Gå til innhold

Squeekie

Medlemmer
  • Innlegg

    476
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Squeekie

  1. Innkjøp av konsoll er billigere i utgangspunktet siden de aller fleste har en tv fra før av. Man får ett komplett system man kan bruke uten å måtte sette seg inn i hvordan man forbedrer ytelsen. Derimot på en PC så er kostnaden høyere ved førstegangs innkjøp og det er mer tekniske ting å sette seg inn i. En pc krever mer av brukeren enn en konsoll gjør. Det å starte opp spill på en PC er enkelt nok, men når det kommer til å optimalisering av drivere må man ha en viss kunnskap om hva man gjør. Har man interessen for å lære seg pc og alle dets muligheter innen spilling så er pc ett fantastisk verktøy. Strekker bruken av pc seg til jobb og at man vil ha så lite som mulig med det tekniske rundt en pc er konsoll det beste alternativet.

     

    For oss som er oppvokst med pc så er konsoller en maskin som aldri kan erstatte en pc av mange grunner. Noe jeg merket godt da pc'en røyk i august rett før jeg trengte den til rediger av bilder. Med lite tid til å bygge en ny så kjøpte jeg en iMac og senere en ps4 for spilling. Blir nok å legge inn Windows via boot camp for enkelte spill.

    • Liker 1
  2. Vurderer kjøp til ps4 selv. Etter at pc'en daua og ble erstattet av iMac så mistenker at ny pc ikke blir kjøpt med det første. Fullførte aldri på pc, mye pga av at man ble sittende og teste ut Mod. Når man endelig hadde perfekt setup av mods og starta en gjennomspilling så var det alltid ett punkt man nådde når noen av dem hadde konflikter. Og det førre til en endeløs Feilsøking før man ga opp og starta på nytt.

    • Liker 1
  3. At tes6 brukes tid på er bare bra. Skyrim er absolutt ett godt spill på enkelte områder, men det har også sine svakheter. Verdenen føles mye mer levende enn tidligere spill, men selve spillet er i seg selv er ett svakt rollespill. På det området er witcher 3 mye bedre, men å sammenligne dem to er som å sammenligne epler og pærer. Ett spill gir deg muligheten til å lage din unike karakter med egen historie, det andre gir deg en ferdig person å spille med sin historie. Er enklere for utviklere å lage en god story når hovedpersonen er bestemt, da kan man legge inn valgmuligheter som er logiske for hovedkarakteren og få sydd sammen dialoger og historie på en bedre måte.

     

    Skal bli spennende å se tes6, håper de bruker tiden de mener trengs for å skape ett spill som har både en bra verden og en god rollespill bit. Gjerne med konsekvenser av spillerens handlinger. Perk systemet likte jeg, men det trenger å forbedres. Alt for enkelt å bli for mektig ved å måle ut enkelte perks

    • Liker 2
  4. Mangel på karma system er vel kanskje det største problemet med Bethesda sine senere spill. De går mer og mer mot rene ARPG enn å faktisk fokusere på å lage en verden med mulighet for å bygge karakteren slik du vil. I Fallout 4 så var vel kanskje noe av det som skuffa mest nettopp at verden var interessant, men baser og slikt betydde egentlig pent lite når du først hadde bygd dem. Ville man spille en ond person så kunne man det, men mangel på karma system gjør jo at hva du gjør av onde ting har pent lite å si annet enn i ditt eget hode.

  5. Vurderte å kjøpe spillet når jeg kjøpte ps4, men glad jeg venta når jeg leser anmeldelsene. NMS er nok ett spill som tiltaler enkelte veldig mye pga av muligheter for å utforske. En av de største grunnene for meg å kjøpe dette var å kunne utforske med venner, når multi-player ikke er tilstede så blir det nok ikke kjøp i første omgang. Skal bli spennende å se utviklingen på det da

  6. Etter en del feilsøking så var det klart at gamle maskian mi hadde problemer. Memtest indikerte feil på ram og maskina fungerte generelt sett lite godt. Problemene i Windows var blant annet med windows update hvor den kunne stå i en time og se etter oppdateringer uten å gjøre tegn til å ville gå videre. Enhver fix google fant hjelp pent lite og hvis først en hjalp så hang PC'en seg på "preparing to install.

     

    Bytta alt av deler i maskina og tenkte at nå måtte problemet være løst, eneste jeg har fra gamle maskina er en DVD rom og skjermkortet som er en GTX 970. monterer maskina sammen og den starter opp. Installerer windows 7 64bit home edition, drivere til hovedkort osv og prøver å kjøre windows upodate, samme sak igjen. Lovlig versjon av windows så det skulle ikke være problemet. 

