Vi kan ikke kjøre like hurtig som bilen foran.

     

    Vinterkjøring krever også kunnskaper som tar tid for en datamaskin å lære. Vi kjører ikke opp en bakke om vi merker i bunnen at vi ikke har tilstrekkelig friksjon. Vi kjører heller ikke ned. Vi prøvebremser og bruker erfaringen.

     

    Skal vi rundt en bratt sving om vinteren bruker vi et annet sporvalg enn om sommeren for at hjulene skal få likere marktrykk.

     

    Vi må også ofte velge et annet spor enn biler som har kjørt der før fordi vi vet at der er det glattere.

     

    Så har vi faktoren om ansvar. Kjører vi på noen og har vert uaktsom blir vi straffet. Hva som skjer med autonome kollisjoner har vi knapt regelverk for.

     

    Så har vi prioriteringer. Kjenner godt en situasjon der en bil stod på tvers i en mørk tunnel. Den hadde mistet lyset.

     

    Min far satt i bilen som kom først. De oppdaget bilen og bråbremset med stive hjul. Dette var på 70 tallet. Når de kom nært nok oppdaget de at det satt en person i førersete. Føreren slapp opp bremsen noen millisekunder og endret kurs slik at bilen traff fronten og ikke siden. Det gjorde nok kollisjonen hardere men sparte livet til personen inni. Ville en komputer tatt den avgjørelsen?

     

    Meget godt skrevet! Mange moment som er riktig tenkt. Vi kan ha enkel autonomi,nødbrems,filskiftevarsel og slikt. Men en datamaskin kan aldri overta all kjøring i trafikken. Skulle vi bygge veier for slikt må vi bruke fleire hundre oljefond for å få sikkerheten god nok. Nei la oss heller lese Asbjørnsen og Moe Eventyrhistorier,dem er faktisk meir troverdig..

    Det meste du beskriver her kan en datamskin løse, og det langt raskere enn et menneske.

    Og det største problemet er strengt tatt ikke at vi er årvåkne og aktpågivende i traffikken. Jeg kjører daglig og ser konstant hvordan mennesklige sjåfører kjører bevisst risikabelt.

     

    Det er veldig mye kritikk og "Hva om (sett inn ekstrem tilfelle)" som selvkjørende biler ikke vil løse. Men de fleste ulykker skyldes ikke slike hendelser vel? De skyldes idioti, uoppmerksomhet, rus og andre mennesklige lyter som datamaskinene ikke har.

     

    Nivå 5 er altså uten mennesklig mulig til å gripe inn. Ok, det er sikkert et stykke unna, men jeg har tro å en fremtid der hvor bilen kjører langt mer enn mennesket.

  5. Det er vel bare en kar som gjetter hvor mye det selger i utgangspunktet. Da gjetter jeg 21 millioner, jeg har samme kredibilitet :)

     

    Og er fortsatt pre-load en bonus folk tenker på om de preorder spillet? Har ikke "folk flest" mer enn 56k modem slik at det går nogenlunde greit å bare laste det ned når det kommer ut?

     

    Nei, markedsanalytikere finnes innen alle forretningsområder. Han hadde såpass kredibilitet at han ble sitert, blir spennende å se hvor mange som siterer deg :D.

  6.  

    Hva er det med mennesker som ikke gidder bruke apostlenes hester lengre. Dette bærer jo rett inn i fedme.

    1. Sier du det hver gang noen tar buss, sykkel, taxi, trikk, T-bane? Alt som ikke er å gå? For denne løsningen er et alternativ til vanlig transport her i byen inkludert det å gå. 

     

    2. Dette har ingenting med fedme å gjøre. Kosthold, trening og generelt aktivitetsnivå bestemmer fedme. 

     

    Om noe så er dette mer slitsomt enn å ta trikk/buss da du faktisk må bruke kroppen litt.

    Må si meg enig. Vurderer sterkt sparkesykkel som alternativ til trikk/buss når jeg har dårlig tid (alt for ofte). Har jeg tid vil jeg heller gå for den ekstra trimmen.

    Så den må kunne bæres og legges sammen.

