Gå til innhold

ankirbabe

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ankirbabe

  1. Hei

     

    Jeg ser etter en ekstern harddisk med wi-fi til tilkobling til/fra PC. Har tenkt til å koble den eksterne harddisken til min PS3 via USB 2.0 og laste ned filmer på min PC som jeg kan legge over til den eksterne harddisken via wi-fi. Må ha fast USB-tilkobling mellom min PS3 og den eksterne harddisken, for min PS3 har ikke så mye plass. Gi link hvis dere vet om noen gode eksterne harddisker med wi-fi. Vil helst slippe masse krøll, vil få ordnet alt med en gang.

     

    Her er en ekstern harddisk med wi-fi som jeg fant:

    http://cdon.no/elekt...c_wifi-13148141

    Men jeg vet ikke om den har USB tilkobling i tillegg til wi-fi til PC.

     

    Takk for all hjelp jeg muligens kan få ...

     

    Mvh

  2. Det er en stor gjeld i beløp, men i forhold til både GDP og statsbudsjett er det faktisk ikke så stort. Egentlig kan USA betale tilbake på no time hvis de faktisk kutter i statsbudsjettet, men ingen tør å gjøre det.

     

    Hvordan skal de betale ned gjeld som nærmer seg total årlig GDP på null tid? Er du stein eller? :roll:

     

    Ved å øke skatter og avgifter og ved å kutte i statsbudsjettet. Noe Obama faktisk skal gjøre, for skattelettelsene til George W. Bush går ut neste år. Ved å innføre proteksjonisme i handelsmarkedet vil de også tette handelslekkasjen til Kina. Obama har innført straffetoll på kinesiske varer og tjenester, denne straffetollen skal settes opp hvis ikke Kina stanser sin valutamanipulasjon. USA er fremdeles verdens mektigste miltiære, økonomiske og politiske supermakt. Det vil de være i mange år til. Lenge leve USA.

  3. Ja ja, gjør som du vil, men jeg sier dette av egen erfaring. Jeg har vært slik en gang jeg og, dusjet ofte i ungdomsårene, er bare 35 år og huden min har blitt så sår og tørr etter all dusjinga. Hvis du tror det skjer om 50 år, ja ja, da blir du veldig skuffet.

     

    Vi har forskjellig hud da ... Tror nok min hud tåler mer. Jeg er jo degos. Du vet jo at for eksempel negerne tåler masse sol.

    • Liker 1
  4. Potetgull har da ingnting med dusjingen å gjøre, ærlig talt.

     

     

    Kontakt legen din og spør om hva som kan skje når du dusjer for ofte.

     

    Jo, når jeg spiser potetgull og ikke dusjer så får jeg en syk fetthinne på huden min, så får jeg kviser. Når jeg dusjer så går det bort. Jeg synes det er greit å dusje så ofte. Jeg vil være ren og jeg vil lukte godt. Konsekvensene kan være at huden blir tørr, men det er isåfall om femti år. Sånne bekymringer kan jeg ikke ta på forskudd. Jeg vil være ren og lukte godt og det er min første prioritet. Går ikke rundt og lukter dritt.

  5. Har dere morsomme vitser å dele?

     

    Her kommer det en ifra meg:

     

     

    Har dere hørt om svensken som ikke kunne finne E18?

    Han kjørte E6 3 ganger.

     

    Hva er forskjellen mellom en overkjørt rotte og en overkjørt (for å være politisk korrekt skriver jeg farget mann) farget mann? Det var bremsespor foran rotta.

  6. Er jaggu glad det ikke er min hud som utsettes for slike behandlinger.

     

    Stakkars hud, skriker etter for å slippe dusjen i noen dager. Bare vent til huden hennes er skrubbet vekk, da kommer hu på diskusjon.no og spør om å få råd på hvordan får jeg huden min fin og hel igjen, ja ja, synes jeg ser det, hehe :)

     

    Hun bør snakke med lege, det er de som har best grunnlag for å komme med sine anbefalinger. Jeg får kviser og svette med en gang hvis jeg ikke dusjer to ganger daglig. Men det er meg, deres hud kan være forskjellig. Snakk med lege.

