Gå til innhold

Rider of Reason

Medlemmer
  • Innlegg

    3 413
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rider of Reason

  1. Bone skrev (På 13.12.2020 den 14.16):

    Vurderte å avbestille (bestilte jo i juni 2019?), siden jeg ofte står over CE-er hvor det er character creations, og da vil ikke figuren se ut som den jeg spiller, men valgte å beholde.

    Hahaha, hadde akkurat samme tanken selv, men fikk hentet min i dag jeg også. Statuen er jo kul uansett, og kan jo alltids bare lage character akkurat sånn om det skulle bli et problem. 😛

  2. kewell79 skrev (4 timer siden):

     

    hvordan er lyden under bruk på dashboard? mer vifte støy enn series X kan jeg leve med under spilling

     

    Men at den lager "frekvens" lyder som går opp og ned når jeg går rundt på dashboard eller bruker apper som netflix er kjedelig. 

    Da tror jeg at jeg har vært heldigere enn dere, eller så er dere langt mer sensitive på lyder enn meg, for har ikke falt meg inn å sjekke viftestøy/lyder fra min PS5 før nå. Med andre ord kan det umulig ha vært merkbart for meg, men skal ta en sjekk nå siden denne diskusjonen gjør meg nyskjerrig. :)

  3. Ezio skrev (2 timer siden):

    Nei for all del. Om du vil fortsatt spille CD plater og kassettfilmer så får du jo bare gjøre det så lenge du vil. Men det virker jo en smule "jeg hater alt som er nytt" mentalitet.

    Å gid! Takk for at du starter diskusjonen med et forsøk på å latterliggjøre min preferanse, setter veldig stor pris på det altså. :) Hater slett ikke alt nytt, jeg er tvert imot interessert i svært mye nytt, mer enn jeg har tid til å holde meg oppdatert på. At jeg ønsker å kjempe for å beholde fysiske medier, det er derimot helt riktig, har kanskje til og med en og annen kassettfilm liggende om jeg ikke husker feil. 4K UHD plater er langt på vei å foretrekke da. ;)

    Motstanden min ligger mer i klassisk pro fysisk medie retning i forhold til eierskap, misnøye med å ha tilgangen til "mine" spill avhengig av hva tjenesten har lisens til i det øyeblikket og at jeg har et aktivt abonnement. Har også en rent personlig opplevelse av at, selv om slike tjenester gjør tilgangen på forskjelige titler lettere, så senker det drastisk verdien av hver enkelt tittel (snakker da ikke om monetær verdi, men det senkes sikkert også). Og en ren skepsis til det langvarige kvalitetsnivået når det må oppretholdes et høyt nivå på antall nye titler. Dette er tanker jeg har vedrørende Netflix også, så det er ikke noe mot GamePass spesifikt om du skulle prøve og tolke det slik.
     

    Sitat

     

    Om vi sier at du kjøper 12 spill i året. Altså et spill i mnd. Dette blir 7200kr i året(600kr per spill)
    Hvordan er det f.eks noe dårligere enn å sitte med 6 tjenester til 100kr i mnd hver(altså 600kr per mnd) 7200kr i året.


    Forskjellen på dette er jo at via tjenesten så vil du få tilgang til mer enn bare de 12 spillene du hadde fått via kjøp og det er derfor slike tjenester som Netflix og Spotify eksisterer og hvorfor det er så populært. 
    I spillbransjen er det enda mer å spare på ting som GamePass. Fordi det er rett og slett ufattelig lønnsomt, spesielt når spill koster så mye som de gjør.

     

    Vel, som jeg var inne på over, når jeg har kjøpt spillet så kan jeg jo spille det når som helst, om så 20 år etter, uten å måtte ha noe løpende abonnement noe sted. I tillegg er det slett ikke sikkert spillet da ville være tilgjengelig via en abonnementstjeneste, så det er ting jeg klassifiserer som bedre, men uansett, la oss gå videre med regnestykket ditt.

