Gå til innhold

mathiasxx9494

Medlemmer
  • Innlegg

    245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mathiasxx9494

  1. Haha, jeg tror nok ikke de som tar R1/R2 eller andre aldersgrupper som faller inn under samme kategori synes dette var noe morsomt. Dette var jo bare "fjortisspråk" og dårlig dialekt som gjorde det umulig å lese. I tillegg vil nok ikke en som ikke kan noe fra før skjønne stort. Hadde du derimot skrevet det bra og lagt inn litt skikkelig mattehumor da kunne det blitt gøy :)

  2. Pappa var nettop inne i en Kiwi butikk. Der forklarte han de nye reglene som var tatt i bruk anngående fruktgarantien. Du får nå ikke dobbel pris tilbake, men tilsvarende vare, altså finner du en dårlig jordbærkurv får du en ny og fin jordbær kurv tilbake...

     

    Sikker ? Jeg var nemlig akkurat på kiwi og tjente 60 kroner på to pakker mugne bringebær

  3. Har holdt på en del med kjemiforsøk hjemme, men har lyst på litt mer variasjon, jeg kjøpte derfor to pakker fra ebay med ulike elektroniske komponenter:

     

    http://www.ebay.co.u...8#ht_1338wt_952

     

    http://www.ebay.co.u...#ht_3045wt_1185

     

    Jeg har ikke noe erfaring fra før, utenom ett kapittel i fysikk 1 (jeg kan derfor den grunnleggende teorien, men ikke noe praktisk).

     

    Hvis det er noen som har forslag til ting jeg kan lage eller som har kretstegninger så vil jeg sette stor pris på det. Jeg har ganske lenge hatt lyst å lage en teslaspole, men har ikke funnet noen gode guider som er lette å forstå, uansett så trengs vel kraftigere komponenter enn de jeg kjøpte. Har noen tegninger for en stun-gun så ville det vært kult :)

     

    -Mathias

  4. Jeg har et garasjeloft der jeg har tenkt å lage en liten kjemilab for noen ulike eksperimenter. Problemet er bare at om vinteren er det veldig kaldt omtrent null grader og om sommeren når sola skinner på det svarte taket rett over blir det fryktelig varmt der inne. Noen som har noen ideer til hvordan jeg kan holde en konstant temperatur på omtrent 17-25 uansett årstid uten at dette koster alt for mye. Vil det foreksempel hjelpe å isolere for å holde varmen ute ?

     

    Takk for alle svar :)

  5. Hvis noen her klarte oppgave 7a ville jeg satt veldig stor pris på en framgangsmåte. Jeg har aldri sett en slik type oppgave i enten bok eller tidligere eksamen, virker for meg som den ikke er innenfor pensum i R1. Hvis jeg ikke husker helt feil var det den oppgaven der f(x)=e^-(x/2)

  6. stilig at du har tjent så mye penger på dette piratentim :D

     

    Jeg og en kamerat skal innom kiwi til fredag, pleier det ofte å være varer som har gått ut på dato ? og gjelder fortsatt den garantien at man får penger hvis en vanlig vare har gått ut på dato så lenge de ikke har mer på lager ? Jeg finner nemlig ikke noe om det på kiwis hjemmeside. :)

  7. Hvis maten har gått ut på dato, men butikken har flere varer av samme type som ikke har gått ut vil man få varen som ikke har gått ut. Men hvis en vare har gått ut på dato og butikken ikke har flere av samme vare får man penger som tilsvarer det varen kostet. Hvis øl har gått ut på dato får man like mye som det koster uansett og frukt og grønt får man dobbel pris tilbake for hvis man ikke er fornøyd...

  8.  