  7. Dusj så ofte du kan.

    Det er det dummeste du kan gjøre.

     

    Hvorfor det?

    – Som lege ser man forøvrig svært ofte folk som skaffer seg hudplager ved å «dusje istykker huden» sin. Hud er ikke beregnet på å puttes i varmt vann hverken daglig eller enda mindre flere ganger daglig, og enda verre blir det om hele huden såpes inn. Det blir omtrent som en semsket sko: Putter du den i vaskemaskinen daglig, så blir skinnet dårligere etterhvert. Ikke minst tørker det ut, har Barexstein svart en av Lommelegens lesere ved en tidligere anledning.

     

     

    http://www.kk.no/854...du-dusje-mindre <- står mange flere grunner der og du finner sikkert flere hvis du googler.

     

    Alt er subjektivt, det viktigste er at man ikke skal lukte vondt. Går man rundt og er til plage for andre mennesker pga. vond lukt så bør man vurdere å dusje oftere.

     

    kanskje du har et problem med illeluktende hud, men jeg slipper hvert fall å dusje hver dag for å ikke lukte som en gris. Og skal man virkelig utsette sin egen helse for å slippe å "plage" andre med sin kroppslukt?

     

    Er lukten ille så bør man gjøre tiltak, enten ved å dusje eller ved å bruke godlukt.

  8. Dusj så ofte du kan.

    Det er det dummeste du kan gjøre.

     

    Hvorfor det?

    – Som lege ser man forøvrig svært ofte folk som skaffer seg hudplager ved å «dusje istykker huden» sin. Hud er ikke beregnet på å puttes i varmt vann hverken daglig eller enda mindre flere ganger daglig, og enda verre blir det om hele huden såpes inn. Det blir omtrent som en semsket sko: Putter du den i vaskemaskinen daglig, så blir skinnet dårligere etterhvert. Ikke minst tørker det ut, har Barexstein svart en av Lommelegens lesere ved en tidligere anledning.

     

     

    http://www.kk.no/854...du-dusje-mindre <- står mange flere grunner der og du finner sikkert flere hvis du googler.

     

    Alt er subjektivt, det viktigste er at man ikke skal lukte vondt. Går man rundt og er til plage for andre mennesker pga. vond lukt så bør man vurdere å dusje oftere.

    • Liker 2
  9. Trening er det dårlig med her i gården :) Men huden blir jo altfor tørr når man dusjer så ofte, man kan ikke vaske kroppen sin med body lotion heller da :D

     

    Jeg har aldri hatt problemer med tørr hud, enda jeg dusjer så ofte. Jeg barberer meg uten skum også. Bare lar blodet fosse ut, det gror jo igjen senere. Huden min tåler mye. Jeg har italiensk blod i årene.

    • Liker 1
  10. Så ofte dusjer ikke jeg, det hoøder med en gang om dagen.

     

    Du må dusje hver morgen for å få av deg all sovesvetten, du må dusje hver kveld for å få av deg all sminke, voks og dagsvette. Jeg dusjer alltid to ganger om dagen grunnet dette.

  11. .. og du mister muligheten til å kjøpre hus. Så du må leie resten av ditt liv uten å ha noe spesielt av verdier. Sounds sweet.

     

    Kjenner en som er ufør og han fikk godkjent lån til leilighet. Så det kommer an på hvilken bank du snakker med. Man får nok lån i husbanken til meget gunstig rente. Er man "ung-ufør" stiger også muligheten til å få støtte til bil. Enda en stønad som gjør at man havner på rundt 22.000. Dette er tydeligvis den nye velgermassen til AP og SV. De uføre pluss innvandrere.