    Nå tror jeg ikke at jeg noen gang har kjøpt 12 spill til full pris i løpet av et år, har du? Jeg vil regne meg selv som en rimelig hardbarka spillentusiast, men selv ikke jeg kjøper så mye til full pris. Kjøper selvfølgelig Collectors Editions av spill som koster mer, men de har også verdi utover selve spillet. Hvis ikke jeg er innafor den mengden på 12 spill, da tror jeg det er en rimelig liten gruppe mennesker som passer inn i det regnestykket ditt.

    6 tjenester er unødvendig mye, la oss heller gå ut fra at de tre store konsollprodusentene lanserer hver sin til 100kr/mnd. Det blir da 300kr/mnd, eller 3600kr året. Strekker du dette over en konsollgenerasjon på 6 år utgjør dette 21600kr. Hvis vi så tar utgangspunkt i dette nye prisnivået på 800kr som du har klaget på ofte her. 21600/800 blir 27, altså tilsvarer de prisen på de abonnementstjenestene det samme som å ha kjøpt 27 spill til full pris (800kr) i løpet av den generasjonen (6 år). Eller fordelt jevnt over konsollene, 9 spill til fullpris for hver konsoll.

    Dette er fremdeles godt over prisnivået de fleste bruker på spill. PS4 satte vel nylig ny rekord i attachrate på 11 spill per konsoll (bare for morroskyld, med nåværende prisnivå på 700kr/spill 21600/700/3 = 10,3), og det er med superbrukere som meg som trekker gjennomsnittet vesentlig opp. Tviler også sterkt på at alt er spill til full pris, så det er tydelig at nivået til de fleste ligger langt under det prisnivået du skisserer.

    Synes ikke den lønnsomheten er så åpenbar som du skal ha det til. Ja, jeg skjønner at du får tilgang på mye, og derfor bruker folk også slike tjenester. Sier ikke at de ikke har sine fordeler og har sin plass, men hvis du skal snakke lønnsomhet for den enkelte bruker så kommer det jo helt an på hvor mye bruker man egentlig.

    barezell skrev (2 timer siden):

    Enig i mye av det du skriver, men jeg vil bare presisere jeg snakker ikke om noen type spiller, jeg har ikke skrevet et pip om at spill gir mindre glede om du opplever de for første gang til release eller senere. Jeg prøver bare å stoppe de uendelige avsporingene med diskusjon i diskjusjonen som alltid oppstår. 

    Presisering forstått! :wee: Ser du ikke hadde sagt noe om det, men tror i alle fall det var i den retningen Iki tenkte å gå, derfor valgte jeg å argumentere ut fra det. Skjønner hva du mener om at det kan bli mye avsporinger, men akkurat i dette tilfellet synes jeg det var relevant nok, og det var en vinkling jeg ikke hadde tenkt på før. Er interessant å diskutere ting fra forskjellige vinklinger, så jeg satser på at det var dette Iki også var ute etter, og ikke kun å kverulere. Velger å tolke det i beste mening. :)

    MacBain skrev (1 time siden):

    Du kan ikke komme med hva du personlig føler ett spill er verdt når det kommer til dette.

    Altså, du kan jo det. Jeg er ikke uenig med deg i at GamePass er en bedre tjeneste rent generelt nå, men personlig opplevelse av verdi er da også så absolutt relevant. Godt mulig jeg bare misforstår deg her selvfølgelig, for jeg er ellers helt enig i det du skriver. Uansett, i samme grad som enkelte her kan synes PS5 ikke har noen titler verdt å spille ennå, eller jeg kan synes at Demon's Souls alene er verdt like mye som hele biblioteket til GamePass/PSNow, så kan folk tillegge personlig verdi til hvilke titler de får tilgang til via en abonnementstjeneste på det tidspunktet de abonnerer. Er vel en fullt ut legitim mening det?

    • Liker 2
  4. Iki skrev (14 minutter siden):

    La oss si spill A kom ut på gamepass idag, og spill B kom ut på ps now for et år siden.

    Du har ikke hørt om noen av spillene før idag.

    Har spill B da mindre verdi for deg fordi det har vært tilgjengelig lengre?

    Tror dere snakker om forskjellige typer spillere her. Og dere har begge rett i hvert deres poeng.

    De som gleder seg til spill kommer ut er folk som oss, som er veldig engasjert og interessert i spill. Vi vet også i større grad om de fleste spill som kommer ut lang tid i forveien. I alle fall for store AAA-spill, og når det kommer til first-party er det for det meste store AAA-spill.