     

    Noen som har vært borte i dette før? Blurry skjerm kan skykldes DVI kabel da med gtx kortet så er nec skjermem skarp mens den kjører hdmi, mens eizo skjermen som er koblet på dvi er litt utvaska og blurry.

     

    De nye delene er i7 @4GHz, Asus Ranger 3 HK, Corsair 16GB DDR4 samt en Corsair CX750 PSU.

  7. Nei takk til karma i rollespill. Liker ikke når du får negativ eller positiv bonus på hva man velger i et oppdrag. La det gå på konsekvenser i form av dialog og verden rundt deg. Syns ofte også at det er fint å sikte etter grå nyanser, og ikke at alt er svart og hvitt. 

    Et slikt system bør ikke nødvendigvis være svart eller hvitt, men disse gråsonene du referer til eksisterer jo dessverre kun i spillerens eget hode. Både FO4 og Skyrim er jo bortimot blottet for konsekvenser av ens handlinger. Som Maanemann nevnte, daggerfalll hadde en løsning på dette som fungerte, gjorde man oppdrag for andre kongehus måtte man gjenvinne tilliten hos de andre. Ble man vampyr fikk man ikke komme inn i byer, derfor fantes det magi som gjorde at du kunne sveve og en egen klatreskill. Var du hardbarke kriminell eller morder så ble du jaga så fort de så deg, det ble en sport å komme seg usett inn i de største byene og få gjort det man skulle. Man fikk følelsen av det man gjorde hadde en konsekvens, dessverre så er konsekvenser i moderne AAA titler så godt som borte. 

     

    Savner at moderne rollespill idag ikke har ting som dette, Pillars of eternity digger jeg nettopp fordi at der har de slikt, man får noen valg og må stå for dem. Nå er vel kanskje den beste utvikleren til å lage rollespill idag Obsidian, de har bevist at de klarer å lage bra historier, artige karakterer og ett system som belønner/straffer dine valg. 

  8. Det jeg kanskje savner mest er ett form for karma system i moderne Bethesda spill, ett system som påvirkes av dine valg og som gjør at enkelte grupperinger ser deg annerledes etter hvilke valg du tar. Samt at selve prosessen med å skape personen skulle vært noe mer enn bare utseende og attributter. Gi meg en mulighet til å gi personen min både gode og dårlige egenskaper, noe som kunne vært med og skape en virkelig unik person. 

    Av de lokasjoner jeg fant i FO4 så er det plenty bra lokasjoner å finne, man må snuble over dem. Problemet mitt med verdenen i FO4 er at den føles ikke ut som en gjennomtenkt verden. Det virker mer som eks antall personer har sittet og laget sine deler av den uten å ha ett større bilde som ting skal passe sammen med. Det er tydelig på settlements som ikke virker å ha noen hensikt annet enn tidsfordriv. 

     

    Sammenligner man f.eks New Vegas med FO4 sp er New Vegas ett mye bedre rollespill, nettopp fordi ting henger sammen, valg man tar gir en mening og man kan prate seg ut av endel situasjoner. Spillet er rett og slett bedre skrudd sammen, men en mer klar plan for hvor vil de med det. 

    • Liker 1
  9. Ettter Oblivion, FO3 og Skyrim så hadde jeg ikke de største forhåpningene til at FO4 skulle bli ett fantastisk rollespill. Det som kanskje skuffer mest er at basebygginga virker kun å ha som hensikt å være tidsfordriv. Etterhvert som man spiller og bygger opp de forskjellige basene hadde jeg forventet at basene skulle hatt mer å si enn de har. Selve verdenen er bra laget, mye å utforske, men samtidig så mangler spillet sjel. Dialogvalgene er få og simple, svært få situasjoner gir noe annet valg enn å drepe eller dø selv. Valgene man tar ser ikke ut til å ha noen konsekvens annet enn for companions og hvordan de liker deg. 

     

    General i Minutemen blir man latterlig fort, fordi Preston er den siste så han utnevner deg som general. Likevel var det første jeg møtte på når jeg dro fra Sanctuary og nedover kartet en gruppe på 3 minutemens til og alle visste på en rar måte at joda jeg var den nye generalen. Det er sånne ting som er så dumt at de ikke tenker på, det får ting til å virke som det bare er kastet inn der uten mål og mening. Den enste av minutemen folka som faktisk stiller spørsmål ved deg som general  er veteranen du treffer etter å ha tatt tilbake festningen. Jeg hadde ønsket at de gjorde gruppene man kan bli med i litt mer "ekte" at ikke alle bare tar det for god fisk at joda du er den nye generalen. At man hadde flere dialogvalg hvor man og kunne snakke seg ut av situasjoner osv. 