    Forbudt med gambling, forbudt med kasinoer, forbudt å bruke norske bankkort der det kan spilles, forbudt å drive investeringsbusiness, forbudt med våpen, forbudt å kjøpe sex, forbudt å kjøpe sex utenlands (også i land der det er tillatt), forbudt å drive gambling business, forbudt å drive bank, forbudt å ha slanger/reptiler som husdyr, forbudt å ha sex før 16 år, forbudt å selge øl etter kl 20:00, forbudt med pengelotteri, forbudt med pyramidespill, forbudt mot diverse alkohol/vin, forbudt med private skoler, forbudt å ha egne åpningstider, forbudt å ha mer enn 4 cl i en drink, forbudt å vise kjønn i bevegelse (sensur av film, blader etc), forbudt å ta med poteter inn til landet, forbudt å selge Strepsils halslinser, forbudt å selge bittermandel, forbudt å ikke gjemme snusboks og tobakk, forbudt å glemme sikkerhetsbelte, forbudt å eie enkelte hus uten å bo der, forbudt å røyke, forbudt med hallikvirksomhet,forbud mot raketter med styrepinne, forbudt å selge lakrispiper og sjokoladesigaretter, forbudt med reklame for alkohol, forbudt å flytte inn, forbudt å holde butikker åpne på søndager, forbudt å kjøpe flere enn en drink om gangen, forbudt å servere sprit før kl 1300, forbudt å bruke håndholdt mobil i bil, forbudt å bruke snø-vannscooter, forbudt med aktiv dødshjelp, forbudt med hasj og narkotika, forbudt å bestemme over egen eiendom....<br><br>Andre negative ting er: revisorplikt, regnskapsplikt, reguleringer, statskirken, verneplikt, sivilforsvaret, nrk avgift, offentliggjøring av formue/inntekt/skatt, påbudt med NOK som betalingsmiddel, påbud om pensjonssparing, kvotering, formålsparagraf, halvparten av regjeringen skal være medlemmer i statskirken, 25% av media skal være på nynorsk, påbudt sidemål i skolene, hestekraftavgift på båtmotorer, latterlige tollkvoter sammenlignet med andre land (svenskene tar inn ubegrenset med alkohol, vi får ta max 1 liter sprit og 2 liter øl), formuesskatt, arve-gaveavgifter, omregistreringsavgifter på kjøretøy, odelsgutt-systemet, offentlig lånekasse, offentlige støtteordninger, offentlig pensjonssparing, verdens dyreste førekortopplæring pga obligatoriske moment i kjøreskolene som tar skyhøye priser, importforbud og høye avgifter på import av matvarer for å beskytte ineffektivt norsk landbruk, forbudt å føre ut mer enn 10 kilo fisk, forbudt å gi vekk fisk til andre enn egen familie, skatter og avgifter generelt 70% for en gjennomsnittsnormann osv...

     

     

    Beste jeg har lest på lenge.

     

    Selv mener jeg at det beste demokrati er et anarki. Det er jo ikke mange ting som er lovlig lenger :(

    • Liker 1
  9.  

    <BR>[quote

    name=mathiasxx9494' timestamp='1334358797' post='19153670]<BR>[quote

    name=MBarne' timestamp='1333245862' post='19111612]<BR>[quote name=Malvado'

    timestamp='1333194571' post='19109554]<BR>*Teleportasjon (om dette overhodet er

    mulig uten å dø).<BR>

    <BR>Folk kan jo tro hva dem vil, men min mening er

    at dette aldri vil bli mulig, fordi det, ja, ikke er mulig. Vi er mennesker av

    kjøtt og blod, ikke stråling som kan fly i rekordfart over lange

    strekninger.<BR><BR>

    <BR><BR>På 1500-tallet var det umulig å fly...<BR>

    Men vi var fremdeles mennesker av kjøtt og blod når vi kunne fly. Det kan ikke sammenlignes. Alle visste at det var mulig å fly i mange tusen år, det er bare å se på fuglene ;)

     

    Teleportasjon vil bety å viske ut atomene som vi mennesker består av, og "trylle" dem tilbake en annen plass. Da skjønner du at det ikke kan sammenlignes med å fly?

     

    Prøv å glem begrepet ditt om "kjøtt og blod", mennesker er og har alltid bestått av atomer på lik linje med alt annet, og når forskere har klart å teleportere et atom vil de også sannsynligvis klare å teleportere flere hvis de føler det er nødvendig å bruke penger på.

     

    Det som kan bli vanskelig derimot er kombinatorikk-spørsmålet når mennesket skal settes sammen, vi består vel av rundt 7*10^27 atomer, vi kan altså settes sammen på (7*10^27)! = 10^10^10^1,46 ulike måter :p

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...