    En person som ikke har hørt om et spill, spesielt et AAA-spill, er svært sannsynlig en veldig casual spiller. Det er klart at for en slik spiller vil det ikke ha noe å si, da de oppdager spillet for første gang akkurat nå uansett, så det poenget skal du få, det har du nok helt rett i.

    Vil uansett tro at de fleste som per i dag abonnerer på tjenester som GamePass og PSNow er rimelig hard-core brukere som oss, og i hvert fall de som bryr seg om å sammenligne tjenester. Og for oss er en forskjell på 4-6 måneder, eller et år, veldig merkbart.

    Det er jo slik for tjenester som Netflix også, for de aller fleste som bruker tjenesten så er de ikke oppdatert nok til å vite hva som kommer når, De har dermed alltid noe nytt de finner å se på, og er fornøyd med tjenesten. Så har du de hard-core filmofile brukerene som vet om nesten alle filmer og serier, de klager ofte og mye på manglende utvalg og "gamle" filmer/serier.

    To forskjellige typer brukere med to forskjellige behov. Derav kan jeg være enig med deg at det er liten forskjell mellom GamePass og PSNow, men samtidig mene det er en forskjell.

    Sitat

    Det er jo ikke slik at du går glipp av noe om du spiller god og war idag, i forhold til for et år siden. Det er fortsatt samme spillet.

    Jo, det er jo det. I dagens sosiale-medier samfunn så må du være med på release for å kunne streame spill mens de fleste er interessert, du må ha spilt for å kunne delta i de første diskusjonene, dele ting du oppdager, bilder, video, spille med venner, unngå spoilers, etc. Er mye utenom selve spillet som er viktig for veldig mange i dagens samfunn. For meg har det svært lite å si, men for mange, mange av generasjonen som bruker majoriteten av tiden sin på YouTube og Twitch, så er slike ting viktig.

    Det er også en hel psykologisk greie med det å ha det nyeste av det nye, og det gjelder for alle typer spill, og ting generelt. Nå nyligst med lanseringen av de nye konsollene, ingen som hadde klart å selge dem til tre og firedobbel pris, uten at folk var desperat etter å være med fra dag 1. Hvis dette ikke hadde hatt noe å si ville det jo også vært fullstendig bortkastede penger for Sony og Microsoft å bruke penger på å sikre timed-exclusives.

    • Liker 1
  5. Iki skrev (7 minutter siden):

    Hvorfor har det noe å si for et spill som ikke er multiplayer basert?

    Crash solgte jo nylig over 10 millioner kopier, til tross for at dette var et spill fra 1996.

     

    Jeg hadde forstått dette om man måtte ha spillet på dag en, men hva gjør det å vente 2-3 måneder?

    Det har jo med hype, og at ting er aktuelt kun en liten stund i dagens samfunn, folk flest vil være med på lasset mens ting er aktuelt og diskuteres. Det er jo det samme i ekstra stor grad med selve konsollene nå. Det er klart det er viktigst for flerspillerspill, men det gjelder enspillerspill også. Nøkkelordet er vel FOMO, svært mange ting selges ved hjelp av dette nå. Den største andelen av salg kommer nesten alltid ved release, der er også majoriteten av salgsinntektene da det er da spillet selges for full pris. Er vel nesten bare Nintendo som har Evergreen spill som selger godt hele tiden, og holder prisen oppe lenge.

    Når det er sagt er jeg enig i at forskjellen mellom GamePass og PSNow er mindre enn enkelte skal ha det til. Dog er jeg også enig i at GamePass er den merkbart beste tjenesten slik ting står nå, nettopp fordi du får deres spill dag 1, og at det tilbys PC-spill også. Forskjellen er bare ikke SÅ stor.

    Selv støtter jeg ingen av tjenestene, ikke kommer jeg til å gjøre det heller, da jeg ikke ønsker en fremtid med spill som abonnementstjeneste. Kommer til å være kjærringa mot strømmen så lenge som mulig her.

  6. andypandy skrev (På 21.11.2020 den 14.03):

    Noen her som har Sony Pulse3D headsettet, og bruker det med sin PS5?

