Gå til innhold

MrBadger

Medlemmer
  • Innlegg

    570
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrBadger

  1. Om det så skulle være små statistiske forskjeller mellom store grupper er det fremdeles ingenting som hindrer afrikaner-naboen din i å være dobbelt så smart som deg. Husk det.

     

    Det er interessant hvordan i enhver diskusjon om raser, hiver noen seg øyeblikkelig ut for å forsvare negroide; som om de er de svakeste og trenger forsvar? Det er vel heller kaukasoide som dør ut.

    • Liker 1
  2. Jeg velger å tro på kildene jeg har, du har ikke kommet med noe som skal tilsi noe annet.

     

    Kildene dine? Du har ingen kilder som har støttet under det du har sagt, slikt som du påstod vi er åtseletere, noe jeg finner svært usannsynlig med tanke på anatomien vår. Min kilde var Wikipedia som helt klart sier at sjimpansens kost er 98-99% vegetabilsk og den vil helst spise vegetabilsk fremfor animalsk. Den spiser animalsk kun i ekstreme tilfeller. Og å forestille oss at vi levde som sjimpansen en gang i tiden, mener du virkelig er mer usannsynlig enn at vi levde som åtseleter??

    (gripp, hyene, diverse insekter)

     

    Forklar hvorfor det er mer sannsynlig at vi levde som gribben enn som sjimpansen.

     

    Det er samtidig veldig vanskelig, om ikke umulig - praktisk og teoretisk sett - å overleve som veganer på den tid man var urmenneske da det man trenger til kostholdet er umulig å få tak i.

     

    Det finnes urmennesker og aper som er over 90% veganere i dag Quote. Hvordan i all verden mener du det var umulig i Sentral-Afrika på den tiden, for oss avanserte aper, da selve jorda og faunaen var rikere på næring?

     

    Hvilken næring var det vi ikke fikk tak i gjennom et vegansk kosthold?

     

    Vi snakker oprinnelig habitat 25,000,000 år før Kristus. Opplys meg.

     

    Og hva vet du om at sjimpansen ikke foretrekker kjøtt, og at den i vanskelige perioder blir tvunget til det?

     

    Sjimpanser er ca 98-99% vegetarianer. De resterende 1-2% av deres kosthold består av insekter, spesielt termitter. Sjimpanser har blitt observert ved sjeldne anledninger til å drepe og spise kjøttet av jungelgris, andre aper, og til og med andre sjimpanser, etter å ha drept dem i territoriale angrep. Hvorfor sjimpanser gjør dette er ukjent, men dyrekjøtt er ikke en matkilde i Sjimpanse kosthold.

     

    Hvis den hadde hatt egg og mye spiselig kjøtt rundt seg, hva vet hva den hadde valgt?

     

    Sannsynligvis ville den sett etter favoritten, frukt.

     

    Jeg har forklart dette mange ganger. Det var rent, praktisk umulig som urmenneske, å få tak i alle de forskjellige produktene som trengs for et komplett og bra kosthold som dekket det nødvendige da disse produktene er spredt over hele verden. Bringebær vokser, til din informasjon, kun i Europa, Vest-Asia og Nordamerika. Mennesket stammer (det er litt usikkerhet) fra Afrika. Hvordan få tak i Bringebær?

     

    Respons til dette ser du i post nr 2 i dette innlegget. Du skjønner vel selv at alt en art trenger får den i sitt naturlige, optimale habitat, enten det er snakk om animalsk eller vegetabilsk. I tillegg, komisk nok nevner du bringebær bare fordi jeg sa at det er en kilde til B12, så har menneske-aper levd av kost med bringebær inkludert. Du vet kanskje ikke at endring i klima førte til at skogene minsket og isteden ble det mer gressland? Det betyr to ting;

    1. Vi måtte tilpasse oss endringene ved å leve på nye måter. Vi vandret mer bort i fra skogene.

    2. Faunaen i dag var annerledes enn for 20,000,000 år siden

     

    Forklar meg, hvordan urmennesket, kunne overleve i en hule i Afrika på en ren veganerkost da det er tydelig at man må på shoppingtur over hele verden for å få tak i de forskjellige produktene.

