Gå til innhold

kamus

Medlemmer
  • Innlegg

    372
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kamus

  1. Hei

     

    Som ett overbygg på SCCM er Atea sin jumpstart en glimrende løsning.

    Det gjør det meste som Zenworks gjør, men til en mye hyggeligere pris:)

    I tillegg er wsus nå mye mer integrert med SCCM enn det var før.

    Hvis man legger på secode sin løsning på Wsus kan man patche det meste med wsus:)

     

    Spørsmål: Zenworks er vel egentlig også best på nal filer men kan også brukes på å distribuere msi filer.

     

    Erfaringsmessig skal man være veldig forsiktig med å styre GPO'er fra Zenworks. Har sett en del som har havnet i problemer der...

  2. fig-2006-10-10-02.gif

     

    Viser prosentandel av den mannlige befolkningen av både nordmenn og ikke-vestlige innvandrere i Oslo som blir siktet for en kriminell handling. For attenåringer er det altså rundt 1,5 prosent av ikke-vestlige innvandrere som er kriminelle, og 1,2 prosent av nordmenn som er det. Er det grunnlag for å danne seg et forhåndsinntrykk av innvandrere som kriminelle, som mange folk i denne tråden gjør?

     

    Jeg kommer forøvrig i fra en by med veldig få innvandrere, så hele denne problemstillingen er litt rar for meg. Byen jeg kommer i fra er likevel enn av de mest kriminelle byene i Norge per innbygger, og en kveld på byen kan ofte føre til bråk fordi du var så uheldig å se på en fyr som gikk forbi deg på gata. Dette er altså ikke snakk om innvandrere, men etnsike nordmenn. Selv har jeg vært i trøbbel på byen en 3-4 ganger, samtlige ganger har det vært en fyr med bakgrunn fra yrkesskolen som har lagd problemer. Betyr det at jeg har sterke fordommer mot folk som går på yrkesskolen? Ja, faktisk :p Men det viser jo bare hvor teite fordommer er. I det siste har jeg jobbet en del med folk i fra yrkesskolen, og det har lært meg at det finnes mange kjekke og greie folk der i fra også. Forøvrig kjenner jeg vel en 3-4 innvandrere, og de er alle kjekke folk, kanskje derfor jeg ikke har opparbeidet meg disse fordommene dere andre sitter med.

     

    Uansett, det er ingen tvil om at vi trenger innvandring. Alle økonomiske eksperter er enige om at arbeidsinnvandring er noe vi trenger, og som har vært svært viktig for den norske økonomien de siste 30 årene. Det viktigeste er kanskje at uten innvandrerne hadde vi hatt stor mangel på arbeidskraft i veldig mange sektorer.

     

    Jeg er også en prinsippiel tilhenger av innvandring da jeg mener mennesker bør ha rett til å bosette seg akkuratt der de vilpå kloden vår. Mennesker bør ha muligheten til å søke lykken der de selv ønsker det. Jeg vet i allefall at viss jeg hadde vært født under dårlige kår i et fattig land hadde jeg nok ønsket meg til et rikere land. Hvilken rett hadde andre mennesker hatt til å hindre meg i det? Jeg mener alle mennesker skal være frie, og man skal ikke være avhengig av å bli født i et rikt land for å leve et verdig liv!

     

    Det er synd at man skal være avhengig av å være født i ett rikt land for å kunne ha det verdigt som du kaller det.

    MEN Det er også ett faktum at mange mennesker som rømmer, ikke vil bidra til å bygge opp ett samfunn som det vi har, men ønsker kun å kunne sitte på sidelinjen å kreve. Ett eksempel Hvorfor er det så store forskjeller på folk som er ute i arbeidslivet av innvandrerne?

    Blant førstegenerasjonsinnvandrere fra Sverige, Polen og Litauen er yrkesdeltakelsen mellom 77 og 79 prosent. Til sammenlikning er yrkesdeltakelse blant innvandrere fra Pakistan og Marokko 48 prosent, mens tilsvarende tall for innvandrere fra Somalia er 36 prosent. Hvorfor er det slike forskjeller?

    Legger med link på hvordan man kan lese statistikken i fra SSB juni 2008.

    Samfunnsøkonomisk ulønnsomt

     

    Verden som du ser det er ett fint sted for oss alle, men jeg er litt redd for at det ikke tar helt hensyn til virkeligheten.

     

    Edit, trykkleif

  3. Synes det er greit at man står opp for det som man tror på og jeg har full sympati for saken demmes, men man truer ikke Norge med å lage ett helvete hvis ikke vi gjør sånn eller sånn.

    Hvis de har så mye krefter at de kan lage fandenskap i Norge, da bør de heller reise hjem å sloss, ikke lage ulovligheter i Norge, det er ikke verre enn som så.