  7. man bør være litt forsiktig med flytende solkraft da de absorberer sollys på bekostning av algers fotosyntese. -det blir som å hogge regnskog for å bygge solcelleparker

     

    Hvor store flater dekker disse solcelleparkene? Vi har relativt store havflater her på jorden, det skal bygges mye solcellepaneler for at de skal bli en faktor. Men plasseringen av solcellene kan vel være en viktigere faktor?

  8.  

    pc selvfølgelig :)

    Har man rundet 40 er ikke PC en selvfølge lengre. ;) Jeg har brukt sykt mye tid på å bygge PCer opp gjennom årene, men det begynner å bli lenge siden. Nå foretrekker jeg å bare dytte i platen, la spillet installere og oppdatere seg selv, og bare nyte det på sofaen og vite at det funker med en gang. PC blir for mye stress for meg. Om jeg er nødt til å styre med autoexec.bat og config.sys én gang til for å få nok minne til å starte et spill kan det hende jeg skader noen. :p

    Oioioi, du hoppet av PC for en stund siden :D.

    Skal ikke mobbe deg for konsollspillingen, all mobb sparer jeg til Apple brukere heretter.

    Som 45-åringer merker jeg at kidsa løper i sirkler rundt meg, men holder meg til PC en stund til.

    • Liker 2
  9. Hadde stordalen hat samme mulighet så hadde han også flyttet til det landet med de beste skattevilkårene. Han er bare en hykler når han påstår at han elsker å betale skatt. Han har ikke noe valg. Forretningsmodellen hans krever lokal tilstedeværelse og da kan han liksågodt slikke makteliten oppover ryggen og prøve å fremstille seg selv som et bedre menneske.

     

    Nja, det ville være muligheter for kreativitet her vel? Google og Facebook er blitt ganske så lokale med sin datatilpasning.

    Hotellene består av diverse driftsselskaper, å flagge ut en service tjeneste burde vel ikke være umulig?

    Jeg skal ikke forsvare Stordalen, men jeg setter pris på at han og andre adresserer dette.

  10.  

    TU, vær så snill og slutt med å blande kabel og ledning. Kabel er isolert med noe som ikke er luft og er vanligvis gravd ned i bakken, ledning er en leder som er isolert av luften i omgivelsene. Det det er snakk om her er en høyspent kraftledning.

     

    Sånn for ordens skyld så dukker ordet kabel opp første gang i kommentarfeltet ;)

    Det er nok fordi journalisten var enig i kommentaren og rettet opp.

     

    Brilliant samarbeid som gir utnyttelse og vedlikehold!

    • Liker 3
  11. Kall meg pessimist, men jeg tror ikke en prisøkning er langt unna her heller. Det kommer an på hvor stort område som fikk prisøkning sist. At de bryr seg om prisen i lille Norge tror jeg ikke på, men området vi tilhører.

    Enig i at Netflix nok har det beste strømmetilbudet. Vi kjører Netflix og Viaplay.

    Men veldig mye av innholdet på Netflix er så "erke-amerikansk" at det heller ikke interesserer meg. Vet ikke om det bare er meg eller om det er en trend. Er bare møkk lei av amerikanske helte-historier, amerikansk fiendebilde og amerikansk livsstil.

  12.  

    Det finnes allerede.

    Du tar en pille og løfter den opp & ned, så forbrenner det/den fett.

    Størrelsen på pillen kan du bestemme selv, etter ønsket effekt.

    Krever for mye arbeid, som egentlig er litt rart, for jeg kan gå flere mil, men gidder ikke løfte vekter eller gjøre andre tunge ting innendørs

    Heldigvis er vi forskjellige. Jeg liker vekt-trening og som deg kan jeg gjerne gå langt. Men å løpe?! Fytti katta, det fikser jeg ikke.

    • Liker 1
  13. Ho ho! Tror det er fler som burde skjelve godt i buksene!

     

    Slik det står her skulle man tro at de fleste som driver med representasjon burde skjelve i buksene. 49 ganger og hotell opphold høres heftig ut, men å ta med kunder på middag og drinker er strengt tatt bra for begge parter? Du tar av fritiden til kunden, men får bedre tid og i en mer uformell setting enn møterom.

     

    Her må det ha blitt gitt lovstridig informasjon eller fordeler i tillegg.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...