Gå til innhold

Reg2000

Medlemmer
  • Innlegg

    5 111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Reg2000

  1. On 28.4.2024 at 2:50 PM, DukeNukem3d said:

    Du tuller. Star Wars Empire Strikes Back regnes som en av de beste filmene som noensinne er laget.

    Eksempelet du viser til forteller bare at George Lucas ikke bare hadde "Ja-mennesker" rundt seg den gangen. Dyktige skuespillere forstår hva som ikke fungerer og sier ifra.

    Empire strikes back regnes ikke som en av de beste filmene som er laget. Den regnes som den beste av de opprinnelige SW-filmene, mye fordi George Lucas ikke selv skrev manus til den filmen. Derfor ble den også mørkere enn det George Lucas selv ville valgt. Det er liten tvil om at manus og spesielt dialogen til de opprinnelige filmene er middels/dårlig. Ihvertfall de som Lucas skrev selv. Og det sier jeg som fan av den opprinnelige triologien. 

    Han skapte derimot en interessant verden, og filmene ble utgitt i en tid da det ikke kom 100 marvel filmer og serier hvert år, og sånn sett skilte den seg godt ut. Jeg tviler sterkt på at Star Wars hadde blitt så legendarisk om de filmene hadde kommet ut nå når vi drukner i Sci-Fi filmer og serier. 

    Man kjenner jo igjen mange av svakhetene i de gamle filmene i episode I-III. Jar-jar binks var Lucas forsøk på å lage en ny morsom ewok som han kunne selge merch av selv om han ble advart mot at det var en dårlig karakter. Lucas har vel tilogmed sagt at Jar-Jar er hans favorittkarakter i universet.

    Tåpelig dialog av typen "i dont like sand" som episode 3 fikk mye kritikk for finner man plenty av i den gamle trilogien også. Vi så det bare ikke fordi vi så den når vi var barn og sci-fi var noe nytt og spennende. George Lucas revolusjonerte også salget av merch som bare gjorde filmen enda mer spesiell som barn da det var massevis av SW-leker. 

    I gode gamle dager hadde vi heller ikke nettforum der man kunne lese eviglange tråder fra folk som leter med lys og lupe etter noe å være misfornøyd med. Vi hadde ikke den ekstreme "misfornøydhetskulturen" vi ser idag rundt spesielt sci-fi filmer/serier og spill. Negativitet selger dessverre altfor godt i sosiale medier.

    • Liker 2
  2. 35 minutes ago, Ørjanø said:

    Synes vi som medmennesker skal bli litt rausere. Slutte å dømme andre som ikke har tatt like gode økonomisk valg eller havnet i uheldige situasjoner.

    Tja det spørs hva slags situasjon man har havnet opp i. Jeg synes ikke man skal dømme de som har lite, men jeg synes ikke vi skal godta at folk gjør idiotiske valg og late som om de ikke trenger å ta konsekvensene av det man har gjort.

    Går man feks i "luksusfellen" og blåser bort fremtiden på dyre biler og forbrukslån for å være storkar i en kort periode så har jeg ikke akkurat den største sympatien når smellen kommer.

    Om noe bør man vel da heller forsøke å dempe kjøpepresset til generasjon perfekt i sosiale medier. 

    • Liker 2
  3. 13 hours ago, 0laf said:

    Sett siste episode av Shogun. Superduper serie.
     

    Likte også serien veldig godt, kanskje bortsett fra at hovedpersonen egentlig er den minst interessante personen i hele historien og han er stort sett unødvendig for drivet i historien. Han blir bare i hovedsak en observatør. De japanske skuespillerne gjør også mye bedre roller enn han, spesielt Anna Sawai som Mariko og Hiroyuki Sanada som Toranaga.

    • Liker 1
  4. 2 hours ago, herzeleid said:

     som kanskje henger sammen med hvordan spillet var utformet med en relativt død verden, 

    Var det ikke her man opprinnelig hadde tenkt at spillerne skulle gi liv til verden slik at man for en gangs skyld fikk et virkelig multiplayer spill? Litt slik som EVE er/var bygd opp. Ga opp alle såkalte mmo spill når de endte opp som primært singleplayerspill. 

  5. 15 hours ago, Investigator224 said:

    Giske skal fryses ut for evig og alltid mens den arrogante 43% tekstlikhet Kjerkol blir tilgitt på rekordtid???

    Er det ingen voksne igjen i toppledelsen i arbeiderpartiet???

    https://www.vg.no/nyheter/i/4Bj2aq/dette-er-kjerkols-nye-rolle

    Tja saken har nok blitt større enn den egentlig er pga alle de andre skandalene. Media har heller ikke rapportert ærlig og dette tallet med 43% tekstlikhet stemmer ikke. Å sammenlikne den med Giskes 20+ år med seksuell trakassering av en lang rekke jenter blir litt for dumt. Det rareste her er at det fortsatt finnes folk i norge som vil ha tilbake en fyr som Giske i et tillitsverv.

    https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/ingvild-kjerkol-fortjener-unnskyldning-for-grovt-feilaktig-forhandsdomming/o/5-95-1520954

    • Liker 2
  6. Fått sett litt film i det siste så prøver å gjenopplive denne tråden.