  12. Det tallet kan ikke stemme,

     

    Nei, tallet kan selvsagt ikke stemme, jeg jobbet bare i nærmere to år med å behandle klager på slikt fra folk -- jeg kan ikke regne...

     

    jeg får 14.000 i måneden nå, enda jeg ikke har fått innvilget uføretrygd. Arbeidsavklaringspenger ligger på rundt 2,40 ganger grunnbeløpet, mens "ung-ufør"-fordel ligger på rundt 3,50 ganger grunnbeløpet.

     

    Ja, grunnytelse for unge uføre på AAP ligger på 2,44 ganger folketrygdens grunnbeløp, altså 82122*2,44/12 per måned i snitt - eller cirka 16k i snitt per måned. Se folketrygdloven pgf 11-16.

     

    Uførepensjon beregnes imidlertid på en annen måte, og garantiytelsen fastsettes der i pensjonspoeng - 3,5 pensjonspoeng per år. Eller, med andre ord, du får pensjon beregnet som om du hadde hatt en inntekt på 370k i året (2012-kroner i 2012) fra du ble arbeidsufør til du hadde gått av med alderspensjon. Se folketrygdloven pgf 3-21. Eller, hvis man regner det ut, som jeg gjorde ovenfor, cirka 17k i måneden før skatt.

     

    Ja, jeg skal dokumentere påstanden om at det strømmer psykisk syke til NAV for å kreve uføretrygd med "ung-ufør"-fordel. Her er dokumentasjonen: http://e24.no/kommen...mskritt/3535607 De psykisk syke ødelegger våre godt opparbeidede rettigheter. De fleste er også rusmisbrukere.

     

    Jeg ser Elin Ørjasæter kan det å skrive, ja. Hun sier det har vært en tredobling av tallene for "unge uføre" mellom 1970 og 2007. Hvor stor har befolkningsveksten vært i samme periode?

     

    Ørjasæter trekker én konklusjon du ikke har trukket (eller ikke sett), imidlertid: Nemlig at disse personene har vært der hele tiden. Det er altså ikke snakk om at folk er sykere enn de var før.

     

    "Alle" disse ekstra stønadene har jeg påpekt tidligere at vil også tilkomme den friske, så å sammenligne "uførepensjon pluss masse stønader" og "frisk med kun inntekt" er dermed intellektuelt uredelig av deg.

     

    "Innenfor aldersgruppen 18 til 24 år har det vært en tredobling av uføre i årene 1977 til 2007. Mer enn halvparten har en alvorlig psykisk lidelse, som schzofreni, kromosomavvik eller psykisk utviklingshemning. Mer enn en fjerdedel har alvorlig somatisk sykdom, oftest cerebral parese eller alvorlig epilepsi. Den siste knappe fjerdedelen har annen psykisk lidelse, som for eksempel depresjoner. (Brage/Thune 2008)."

     

    En frisk person i jobb med full inntekt tjener for mye til å få bostøtte. Så det er ikke intellektuelt uredelig av meg å regne på den måten. En som er ung ufør får garantert bostøtte dersom personen leier, minst 1.000-2.000 kr. Jeg har brukt bostøttekalkulatoren på husbanken.no og der kom det frem at jeg ville få 2.000 kr i bostøtte dersom jeg var ung ufør. Nå får jeg ingenting fordi jeg tjener for mye. Bor man i kommunal bolig så får man mer enn hvis man leier på det private markedet.

  13. Tilleggspensjon er ikke det samme som at du får dette utbetalt.

     

    Tror du er litt forvirret.. Minstesatsen for AAP med ung ufør tillegg er på 2,44 G.

    Da får du 16698,14 kr pr mnd før skatt.

     

    http://www.nav.no/Ar...nger.217391.cms

    2,44 ganger grunnbeløpet? Altså 81 153 x 2,44? Det gir ca. 16.400 etter skatt pr. måned. Man betaler veldig lav skatt om man er "ung-ufør".

