Gå til innhold

random_sauce

Medlemmer
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av random_sauce

  1. Hei, er 19år, 190cm og veier 88kg. Tjenestegjør for øyeblikket i forsvaret. Drevet med styrketrening siden vg1, primært da tunge løft og ikke noe bodybuilding orientert opplegg. Har alltid spilt fotball så løper 3k på under 11 og føler meg ganske sterk ellers.

     

    Jeg spiser ikke spesielt usunt, følger ikke diett, men er i grunnen avvikende bra mengder med snop o.l. drikker stort sett bare melk og vann. Drikker alkohol kanskje en gang i måned.

     

    Allikevel er jeg ukomfortabel med magen min. Slapper jeg helt av, kjennes det som den detter ut av kroppen og jeg ser tjukk ut i magen. Jeg har aldri vært tjukk og er ganske sikker på at fettprosenten er rundt 12-13%. Jeg har tydelig abs hvis jeg strammer og de kan skimtes når jeg slapper av.

     

    Det som kanskje er merkeligst er at jeg husker at det alltid har vært sånn. For fire år siden spilte jeg bare fotball og var ikke spesielt muskuløs, spiste mye mer dritt og allikevel var jeg ukomfortabel med å slappe av i magen. Jeg har fått mye mer muskler siden da, men føler ikke det har gjort noe særlig forskjell.

     

    Ut i fra fett jeg kan klype har jeg lite overhudsfett, så kan selvfølgelig være visceralt fett jeg har mye av, men da synes jeg det er rart det ikke har skjedd noe ettersom jeg trener hver dag og spiser sunt?

     

    Hvis noen vet eller kan spekulere hadde vært fint! Jeg legger ved noen bilder for å illustrere. Ett for jeg slapper helt av, ett hvor jeg holder magen inne slik jeg vanligvis gjør, ett hvor jeg strammer, og ett hvor jeg klyper litt magefett.

    post-222983-3070907_thumb.jpg

  2. Kort fortalt: vi er begge i forsvaret for øyeblikket, er på samme leir og har vært sammen i 6 mnd.

     

    Vi har det veldig bra når vi først er sammen, men som dere sikkert skjønner blir det ikke så mye alenetid.

     

    I starten så husker jeg henne som mye mer initiativrik. Hun sendte mye mer meldinger, svarte mer, foreslå og var generelt mer på. Hun har en del arbeidsoppgaver i tjenesten, men jeg føler meg allikevel litt ignorert til tider. Noe så enkelt som at hun ikke svarer på en melding jeg spør om vi skal spise sammen kan gå og gnage en hel dag og vel så det. Det er mange ganger jeg får inntrykket av at hun ikke er interessert i å snakke, og det burde jeg ikke få hvis hun faktisk var virkelig interessert?

     

    Jeg vet hun ikke er den mest romantiske typen og tenker kanskje ikke så mye på hvordan jeg egentlig har det kår vi ikke er sammen, men allikevel føler jeg at et eller annet er på gang. Allikevel virker alt som normalt når vi er alene og får vært "oss".

     

    Hun er virkelig som ingen jeg har møtt og jeg ville ha ofret svært mye for henne. Jeg vil si jeg elsker henne, men er redd for at hun ikke føler det på den måten. Jeg er redd for at hun er bare er sammen med meg nå fordi det er beleilig mtp. At hun bor langt unna og det er kjekt å ha en som bor nærmere og som kan tilby litt "temporary love" eller hva nå enn man kan det kalle det. Det verste er kanskje at hvis det blir slutt i denne perioden vet jeg at det kommer til å bli så enormt belastende psykisl for meg at jeg ikke orker tanken på militæret, selv om hele vgs har planen vært befalsskole.

     

    Noen som har noen tanker eller tips?

     

    Mvh. Litt rådvill

  3. Hei, jeg er inne til militærtjeneste som startet juni 2015. Jeg har dermed ikke gått studier fra før av og slik jeg skjønner skal jeg da søke med primærvitnemål til høsten. Jeg har ikke tatt opp fag som privatist. Det jeg lurer på er om tilleggspoengene fra militærtjeneste og alder kun gjelder på ordinærkvota eller om de blir medregnet i mitt primærvitnemål. Hvis noen visste det hadde det vært flott!

     

    Og et spørsmål til: Når man sier 2 tilleggspoeng for f.eks. militærtjeneste. Vil det si 2.0 poeng eller 0.2.?

  4. Hei, jeg har søkt ulike befalsskoler og ble bedt om å sende inn skriftlig dokumentasjon på div. vitnemål o.l. Får man tilsendt en bekreftelse på at de har mottatt denne dokumentasjonen? Får man evt. påminnelse om  man ikke har gjort det? Er 10 dager til fristen går ut, så om en feil har oppstått er det fortsatt tid til å søke igjen.

     

    Håper noen kan svare på det!

  5.  

    Du kan jo også spørre deg selv om hun kan stole på deg?

     

    åh?

     

    Nei, altså, selv om dette selvfølgelig er først og fremst et tillitsbrudd fra hennes side, er det jo en fare-indikator at du også bryter hennes tillit. Jeg ville gjort det samme selv, uten tvil, men det jeg sier er vel egentlig at det er virker svært vanskelig å fortsette fra dette punktet. Begge har jo begått et tillitsbrudd så hvor starter man derfra? Lykke til uansett!

  6.  

    Altså, den beste måten å bli sterkere i en spesifikk øvelse er i de aller fleste tilfeller å utføre den øvelsen, med forbehold for muskulær ubalanse osv. Push-ups er en øvelse man blir bedre på fordi musklene blir vant til øvelsen og utholdenheten i brystmuskulaturen øker. Det øker ikke nødvendigvis styrken så veldig mye. Hvis du regner maksing som i å ta 7 reps med x kilo, vil jeg anbefale å endre rutinen. Vil du ta mer i benkpress, så kjør tyngre vekter og færre reps. 5x5 er en klassisk, men sikker måte å bli sterkere på. Du kan også ta det ned helt til 2x2, men det er jo litt opp til hver enkelt om hva som funker best.

