Gå til innhold

jonnor

Medlemmer
  • Innlegg

    6 087
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonnor

  1. Meget pågående individer av det motsatte kjønn er ofte ute etter sex, ingen overraskelse der. Og om du fortsetter å være såpass passiv som det later som at du er så er det nok denne typen mennesker du vil møte mest, eller ihvertfall legge merke til.

     

    Jeg har følgende tips til deg:

    Ikke vær redd for å si hva du mener. Alle har rett til å si hva de mener, også du. Å være høflig er vel og bra, men det bør ikke innebære at du holder kjeft når folk gjør ting du ikke liker. Hvis du aldri sier ifra eller på andre måter gjør det klart hva du vil så vil det bare være en tilfeldighet om du faktisk får det eller ei. Er det virkelig noe du ønsker?

    Ikke alle vil det samme som deg (noe du har erfart her), så ikke anta at de gjør det. Spør dem hva de vil, og gjør det klart hva du vil. Så slipper du å bli med på ting du ikke ønsker og så slipper de å kaste bort tiden sin fordi de tror at du er interessert i noe du egentlig ikke er.

  2. IGEPv2 er det mest interessante OMAP3-kortet jeg har funnet. Dette kortet er på 9,31 x 6,4 cm og trekker 5W, og i linken ligger det videoer som viser at det klarer å kjøre Ubuntu. Dette kortet er ikke PC-kompatibelt.

    Takker veldig mye! Noe slikt har jeg vært på utkikk etter en stund. De fleste andre kort jeg har sett (bla.a. BeagleBoard) har manglet en viktig ting for mitt tiltenkte bruksområde: TFT LCD-skjerm støtte.

     

    arnizz: Skal du ha deg snerten brannmur, kjøp deg en router støttet av openWRT.

  3. daduhdeh: Forsøk å skru av Compiz hvis du bruker slikt.

     

    Jeg frykter at Ubuntuforums for lengst er rensket for dyktige mennesker av hjelpe-vampyrer.

     

    Nå er det mulig jeg er slem her, men man kan fint si at et operativsystem som lar feil i 3. parts skjermkortdrivere kræsje kjernen fullstendig er teknologisk forferdelig.;)

    Da er strengt talt Linux teknologisk forferdelig, da 3.part skjermkort-drivere har en kjernemodul (riktignok liten i forhold til det som kjører i userspace) som fint kan ta ned hele kjernen.

  4. Musikk er mer enn hva man kan tallfeste, eller i hvert fall mer enn hva vi for øyeblikket er i stand til å tallfeste og ha kontroll over. Vinyl vs. CD går jo på mengde informasjon. CD-lyden er komprimert, en mengde upersonlige ett-tall og nuller er farlig nærme lytteren i produksjonsrekken. Da har lyden sitt utspring i steril teknikk uansett hva algoritmene representerer.

    Akkurat hva er det man ikke kan tallfeste sier du?

  5. What, går du der også?!

    Vi skal reimplementere noe eksisterende kode som gjør "vertex finding"* i ALICE prosjektet. Selve algoritmene er ikke allverdens avansert, men det hele kompliseres betraktelig av at alt i dag kjører inne i et spesielt C++ rammeverk.

     

    *Orker ikke beskrive hva dette er for noe akkurat nå, men skal prøve å komme tilbake til det når vi/jeg får publisert noe småtteri.

     

    :D AliRoot da? Er skremt for livet av den software-pakka. Hadde helårsprosjekt i 3. klasse på VGS om ALICE/AliRoot osv. Tok et halvt år å få AliRoot kompilert ordentlig. :V Good times ...

    Det er ROOT/AliROOT det er snakk om ja. Målet er å levere en "turn-key" løsning som er integrert med dette, men det er ikke en prioritet foreløpig. Har satt av 3-4 uker i April til å gjøre jobben med å integrere det.

     

    Jørgen du har i elektro eller?

  6. What, går du der også?!

    Vi skal reimplementere noe eksisterende kode som gjør "vertex finding"* i ALICE prosjektet. Selve algoritmene er ikke allverdens avansert, men det hele kompliseres betraktelig av at alt i dag kjører inne i et spesielt C++ rammeverk.

     

    *Orker ikke beskrive hva dette er for noe akkurat nå, men skal prøve å komme tilbake til det når vi/jeg får publisert noe småtteri.

  7. Ofte er et av de underliggende problemene manglende følelse av mestring. Man føler ikke at man mestrer ting (skole, jobb, sosialt), så man lar heller bare være istedet for å prøve (apati). Noe som leder inn i en destruktiv spiral fordi man da blir enda dårligere på nevnte ting.

    Er det noen ting han er god på? Noe han liker å drive med (som er nyttig)? Å fokusere mer på de tingene kan kanskje hjelpe på å få tilbake nevnte mestringsfølelse.

