Gå til innhold

Krozmar

Moderatorer
  • Innlegg

    2 747
  • Ble med

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. Krozmar's innlegg in PC med begrenset tilgang til lokalnett ble markert som svaret   
    Du kan vel sette opp en egen lokal konto i Windows med minimale rettigheter, samt noen ekstra policy rettigheter som nekter deg lese og skriverettigheter i andre mapper en hvor programmet ligger, og velge at dette er den eneste brukeren som kan logge på eksternt. Om det er dette du tenker på?
  2. Krozmar's innlegg in Innkreving av gjeld etter avslag hos namsmannen ble markert som svaret   
    Ja, det kan du...
     
    MEN, jo større regningen er jo mindre sansynlighet er det vel for at du noen gang får pengene om det er en med dårlig råd eller økonomisk styring... Ligger vel bare i en bunke med 100 andre ubetalte regninger...
     
    Edit:
     
    Er vel derfor mange inkassoselskaper sender ut regninger der de skyldige kan få betale det orginale skyldige beløpet uten renter og kostnader for å bare få inn ett par kroner og de tar tapet for å arbeidet... Ellers er det jo alltids en mulighet å selge gjelden til noen andre... Som faktisk tar på seg inkasso som et levebrød..
  3. Krozmar's innlegg in Trussel melding på PCen ble markert som svaret   
    Soffice.bin en del av linux distroen Red Hat. Og om du har lastet ned det og defender klager kan du bare ignorere meldingen..
  4. Krozmar's innlegg in [Løst] Trenger jeg lydkort? ble markert som svaret   
    Du får ikke bedre lyd av ett dedikert lydkort enn ett intigrert ett da.. For å si det litt mer bastant..  Selv om det er noen som kan mene noe annet.. Eneste årsaken til at det eksisterer lydkort som man kan installere er for musikkindustrien og gamere som ønsker egen prosessor for lydopptak på mic...  Ellers er det helt unødvendig, og du vil ikke få noe bedre lyd av å kjøpe et rimelig lydkort å trappe inn på en slot i maskinen din...
     
    EDIT: Jeg tok litt forsiktig i, for å ikke vekke kranglefantene...
  5. Krozmar's innlegg in Kinesisk, hva betyr dette? ble markert som svaret   
    I henhold til klassens karater...
  6. Krozmar's innlegg in [Løst] Fast ansatt i prøvetid? ble markert som svaret   
    Nei, du er i praksis ikke en fast ansatt før prøvetiden har utløpt...
  7. Krozmar's innlegg in Hvordan være sikker på vikeplikt? ble markert som svaret   
    Er man ikke lokalkjent i området er det alltids vanskelig å vite om veiene som kommer inn er fra det øvrige du har nevnt, det er faktisk nesten helt umulig å vite spessielt om det mye gjerder og hekker som svekker sikten..  Som regel må man faktisk bare anta at man har vikeplikt helt til man ser at er en parkeringsplass eller en kortere blindvei som ett gatetun.. Så husker man det til neste gang..
  8. Krozmar's innlegg in Lydløs pc til bruk i lydstudio ble markert som svaret   
    Om det er i det formatet holder vel nesten jo raspberry pi.. Uten komprimering er det jo rimelig rett frem uten noe større behov for en kraftig PC... Her bør det iallefall finnes en ferdigløsning for under tusenlappen..
  9. Krozmar's innlegg in Arbeidsoppgaver på IT avdeling ble markert som svaret   
    Rent praktisk siden jeg har jobbet på skoler som både IT-medarbeider og elev-assistent er det noe av det mest givende og sosiale man kan få som IT dude, man kan få jobb i å sette opp nye brukere til ansatte, vedlikeholde nettsider, skifte toner på skrivere og mange smålige oppgaver som å bare installere ett program på en PC da de fleste maskiner ikke har admin rettigheter og trenger noen å faktisk taste inn ett passord..  Som lærling vil man kanskje bli mye utsatt for slike oppgaver i starten.. Ellers er det jo en serverpark som trenger tilsyn og vedlikehold, backup er vel noe av det viktigste.. Felles lagring av dokumenter for ansatte og god struktur og løsninger..
     
    Som Lærling kan man i praksis komme med nye gode ideer, nye løsninger og inspill.. Man kan ikke forberede seg noe særlig, iallefall på et universitet.. Her vil du trolig finne også elever som har langt høyere kunnskap og erfaring en deg selv også.. Så man må være villig til å lære fra elever også
×
×
  • Opprett ny...