Gå til innhold

Neckrick

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Neckrick

  1. Hvis det er noe som:

    Lenovo Yoga 500 2-i-1 14"

    dere tenker på er jeg enig men er lattelig den ikke har 250 GB SSD og wireless AC 7260.

    Det hadde bare øket prisen med 600 kr kanskje 1000 kr maks. Kunne sikkert ha i5-5257U + Intel Iris 6100 så gir den litt bedre ytelse også så det er veldig stiv pris for kombinert nettbrett + laptop om vi sammenlignet prisen mot Acer Aspire E5-573

     

    DDR4 ram kommer vel snart, men muligens det vil ta lengere tid før nettbrett får det og mobiler.

    Hvem ville du gått for?

  2. Hei,

     

    lurer på om det er bedre med en hybrid pc til 6999kr, eller heller kjøpe IPAD AIR 2(3999kr) + PC(3000kr). Dette skal for det meste brukes til studie, så en laptop til 3000kr skal være grei å gjøre notater på. Da tenker jeg at jeg kan slappe av med noe underholdning på ipaden på kvelden. Dvs filmer, serier, da skjermen er skarp og bra. Men er det kanskje bedre at jeg kjøper denne istedet? Da får jeg alt i ett:

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/HP13S084NO/hp-pavilion-x360-2-i-1-13-s084no-13-3-solv

     

    Eller skal jeg gå for ipad og laptop? Det tilsvarer samme pris totalt.

    IPAD + LAPTOP = 7000KR

    HYBRID LAPTOP = 7000KR

  3. Om slektningene i Norge er velstående eller ikke er revnende likegyldig. Først må hen få utdanningen godkjent av SAK, så må hen få en jobb.

    Er det lett?

    Hva betyr det at den ikke er godkjent? Må personen ta utdanningen på nytt? 

  4. Hei, er litt nysgjerrig. 

     

    Hvis en har studert i hvitrussland uten noen norsk tilknytning eller bakgrunn, hva er sjansen for at han får jobb i norge? Altså hvis slektninger i Norge er nokså velstående?

     

    Hvis det er mulig, synes jeg det er litt dumt mtp andre her.

  5. SQUATS N' OATS

     

    Jeg synes det er vannskelig å trene bein, jeg kan bruke de maskinene, noe jeg synes går veldig bra, jeg føler det skikkelig i låret. Men å bruke vektet og sånt, synes jeg er vannskelig, fordi jeg føler det ikke rett. Jeg føler det mer i nakken en i beina for å si det sånn.

    Sjekk ut low bar squats. Da skal stanga ikke plasseres helt oppå ryggen (nesten på nakken), men litt lengre ned. Skulderplatene presses litt mot hverandre og så legges stanga i det som vil føles som en naturlig "grop". Her er et bilde som illustrerer hva jeg mener:

     

    highvslow.jpg

     

    Får du vondt i nakken kan det også hende at formen din rett og slett er litt feil, for eksempel at du lener deg litt for mye forover. Squats/knebøy skal ikke gjøre vondt i nakken i det hele tatt, det skal bare brenne godt i lårene etter de første øktene. Knebøy er rett og slett et must!(!!!!!!!!!1one) sammen med benkpress og markløft.

     

    Du er for øvrig ikke "feit" i lårene sett ut i fra buksestørrelsen din, det er rett og slett typisk nordisk (disclaimer: har jeg hørt) at overflødig fett legger seg nederst på magen og øverst/innerst/bakerst på lårene, jeg er akkurat lik selv, sett bort i fra at jeg ikke har trent så fryktelig lenge og dermed ikke har stort bryst å skryte av. ;) Og, som nevnt tidligere, så går det ikke an å "spot-slanke" seg, man forbrenner fett over hele kroppen og det er genetisk bestemt hvor man slanker seg først. Sånn generelt kan man si at man slanker seg sist der man legger vekt på seg først... *sukk*

     

    Noe treningsprogram får du ikke her, det bør du finne på nett selv og deretter tilpasse deg selv fordi vi er alle sammen forskjellige. Men et spørsmål har jeg: hvor mye klarer du i benkpress, knebøy og markløft? Eller, du trenger ikke å si det dersom du ikke ønsker selv, men for å si det slik skal man klare mer i knebøy enn i benk, og litt mer i markløft enn i knebøy igjen. Løfter du mer eller like mye i benk enn du gjør i knebøy er du faktisk skjevtrent...

