Gå til innhold

per-erik

Medlemmer
  • Innlegg

    295
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av per-erik

  1. Jeg har hatt canon sin 70-200 f4 zoom, men solgte den for en stund siden og erstatten den med fast 135 mm.

    Har forøvrig fast 21mm, 2 stk35mm, 50mm, 85mm. og altså ingen zoom. Dette fordi jeg har mer bruk for lysstyrken.

    Nå savner jeg og zoom av og til, da det hadde gått fortere å bytte brennvidde, men en zoom med tilnæret samme bildekvalitet blir fort kostbar, og fremdeles et kompromi mtb lysstyrken.

    Ser der kommer en "billig" 24-105 til canon som kanskje kan være et alternativ til suplemang, men å bytte fra fast til zoom blir ikke å skje her.

    P-E

  2. Hei,

    Lure rpå om det ikke er sakke kit, men at en av de operer med feile tall. finner det rart at Lastolite har laget 2 neste like produkter.

    Jeg vil foresten anbafel deg å gå for noen 20v studioblitser heller. Dette fordi de er lettere å bruke. Du har nok lys, og du slipper å tulle med batterier. Oppladingstiden er også kortere, så du kan jobbe mer effektivt. Det koster litt mer, så hvis det ikke er budsjett til dette så kan du ser bort fra rådet.

    Dette er en pakke med bra kvalitet:

    http://www.fotovideo.no/foto/Studioutstyr/Blitsanlegg/Elinchrom/Elinchrom-D-Lite-RX-ONE-Softbox-Set-EL-20843-Sett-m-2-lamper-og-softbokser130756-p0000156518

     

    Dette er ok kvalitet, men kjenner ikke så mye til de:

    http://www.fotoexperten.no/studiokit-blits-visico-vt-150w-kits-c-132_174_218/vt-150w-softbox-kit

  3. Jeg har både 5D3 og x100s. Jeg kjøpte fuji`n for en uke siden fordi jeg sjelden gadd å dra med meg speilrefleksen når jeg skulle ut med ungene.

     

    Så langt vil jeg si at bildekvaliteten er nesten like bra som min 5D med 35L objektivet men det ligger lite vitenskap bak. Hovedpoenget for meg er at filene er bra nok, og jeg har et kamera som nå blir med på alt.

     

    Og nevnte jeg at jeg har blits-synk ned til 1/4000 sek lukketid :)

     

    Edit: kan legge til at jeg tømte kortet i dag med ca 200 bilder. der var 8-10 med fokusbom. Hadde forgjengeren for et års tid siden, og da var det ikke uvanlig med mer fokusbok.

     

    969288_4356244439347_112056329_n.jpg

  4. Hei,

    jeg har hatt både 30 f/1.4 fra Sigma, og nevnte 35 f/2. Jeg kvittet meg med Sigmaen fordi den fokuserte inkonsekvent.

    Jeg mener Canon 35f2 er et fantastisk lite objektiv, spesielt hvis man tar prisen med i betraktning. Den har i tillegg en god nærgrense.

     

    Den nye 35 f/1.4 fra Sigma skal visstnok være i toppsjiktet mtp bildekvalitet, men den er både stor og tung, og koster jo endel mer.

     

     

    EDIT: gikk litt fort i svingene. Ser nå at du spør om 35 f/2 is. Den kjenner jeg dessverre ikke til.

     

    P-E

  5. Heia,

    ang paraplyer og bokser kan jeg legge til par billige alternativer.

     

    På det kitet fra Dustin er der alt du trenger med i pakken. Det er bare å montere blitsen.

     

    Den softboksen fra kaffebrus inneholder også alt utenom stativ, men her kan du bruke samme stativ som følger med i paraplykitet.

    Jeg har begge og er fornøyd med både brukervennlighet og kvalitet. samt fleksibiliteten dette gir meg. Jeg mener dette er mye for pengene mtp at det kjøpes fra nordiske nettbutikker.

     

    Du kan selvfølgelig finne alt dette på Ebay, men der må du som oftest plukke enkeltkomponentene, og ikke alle liker Ebay(meg inkludert)

    http://www.dustinhome.no/product/5010449842/lastolite-par...SiteSeeker

    http://www.kaffebrus.com/phottix-easy-up-softbox-med-lost...-1877.html

     

    Lykke til med valgene

    P-E

    • Liker 2
  6. Hei, vil bare si at jeg tror ikke Asdic prøvde verken å trolle eller være eplekjekk.