     

    Hvis du vil opp i muskelmasse, må du opp i vekt. Vil du opp i vekt må du få i deg mer kalorier enn du forbrenner. Lettere (og vanskeligere) enn det blir det ikke. Om du sliter med å få i deg nok kun ved proteinrik mat og annen helsekost så er det faktisk bedre å gå i overskudd ved å kaste i deg en bøtte is enn å gå i underskudd. Det kan selvfølgelig ha sine sideeffekter

     

    Vil det si at push-ups ikke nødvendigvis/ikke i det hele tatt øker massen?

     

    Du nevner også 5x5 som en god måte å øke i benkpress på. Tenker du da at jeg burde ta 5x5 på 50 kg og så øke når jeg klarer 5x5 på et høyere nivå? Sett at jeg ikke klarer 5x5 på 55 kg, burde jeg da trene på eks 54 kg til jeg klarer 5x5 eller mer?

     

    Takk for svar!

     

     

     

    Pushups er en styrkeøvelse som alt annet. Uansett hvilken øvelse du bruker, blir du ikke større om du ikke ligger i kalorioverskudd. Pushups kan øke massen, men da må du begynne å tenke på mer avanserte former for pushups. Du kan gjøre en muskel vesentlig mer utholden uten å øke dens volum. Er ikke helt sikker på anatomien her, men er ihvertfall slik jeg har forstått det.

     

    F.eks. om du skulle benke stanga så mange ganger du klarer, hvor mye tror du at du øker i 1RM? Prinsippet er at utholdenhet og kraft er to forskjellige ting, som man trener forskjellig.

     

    Når det kommer til 5x5 bør du begynne i komfortsonen. Første gangen skal du klare flere reps etter du er ferdig. Vær disiplinert på teknikken så du slipper skader og tilbakefall. I utgangspunktet skal du bare øke med 2,5kg (eller tilsvarende avhengig hva slags vekter du har tilgang på) for hver gang du utfører økten. F.eks. Uke1: 5x5 45kg, uke2: 5x5 47,5kg osv.

    Når/hvis du stagnerer så må du kanskje bruke samme vekten to ganger på rad. Men, begynner du å stagnere pleier det å være et tegn på at du har nådd ganske langt.

     

    Jeg brukte selv 5x5 og ble vesentlig sterkere i baseøvelser uten å telle kalorier eller lignende. Jeg er 190 og 82kg, og vært på den vekta i snart 3 år. Jeg har altså blitt ganske mye sterkere uten å blitt så mye større. Nå er det ganske sannsynlig at din og min kropp fungerer annerledes så jeg bare anbefaler deg å holde deg godt på den positive siden av kaloriinntak. Uten det er det ikke sikkert treninger din hjelper noen ting

  7. Det har seg slik at jeg har fått 1. gangstjeneste sommer 2016, noe jeg synes er ganske dritt. Jeg har søkt FEH, men skulle ikke det gå må jeg finne en annen utdanning. Jeg lurte på om det da er mulig å studere f.eks. internasjonale studier i 1 år, så gjennomføre pliktår, så fortsette på bachelor? Eller må jeg ta årsstudium isåfall.

     

    Fant veldig lite om dette på nett så takk til de som vet noe!

  8. Altså, den beste måten å bli sterkere i en spesifikk øvelse er i de aller fleste tilfeller å utføre den øvelsen, med forbehold for muskulær ubalanse osv. Push-ups er en øvelse man blir bedre på fordi musklene blir vant til øvelsen og utholdenheten i brystmuskulaturen øker. Det øker ikke nødvendigvis styrken så veldig mye. Hvis du regner maksing som i å ta 7 reps med x kilo, vil jeg anbefale å endre rutinen. Vil du ta mer i benkpress, så kjør tyngre vekter og færre reps. 5x5 er en klassisk, men sikker måte å bli sterkere på. Du kan også ta det ned helt til 2x2, men det er jo litt opp til hver enkelt om hva som funker best.

     

    Hvis du vil opp i muskelmasse, må du opp i vekt. Vil du opp i vekt må du få i deg mer kalorier enn du forbrenner. Lettere (og vanskeligere) enn det blir det ikke. Om du sliter med å få i deg nok kun ved proteinrik mat og annen helsekost så er det faktisk bedre å gå i overskudd ved å kaste i deg en bøtte is enn å gå i underskudd. Det kan selvfølgelig ha sine sideeffekter

    • Liker 1
  9. Globaliseringen er den viktigste faktoren i et kapitalistisk verdenssamfunn, men er da globalisering/kapitalisme noe som kan ende med å viske ut det prinsipielle demokratiet?

     

    Naturligvis har debatten og misnøyen om klasseforskjeller eksistert siden jordbruksrevolusjonen, men disse forskjellen har vel aldri vært mer tydelige enn idag, på godt og vondt. Globalisering har også bidratt til at flere hundre millioner har jobbet seg ut av fattigdommen og inn i mer levedyktige kår. Det handler jo mye om perspektiv og, -om en i Norge mister jobben pga. utflagging fører det kanskje til 4-5 nye arbeidsplasser et annet sted i verden. Og uavhengig av arbeidsforhold, arbeid er ihvertfall bedre enn å ikke gjøre noen ting.

     

    Er ikke sikkert noen er enig med meg på det over engang, men interessant spørsmål så diskuter i vei!

×
×
  • Opprett ny...