    Jeg har bare testet det på PS4, og lyden føles hul, spinkel, akkurat som lydbildet er meget begrenset. Når jeg plugger headsettet i DS4 via den medfølgende jack kabelen, så er det plutselig veldig mye bedre lyd, den spinkle følelsen forsvinner og bassen har plutselig mer trøkk. Hvordan er dette på PS5? Er jo ganske waste å kjøpe et trådløst headset man bare får god lyd av ved å kable det :p Vurderer å kjøpe meg et annet, nå som det er Black week, men er det noen som har testet det trådløst mot PS5 og ikke opplever lyden som hul og spinkel uten bass?

     

    Oppfølging til mitt tidligere svar.

    Har nå fått PS5 i hus, og hatt tid til å teste headsettet. Kan bekrefte at lyden er vesentlig bedre via trådløs på PS5, enn på PS4. På PS5 ble lyden faktisk dårligere når jeg plugget headsettet med kabel i DualSense. Fremdeles ikke lydkvalitet som blåser sokkene av deg, men er mer enn tilfredsstillende lyd. :)

    Edit: Kunne heller ikke høre noen merkbar forskjell om headsettet er plugget i super-speed USB bak på konsollen, eller high-speed USB i front.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Wow! Den så ganske så nice ut. Jeg synes selvfølgelig den ser nice ut i hvitt også, men det der er en god lakkeringsjobb. :)

    andypandy skrev (1 time siden):

    Noen her som har Sony Pulse3D headsettet, og bruker det med sin PS5?

    Jeg har bare testet det på PS4, og lyden føles hul, spinkel, akkurat som lydbildet er meget begrenset. Når jeg plugger headsettet i DS4 via den medfølgende jack kabelen, så er det plutselig veldig mye bedre lyd, den spinkle følelsen forsvinner og bassen har plutselig mer trøkk. Hvordan er dette på PS5? Er jo ganske waste å kjøpe et trådløst headset man bare får god lyd av ved å kable det :p Vurderer å kjøpe meg et annet, nå som det er Black week, men er det noen som har testet det trådløst mot PS5 og ikke opplever lyden som hul og spinkel uten bass?

     

    Huh, merkelige greier. Har desverre ikke fått min PS5 ennå 😞 så kan ikke teste på PS5, men når du nevnte dette så måtte jeg teste, og skjønner hva du mener. Må nevne at jeg ikke er noen audiofil type, så kan bare si hva jeg synes hørtes bra og dårlig ut.

    Koblet 3D Pulse til PS4 og satte på litt musikk, og selv om jeg slett ikke vil si det høres ut som et headsett til 200 kr, så var det et litt snevert lydbilde. Deretter prøvde jeg med mitt gode gamle Turtle Beach Elite 800. Det er jo et high-end headsett (var i alle fall da jeg kjøpte det), så ikke uventet var det vesentlig bedre lyd, veldig rund og godt balansert lyd, og mye bedre bass.

    Når jeg så gjorde som deg og koblet 3D Pulse med kabel til DualShock 4, så gjorde lyden et voldsomt byks og ble nesten like god som lyden fra TB Elite 800, litt mindre "rund" lyd, men bassen var så og si på nivå med TB headsettet. Pussig nok gikk det motsatt vei når jeg koblet TB Elite 800 til DS4 med kabel, da ble plutselig lyden vesentlig spinklere, nesten verre enn lyden fra Pulse 3D trådløst.

    Gikk deretter til PC og testet med samme musikk, der var lyden den samme fra Pulse 3D både trådløst og kablet, så jeg tror som du også nevner, at dette kan være et kompatibilitetsproblem med PS4. Håper i alle fall det. Skal teste når jeg får min PS5, forhåpentligvis på mandag, men kanskje noen her som allerede har PS5, headsettet, og PS4/PC kan få testet dette allerede nå. Hint, hint! ;)

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. Iki skrev (9 timer siden):

    Fikk samme beskjed her nå.

    Må si det er ganske overraskende om de mener 1 dag forsinkelse er nok for å sende ut en ekstra kontroller.

    I såfall fortjener Elkjøp ganske mye skryt.