     

    Et gjensyn med hatet (1995).

    Dette er en av filmene som har gjorde størst inntrykk på meg da jeg så den første gangen for mange år siden. Det er en fransk sort-hvitt film som på mange måter kan sees på som en roadmovie selv om de aldri kjører noe sted. Vi følger tre unge gutter, en jødisk, en arabisk og en afrikansk som vandrer gjennom paris forsteder gjennom et døgn. I bakteppet ulmer et opprør da en ung innvandrergutt ligger for døden på et sykehus etter å ha blitt banket opp av noen politimenn. Det er litt vanskelig å klassifisere filmen da den har elementer av kriminalfilmer, drama, roadmovies og ikke minst er den ganske så morsom til tider. Fantastisk manus, gode skuespillere og flott filmet og den passer svært godt i sort-hvitt. Kanskje den beste rollen til Vincent Cassel. Filmens tema er fortsatt minst like aktuelt som for 30 år siden.       10/10.

     

    Bob Marley: One love (2024).

    Hel greit biopic om Bob Marleys fire siste år. Filmen mangler fokus og jeg skjønte aldri helt hva de ville med filmen. Filmen tar bare for seg noen få år av livet hans, men går ikke i dybden på politikken, musikken, tidsperioden, eller livet hans. Greit tidsfordriv, men fort glemt og gir deg ikke noe innblikk personen Bob Marley.    5/10.

     

    Damaged (2024)

    Helt gjennomsnittlig politifilm om en brutal seriemorder i skottland. Vincent Cassel og Samuel Jackson står øverst på plakaten, men hovedpersonen er Gianni Capaldi i rollen som den skotske politimannen. Manuset kunne klart vært bedre, men det er helt grei underholdning når man ser selv om den nok blir fort glemt. Noen vil sikkert mislike slutten.   6/10.

  7. 3 hours ago, Brother Ursus said:


     Når individer review-bomber noe, så er det i det minste ekte mennesker.

    Nei det er masse bots og kultlignende fenomener der folk gir terningkast 1 på noe de ikke har sett eller spilt fordi noen påstår at det er politisk, evt bruker evigheter på å klage i alle forum tilknyttet spiller/filmen etc. Endel youtubere o.l har forlengst funnet ut at negativitet selger.

    Den ekstremt overdrevne klagingen der man får inntrykk av at jorden går under fordi noen ikke liker eller har hørt at de ikke burde like spillet/filmen er latterlig. Spesielt når endel av disse sender trusler og slikt mot de som står bak filmen/spillet. 

    • Liker 3
  8. 1 minute ago, VifteKopp said:

    Selv med uturen skal man holde på en 3-0 ledelse mot et så dårlig lag som Coventry. 

    Som nøytral tilskuer vil jeg si at Coventry var mye mer interessert i å vinne enn ManU. ManU har på papiret en stall som er ekstremt mye bedre men det virker som de tror de skal vinne uten innsats. Trist for fotballen at Coventry tapte på en halv tå offisde. 

  9. On 18.4.2024 at 11:20 PM, Snikpellik said:

    Verified pro-Nazi X accounts flourish under Elon Musk
     

    Har aldri vært en veldig aktiv bruker av twitter, men fulgte halveis med på endel norske kontoer. De få gangene jeg gidder gå inn der nå er det veldig lite igjen av det jeg fulgte litt med på før. Nå er feeden full av tweets fra Musk, videoer av folk som slåss, syke mengder onlyfans reklame og tweets fra elementer fra det ytre høyre i USA. De norske brukerne som var de eneste jeg fulgte drukner i søppel jeg ikke er interessert i som dukker opp i feeden. 

    • Liker 6
  10. 2 hours ago, Nimrad said:

    Jeg føler meg ganske alene, men akkurat dette bryr meg null og niks selv om jeg har spilt spill, lest bøker eller hva nå enn det skulle være.

    Tja jeg er til en viss grad enig. Er ikke så opptatt av at alt skal være helt likt, men det hender at hele poenget med historien forsvinner.

    • Innsiktsfullt 1
  11. 12 hours ago, Tomeito said:

    Selv The League of Extraordinary Gentlemen 😉

     

    Ellers støtter jeg både det at Watchmen-filmen i seg selv var ganske ålreit OG at den ikke fikk fram poenget fra tegneserien. 

    Begge de filmene har til felles at de egentlig ikke var så ille, men misforsto kildematrialet.  Det gjelder vel alt som Alan Moore har skrevet. 

    • Liker 1
  12. 4 minutes ago, Revie said:

    Hva syns du og Reg2000 om DotD-remaken da? Husker jeg så den fyllesjuk og uten andre alternativer da den kom og ble positivt overraska.

    Har ikke sett den men den kom vel litt før Znyder fullt ut hadde etablert "Znyder stilen". Ellers er vel 300 den eneste av filmene hans jeg liker, men det tenker jeg er mye fordi han hadde tegneserien å basere seg på som på mange måter ga ham filmen scene for scene.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...