     

    Huleboere oppstod ikke før -15,000,000 år før Kristus. Dette var et resultat i klimaforandringer, men selv for mellom 2,000,000 og 1.2,000,000 år før Kristus fantes det nærmennesker som var 100% veganere slik som robustus. Det støtter under at veganerkosthold fungerte godt i tillegg til at mennesket kunne ha vært veganer i over 25,000,000 år.

     

    Det vokser fremdeles ikke bringebær, bønner, mangoer osv. osv. i Afrika.

    Hva er det med disse bringebærene som gjør at du nevner de så ofte? Jeg har kun sagt at de inneholder B12, ikke at vi levde av dem i Afrika. Heller ikke mangoen. Hva som vokste i Afrika for 20 millioner år siden vet jeg ikke, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke levde som sjimpansen, vår nærmeste slektning.

     

    Gode, saftige zebraer og løver hadde man derimot.

    Nei det hadde man ikke. Zebraen levde på savannen lenge før vi gjorde det og løven jaktet mer på oss enn vi gjorde på den.

     

    Du knuste teorien uten kildebruk? Javel. Hvis det å drikke vann burde være tilstrekkelig for inntak av B12, hvorfor ser man stadig mangel på B12 hos vegetarianere og veganere?

     

    Kan du være så vennlig å lese hva jeg skriver? Jeg har ikke sagt at vann er en kilde til B12! Jeg sa at i urenset vann kan du finne B12 pågrunn av dens opphav fra bakterier. I tillegg, for 25,000,000 år siden var B12 mye hyppigere i jorda enn hva den er i dag.

     

    Og nei, B12mangel er ikke noe mer vanlig blandt veganere ann hva jern-, vitamin- og kalsiummangel er blandt kjøttspiser.

     

    Alt jeg kommer over, antyder at man får B12 ut av å spise animalske produkt.

    Ja og jeg har ikke sagt at man ikke får i seg B12 ved å spise animalsk.

     

    "Dyreprodukter - kjøtt og melkeprodukter - utgjør den eneste kostholdskilden for vitamin B12."

     

    Herre Jesus Quote, nå blir jeg provosert. Jeg har skrevet en wall of text om B12 for to innlegg sia, og du overser det totalt og fortsetter samme greia. Respons til dette finner du i det innlegget jeg skrev til deg.

     

    "Spesiell oppmerksomhet bør vies pasienter som er i risiko for å utvikle vitamin B12 mangel:

     

    Vegetarianere og veganer."

    Mr. Quote, dette har ikke noe med veganisme å gjøre. Det har noe med et fullverdig kosthold å gjøre. Instutisjoner har for lite kunnskap om veganisme og sliter derfor med å tilby veganere annet enn grønnsaker og frukt. Sitatet bør være:

     

    "Pasienter som ikke får tilstrekkelig næring står i risiko for å utvikle mangelsykdommer"

     

    Kraftfôr inneholder ekstra mye næring og vitaminer til dyrene. For en forkastelig handling å gi næring og vitaminer til dyrene... Eller ikke.

     

    Quote... Jeg har ikke sagt at kraftfor trenger være usunt. Jeg har sagt at den store importen Norge har av kraftfor fortrenger regnskog og er med på å bidra til at mennesker sulter ihjel. Jeg har forklart dette mange ganger! Hva er vanskelig å forstå?

    I 2005 importerte Norge 400,000 tonn soyabønner som 80% gikk til kraftfor. Kan du forestille deg hvor mange mennesker vi kunne matet med de mengdene?

    Jepp, kjøttkonsum bidrar til verdenssult.

     

    Stengt inne hele livet? Du har tydeligvis aldri vært på en gård hvor kyrene blir sluppet ut på et grønt og frodig sommerbeite. :)

     

    Jeg har vært på gård der dyrene beiter ute og jeg har vært på instutisjoner der dyrene masseproduseres som om det skulle vært objekter. Dessuten, hva har jeg på en slik gård du snakker om å gjøre? Det blir som å sende nødhjelp til USA...

