Gå til innhold

Storebj0rn

Medlemmer
  • Innlegg

    334
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Storebj0rn

  1. Jeg skjønner heller ikke hvorfor NRK legger sine egne programmer i egen spiller før de kommer ut på podcast. BBC har innført det samme, og det er fristende å tro at NRK har sett til britene. Eneste jeg kan tenke meg er at de ønsker å få opp bruk av appen sin - men hvorfor er det NRK's mandat å drive folk til plattformen sin? Det må jo være poenget å gjøre tilgjengelig og drive folk til innholdet?
    • Liker 3
  2. Så ved levering visste vi ikke hvilke smøreoljer som skulle brukes? på et fly som er basert på verdens mest populære passasjerfly (737) og som i militærversjon har vært i drift i 10 år og som det er produsert over 100 av? Og RAF ligger litt foran oss i løypa? Jeg vet vi ikke kjøper fly så ofte men burde ikke kontrakten spesifisert en vedlikeholdshåndbok som beskrev kommersiellt tilgjengelige produkter?

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 2
  3. Skulle veldig gjerne sett at dere tok med det om kulturelle forskjeller her.
     

    Sitat

    On geography, the average productivity score for respondents from North America was in the middle of the pack, even though Americans tend to work longer hours. The North American score was significantly lower than the average productivity scores for respondents from Europe, Asia, and Australia.

     

    • Liker 1
  4. Nærliggende å anta at pakistanske myndigheter enter har, eller truer med å innføre, høye tollsatser på mobiltelefoner for å stimulere lokal produksjon. Vet at f.eks India har gjort dette med elektronikk tidligere.

    Skulle være interessant å vite hva som menes med "produksjon" her - om f.eks Samsung skal importere ferdige hovedkort og så gjøres sluttmontering, emballering og evd chassisproduksjon i Pakistan...

    • Liker 2
  5. Jeg unner politiet alt dette utstyret, men kunne de skaffe seg en drone eller to? Når en AW169 "henger" i fast posisjon over Oslo og observerer, bråker den over store deler av byen. En drone kunne gjort samme med mindre kost for flytid og mindre bråk. Dette er blitt vesentlig verre siden skiftet fra EC135 til AW169.

    (Og ja, jeg vet at det er bråk i en by, jeg bor 200 meter fra Ullevål Sykehus som har helikoptertrafikk døgnet rundt, men den helikopterstøyen plager meg ikke fordi jeg vet den er nødvendig)

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  6. Melonskall skrev (1 time siden):

    Hva annet skal de gjøre? De har brukt belønninger til slike formål i lang tid i USA og det er selvfølgelig krav bak belønningen. Man kan ikke bare melde svigermor og satse på dobbel jackpot med fengsel for henne og penger i lomma.

    Jeg tenkte mere på at "vi sliter med lovløshet, la oss prøve å løse det selv med mere lovløshet" - i normale sammenhenger ville dette vært overlatt til politiet.

  7. Trestein skrev (På 2.5.2021 den 13.26):

    Nesten som å oppleve 70-tallet på nytt.

    En stor forkjell er at de trenger tydeligvis mindre ressurser på splashdown-recovery nå til dags.

    En av grunnene til at NASA gikk over til romferge var så USNavy skulle slippe å stille med 2 hangarskip, med støttestyrker, hver gang man skulle gjøre en recovery (trengte en til Primary og en til secondary landingsområde, så en i Atlanterhavet og en til Stillehavet). De er tydeligvis blitt mye bedre på å sikte så de kan  gjøre det med landbaserte ressurser?

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...