     

    Nevnte jeg at squats er et must? EVERY DAY IS LEG DAY

    Knebøy har jeg så vidt startet med, så ikke spør. Her har jeg foreløbig bare satt på veldig lavt med vekt, lets say 10 /5på begge sider hehe, mange reps though. På benkpressen tar jeg alltid 10 på begge sider, dvs 10x2, 40kg, med 10 reps, 3 sets.

     

    Hehe, forstår ikke definisjonen din av feit. Hvordan er man feit da, hvis det at det legger seg på bagen ikke er feit? 

     

    Skulle gjerne trent bein hver dag, det er ikke det at det gjør vondt som er problemet, fordi det takler jeg ganske greit. Men hvordan? Det er liksom vannskelig med teknikk og alt. Noen ganger føler jeg at det er bedreå  bare bruke maskinene, for etter at jeg er ferdig klarer jeg så vidt å gå. Jeg kjenner det skikkelig i låret.

  6. Skal du bli kvitt fett, må du forbrenne fett over hele kroppen. Dette sier vi i alle tråder som handler om dette; du kan ikke VELGE hvor du skal legge på deg, eller forbrenne fett.

     

    Men å unngå å trene legs er i stor grad uakseptabelt med mindre du har veldig spesielle hensyn. Det som vil skje når du trener videre med et fornuftig kosthold er at fettprosenten din synker. Da vil beina dine gå over til å ha en større mengde muskler i forhold til fett, og proporsjonene vil sannsynligvis falle på plass.

     

    Og for the love of all that is holy, ikke tren kun bryst/skuldre. Tren hele kroppen. Og jeg vil påstå at ryggen er viktigst.

    Iforhold til høyden ser det dårlig ut, også pga fettet.

     

    Og du har ikke store lår om du bruker 30-32 i bukser.

    Hva foreslår du hatt jeg skal trene? Jeg synes det er vannskelig å trene bein, jeg kan bruke de maskinene, noe jeg synes går veldig bra, jeg føler det skikkelig i låret. Men å bruke vektet og sånt, synes jeg er vannskelig, fordi jeg føler det ikke rett. Jeg føler det mer i nakken en i beina for å si det sånn.

     

    Og hadde vært greit hvis du/noen kunne anbefalt meg noe program for hele kroppen.

  7. Hei, en gutt på 18 her. Jeg forstår ikke hva jeg skal gjøre. Overkroppen er rimelig kompakt, og jeg trener bryst/skuldre, og man kan se at jeg har litt større bryst enn normalen. Magen er også ganske så «slank». Hvis du skulle sett overkroppen ville du ment at jeg trener, og jeg ser bra ut i spessielt slim fit t-skjorter, fordi brystet kommer framover og magen ikke synes. Med andre ord man ser at jeg trener.

     

    Det som er problemet er beina/underlåret. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal bli kvitt fettet der. Jeg mener at jeg har en blanding av muskler og fett på beina. Jeg har spessielt fett på baksiden av året, men samtidig har jeg noe muskler og som gjør at beina ser så store ut. Dette gjør at uansett hvilke jeans jeg har på meg vil symmetrien virke ødeleggende, pga undekroppen. Låret er på en måte veldig tykt. Jeg bruker w:30/31/32 avhengig av type bukse. Jeg er 173cm høy.

     

    Kan noe hjelpe meg å forstå hva jeg skal gjøre? Jeg redd for at hvis jeg trener noe bein nå så vil beina bli enda større.

  8. Hei, vi har muntlig tentamen i spansk snart. Denne er veldig avgjørende. Problemet er at læreren etter, en kort presentasjon skal still spørsmål om det jeg har presentert. Jeg synes det er vannskelig å forme setningene, siden jeg vet jo ikke hva hun skal spørre om. Dessuten kommer jeg til å bruke tid på å forme en setning bare, også kan jeg komme i den klemma at jeg ikke vet hva et ord heter, og da blir alt feil.

  9. Det er dessverre kapitalen og "the big guys "som styrer menneskeheten. Det er en av grunnen til at ingenting blir gjort for å løse problemer i samfunnet. Jeg tror ikke dette kommer til å endre seg i vår levetid.

     

    Jeg forstår ikke helt hva du mener. For å komme inn på NTNU, så må man ha R-matte. Tenker du å ta en eller annen form for forkurs?

     

    Ellers henger jeg meg på Magnus_L. Man må ha interesse for faget i seg selv. Når man er ferdig utdannet, så kommer man uansett ikke til å utrette noe spesielt. Derfor må man velge noe man liker å holde på med. Hvis du jobbet veldig hardt for å klare S-matte, så vil du nok få det utfordrende på NTNU. På NTNU er det mange fagnerder som virkelig liker det de holder på med. De tenker nødvendigvis ikke så mye på å redde menneskeheten.

