Jump to content

deleted

Medlemmer
 • Content Count

  669
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

134 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10625 profile views
 1. Da er jeg han som sier at han fikk 6 i snitt og ikke 4,9, for det er snitt inkl. tilleggspoeng man effektivt søker studier med og mao. det som er interessant. Mitt rene snitt uten tilleggspoeng er kun interessant for de som vil vite hvem som fikk best karakter på skolen.
 2. Hvor kverulant skal man bli? 6,4 i snitt høres vel mer spennende ut enn 64 skolepoeng noe de færreste egentlig vet hva betyr. Når folk spør meg hva jeg fikk i snitt sier jeg 4,8 selv om det strengt tatt er 4,4 + 4 poeng, men å si 48 skolepoeng høres veldig teit ut.
 3. Byggforskserien sier at ved parkering med vegg på den ene siden bør bredden på plassen være 2,8 m og med vegg på begge sider bør bredden på plassen være 3,0 m. Men dessverre er byggforsk kun veiledende, og mye av det burde egentlig vært implementert i TEK.
 4. Et problem med mange av disse listene er at de ikke viser hvilke bedrifter som er mest attraktive for studenter, men hvilke bedrifter studenter kjenner til og som profilerer seg mest mot studenter. Mindre bedrifter har naturligvis mindre ressurser til å gjøre seg synlige, men det betyr ikke at de dermed er uattraktive, tvert imot. Det er godt at interessen ihvertfall har beveget seg litt ifra de store konsulentselskapene. Der er det mye gjennomtrekk og jeg tror mange innser etter noen år i arbeidslivet at det er mer interessant å jobbe "tettere" på et produkt/merkevare. Det hadde egentlig vært mer interessant å se en tilsvarende liste av selskaper, men rangert av arbeidstakere som har jobbet i to-tre år.
 5. Toppet seg på 7,5 tidligere idag kan jeg se. Litt uforståelig må jeg si. At Norwegian unngår konkurs legger ikke skjul på selskapet nå blir utvannet. Hvem ønsker aksjer der aksjeandelen blir minimal og evt. emmisjonskurs nede på 1-tallet? Virker som aksjekursen kun reagerer på alle nyheter som kan tolkes i positiv retning, men det er skal jo ikke så mye til når de har vært så nær konkurs.
 6. Hei, noen som vet hvor man får tak i en slik stol bare trukket i stoff? Alle jeg har funnet er i syntetisk skinn. Ser for øvrig at dette er en kopi av Eames Aluminium EA 119. Funnet minst 4 forskjellige stoler med forskjellige navn på forskjellige nettsider. Er det grunn til å tro det er samme stol? https://www.kinteriorbutikken.no/produkter/care-to-konferansestol-hoy/ https://www.sono.no/produkter/kontormoebler/stoler/konferanse-og-kantine/stol-zareto-sort.aspx https://www.trademax.no/møbler/stoler/kontorstol-skrivebordsstol/designo-kontorstol-høy-rygg-kunstlær-svart-p120444 Edit: Ser at man kan konfigurere Eames-stolen til stoff, men 43k blir litt mye for en kontorstol.
 7. Jeg er en av de som har sittet på gjerde i hele mars og april og ventet på den store nedturen. Det viser seg å vært en megatabbe https://www.dn.no/bors/wall-street/forste-manedlige-oppgang-i-2020-for-nokkelindeksene-pa-wall-street-nasdaq-med-beste-april-noensinne/2-1-801139 Jeg skjønner at markedet er optimistisk og priser inn en normaltilstand i samfunnet etter Korona om ca. 1 år når vaksine evt. er på plass, men det tar jo ikke høyde for de store tapene vi har hatt og vil få fremover. Det vil jo uansett mest sannsynlig ta noe tid før vi er tilbake på samme nivå, spesielt mtp. turisme, reiser, og flybransje. Mange flyselskaper som melder om store oppsigelser fremover og Boeing melder også om store kanselleringer i flyordrer. Det betyr jo betydelig redusert turisme, og det er mange land som er helt avhengig av turisme. Feks. er turisme 25% av BNP i Kroatia (ikke at Kroatia er en så stor del av verdemsøkononien.)
 8. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=176726000 For et coup! Koster jo hele 11 258,- ifølge prisjakt! For det første koster denne ikke 11 258,- men 7 560,-. For det andre er det jo en møkkgammel skjerm som kosta 2300 da den ble lansert i 2013. Årets utgave U2419H koster ca det samme, 2300,-. Folk som selger gamle dell-skjermer virker å være meget optimistiske. Er det forsøk på svindel eller en idiot som virkelig ikke har peiling, har fått skjerm til hjemmekontor og tror han har skutt gullfuglen? Det at multicom selger denne for 12 508,- er jo i seg selv et mysterium 🤨
 9. Det er jo ikke antall rpm som avgjør forbruk men effekt. Motorsykler har mer luftmotstand og må derfor bruke mer motoreffekt for å opprettholde samme hastighet. Effekt = fuel. Motorsykler og biler har helt forskjellige motorer og også giret annerledes. Motorsykkelmotorer flest (ihvertfall 3- og 4 sylinder) går best/renest på høyere turtall så høyere turtall betyr ikke nødvendigvis høyere forbruk forutsatt man kjører i samme hastighet. Dessuten har motorsykler flest mye mer kubikk/effekt pr kg sammenlignet med biler som også øker forbruket. Skal man sammenligne bil med motorsykkel burde man sammenligne med 125cc og de har normalt et forbruk på 0,3 pr mil, men kjører samtidig på et latterlig høyt turtall (8-9k på motorvei). Det er også feil å sammenligne diesel med bensin da diesel er et mer effektivt drivstoff pga høyere kompresjon. Også verdt å nevne at motorsykkelmotorer henger veldig langt etter bilmotorer. De gikk fra luft- til vannkjølt veldig sent, katalysator og efi ble vanlig så sent som på 2000-tallet, og forbruk har først blitt et tema de senere årene pga utslippskrav gjennom feks. euro 3 og 4.
 10. deleted