     

    Sammenligner jeg FO4 og FO:NV som Obsidian lagde er det veldig lett å fortelle hvilket av de to spillene er best. New Vegas er ett mye bedre rollespill enn FO4 uten tvil. 

  10. Å kalle dette skandale er å ta i, det virker jo som folk er mer opphengt i hvordan grafikken er istedet for hvordan spillet er. Underveis i utviklingen av ett produkt MÅ man gjøre kompromisser, og det bety at ting man har snakket om eller nevnt at de ønsker å få til ikke nødvendigvis blir slik de ønsket. At gamere ikke har skjønt det i 2015 er meg ett under siden dette har pågått i såpass mange år at man har bodd under en stein hvis man ikke har fått det med seg ennå.

  11.  

    Har et savn etter et MMORPG som virkelig drar fram entusiasmen og gleden ved å spille sammen med andre for å fullføre vanskelig oppdrag eller bekjempe farlige monstre.

     

    Synes det er litt pussig at når dette er kriteriet som settes, så nevnes spill som WoW og Guild Wars 2, som man lett når maks level ved å "facerolle" på tastaturet mens man spiller solo.

     

    Hvorfor er det pussig? Ett mmo er jo så utrolig mye mer enn bare å nå maks level.

  12. Det å bruke en eksisterende setting er ofte ett bra valg nettopp fordi man slipper å finne opp hjulet på nytt, men man har også da en mengde krav på seg til å ikke tilføre elementer til settingen som ikke er der fra før av. Noe som gjør at enkelte idèer man har i utvikling kan skrotes ganske tidlig rett og slett fordi eieren av produktet ikke tillater at man forandrer det stort. Så det å lage en egen setting kan ofte være bedre da man har frie tøyler, her vil ulempen være at hvis man ikke klarer å følge en rød tråd så vil selve settingen fort kunne bli litt uoversiktlig og man lurer på hvorfor noe som fungerte på en måte i forrige spill plutselig ikke fungerer på samme måte.

     

     

    BG2 er kanskje det ultimate rollespillet på veldig mange områder, settingen er fantastisk, personene man møter føles som er en del av settingen og de interne konfliktene som kan oppstå i gruppa avhengig av hva personer man har med seg gjør spillet morsomt. Dialogene mellom dem, og hvordan dine valg påvirker dem gjør at det fungerer som ett mindre spill i det store spillet. Persongalleriet er ganske stort og man har virkelig valgmuligheter for hvordan man skal behandle folk og løse oppdrag. I DA:Origins så føltes persongalleriet svakt, det var enkelte som stakk seg ut og var interessante. Dessverre så var majoriteten ganske intetsigende sammenligner man med BG2. Noe skyldes nok at de gikk for ganske standard personligheter man har spilt med i x antall spill tidligere.

     

     

     

    Morrigan og Shale er vel de to jeg fant mest spennende i DA:Origins, begge hadde en historie og dialogvalg som var interessante. Disse to hadde og mer historie rundt seg noe som gjorde at det å nøste opp i den gjorde det spennende. Resten av de man kunne ta med føltes rett og slett ut som personer jeg har hatt med meg i X antall bioware spill tidligere. DA settingen er ikke dårlig, og med litt flere spill og ikke minst mer historie på beina kan den bli veldig god. Om BioWare hadde vært mer tjent ved å bruke forgotten realms settingen kan diskuteres, hadde de gjort det ville de blitt mye mer sammenliknet med BG2. Og den sammenligningen er det ikke sikkert de hadde tålt så godt. Så det var smart av Bioware å utvikle en ny setting for sine spill, la oss bare håpe at de ikke begynner å ødelegge den ved å tilføre nye elementer som ikke hører hjemme eller at man plutselig totalt forandrer hvordan ting har fungert tidligere.

  13. Dette er krise for de av oss som tester spill. En av selskapene jeg tester for er allerede nervøse for utilsiktede lekkasjer.

     

     

    Nuvel krise er ett sterkt ord... Når du starter det opp første gangen så sto det standard på at venner kunne spørre omlov til å få se, dette kan man jo bare sette til at man selv må invitere så er jo problemet løst. Så som sagt å bruke ordet krise her er å overdrive kraftig. Hvis man ikke sjekker innstillingene før man setter det opp så får man jo skylde seg selv.

    • Liker 1
  14.  