     

    Spoiler

    _20201117_231813.thumb.JPG.ad303a1374ed30bb88f42e26ff723243.JPG

     

    Wow, ja det var veldig snilt av Elkjøp. Man må jo lure på hva som har hendt med leveransen når det regnes som forsinkelse. Har samme forventet leveringsdato som deg, dog tør jeg ikke å tro på det før jeg faktisk selv har konsollen i hendene. 😛 Leveranser nordover synes jeg kan være litt hipp som happ, noen ganger kommer det før forventet leveringsdato, andre ganger etter.

  9. Underkiller skrev (2 timer siden):

    Da fikk jeg også bekreftelse fra elkjøp, men posten har ikke hentet ordren. For oss som bor i kalde nord har vi ikke ps5 før neste uke

    Men, da vil den forhåpentligvis varme ekstra godt når vi får den. ;) Mener det billedlig sett så klart, har ikke lyst på en PS5 med overopphetingsproblemer. 🤣 Nei, seriøst, håper ingen av oss får defekte konsoller. 😰

  10. Nimrad skrev (4 timer siden):

    Har du testet headsettet til PC så langt? Jeg vurderer det selv, men skeptisk til prisen.

    Mala skrev (2 timer siden):

    Plug & Play

    Plugg i USB-adapteret og slå på headsettet, og så er det lyd . 

    Fikk headsettet mitt også i dag. Elkjøp ser ut til å ha splittet opp ordren min og sendt alt av tilbehør separat fra selve konsollen, selv om jeg bestillte alt i samme ordre. Var sendt torsdag/fredag, men kom i dag, noe jeg synes er relativt raskt til å være Nord-Norge. Hvis konsollen går like fort, og de sender den i morgen kan jeg kanskje håpe å ha den på fredag. *krysser fingrene*

    Er som Mala sier Plug&Play, veldig enkelt uten å måtte bruke kabel. Det aller første jeg merker er at headsettet er veldig behagelig å ha på. Vekten er lav og gummistroppen sørger for en behagelig fordeling slik at jeg nesten ikke merker at jeg har headsettet på. Klokkene passer også behagelig over ørene med god plass så jeg ikke føler det klemmer noe sted (kan sikkert variere etter øreform og størrelse), noe jeg liker, da mitt forige headsett var litt for små og ble ubehagelig etter kort tid.

    Kan ikke skryte på meg å være noen stor lydekspert, men har brukt headsettet i noen timer på PC nå (spotify, youtube, etc.) og kan absolutt ikke klage på lyden. Den kan selvfølgelig ikke måle seg mot et skikkelig surroundheadsett, men det er jevnt, godt balansert lyd og overraskende god dybde på bassen.

    Alt i alt vil jeg si lyden passer prisnivået, og at komforten var overraskende bra.

    • Innsiktsfullt 1
  11. Mala skrev (9 minutter siden):

    Visste jeg kunne lokke deg fram i den mørke natt ja 😛

    Såklart! Akkurat som Batman, når noen lyser med "signalet" så dukker jeg opp. ;)

    Nier Automata må nesten være et av de første spillene jeg fyrer opp på PS5, sammen med Witcher 3, Demon's Souls og Spider Man MM

  12. Mala skrev (Akkurat nå):

    Latskap sies det. Skulle vært Nier Automata kavalkade baki der, men orka aldri å finne frem rotasjonsmappa 😛

    SAY WHAT?! Når du sier sånt så FORLANGER jeg at du gjør det på nytt, og ordentlig denne gangen. (Har absolutt ingenting med denne Nier Automata kavalkaden å gjøre. Jeg vil ikke se den, niks, slett ikke. Interesserer meg ikke i det hele tatt). Vil bare se ting gjort riktig.

    • Liker 1
  13. Mala skrev (5 timer siden):

    Men..måtte man betale for denne utgaven på PS5, om man eier spillet til PS4? Jeg er ikke helt oppdatert for å være ærlig ettersom lanseringshypen dabbet ganske kraftig av etter PC-oppgradering. 

