Gå til innhold

berland

Medlemmer
  • Innlegg

    289
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av berland

  1. Jeg har hatt en Sensibo på min IVT-varmepumpe siden januar - jeg fikk den via tibber.com til rundt 500 kr (rabattert fordi du da også kjøper strøm via Tibber). Godt fornøyd!

     

    Varmepumpa mi kan styres bade via Sensibo-appen, Tibber-appen og en hjemmesnekret OpenHAB-løsning (HTTP-grensesnitt mot Sensibo gjør at jeg kan kontrollere varmepumpa fra hva som helst)

  2. Prøver å få det til å virke på datamaskinen med gigabytekortet først. Det vil holde, da kan denne maskinen være trådløst aksesspunkt etterpå. Dette er en Ubuntu 10.04.4. Ethtool skal være løsningen for å sette hastighet og duplex, men det ser ikke ut til å hjelpe. Utskrift fra ethtool er

     

    $ sudo ethtool eth0

    Settings for eth0:

    Supported ports: [ MII ]

    Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full

    100baseT/Half 100baseT/Full

    1000baseT/Full

    Supports auto-negotiation: Yes

    Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full

    100baseT/Half 100baseT/Full

    1000baseT/Full

    Advertised pause frame use: No

    Advertised auto-negotiation: Yes

    Link partner advertised link modes: Not reported

    Link partner advertised pause frame use: No

    Link partner advertised auto-negotiation: No

    Speed: Unknown!

    Duplex: Unknown! (255)

    Port: MII

    PHYAD: 3

    Transceiver: external

    Auto-negotiation: on

    Supports Wake-on: g

    Wake-on: d

    Link detected: no

     

    Og uansett hva jeg gjør med ethtool for å sette hastighet til 100 og duplex til half eller full, så gir ethtool samme utskrift, og jeg får ikke noe nett.

     

    Litt for rart at både denne datamaskinen og Linksys-ruteren får problemer, kanskje problemet sitter i TP-Link-ruteren (TL-WR1043N med programvare fra fabrikk) oppstrøms?

  3. Jeg har en Linksys WRT350N som ikke klarer koble seg opp på en 100 Mbit kabel (splittet kabel, så bare to trådpar). Jeg trodde gigabit routere var smarte nok til å klare å gå ned til 100 Mbit når de ikke hadde alle trådene tilgjengelig?

     

    Ruteren kjører OpenWRT, men kan dette være softwarerelatert, eller er det i hardwaren til routeren?

     

    Datamaskiner klarer koble seg til hovedswitch via splittede kabelen, og alle trådene i kabelen virker (testet).

     

    Linksysen skal kobles opp som en nedstrøms switch og ekstra aksesspunkt, men må dele kabel med altibox-nettverket, derfor splittet kabel. Svelger gjerne å gå ned fra gigabit til 100 Mbit når alternativet er ustabil trådløs.

     

    Oppstrømsswitchen er en tp-link gigabit router, kan problemet også ligge her?

  4. hvordan endre navn på en fil hentet ned fra wget via bash? denne filen blir hentet med get-data, så filen blir hetende fil.filendelse?parameterere=x&y=z. Skulle gjerne skiftet navn på denne til fil.filendelse, altså uten parameterne bak filnavnet.

     

    Noen tips?

    Prøv denne linja inni katalogen der du vil fikse filnavn:

     

    for a in `ls *\?*`; do echo mv $a ${a/\?*/}; done

     

    Linja over genererer kommandoer, sjekk at de ser fornuftige ut før du piper til 'sh -x' for å faktisk kjøre dem:

     

    for a in `ls *\?*`; do echo mv $a ${a/\?*/}; done | sh -x

  5. Er det noen som har testet det aktuelle verktøyet? Har det GUI? Hvis det først har GUI, så er det lenket mot et GUI-bibliotek. GPL er viral (det er lisensens viktige egenskap), så da må GUI-biblioteket også GPL'es (eller lisensieres under en GPL-kompatibel lisens). Samme gjelder for alle andre biblioteker som lenkes inn.

     

    Jeg stiller meg derfor undrende til hvor gjennomførbart dette er i praksis.

  6. Har prøvd Ubuntu og Mint før, men har aldri greid å få til 3D-akselerasjon. Vet at dette er et problem for mange, men finnes det noen som har greid å få til dette med Ati?

     

    Ja, jeg har fått til 3D-akselerasjon og compiz fusion på ATI-grafikkort under Ubuntu 9.04 (har ikke kommet til 9.10 på den maskinen ennå). Grafikkort er Radeon HD 4670.

     

    I Ubuntu 8.04-tider så var fglrx-driveren fra ATI/AMD skikkelig dårlig, men det har kommet seg betraktelig. Frie drivere er også på vei.

  7. Kan du sjekke om du kan ping'e en annen maskin fra filserveren din? Sjekk først ping mot en maskin i nettet ditt, så ping mot en ekstern maskin , f.eks. 89.250.123.197 (www.diskusjon.no).

     

    Hvis du får svar på ping'ene, så er problemet ditt nettleserrelatert, og du er "egentlig" på nett.

     

    Forslag da: Prøv med en annen nettleser, og/eller sjekk om du har definert noen proxy-settings.

  8. Som jeg skrev i posten, vedlikehold skal være tilnærma null fordi jeg vet ikke hvor lenge jeg vil være i byen. Det er lettere å vedlikeholde en maskin enn 3.

     

    Én maskin er lettere å vedlikeholde enn tre, men nå du legger til at den ene maskinen skal kjøres med multiseat-opplegg, så tror jeg ikke lenger det er sant. Utifra kommentarene til den multiseat-lenka du oppga, så anser jeg det ikke som spesielt modent, og da vil jeg tippe det alternativet gir deg mer trøbbel og brukerfrustrasjon (lyd ser ut til å være problematisk f.eks) enn "problemet" med å vedlikeholde 3.

     

    Spesielt siden du har tenkt å forlate maskinen, så vil jeg fraråde å prøve multiseat. Regn med at det kommer regresjoner (ting som slutter å funke) når maskinen blir oppgradert.

×
×
  • Opprett ny...