     

    Norge har støttet hele veien, men kanskje vi bør la være å supportere dem hvis takken er at hvis ikke vi stiller opp enda mer så skal de lage ett helvete i vårt land!

  4. Forsvaret her ihvertfall.

    Vi er vel også de som har best stå-prosent generellt for lærlinger i landet.

     

    edit: har vel hatt 5-6 lærlinger som jeg har hatt opplæring på.

    Helsevesenet her, tror nok vi har hatt minst like god statistikk som dere i forcen:)

    Ingen av våre læregutter har feilet de 3,5 årene jeg har hatt ansvaret for dem, men nå tar vi ikke inn lærlinger lenger. Har litt med utvalget vi har fått det siste året, samt at teamet mitt ikke har tid til en god nok oppfølging.

  5. Hmm, det er jo generelt det du tar opp, men vri litt på det også!

    Hva med de innvandrerne som er i jobb og holder seg for seg selv, men deltar samtidig i samfunnet.

    De betaler sin skatt og går på jobb hver dag, men det er ingen som vil høre på dem fordi de er vel ikke spennende nok for media. Som er de samme som mener at f eks det er de såkalte radikale islamistene som slipper til i media, mens vanlige muslimer får ikke sagt sitt eller blir til en viss grad bedt om å tie.

     

    Hele innvandringspolitikken i Norge må legges om, det tror jeg alle er enige om.

    Om det er FRP eller andre partier som skal gjøre det er jo opp til velgerne til høsten.

     

    Viktigste i første omgang tror jeg ar vi må kunne ha en debatt i Norge om innvandring uten at man blir kalt rasist fordi man sier meningen sin på en saklig måte.

  6. Hei, alt er kanskje ikke helt tapt.

    Det finnes mange gode programmer for å hente data på nettet, men det programmet som jeg har brukt ved flere anledninger og hatt god erfaringer med er Getdataback. Dette reddet 85% av dataene på diskene mine.

    Men selvsagt er det forskjeller på de forskjellige typer HDD feil/krasj.

     

    Oops Jokab var noe raskere enn meg....

     

    Kamus

  7. Jeg kan anbefale deg Windows small business server, kjører denne selv nå mitt eget kontor.

    SBS Kommer i to versjoner, Premium og standard.

    Jeg ville ha brukt AD på nettverket ditt, det som også er fordelen med SBS er at den gjør også mye av arbeidet for deg med hensyn på oppsettet av AD osv når du installerer servern.

     

    Backupløsning kan jo være så mangt det, fra CD-brenner til SAN via Tape osv.

    Er vel nesten litt lettere å kunne svare hvis du har ett budsjett, men jeg ville nok gått for en Tape løsning. De koster fra 1800 og oppover + Taper

  8. Egentlig så mener jeg at man bør la de ansatte ha de fleste muligheter og tilganger på både maskiner og Internet (selvfølgelig ikke i den grad at det går ut over sikkerheten). Man bør heller nedlegge restriksjoner på hva man bør og ikke bør gjøre i arbeidstiden. La de ansatte skrive under på en IT-sikkerhetsavtale og en generell avtale om bruk av IT.

     

    Voksne mennesker skal kunne oppføre seg som, nettopp, voksne. Det betyr at de følger regler og normer. Skulle problemet bli for stort likevel, foreslår jeg at man tar dette opp med personene det gjelder. Vedvarer problemet, så bør det forekomme en form for sanksjon.

     

    Selvfølgelig, man kan jo velge å være BOFH i stedet, men jeg har en følelse av at det skaper mye mer negativ stemning for alle.

    Beklager Darkness, men jeg tror du lever litt i en drømmeverden hvis du tror at voksne skal oppføre seg som voksne. Har sett så mange vannvittige ting som de ansatte tar seg til at her er det bare å begrense ned alt man kan, Det er det eneste som funker sånn nogenlunde.

     

    Har også sett løsninger hvor man har satt opp terminalserver som brukerne må koble seg til for å i det hele tatt kunne surfe nettet, det er en glimrende løsning, men kanskje vel strengt for en vanlig bedrift.

  9. Samba kan settes opp for å styre fil og print, men kan egentlig ikke sammenlignes med en Windows domenekontroller, da den mangler masse av de funksjoner som er i MS sin domenekontroller.
    Hva mener du? Samba kan operere som en NT domenekontroller, men den kan ikke sammenlignes med en domenekontroller..?

    Hvis du mener Active Directory så kan LDAP brukes med Samba for å ha den meste funksjonaliteten til AD.

    Ja du kan koble deg til med LDAP, men det er en del funksjoner som ligger med en MS DC som det ikke er i SAMBA. Greit eksempel på det er GPO'er.