  14. Hvor har du fått for deg at ung ufør fordelen gir deg rett til 3,5 G?

     

    "Ung og ufør - særregler

    Ung ufør er den som er født ufør, eller er blitt minst 50 prosent ufør før han eller hun fylte 26 år. Hvis du er ung ufør kan du få en garantert tilleggsytelse etter særlige regler.

    Du må ha en alvorlig og klart dokumentert sykdom. Dersom du har en slik sykdom før du fyller 26 år, men fortsatt er mer enn 50 prosent yrkesaktiv, kan du likevel få garantert minste tilleggsytelse dersom du søker om uførepensjon før du fyller 36 år. Formålet med særregelen er at unge uføre som har redusert mulighet til selv å tjene opp rettigheter med egen inntekt, skal sikres en garantert minste ytelse.

    Hvis du er ung ufør og uførepensjonist blir tilleggspensjonen beregnet etter et poengtall på 3,50."

     

    Kilde: http://www.nav.no/Ar...Unge+uf%C3%B8re

  15. Jo, det er nettopp det dèt er. Det er jo hele meningen med "ung-ufør"-fordel, nemlig at man skal ha et sikkerhetsnett mot minstepensjon dersom man blir ufør pga. en sykdom som er medfødt eller som har oppstått før man fyller 26 år. Og når dette sikkerhetsnettet blir mer lønnsomt enn arbeid, så oppstår det et problem. Folk vil jobbe for å få uføretrygd fremfor arbeid, siden det er mer lønnsomt. Det er ikke rart folk snylter på NAV-systemet. Systemet inviterer jo nærmest folk til å gjøre det.

     

    1) Nei.

     

    2) La oss se på tallene igjen. De ordentlige tallene denne gangen.

     

    Statens lønnstrinn 1: 17 891,70 kr per måned. Brutto. 4 333 kr i skattetrekk (i 10,5 måneder per år), netto 13 558,70 kr (unntatt juni og desember).

    Uførepensjon (ordinær): 2G per år, 13 687,- per måned. Brutto. 2 671,- i skattetrekk (hele året), netto 10 926,- (alle måneder).

    Uførepensjon (ung ufør): 3,5 (minste garanterte fremtidige pensjonspoeng og antatt sluttpoengtall) * 0,42 (pensjonsprosent for alle poengår etter 1992) * 82122 / 12 + 82122 / 12, 16 903,44 kr brutto per måned. 3708 i skatt. Sitter igjen med 13 195,44 netto per måned (alle måneder).

     

    På den annen side -- dette er statens lønnstrinn 1 vi snakker om. Forrige gang jeg tok en stilling som konsulent i staten (konsulent som lønnsramme ligger vanligvis på rundt 3-årig VGS mtp kvalifikasjonskrav) lå jeg på lønnstrinn 30, eller 25 358,40 i måneden (netto ~19k).

     

    Det er for øvrig heller ikke slik at man er garantert "ung ufør". Det krever en underliggende alvorlig lidelse.

     

    For øvrig: Anførselen om at det har "strømmet på med psykisk syke" er bull. Vennligst dokumenter denne påstanden.

     

    Det tallet kan ikke stemme, jeg får 14.000 i måneden nå, enda jeg ikke har fått innvilget uføretrygd. Arbeidsavklaringspenger ligger på rundt 2,40 ganger grunnbeløpet, mens "ung-ufør"-fordel ligger på rundt 3,50 ganger grunnbeløpet.

     

    Ja, jeg skal dokumentere påstanden om at det strømmer psykisk syke til NAV for å kreve uføretrygd med "ung-ufør"-fordel. Her er dokumentasjonen: http://e24.no/kommentarer/e24-kommentarer/flere-unge-ufoere-et-fremskritt/3535607 De psykisk syke ødelegger våre godt opparbeidede rettigheter. De fleste er også rusmisbrukere.