     

    Uansett så handler tråden om jakt. Alt du snakker om slipper man med jakt.

     

    "Alt jeg snakker om" er svar på andres spørsmål.

    • Liker 1
  3. Som jeg har sagt tidligere, så levde vi som åtseletere.

     

    Så greit at du vet ting forskere er uenig om.

    "Før det levde vi stort sett som sjimpansen, der 98-99% av kosten er vegatabilsk." Ehm...

    Det du utelater er "Slik er det sannsynlig at vi også levde".

     

    Det er mer sannsynlig at vi levde som åtseletere enn som 100% veganere,

    Jeg synes ikke det med tanke på at vi tilhører de store apene. Hvis kosten vår var (er?) tilnærmet lik den av sjimpansen, så tilsier det at regnestykke blir:

     

    Hvis vi tar 3 måltider om dagen fordelt på et år der 1-2% av maten består av kjøtt, hvor mye kjøtt bør vi spise per år?

     

    Uansett ender vi opp med et langt mindre kjøttforbruk enn hva det tradisjonelle norske består av; og de store apene spiser uansett ikke det animalske vi spiser her i Norge, bortsett fra egg. Itillegg vet vi at sjimpansen foretrekker å ikke spise animalsk, men i vanskelig perioder kan den være nødt til det.

     

    Whatever. La oss si at menneskers kosthold er unikt i forhold til de vi slekter på. Hva er det som tilsier at vi var/er åtseletere?

     

    da jeg vet at det skal et variert kosthold til for å kunne leve som veganer. Dette stemmer, gjør det ikke?

     

    Anbefales ikke et variert kosthold uansett ? Kanskje du kan utdype.

     

    Det er ikke et eneste sted på jorden du finner alle disse forskjellige produktene, samlet på et sted. Ikke hadde man kostholdstilskudd heller.

     

    Det vi trenger finner vi jo naturligvis der vi utviklet oss i/fra. Nå må du også huske på at fra "den tiden" var selve jorda rikere på næring enn i dag. Industri/forurensning/moderne menneskelig utnyttelse har bidratt til å svekke næringen i jorda (jepp, det gjelder hele kloden) som igjen får utslag i det vegetabilske. En mango da var rikere på næring enn en mango i dag funnet på samme sted, enkelt forklart.

     

    Vitamin B12 is found in foods that come from animals, including fish and shellfish, meat (especially liver), poultry, eggs, milk, and milk products.[10] Eggs are often mentioned as a good B12 source, but they also contain a factor that blocks absorption.[47] Certain insects such as termites contain B12 produced by their gut bacteria, in a way analogous to ruminant animals.[48] An NIH Fact Sheet lists a variety of food sources of vitamin B12.[10]

     

    Ok hør nå; I mitt forrige innlegg forklarte jeg deg at B12 ikke er noe som du bare får fra animalske kilder. Jeg har heller ikke nektet for det over. En enklere forklaring på det jeg skrev i forrige innlegg er at du får i deg B12 rett og slett ved å spise. Selv i jord, urenset vann og avføring kan man finne B12. Myten om at kun animalsk er kilder til B12 knuste jeg i forrige innlegg. En myte som kjøttindustrien elsker og gjerne bygger videre på.

     

    Vegans will lack B12 unless they consume B12-containing dietary supplements or B12-fortified foods.

     

    No they will not. Dette forklarte jeg i forrige innlegg.

     

    Quote sier:

    Examples of fortified foods include fortified breakfast cereals, fortified soy products, fortified energy bars, and fortified nutritional yeast.

     

    Høres veldig naturlig ut.

     

    Kunstig befruktet, stengt inne hele livet, foret opp med kraftfor og steroider, transportert til en en ny bygning for å bli drept systematisk, hakket opp, pakket inn, bli kjøpt av et egoistisk individ som ikke evner å forstå hva h*n putter i handlekurven, stekt fordi ellers blir h*n syk og konsumert med "god" samvittighet - alt for ett eneste måltid.

