Gå til innhold

Jensus

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jensus

  1. Her har dere utelatt et veldig viktig punkt når det gjelder støvsugere som går på batteri. Noe som kan forsvare en høy pris er nemlig muligheten til å bytte batteri når det en gang i fremtiden ikke klarer mer. Jeg hadde for noen år siden en Electrolux støvsuger, noe ala den som er i testen her, men denne måtte jeg bare hive etter kun 2-3 år. Da var batteriet helt ferdig. Støvsugeren fungerte helt topp, og kunne vært brukt i mange flere år hadde batteriet var mulig å bytte. Slike produkter har ikke livets rett!

    Derfor gikk jeg til innkjøp av en Dyson. Her er det mulig å bytte batteri. Dermed slipper man å kjøpe ny støvsuger hver gang batteriet tar kvelden!

    • Liker 1
  2.  

    Hei,

     

    Jeg har fått fatt på en SmartThings hub og har kjøpt litt utstyr, bl.a. z-wave plugg fra Clas Ohlson for å teste. Dette er jo moro så jeg kunne tenkt meg å styre en del mer i huset. Men, jeg vil gjerne at alt lys i huset skal kunne styres selv om nettet hjemme er nede eller om noe feiler. Med andre ord, jeg vil gjerne ha veggbrytere som kan styres fysisk OG via z-wave. Er det noen som har tips til produkter jeg kan bruke?

     

     

    Tman, hvor fikk du tak i Smartthings Hub'en? Eneste plass som selger den i Europa, så vidt jeg klarte å finne ut, er Curry's i England og de sender tilsynelatende ikke til Norge..

  3. Hastigheten internt i Korea er veldig bra ja. Testet linja i leiligheten jeg bodde i i Korea og fikk 70-80 Mbit/s mot en server i Seoul. Å laste ned spill til PS4 gikk unna på en time eller 2. Helt konge! Men tester man ut av landet, så er hastigheten en helt annen! Da var det ofte problemer med å holde en stabil Skype samtale. Så ved surfing på utenlandske nettsider, så tenkte man absolutt ikke på at man satt på et ekstremt bra nett. Alltid godt å komme hjem til Norge selv om jeg bare hadde 5Mbit linje. Føltes MYE kjappere til vanlig surfing.

  4. Hei

     

    Jeg lurer på om noen av dere her inne har hørt/sett en slik lagringsløsning som jeg har vedlagt? Skulle så gjerne hatt noe liknende.

    Tanken er å hive ut mine Raid1 disker, samt DVD-brenneren i et 1U rack. På den måten kan jeg få tak i et mindre kabinett som vil passe bedre til studiopulten min. Kabinettet jeg har idag er egentlig for stort og klumpete til at det blir en god løsning.

    Den vedlagte tegningen har jeg tegnet i Sketchup og viser slik jeg gjerne skulle hatt det. Racket er helt passivt, bortsett fra en innebygget strømforsyning og en USB 3.0 hub. SATA kablene går bare rett igjennom kabinettet og til eSATA portene på hovedkortet.

     

    Jeg har søkt rundt på nettet, men har ikke funnet en slik løsning.

    Blir kanskje nødt til å lage det selv?

    post-23398-0-40489500-1363583579_thumb.png

  5. Jeg har gjort alt for å ha "perfekte" forhold.

    Nr 1: Laptop står under 1m fra router, så dekningen er absolutt ikke noe problem her..

    Nr 2: Kjører WPA2 kryptering, men har også prøvd å kjøre helt åpent. Ingen forskjell...

    Nr 3: Har prøvd flere kanaler og gjort scan av området for å finne den kanalen med minst forstyrrelse. Ingen forskjell...

    Nr 4: Klart det er ideelt med kabel, men forskjellen burde ikke være såå stor!

     

    Har "crem de la crem" kort i laptop'en. Killer Networks 1103. Dette er et kort med 3 antenner. Får ca 20Mbyte/sek hvis jeg henter filer fra serveren. Tror neppe problemet ligger der..

     

    Eller! Testet nettopp med en annen pc, og her var det full speed på det trådløse!

    Tror kanskje jeg må kikke på om det er noen innstillinger til Killer kortet...

  6. Hei

     

    Jeg fatter virkelig ikke hva som er problemet mitt her! Noen som kan hjelpe??

     

    Se vedlegg for oversikt over nettverket mitt..

     

    Problemet er at når jeg bruker det trådløse nettet for å gå på internett, så er det utrolig treigt! Jeg har ei 5mbit linje, men klarer ikke mere enn 1mbit ved bruk av det trådløse nettet. Kopler jeg meg til med kabel, så får jeg 5mbit uten problem.

     

    Og greit nok, dere tenker sikkert at jeg har en veldig dårlig ruter eller noe slik. MEN, når jeg f.eks kopierer fra serveren (kablet) til laptop'en(trådløs), så har jeg rundt 17-18MByte/s uten problem.

    Så da kan det jo ikke være routeren (DIR-855) som er problemet??

     

    Hvordan kan det ha seg at det trådløse nettet er så dårlig når jeg er på internett men ikke internt mellom lokale pc'er?

     

    Følgende har jeg prøvd (ved test mot internett)

    • Koplet direkte til Nextnet "modem" - > Full hastighet:)
    • Koplet D-link switchen -> Full hastighet:)
    • Koplet til DIR-855 kablet -> Full hastighet:)
    • Koplet til DR-624+ kablet -> Full hastighet:)
    • Koplet til DIR-855 trådløst -> lav hastighet...
    • Koplet til DR-624+ trådløst -> lav hastighet...

    post-23398-0-76031800-1352812943_thumb.png

  7. Kan Canon snart lansere et kamera med et fungerende autofokussystem?

    Jeg vil ha et "alt i ett" kamera som er god både på foto og video.

    Jeg hadde tidligere et Sony FX-1 HDV kamera som jeg egentlig var ganske fornøyd med samtidig som jeg hadde et Canon 30d. Jeg har idag solgt begge 2 og kjøpt meg et 5d MkII slik at jeg slipper å drasse med meg 2 svære kameraer. Videokvaliteten er jo helt syk i forhold til FX-1, men det irriterer meg at autofokusen ved videoopptak er ubrukelig! Her må man fokusere selv, noe som er veldig vanskelig spesielt hvis man filmer sine barn som springer rundt. Da blir det mye vandring inn og ut av fokus.. Med sterkt sollys i skjermen ute kan man egentlig bare glemme å filme.

  8. Jeg må si meg ekstremt fornøyd med boottid på Windows 7 (RC, build 7100)

    Brukte 12 sekunder fra ferdig POST til innloggingskjermen.

    Vista x64 var forøvrig veldig skuffende med oppstartstid på hele 30sek.

    Sier litt om hvor mye mere effektiv Windows 7 er. Alt er bare nydelig kjapt og designmessig overlegent Vista.

     

    Men jeg angrer jo litt nå på at jeg kjøpte en haug av Vertex disker istedet for Intel. 4 Intel 80GB disker vil jo være totalt overlegent 7 vertex disker og til omtrent samme pris.

     

    Men jeg har tror på at det kommer snart SAS SSD disker som blåser fletta av det meste på markedet idag. Prisen blir det kanskje værre med..

  9. Bør NCQ på kontrolleren være på eller av?

     

    Jeg har det av iallefall. Mener på at jeg fikk bedre ytelse av det. NCQ mend raid-0 er jo ikkje noe mening. Iallefall ikkje når man har kontroller.

     

    Har du noen anbefalte innstillinger på Areca kontrolleren?

    Regner jo med du har forsket en del på Vertex/Areca..

×
×
  • Opprett ny...