  16. Uføretrygd er ikke det samme som ung ufør. Du blir ikke uføretrygdet bare fordi du beregnes som ung ufør. Det å bli uføretrygdet er en prossess på flere år med utallige forsøk på å få personen ut i arbeid og dokumentasjon etter dokumentasjon på at 'lidelsen' er absolutt permanent, og at det ikke er noen mulighet overhode for å komme ut i noen form for arbeid. Absolutt alle muligheter skal være utslitt før man vurderer å uføretrygde en person.

     

    Merkelig at en rusmisbruker som bor i nabolaget mitt fikk uføretrygd, enda han er yngre enn meg. Eneste problemet hans er rusmisbruk, pga. rusmisbruket har han også fått psykiske sykdommer. Jeg, som er ordentlig funksjonshemma og har en grundig dokumentert lidelse, ble nektet uføretrygd, jeg må forsøke enda flere år på arbeidsavklaringspenger. Reglene er merkelige og det er subjektivt for enhver saksbehandler om man skal uføretrygde en person eller ikke. Ordningen ble lagd for funksjonshemma mennesker, ikke for rusmisbrukere. Jeg blir irritert på rusmisbrukerne og de psykisk syke som ødelegger "ung-ufør"-fordel. Synes man skal nekte å gi "ung-ufør"fordel ved selvpåførte lidelser som rusmisbruk osv.

  17. Tror noe av poenget er og at det er ungdommer idag som velger den enkle vegen å bli ung-ufør. For regnestykket er jo ganske enkelt. Motta det noenlunde samme beløpet som ved en "kjip" jobb, eller sitte hjemme og game (eller lignende).

     

    Har en kamerat som tok det enkle, som nå heter å "NAVE", ganske greit i de første 4-5 årene hvor han og madammen (som og "Navet") var hjemme og spilte pc og ps3 og xbox til den store gullmedaljen. Men så begynte plutselig det å bli litt trangt økonomisk når første ungen kom, og spesielt nå når neste kommer i august. Men hvor arbeidsdyktig er en når en har sittet hjemme og råtnet på rot? og hvor enkelt er det å få seg en jobb med "mørke" år på CV'en.

     

    Så noe av problemet med de som har valget, er og det at de ikke har evne/vilje til å se fremover i tid på hvor mye det faktisk koster å ikke være med i samfunnet.

     

    Er veldig bra vi har en sånn ordning for de som virkelig trenger det!

     

    Etter man begynte å gi "ung-ufør"-fordel til psykisk syke og rusmisbrukere så har det bare strømmet på med unge folk til NAV. De påstår de er psykisk syke, så sitter de hjemme og gamer, røyker hasj eller stikker sprøyter istedenfor å skaffe seg en jobb. Jeg synes det er ganske irriterende. Pga. dette så har NAV strammet inn på ordningen slik at det også rammer oss ordentlig syke mennesker som trenger hjelp. Jeg synes NAV burde sende psykisk syke ut i arbeid, så gå tilbake til den gamle ordningen der kun funksjonshemmede får "ung-ufør"-fordel.

  18. Det er jo ikke innenfor et realistisk bilde at en 23-årig mann skal tjene 900.000 i året ved å jobbe. Man begynner på gulvet med startlønn.

     

    Det er ikke innenfor et realistisk bilde at en 23-årig mann har et fritt og personlig valg mellom jobb og uførepensjon.

     

    Jo, det er nettopp det dèt er. Det er jo hele meningen med "ung-ufør"-fordel, nemlig at man skal ha et sikkerhetsnett mot minstepensjon dersom man blir ufør pga. en sykdom som er medfødt eller som har oppstått før man fyller 26 år. Og når dette sikkerhetsnettet blir mer lønnsomt enn arbeid, så oppstår det et problem. Folk vil jobbe for å få uføretrygd fremfor arbeid, siden det er mer lønnsomt. Det er ikke rart folk snylter på NAV-systemet. Systemet inviterer jo nærmest folk til å gjøre det.

×
×
  • Opprett ny...