Gå til innhold

deleted

Medlemmer
  • Innlegg

    958
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. deleted's innlegg in Arkitektur(Ntnu) ble markert som svaret   
    Er det kun NTNU du har lyst til å søke?
     
    Jeg har ikke så mye erfaring med NTNU annet at jeg har noen fjerne kjenninger som går der. Mitt inntrykk er at det er en god linje, men lider litt av å være en del av et universitet, spesielt NTNU. Siden den skandinaviske arkitektutdannelsen er ganske kunstnerlige matcher det dårlig med NTNU's tekniske og vitenskapelige profil.
     
    Var en sak om dette for ikke så lenge siden http://www.arkitektnytt.no/en-utfordring-av-nasjonale-dimensjoner
     
    Det er et spennende fag, men du må være interessert og ikke minst forberedt på å bruke mye tid og energi. Det er ofte et høyt nivå på studentene siden de er motiverte, og det setter dermed høyere krav til deg selv. Det kan til tider være frustrerende da det er mye selvstendig arbeid, men man får stor mestringsfølelse om man gjør det bra på et prosjekt. Noe av det jeg liker med studiet er at man produserer noe underveis. Man sitter ikke bare på kunnskap man har lest i en bok, men modeller, bilder, tegninger osv som er interessant og lærerikt å se tilbake på. Man er også ganske fristilt til hvordan man har lyst til å jobbe, feks grafisk, i modell, eller tegning, med en vitenskapelig, teknisk, filosofisk eller kunstnerlig tilnærming til faget. Mao et ganske fritt studie. Jeg liker også den prosjektbaserte studiemetoden der man normalt har en stor oppgave hvert semester der man kan fokusere mye på en ting.
    Ulempen er at studiet noen ganger kan oppleves litt abstrakt og svevende og at man lurer på hva man egentlig lærer. At det er en slags mangel på konkret læring. Men studiet handler mer om modning mot å tenke kunstnerlig og analytisk, i motsetning til å sitte på masse kunnskap og teori.
     
    En ganske vanlig missforståelse med studiet er at man bare lærer å tegne hus. Det man egentlig lærer er kritisk tenkning, analyse, litt psykologi, og mest av alt god romforståelse. Under studiet vil man lære de verktøyene man behøver for å utvikle og kommunisere gode rom. Dette innebærer presentasjonsferdigheter, layout, grafikk, modeller, tegning, researchmetoder, foto o.m.m. Sånn sett står man fri til å drive med mange andre ting også. Design, kunst, undervisning, grafikk, illustrasjon, interiør og møbel er noen eksempler på hva man kan jobbe med videre.
     
    Hvis du bare har tenkt på NTNU anbefaler jeg deg å se på andre skoler også. Det finnes mye bra i Danmark og Sverige, England (men koster litt penger). AHO er også en bra skole.
     
    Håper svaret ikke ble for kryptisk
×
×
  • Opprett ny...