    Naturlig?

    • Liker 1
  4. Har lest de 7 første sidene.... Syns mr badger er veldig usaklig. Spørsmål som han ikke kan svaret på, eller ikke klarer og argumentere mot velger han og overse...Virker som han selv mangler kunnskap.

     

    Nei, på ingen måte. Sannheten er at jeg ikke evner å svare på de mengder spørsmål og innlegg som blir postet. Jeg prøver å prioritere, og du kan jo prøve selv å svare på alt som blir sagt? Jeg har reett og slett ikke tid til det. Dersom det er ting jeg hopper over som ønskes å få svar på, så, som jeg hele tiden påpeker, kan dere reposte å selv fortelle emg hva som er vikttigst for dere at jeg svarer på.

     

    At du ikke tror på meg får så være.

  5. Som jeg har sagt tidligere, så levde vi som åtseletere.

     

    Så greit at du vet ting forskere er uenig om.

     

    Det er mye mer som tilsier at vi gjorde dette, istedenfor å leve på samme måte som sjimpansen. http://en.wikipedia.org/wiki/Scavenger

     

    Javel, så forklar? Jeg vet godt hva åtseleter er som linken din forklarer, men den er ingen kilde på hva mennesker angår. At vi i ekstreme situasjoner spiser det vi kommer over er et velkjent fenomen. Du vet vel sikkert om jordkakene i Sør-Amerika? Gjør det oss til jordspisere?

     

    Vennligst svar meg på dette:

     

    La oss nå se på kostholdet et menneske burde ha for å ha et godt veganerkosthold.

     

    Jeg brukte denne siden for å hente informasjon om vegetarianerkost for å få forskjellige vitaminer o.l: http://www.vegansamf...gansk-kosthold/

     

    Produkter:

     

    Vitamin B12

     

    * Kosttilskudd som kun inneholder B12.

    * Soyamelk pleier å være beriket med B12, f.eks. Alpro Soya.

     

    Vitamin D

     

    * Sollys

    * Tilskudd

    * (Vitamin D kan tilføres kroppen gjennom fet fisk (makrell, sild, kveite, ørret, laks) og fiskelever. I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at disse også blir gode kilder. Dersom kroppen ikke tilføres nok vitamin D gjennom kosten, kan man bruke tilskudd som tran, kapsler med vitamin D eller multivitamintabletter. http://no.wikipedia....Kilder_i_kosten )

     

    Oi, man må vel nesten drepe dyr eller være veldig mye ute i sola for å skaffe seg nok vitamin D - hvis man skal være naturlig og unngå fabrikkerte kosttilskudd. Greit nok dersom man bor på et sted med mye sol, men hva hvis dette ikke er tilfellet?

     

     

    Nei, man trenger ikke drepe for å få i seg b12 og heller ikke D-vitamin.

     

    B12 er laget av bakterier, ikke av dyret der bakteriene lever i.

    B12 er til stede der bakteriene som produserer det bor: i jord, vann, i tarmen eller miljø som fremmer vekst av bakterier.

     

    Ingen mat inneholder vitamin B12 naturlig - verken dyr eller plante mat. Vitamin B12 er en mikrobe - en bakterie - den er produsert av mikroorganismer. Vitamin B12 er det eneste vitamin som inneholder et spor element - kobolt - som gir dette vitamin sitt kjemiske navn - kobalamin - som er i sentrum av sin molekylstruktur. Mennesker og alle virveldyr krever kobolt, selv om det er assimilert bare i form av vitamin B12.

     

    B12 syntese er kjent å forekomme naturlig i den menneskelige tynntarmen (i ileum), som er det primære stedet for B12 absorpsjon. Så lenge magebakterier har kobolt og visse andre næringsstoffer, så produserer de vitamin B12. Ifølge Dr Michael Klaper, så finnes vitamin B12 i munnen og tarmen. B12 må kombineres med en mucoproteinenzym som heter Intrinsic Factor, som er normalt til stede i magesekreter, til å være skikkelig assimilert. Hvis den iboende faktor er nedsatt eller fraværende, vil B12-syntese ikke finne sted, uansett hvor mye som er tilstede i kostholdet. B12-mangel kan bli påført av antibiotika (som finnes i melk), alkohol, røyking og stress (alkohol skader leveren, så drikkere trenger mer B12) reiser også B12-behov.