    Du kan bruke samba for å autentifisere mot en domenekontroller, men den kan ikke fungere som en domenekontroller i ett AD nettverk.

    Siste versjon som jeg sjekket av SAMBA v3.09 kan ikke operere som en Domene kontroller i AD. Derav mye av funksjonalitet som brukes i MS kan ikke brukes på *nix verdenen.

    Hvis det har kommet nye versjon av SAMBA etter det som kan fungere som DC i ett AD nettverk så hadde det vært artig å testet dette.

  10. Linux har ingen tjeneste alla AD. Ihvertall i følge Linux folket selv, så hvis du ønsker en mulighet for å styre rettigheter alla AD, så må du faktisk kjøre MS sin AD.
    Samba kan settes opp som NT domenekontroller, men du sier hjemmenettverk og da trenger du kanskje ikke det?

    Det finnes flere ferdige Linux løsninger, bl.a. ClarkConnect og SME Server. Disse er enkle å sette opp, selv uten Linux erfaring.

    Om det er viktige data så har du vel backup du kan legge tilbake på denne maskinen etter at den er oppe med Linux igjen? ;)

    Samba kan settes opp for å styre fil og print, men kan egentlig ikke sammenlignes med en Windows domenekontroller, da den mangler masse av de funksjoner som er i MS sin domenekontroller.

  11. Noen som kan forklare konseptet med hotwap for meg? Vil hotswap scsi disker fra et annet merke passe i denne serveren min? Er det en standard?

    Det betyr at du kan koble disken fra eller til mens Servern er på.

    Diskene legges gjerne i en skuff lignende sak som gjør at du kan ta ut disken og bytte den mens servern er oppe å går. Dette er egentlig en feature relatert mot oppetid for servern.

    Så lenge du bestiller riktig type SCSI disker til servern din så spiller det ingen rolle hvilket merke du kjøper.

  12. kommer litt annpå korleis du skal dele filer, du kan gjere det enkelt, installere vanlig windows xp eller no, dele mappene du skal dele, og så kan du legge til dei delte mappene på "klientane", sånn at du får dei der med C:\ D:\ etc på min datamaskin. det er ganske greit, eller du f.eks installere streamserver. da blir det meir avansert.

     

     

    du kan sette opp domene controller (kjenner ik til navnet på tjenesten i linux)

    der du velger at brukerane dine får automatisk mappa opp dei delte nettverksresursane dine.

    Linux har ingen tjeneste alla AD. Ihvertall i følge Linux folket selv, så hvis du ønsker en mulighet for å styre rettigheter alla AD, så må du faktisk kjøre MS sin AD.

  13. Diskusjonen om hvem som skal ta ansvaret blir vanskelig uansett, og hvorfor det?

    Kjøper man en bil og holder den orginalt fra forhandler så gjelder garantien, så langt er vi alle enige, men garantien gjelder vanligvis ikke mer enn 3-5 år.

     

    Hva når man modifiserer denne bilen, er det da Forhandlerern eller tredjepartsleverandøren som skal betale gildet?

     

    Hva hvis du ikke følger servicer/vedlikehold på bilen, hvem skal betale morroa da når det går en viss plass?

     

    Jeg tror at bedrifter i Norge i dag ikke er flinke nok til å se inn i fremtiden hva slags programvare har de behov for. Har sett altfor mange bedrifter som bruker masse penger på forskjellige programvareløsninger, men de har ikke penger til vedlikeholdet, og da er man like langt.

    De fleste leverandørene i dag er jo blitt betydlig bedre til å komme med patcher for sine systemer, men veldig ofte er dette ikke installert når uhellet skjer, og det er jo ting som går direkte på vedlikeholdet.

     

    Hvordan skal man da straffe leverandøren, når brukeren ikke har gjort det som han har blitt bedt om å gjøre?

  14. Dersom den ansatte er fraværende er det essensielt at vurderingen av om opplysningene er private foretas før e-posten eller filen åpnes. Dersom den fremstår som privat, skal den ikke åpnes. Noen ganger kan det likevel skje at arbeidsgiver vurderer feil og ved et uhell åpner noe som viser seg å være privat. Da skal filen snarest lukkes. Er en ansatt fraværende bør alltid en representant for den ansatte være tilstede ved åpningen av dennes e-post. Dessuten bør den ansatte i ettertid gis informasjon om hva det ble søkt innsyn i.

     

     

    Tror faktisk i en rettsak at bruker hadde vunnet frem, hvis du sjekket mail og filer hos en bruker, mens han f eks er på ferie. Ihvertfall hvis du gjør det uten å ha en representant for brukeren tilstede.

×
×
  • Opprett ny...