    Nei, S-matte går som en lek. Ligger oppimot en 6er i S2.

  10. Hei.

     

    Jeg er en gutt på 18 og skal ta det store skrittet snart. Jeg står mellom to ting; Sivilingeniør (energi og miljø? Materialteknologi?) eller medisin i utlandet. Jeg ender med et snitt på rundt 5.0 uten tilleggspoeng. Nå har jeg ikke r-matte da(S1+S2, FYS1, Kjemi 1+2, Bio 1), men jeg har en stor interesse for matematikk. Likevel har jeg neppe noe talent. Jeg er kanskje den som jobber hardt for å nå målene mine, og bruker en god del kvelder både på hverdagene og i helgene. Jeg jobber en del med skolearbeid med andre ord. Og har egentlig ikke noe problem med å jobbe hardt på universitet også, men leste er at NTNU-studenter er relativt smarte, at det er de som lærer ting enkelt. Kan noen avkrefte/bekrefte dette utsagnet?

     

    Hva er grunnen til at jeg velger et teknologi -studie? Hovedgrunnen er at jeg ser framover, i fremtiden. Jeg føler at det er mange naive folk blandt oss. Det er altfor mye fokus på vanlig jobber. Rørlegger, barnehagearbeidere, lærere, burikkarbeidere. Jeg synes egentlig dette er utrolig dumt. Selvfølgelig er slike jobber viktige og får samfunnet til å gå framover, men likevel må vi tenke framover. Samfunnet bør være mer teknologisk rettet.

     

    Det finnes noe større enn jordkloden der ute, et større univers som må oppdages. Et møte med annet liv, andre ressurser, snart forsvinner også ressursene på jorden eller så ødelegger vi oss selv gjennom klima og krig. Men hovedpoenget er at vi må finne nye løsninger på hvordan vi skal sende opp et romskip, nye materialer til å oppevare masse energi på liten volum, nye løsninger for å få store mengder energi(uten bruk av olje/gass). Dette er egentlig min motivasjon til å velge energi og miljø/materialteknologi.

     

    Jeg håper at verden snart innser at denne økende befolkningsveksten, matmangel, krig, klima-utslipp vil snart føre til selvdestruering av hele menneskeheten. Vi må snart finne nye løsninger og ingeniører, fysikere bør være veldig ettertraktet. Det samme gjelder forskning innenfor medisin.

     

    Jeg vet ikke, er dette en god nok motivasjon? Hvor mye talent kreves på et sånt studie på NTNU?

  11. Faktura får først 14 dager forfall

     

    Etter disse 14 dagene kan purring sendes ut umidddelbart, MEN da kan det ikke påregnes gebyr. Hvis det skal påregnes gebyr på det gå minst 14 dager ETTER forfall, altså totalt 28 dager etter du mottok faktura. Tannlegen kan velge gå rett til inkassovarsel, men da må det også gå 14 dager etter forfall. Med andre ord du har minst 28 dager på deg for å betale uten ekstra gebyrer osv.

    Fristen på fakturaen var 15. :/ Hva skjer nå?

  12. Hei,

     

    Jeg er en atten år gammel gutt. Etter et tannlegebesøk der jeg skulle trekke en tann fikk jeg et giro på 690kr. Utover mot fristen hadde jeg ikke nok penger til å betale, så jeg ringte og fikk utsatt det(Var en frist på 1.5uke). Videre har jeg gått 2.5 uker over den andre fristen. Jeg hadde rett og slett glemt regningen, stress/skolearbeid, russegebyrer(1000kr), og nå sitter jeg her med en enorm angst. Jeg sjekker postkassen hver dag og er redd for å motta noen form for inkasso eller hva de nå kaller det. Akkurat nå er det tomt på kontoen min igen, får ikke mye penger, og jobb er uaktuelt, men dette er ikke problemet. Hva sker når man ikke betaler giroen? Må vente enda noen dager til jeg får stipend igjen.

  13. Kan høres ut som såkalt søvnparalyse. Har opplevd dette flere ganger og det er ganske skremmende! Ofte er det slik at du ligger bevist i senga men klarer ikke røre en muskel. Det kan føles som du sier at du blir dratt ned i senga, at noe presser deg ned eller at du er veldig tung på en måte. Samtidig som dette skjer hallisunerer du, og kan se veldig skremmende ting! Slik jeg har forstått det, skylles det at hjernen din våkner men ikke kroppen.

    edit: dave kom meg i forkjøpet.