     

    Det var nok et oppriktig forsøk på å bidra i et forum med en ny oppdagelse.

     

    Jeg husker godt å ha vært ny innenfor andre slags hobbyer, og har fått "åpenbaringer" som man ønsket å dele. Det er fort da å bli ivrig og dele før man setter seg inn i hva man faktisk holder på med.

     

    Da er det veldig lærerikt å bli "sablet ned" på et anonymt nettforum. Man lærer faktisk å svelge litt stolthet og man lærer å sette seg inn i sakene før man forsøker å belære.

     

    Vil og benytte anledningen til å ønske Asdic velkommen tilbake i andre diskusjoner. Det kan kanskje ikke føles sånn akkurat nå, men vi trenger deg og.

    God helg :)

    P-E

    • Liker 2
  7. Huff, 1100D er et trasig kamera. Et 2 år gammelt "yoghurtbeger" med gammel innmat arvet fra langt tilbake (4 år gamle 500D sin bildeprosessor, 5 år gamle 450D sin bildebrikke

     

     

     

    Hei,

    er du sikker på at 1100D har arvet 450D sin sensor. Jeg er klar over at den har like mange piksler, men i de testene jeg har lest ser sensoren ut til å gi meget bra resultater.

     

    Den har i følge test jeg linker til bedre iso-ytelse enn det meste av Canon Crop sensorer.

     

    http://www.the-digit...era-Review.aspx

     

    Edit: sitat fra the-digital-picture.com:

    "The Canon EOS Rebel T3 / 1100D received a brand new sensor. I asked Canon why the similar resolution XSi/450D's sensor was not used, but that question remains unanswered. As can be seen in the comparison chart below, the T3 sensor is very slightly smaller and has very slightly less resolution than the Rebel XSi."

     

     

    P-E

    • Liker 1
  8. Litt merkelig at de store nettstedene på objektivtesting roser autofokusen som meget nøyaktig da, tror det fortsatt er mange som er forutinntatt ennå angående Sigma på Canon.

     

    DPreviews

     

     

     

    Lenstip.com

     

     

     

     

    Begge stedene tester flere objektiver, ikke bare et.

     

    Kan også påpeke at jeg også har vært meget negativ til sigma på Canon tidligere, men dette er faktisk et objektiv jeg kunne tenkt meg.

     

    Joda, og jeg håper du har rett. En del kan nok skyldes brukerfeil da de kanskje er uvant med tynt fokusplan, men jeg ville ikke kjøpt dette objektivet før jeg var sikker på det.

    P-E

    • Liker 1
  9. Nå gadd jeg riktignok ikke å lese alle 83 sidene, men jeg fant stort sett bare bildeeksempler som viste et godt objektiv, ikke noe syting over feilfokusering.

     

    Vel beklager å "strø salt i saken", men når noe er så hypet som dette objektivet og til om med blir årest objektiv syns jeg der er på sin plass å neve dette også.Selv om sånt negativ info sjelden faller i god jord når alle synes å enes om at noe er supert.

     

    Disse sitatene er klippet fra side 77 til 82 på tråden jeg linket til i posten over:

     

    Day 3 with the lens and I have to say the AF is erratic....fine @ close distance and front focus crazy at times....

    I think my MA of +6 is still off. It's still front focusing in some of the shots, need more testing.

    OMG, very good , mine +9 and from VN )

    This lens needed +8 on my camera, which could mean that my camera is perfect and the lens needs +8 or it could mean that my camera is -8 by default and the lens is perfect but needs +8 to work with my camera.

    Mine needs +13 MA, but it's very reliable in any lighting condition at any distance.

    Mine needed +10. But it's very sharp now... even at 1.4

    My Siggy 35 took +2 on my 5D3... I'm perfectly happy with that.

    Mine is going back today for an exchange... I can't figure out why the lens is acting the way it does. In the shade, depending on distance, gets me different values. It may be more distance related, but its so hard to tell anymore. So I am going to try another!

    Sigma 85 needs +6 and Sigma 35 needs +13.

     

     

    Dette bare på de 5 sidene. Jeg har lest hele tråden og der er mer. Det minner veldig om Sigma 30 f1.4 tråden.

     

    P-E

    • Liker 1
  10. Hei,

    jeg synes de var snar å kåre dette til å årets objektiv. Hvis du leser på vedlagt link kan de se ut som også dette Sigmaobjektivet plages med feilfokusering på canon hus.