    Men man kjenner jo at det så smått begynner å ta seg opp når det nærmer seg lansering  :D

    Kan ikke se at noen andre har svart deg på dette. Den oppgraderte utgaven av Spider-Man til PS4 er visst kun tilgjengelig ved å kjøpe Ultimate Edition av Miles Morales. Erketeit av dem å kun gjøre det på den måten, men sånn er det nå bare.

    Selv har jeg allerede fullført spillet med platinum og 100% i dlc'er, så har ingen behov for å spille det på PS5, men kjipt for de som bare har spilt litt og ville fortsette på PS5. Litt forbedringer er det nok i bakoverkompatibilitetsmodus uansett da. :)

    SkyMarshall Arts skrev (2 timer siden):

    Kjenner jeg begynner å bli misunnelig på de som faktisk får dette til launch. Må vente litt under en måned. Kjenner jeg har litt mer enn gjennomsnittet lyst til å oppleve Demon's Souls i ny drakt. Er iallefall på vei spill og accessories i posten da. Så kan jeg sitte å klå på kontroll, ladestasjon og headset og se i tapeten frem til 12. desember. Er hardt det her 😄

    Du må ikke glemme å sniffe på coveret til Demon's Souls også, for å få full "immersion". 😛

    Begynner å krible i alle kroppsdeler nå som vi er SÅ nær. Regner med at min bestilling sendes ved launch, men med postgang er det nok bortimot desember før jeg har klørne i maskinen.

    Har akkurat fått oppgradert til fibernett her nå til neste uke, så det passer rimelig godt med en ny konsoll nå. PS5 har jo Wi-Fi 6 også, så det skal bli natt og dag forskjell fra min gamle PS4 og et 5Mbit nett. 🥳

    • Liker 1
  14. unik42 skrev (6 timer siden):

    Fikk melding fra posten i dag om pakke fra Elkjøp, men det ser ut til at det er headsettet som kommer. I hvert fall ser det ut til at vekt og størrelse på pakke er for lite til å være PS5.

    Samme her. Fikk samtidig tilsendt faktura for Headsettet så er garantert den som er sendt i mitt tilfelle i alle fall.

    Onkel Klo skrev (3 timer siden):

    Kos deg. Demons Souls er fantastisk. Denne gangen skal jeg gå for platinum :D

    Indeed! Skal også nyte å gå for platinum i dette spillet for fjerde gang. Du kan bare glede deg til å farme Darkstoen og Moonstone, spesielt dersom de ikke har videreført duplication glitchen, da kan det ta veldig lang tid for de med lite flaks.

  15. Gringorilla skrev (2 timer siden):

    For min del (PS5), på releasedagen: Miles Morales, NBA 2k21 (som er betydelig forbedret på nye konsoller), Demon's Souls (som jeg allerede eier på PS3, men synes forbedringene er mer enn verdt det), Sackboy (usikker på forbedringer, men kan like godt kjøpe det på PS5 som PS4, spesielt om DualSense er benyttet), The Pathless, Assassin's Creed Valhalla og Watch Dogs Legion (samme som Sackboy). I tillegg er både Bugsnax og Astro's Playroom gratis fra release.

    Innen 3 måneder går det litt i det samme som NBA 2k21, altså stort sett de samme utgivelsene som på PS4, bare kraftig forbedret. Men rundt halvåret etter release begynner det å komme flere (eksklusive) spill enn man har tid å spille. Frem til da er de ovennevnte, samt de forbedrede multigenerasjonsspillene mer enn nok for min del. Altså, Astro Bot er nesten alene nok for min del.

    Enig med deg. Ikke så mange som bryr seg om Godfall, men det er jo også tilgjengelig til release. 😛 Hvis vi også utvider litt lenger så kommer Destruction All-Stars gratis til PS+ i februar. Kena: Bridge of Spirits kommer i Mars. I tillegg skal vistnok både Returnal, Gran Turisimo 7 og Ratchet & Clank Rift Apart komme første halvdel av 2021. Kanskje Horizon Forbidden West og God of War Ragnarok siste halvdel av 2021 også.

    Aldri vært større utvalg så raskt for noen konsoll som jeg kan komme på. 2021 ser ut til å bli et knallår for spill, så jeg kan godt forstå dem som er villig til å betale MYE for å komme raskest mulig i gang.

×
×
  • Opprett ny...