    Oi, høres spennende ut. Hvordan kan man bevisst oppleve dette? Hallusinasjoner inkludert.
  14. Tidligere postet jeg et innlegg om at en Jordans pilot ble brent levende av terror-organisasjonen IS.

     

    Men det Saudi Arabia gjør er på ingen måte noe bedre, mener jeg. Hvis IS bør gå ned, bør også Saudi Arabia gjøre det samme. Jævla diktatur. (Jeg er muslim)

     

    Kvinnen skriker at hun er uskyldig, at det er 'injustice', men ingen ser ut til å reagere, politiet bare fortsetter å prepare henne for halshugging. Personen(en aktivist) som filmet hele scenen, er i ettertid blitt arrestert og fengslet.

     

    Advarsel. Dette er ekstreme bilder, ikke se videoen hvis du ikke egentlig ikke ønsker. Jeg tar ikke ansvar for eventuelle psykiske lidelser:

     

    http://www.breitbart.com/national-security/2015/01/16/saudi-arabia-beheads-woman-by-sword-in-mecca-public-square/

     

    Nå vet jeg ikke hvor sterke beviser det var (sannsynligvis ikke noe å skryte av), men uskyldig eller ikke, dette var langt ifra den rette måten å gjøre det på. Folk klager sykt over at IS er veldig brutale, men la oss også vise de brutale sidene ved de arabiske landene. De er ikke noe bedre, se video, så forstår du.

    • Liker 6
  15. Jeg er 18år gammel.

     

    Dette emne er noe jeg jevnlig reflekterer over. En vakker natt når stjernene lyser opp på stranden, En klar natt når himmelen kun er blå, eller når jeg ser ufattelig vakre, mørke bilder av naturen på nett.

     

    Denne gangen var det noe helt spessielt som fikk meg til å tenke. Jeg så dette ene bilde av mor og sønn på tidslinjen min. Bak dem, var det en forholdsvis skyet nattehimmel over et mørkt vann.

     

    Bilde vekket 5-6år gamle minner. Det spenningsfulle livet som barn, der vi løpte ute i skogen og latet som om vi var soldater, jegere, midt på natten. Hvordan vi hele barndommen hadde tilbringt tid sammen, og det ga mening. Det ga mening å løpe rundt fordi vi ikke forstod livet fullstendig, vi visste bare at vi måtte følge livets gang.

     

    Det jeg spessielt la merke til var moren. Hvordan hun virker mer gammel, men absolutt gjenkjennelig. Samtidig et litt dystert ansiktsuttrykk, ingen smil, men ser veldig syk ut. Personen er ikke den samme som for flere år tilbake. Bilde uttrykker en dyster stemning i kombinasjon med bakgrunnen(natten) og moren. Hun uttrykker en stemning som viser til at livsgleden er forsvunnet. Hun bare er der. En ekstra person på bilde. En ekstra person som bare skal forsvinne en dag.

     

    Jeg er nå 18år. Jeg får meg utdanning, blir sivilingeniør eller lege, også skal jeg og havne i den samme posisjonen en dag. Tenke tilbake til barndommen, hvor deilig den kan ha vært, friheten som var. Samtidig se friheten bli knust bit for bit helt til jeg blir sengeliggende, og starter å få helseproblemer. Det er utrolig hvordan tid ikke lar seg bøye. Hvordan man kan lengte etter det gamle i all evig tid.

     

    Er det alt? Skal jeg bare død en dag? Det må være noe mer. Hva er ellers meningen med livet? Jeg lurer stadig vekk på om folk i 30-års alderen ikke vil tilbake, tilbake til det gamle. Vi lever bare dagene på repeat, og venter på døden hele tiden.

     

    Livet på jorden vil gå videre, mens jeg vil kun være et lite sandkorn, som tilsynelatende aldri tok et eneste steg på denne planeten.

    • Liker 3
  16. Naturlig Logaritme skrives ikke in men ln (LN med små bokstaver).

     

    Du kan opphøye alle uttrykk bare du passer på å gjøre likt på begge sider av likhetstegnet. Det er nemlig der vanskelighetene kommer inn. Bare tenk dette veldig forenklede regnestykket og s

     

    2+2 = 4 --> (2+2)e = 4e

     

    Her må du passe godt på at du ikke skriver for eksempel 2e + 2e = 4e. Ser du forskjellen?

    Ser forskjellen ja :)

    Men hvordan skal man oversette noe sånt til noe mer teoretisk? Oppgavene ovenfor ville jeg ikke klart å se på den måten? :O

     

    Mente slik Brent viste, er i desprasjon, beklager :/

×
×
  • Opprett ny...