     

    Mange ernæringsmessige analyser av næringsmidler ble utført for så lenge siden, og, som sådan, har ikke tatt hensyn til mer up-to-date teknologi i vitenskapelige prosedyrer. For eksempel, "Tesco's bringebær" sier nå helt klart at 100 g bringebær inneholder 30% av anbefalt daglig inntak av vitamin B12. Dette kan ikke være et isolert eksempel på plantemat som inneholder B12!

     

    Mest sannsynlig er det bare en vegetabilsk kilde av mange som inneholder dette vitaminet. Faktisk, ifølge Dr Vetrano, har dagens bøker om ernæring i USA nå uttalt at det er noe B12 i all mat som inneholder noe mengder av B-vitamin komplekset, men tidligere var de bare ikke i stand til analysen beløpene. I dag, har mer moderne teknologi tillatt oss å oppdage at det er B12 i de matvarer som har B-komplekset.

     

    Er du med Quote?

     

    Jeg stopper her i fare for overseelser.

  6. Nordmenn flest har jo ikke litt peiling på kristendommen engang, og da er det kanskje mye å forvente at de skal ha bred kunnskap om Islam?

     

    Mer kunnskap er uansett alltid positivt. Om den er objektiv eller ikke spiller ingen rolle så lenge man er klar over hvordan det fremstilles. Skader aldri å ha et innblikk i alternative sider av en sak.

     

    Det er, slik jeg ser det, like relevant som å ha bred kunnskap om ringenes herre. Sikkert veldig spennende, men helt ubrukelig. Fremtiden er ateisme.

    • Liker 6
  7. For er ikke dette kjempegode nyheter for oss som spiser kjøtt? At tilnærmet ingen dør en smertefull død på transport? jeg antar dette skulle være noe sjokkerende eller ille. Men det eneste som er imporende er hvordan man leser tallene. Btw: Nå har du ingen referanse til tallene dine, noe jeg savner, men velger å godta dem for nå.

     

    Du påstår at "hele" 0,0014 dyr dør under dyretransport.... ikke veldig sjokkerende akkurat.

     

    Hvis det er slik vi skal se på det så hadde det ikke gjort noen verdens ting om alle i Japan ble klemt ihjel og døde smertefulle og langsomme døder; de utgjør jo bare 1,84% av Jordas befolkning. For det er jo slikt du ser på det.

     

    I mine øyne er en smertefull død, en smertefull død for mye, uavhengig av hvilken art det er snakk om.

     

    Du kan vel også si at 99,86 % av de som sendes til slakteriet får en kjapp død.

     

    Vi kan si det? Nei vi kan ikke si det, for sist jeg sjekket så jeg dyr som vred seg i smerte da dem ble skjært levende. Ja, i Norge.

     

    In other words; Hvis du som et dyr nesten er garantert 100 % å ende ditt liv tilnærmet smertefritt og raskt, så vil jeg egentlig påstå at dette er så godt du kan få det, og det finnes ingen dyr i villmarken som lever så godt og trygt som dette.

     

    Løgner!

     

    http://www.dyrevern.no/artikler/nyheter_on_fjorfe/dyremishandling_av_kyllinger_pa_vei_til_slakteri

     

    Bare sånn litt på kanten, og noe en kanskje kan tenke litt over før man så høyttidelig tror at man tar den sikkre moralske motorveien ved å være vegetarianer:

     

    Det vil aldri være feil å hjelpe de svake. Dyrene trenger slike som kan snakke for dem og drive deres sak. Det handler ikke om å være moralsk bedre, det handle rom å hjelpe. Jeg gir langt f*** i om jeg er moralsk høyverdig eller ikke og det verste er at det er slike som (deg?) tror at dyrevern blir gjort for andre grunner enn å forsøke å hjelpe.