     

    Når han sier at "7eleven ikke er han", hva er det som er han? Hva kunne han tenke seg å jobbe med/gjøre i livet? Hva er drømmen? Det kan være viktig å ha et mål, noe å jobbe mot.

     

    Det er mulig det finnes medisinering som kan hjelpe han, men det finnes definitivt ikke noe som kan løse alle problemene hans magisk. Han må ta seriøst tak i seg selv hvis ting skal bli bedre.

  8. Omtrent akkurat så mye som noen er villig til å betale for det, et domene har ikke noen spesiell verdi i seg selv. Og det kan nok variere veldig. Passer det rett inn i noens planer om en megastor satsning på ett eller annet så kan du få en god slant. Hvis ikke så kan det være at folk er villig til å gi et par hundre lapper, bare sånn for å ha domenet liksom.

     

    Jeg hadde ikke betalt fem øret for det domene, men det kan hende andre er interessert. Legg det ut for salg og finn ut?

  9. Ser at mange etterlyser damer i tyngre musikk (rock/metal) som river. Sjekk ut:

    - Ida i norske Triosphere. Kickass frontdame som synger og spiller bass. Absolutt best live, titt for eksempel innom Kamelot konserten i Oslo 17 April.

     

    - Magali Luyten (Beautiful Sin, Ayreon). Knallbra stemme. youtube

     

    - Lori Linstruth (Stream of Passion, Guilt Machine). Teknisk dyktig gitarist, selv om jeg ikke er veeldig fan. Bloggen må besøkes "play like a girl".

  10. ALLE de store bandene og artistene oppigjennom har vært utelukkende menn:

    ... -nogenlude vettug liste med untak av linkin park og eminem-...

    Alle? Beklager, men det er feil. Ta for eksempel Madonna.

     

    Men det er kanskje slik at det er flere av de "store" (hvor store betyr populær/betydelig) har vært menn enn kvinner. Det later faktisk til å være konsensus her i tråden. Det store spørsmålet er hvorfor er det slik?

     

    For det andre, er menn generelt bedre å høre på. Kvinner skiller seg ikke ut, med tanke på sangstemme. JA, det finnes talenter (Beyonce, Katie Melua), men disse er unike. Tenk den store forskjellen det er mellom sounden til Metallica, Elvis og Muse? MYE større enn forskjellen til Beyonce, Britney og Madonna!

    Sikter du til vokalen eller musikken generelt? For mye av musikken til både Britney og Beyonce er nok skrevet av menn, spilt inn av menn, og "tilfeldigvis" presentert av en kvinne.

     

    Forøvrig tror jeg det store fokuset på kropp og utseende holder den kvinnelige befolkningen igjen. Hvor mange musikalske, flinke og talentfulle kvinnelige artister slår ikke gjennom fordi de er stygge eller kjukke? Litt slemt sagt, men en det er realiteten. Kurt Nilsen vant Idol, samtidig som en viss brite ble kjent for å ha sagt nei til en kvinne fordi hun ikke var pen nok... i samme konkurranse!

    Her tror jeg du er inne på noe. Det later å være en greie i platebransjen at kvinner innen musikk må være superdigge, og at mange som ikke er det (eller ikke er interessert i å spille på det imaget) ikke får sjangsen av den grunn.

  11. [...]Så for å svare på spørsmålet ditt; jeg tviler på at menn er bedre utrustet til å lage musikk enn kvinner. Men menn blir å større grad formet til å vere kreativ og ta takk i ting enn kvinner. Og når man ikke begynner tidlig med instrumenter og spilling blir man neppe en dyktig artist. Med mindra mann ser bra ut og blir "oppdaget".

     

    Altså, det er veldig mange jenter og kvinner som studerer musikk i mange, mange år og fortsetter med å skape musikk senere, så det er nok ikke interessen det står på.

    Jeg har god oversikt over et hav av kvinnelige musikere, men svært få av dem lager musikk som treffer meg på samme måte som en stor del av mannlige musikere gjør. Det er dette jeg stiller spørsmålstegn ved.

    Det er klart det er veldig mange. Men er det i nærheten av så mange som det er menn som driver med dette?

  12. Vel, du har misforstått hva Mandriva Flash gjør. Å installere en vanlig distro på en minnepinne er ikke noe spesielt. Du kan da få problem når stikker minnepinnen inn i en pc med helt annen maskinvare. Mandriva Flash sjekker maskinvaren ved hver oppstart. De nødvendige driverne ligger klar, rett oppløsning blir funnet etc.

    Nå vil jeg nok påstå at for godt støttet maskinvare så skjer dette også med en helt standard distro. Men det er nok en del ting Mandriva Flash kan gjøre bedre, kanskje spesielt med tanke på propritære drivere o.l.

     

    I tillegg fungerer Mandriva Flash i Windows. Du kan eksempelvis starte Thunderbird fra minnepinnen i Windows og få tilgang på de samme e-postene som du har i linux.

    Kult. Hvordan gjøres dette "under panseret"?

×
×
  • Opprett ny...