    DA:O på høyere vanskelighetsgrad krevde taktikk. Hvilke spells magikeren kasta og plasseringen av roguen din kunne ha alt å si for utfallet. Dreit du deg ut på en av disse så kunne hele kampen være avgjort i løpet av sekunder, dessverre bvetød det at du måtte laste inn og prøve på nytt. :p

    Så skrekkelig å måtte reloade når man dør ja, virkelig forferdelig av Bioware å lage et spill der man må tenke over beslutningene man tar. Enda mer forferdelig er det at de designet spillet med Friendly Fire, slik at du måtte bruke mer eksplosive spells med omhu.

     

    i 2014 så virker det som endel spillere synes nettopp dette, virker jo som spill blir gjort enklere og enklere kampmessig for å trekke de store massene. Ser bare på vanilla Skyrim det finnes jo ikke en utfordring i spillet, nå som jeg har modda skyrim til peking med ai mods og kamp mods så kan tilogmed det å angripe 4 banditter vise seg å være alt annet enn lett.

     

     

     

    Brukte du mye taktikk i DAO da?

     

    Enig i at kameraet er for nærme bakken, men helt ubrukelig er det da ikkje.

     

    Og eg ser ikkje helt problemet med potion pratet ditt, hvir ellers skulle vi fått fatt i det om ikkje i campen? Og har det ikkje alltid vært sånn når du tenker deg om?

     

    DA:O på høyere vanskelighetsgrad krevde taktikk. Hvilke spells magikeren kasta og plasseringen av roguen din kunne ha alt å si for utfallet. Dreit du deg ut på en av disse så kunne hele kampen være avgjort i løpet av sekunder, dessverre betød det at du måtte laste inn og prøve på nytt. :p

     

    For all del.

    Husker selv at eg rota rundt med hvilke spells/handling de skulle gjøre til de og de tidene, var artig det, men var ikkje akkurat sånn at eg forandra det hver gang. fant eg en ting som funket så kunne den vare lenge.

     

    Men ja, eg savner det litt selv. var inne å så på "taktikken" som kunne brukes her i spillet, og det var særs lite.

     

    I alle CRPG så er det alltid visse kombinasjoner som funker bedre enn andre og blir favoritten å bruke, men plasseringa av f.eks roguen din i DA:O var kritisk. plasserte du han ikke bak det du sloss mot så gjorde han nesten ikke skade. i DA2 så hadde ikke plassering noe å si, fordi man bare klikka på en egenskap så hoppa roguen fra en side av kartet til den andre for å backstabbe..

     

    Heldigvis så forstår enkelte utviklere at taktikk er viktig selv i 2014, bare så synd at endel av AAA utviklerne ser ut til å ha glemt det...

    • Liker 2
  15. Brukte du mye taktikk i DAO da?

     

    Enig i at kameraet er for nærme bakken, men helt ubrukelig er det da ikkje.

     

    Og eg ser ikkje helt problemet med potion pratet ditt, hvir ellers skulle vi fått fatt i det om ikkje i campen? Og har det ikkje alltid vært sånn når du tenker deg om?

     

    DA:O på høyere vanskelighetsgrad krevde taktikk. Hvilke spells magikeren kasta og plasseringen av roguen din kunne ha alt å si for utfallet. Dreit du deg ut på en av disse så kunne hele kampen være avgjort i løpet av sekunder, dessverre betød det at du måtte laste inn og prøve på nytt. :p

    • Liker 2
  16. Denne anmeldelsen her stemmer ikke i det hele tatt med virkeligheten. Sjekk ut user reviews på metacritic så får dere et mere realistisk bilde om hvordan dette spillet er.

    Metacritic kan ikke taes seriøst lenger når det kommer til anmeldelser dessverre. Siden er gjennomsyret av idioter som enten gir spillet alt for høy karakter uten at det fortjener det eller at de gir 0 fordi de misliker utvikleren. Metacritic har utspilt sin alle når det kommer til å gi et realistisk bilde av hvor bra/dårlig ett spill er. For å gi 0 i karakter så skal spillet være av kvaliteten til Daikatana for de som husker det. Så jævlig ustabilt og full av gamebreaking bugs at det er uspillelig.

  17. Jeg har vært utrolig skeptisk til dette spillet og er det fortsatt noe som gjør at jeg ikke kommer til å kjøpe det med første. Etter ME3 og DA2 så har Bioware ikke akkurat imponert på rollespill fronten. Hva tenker dere om storyen og selve rollespill aspektet er det blitt så bra som de profesjonelle anmelderne ser ut til å mene? Litt tidlig å mene noe 100% mtp at spillet er såpass nytt som det er, men hva føler dere så langt?

     

    Historien med at spilleren er den eneste som kan stoppe disse portalene minner meg ekstremt om TES:Oblivion.

×
×
  • Opprett ny...