  Boligmarkedet nå

  Ingen her snakker om boligkrakk, men en potensiell nedgang i priser. Ang. krakk har du rett i at det tar mange år, som på 90-tallet da prisene falt sammenlagt over en femårsperiode. Under finanskrisen derimot falt prisene nesten synkront med aksjemarkedet, nesten 10% i Oslo på ca. 6 mnd før det steg igjen. Ingen skriver på bakgrunn av drømmer, men prøver å se situasjonen så rasjonelt som mulig. Sier seg selv at det er idiotisk å hive seg inn i boligmarkedet nå hvis prisene vil gå ned flere prosent de neste 2 årene. Ja, det er mange som er permitterte, og det er mange som vil komme tilbake til jobbene sine. Det betyr ikke at økonomien spretter tilbake over natten. Tvert imot tyder mye på at det vil ta lang tid før økonomien er tilbake på et normalt nivå. SSB kom med ny prognose for norsk økonomi idag, som ikke akkurat var av det positive anslaget. Med historisk lav oljepris, rekordlav kronekurs, høy arbeidsledighet, og høye boligpriser ser jeg nesten ingen grunn til at boligprisene ikke vil falle fremover.
 11. deleted

  Boligmarkedet nå

  Hva tenker dere om nyhetene den siste tiden? Synes det er mange dommedagsprofetier ute nå, sist ute er vel IMF med spådom om BNP-fall på 6,3% (https://www.aftenposten.no/norge/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset?pinnedEntry=10742). NHO kom også med ny analyse (https://www.dn.no/eiendom/boligmarkedet/koronaviruset/nho/nho-anslar-atte-prosent-fall-i-boligprisene/2-1-790364) for 6 dager siden med anslag om fall på 8% i 2020 og 4% i 2021. Samtidig leser vi om rekord-påske mtp. antall visninger, men som selvfølgelig må ses i lys av at folk ikke har hatt så mye annet å gjøre. (https://www.nettavisen.no/okonomi/paske-trokk-i-boligmarkedet---vi-far-fasiten-om-noen-dager/3423952808.html) Vi har jo også fått et marginalt fall på 1,4% allerede (https://e24.no/norsk-oekonomi/i/RRe1nx/boligprisene-falt-14-prosent-i-mars), men det er jo alt for tidlig å si om dette blir en trend videre. Mange som sier at det er mye treghet i boligmarkedet og vi ikke vil se en evt. nedgang før om flere måneder.
 12. Du trenger ikke nødvendigvis en veldig sterk PC for å bruke Sketchup. Du skal helst ha mye RAM og en rask prosessor. Sketchup anbefaler: 2+ GHz processor 8+ GB RAM 700MB of available hard-disk space 3D class video card with 1 GB of memory or higher and support for hardware acceleration. Please ensure that the video card driver supports OpenGL 3.0 or higher and is up to date. Jeg anbefaler deg minst 16GB RAM, en nyere i7-prosessor som ikke er u-utgave (strømgjerrige), og et middels til kraftig grafikkkort. GTX 1660 burde være tilstrekkelig. Jeg bruker selv en XPS 15 med i7 8750h, GTX 1060, og 16GB RAM og det fungerer helt fint for de fleste 3D-programmer. Hvis du er nybegynner trenger du uansett ikke mer og jeg ville heller oppgradert senere hvis du føler du har behov for det.
 13. Beste jeg har sett på lenge, visste ikke at dette var en greie! Nå synes jeg riktignok at albumcover nesten ikke kan bli for stygge da det omtrent blir som en parodi når det blir så dårlig. Skal være ærlig å si jeg fant denne tilfeldigvis, men synes den er så dårlig at det blir bra. Shut up and Dance - Dance Before the Police Comes (1990) Sjekka sangen og var ikke så værst. Moder Talking - Cheri Cheri Lady (1985) Modern Talking har mye ræva albumcover, men denne er ille. Sjakkmønsteret som er strukket eller kulene som er helt ute av perspektiv.
 14. Skulle nok helst kjøpt t/r ja, men siden jeg skal på utveksling i 6mnd så tror jeg envieis er best. Vurderer å kjøpe åpen retur men skal sannsynligvis reise i Asia etterpå så dumt å låse seg til en evt. returbill fra Australia. Takk for heads up, har fått studentvisum så ordner seg nok. Det jeg finner nå ligger på ca. 7-8k gjennomgående, eller ca 6-7k med overnatting i Bangkok.
 15. Noen tips til å komme seg til Melbourne én vei mellom 5-15 juli? Er det best å kjøpe en sammenhengende billett eller er det smart å dele opp og legge inn en overnatting i feks Bangkong eller Singapore? Ser at Thai har ungdomsbilletter men nettsiden deres virker ikke? https://www.thaiairways.com/en_NO/offer/special_offers/youth_fares.page?submit=true&componentID=1558167656060
×
×
 • Create New...