    Jeg for min del kommer aldri til å anbefale Sigma til noen. Har hatt både 50 og 30mm. hatt de inne på justering uten at det hjalp. Problemet med mine Sigmaer var de rett og slett ikke var til å stole på. De traff 80% av gangen i snitt, litt alt etter lysforhold osv. I dårlig lys traff de kanskje 50%

     

    http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1249570

  11. Flott gjennomgang av dine erfaringer.

    En ting jeg syns er rart ikke går da jeg kan det på min 5D3 er det du snakker om med HDR funksjonen ang jpeg/raw og beholde alle filene.

    Jeg har alltid kameraet innstilt på RAW og jeg får se alle 3 filene, samt den ferdige Jpeg`n. På 5D3 er der er en meny man kan gå inn på der du velger å beholde/forkaste originalfilene også, men husker ikke helt hvor. (Har ikke kameraet for hånden)Lurer derfor om du har prøvd bare i raw, kanskje det funker der.

    P-E

  12. Heihå,

    Vil bare "rapportere" at PocketWizard flexTT5, miniTT1 og AC3 Zone controller funker helt fint med firmware 6.2. på 5d3. Fikk mine i dag og de funker med ihvert fall 3 blitser inkludert 1 stk 580exII som noen visstnok har hatt problemer med. Jeg har kun testet i hjemmestudio, og ikke på langt hold enda. Kommer tilbake til det:)

    God fotohelg:)

    P-E

  13. 6D skal angivelig ha en meget godt forbedret autofokus i forhold til 5D2. Noe som kanskje er det viktigste salgsargumentet i tillegg til ISO-ytelse, gitt at det er i ganske lik prisklasse som 5D2, eller kommer til å bli det.

    Ok, takk for infoen. Har sett de snakker om at autofokusen skal funke ned til -3EV, men de sier ingenting om sånt i markedsføringen til 5D3 . Blir artig å se en test etterhvert når det kommer.Til mitt bruk er autofokus i mørkere omgivelser det eneste jeg savner med 5D2, så leverer 6D blir det investering:)

  14. Ville valgt 6D pga autofokus og fordi nye kameraer slik som dette har større sjanse for å få firmware oppdateringer som gjør dem enda bedre enn gamle travere som fases ut :)

    Er der noen som har funnet tester av 6D? lurer spesielt på dette med autofokusen på den, da jeg ikke er helt fornøyd med fokusen på 5D2,men vil ikke betale for 5D3

    P-E

  15. Hei og takk for svar Ventle. Jeg finner ikke radiopopper eller Pixel Knight i noen norske nettbutikker. har du (dere) noen tips på norske leverandører?

    Er det sånn å forstå at kvaliteten er bedre på PW, i en slik grad at det kan forsvare prisen?

    Jeg ser forresten at jeg trenger AC3Zone controller i tillegg hvis jeg skal styre blitsene individuelt med PW. hvordan blir dette evt med de andre?

    P-E

  16. Heim

    jeg har et spørsmål som jeg ikke klarer å finne ut av i jungelen av trådløs styring av blitz..

     

    Jeg har i dag 4 Cactus V5 duo, og bruker de sammen med 3 caonoblitser og en canon5D2

     

    Det jeg savner er muligheten til å justere blitsene individet fra kameraet/senderen. Dette fordi de ofte er vanskelig å nå til, samt det tar fokus bort fra fotograferingen når jeg må rigge ned en softboks eller senke ned paraplystativer for å justere.

     

    Må jeg da opp på pocketwizard, og hvis ja, hvilken PW, og er de både sende og mottaker i en enheter?

     

    Jeg trenger egentlig ikke E-TTlLeller hva det heter, og jeg er åpen for andre merker.

     

    Jeg vet jeg kan styre dette infrarødt og gjør det når forholdene tillater det,men jeg vil ha radio.

     

    Jeg ser ikke det nye systemet til Canon som et alternativ, da jeg ikke ønsker å bytte blitser.

     

    P-E

  17. Måtte bare kikke innom for å se hvordan i alle dager "Canon sin VIP klubb tråden" har fått 4 sider. spesiell avsporing, og jeg slenger meg tvert på;

    For at jeg bli god å ta bilder må jeg eliminere endel faktorer. Det kan være mangel på kunnskap, eller trening, men den morsomste faktoren for gutter som meg, er å fjerne dårlig verktøy, for da kan jeg jo kjøpe gadgets. Så etter et par uker med svindyrt objektiv, så kommer hverdagen tilbake, og da skjønner man jo at man må.....kjøpe noe nytt...

    P-E

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...