     

    Utviklingen går riktig vei. Vi blir mer og mer etiske bevisste overfor dyr, slik som vi har blitt overfor menneskeraser. Ta det ikke for gitt at vi behandler alle mennesker likt, men man må gå en vei; og noen må ta kampen. Hvis alle setter seg ned og sier til seg selv at "nei, dette nytter ikke. Vi gir opp" så kommer man ihvertfall ingen vei.

     

    Mine tanker:

    Det er kjøttspisere som alltid skal snakke om dette med moral. Faktum er at en vegetarianer utfordrer kjøttspiserens moral simpelthen ved å være vegetarianer. Derfor møter ofte vegetarianere mye dritt fra kjøttspisere; alle vil være et god tmenneske. Når du stiller kjøttspiseren mot vegetarianeren, begynner kjøttspiseren med benektelse.

    Andrull, Quote denne er dedikert til dere:

     

     

    Siden jeg dedikerte den til dere ville det vært uhøvisk å ikke se på den :roll: den varer ikke så lenge.

  8. Er det rart det er krig i verden...?

     

    "For as long as men massacre animals, they will kill each other. Indeed, he who sows the seed of murder and pain cannot reap joy and love."

    Pythagoras, mathematician

     

    @MrBadger: Du er flink til å gjenta argumentasjon som er blitt tilbakevist tidligere.

     

    Såvidt jeg ser det, har dere ikke en eneste gang tilbakevist noe som helst av hva jeg har sagt.

     

    Gikk ikke mange sidene fra vår diskusjon rundt jaktevnen til mennesker før du igjen gjentok argumentet om at mennesket ikke er noen naturlig jeger.

     

    Hvis du leser litt grundigere så vil du se at bortimot alt jeg skriver er svar til deres utsagn.

     

    Mener du virkelig at mennesket opprinnelig er konstruert for å leve utelukkende av vegetabilsk kost? Jeg tror ikke du finner en biolog eller fysiolog som er enig i den påstanden.

     

    Nei, og ikke har jeg sagt det heller. Jeg gjentar, for vel tredje eller fjærde gang, det er ikke nok beviser for at vi er kjøtteter, planteter eller alteter. Her trengs det mer forskning.

     

    Men det er heller ikke det ditt opprinnelige spørsmål handler om. Det du spør etter er folks meninger om de synes jakt er rett eller galt ut fra et moralsk perpektiv.

     

    Ja, vi vet jo at roten til all avsporing i denne tråden er min feil/sarkasme.

  9. Ja, for det går jo ikke an å reposte -_-

     

    Post du så skal jeg svare. Krever det et langt svar, så svarer jeg sannsynligvis senere i dag. Du forstår kanskje ikke at jeg ikke har tid til å svare på 5 innlegg om gangen? Jeg svarer i mitt tempo, deal with it. Er du misfornøyd, gi heller konstruktiv tilbakemelding, ikke "skjerp deg".

    Personangrep prøver vi å unngå, hva?

  10. Quote sier:

    MrBadger:

     

    Angående kjøttproduksjon i Norge - har du vært på en bondegård til landet? Hvert år slår bøndene jordet for å skaffe gress til dyrene. Både kyr og sauer får gå ute på beitet og spise. Er ikke dette en måte å skaffe kjøtt på, så vet ikke jeg.

     

    En bondegård på Vestlandet er ikke representativ for norsk industriell kjøttproduskjon, herre Jesus!

    Nesten 85.000 norske husdyr døde under dyretransport i 2007. Det er nærmere 70 slakterier i Norge, og nesten 58 millioner husdyr blir fraktet til slakteri hvert år av 350-400 dyrebiltransportører. Og disse kommer fra bondegård der bonden flyr rundt å slår gress til dyra sine?

     

    Av alt du har skrevet hittil, dette tar kaka...

     

    Og Quote, har du i det hele tatt lest det jeg har sagt om importen av utenlandsk kraftfor?

×
×
  • Opprett ny...