Gå til innhold

yeidof

Medlemmer
  • Innlegg

    249
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yeidof

  1. Har kommet til Økonomi-biten nå, og planlegger å prøve å skrive alt så bra og nøyaktig som mulig også reviderer jeg den heller uka før innlevering.

     

    Merker jeg slet en del med segmentering (makro-segmenter) og jeg har valgt å ikke beholde Dyreparken sine, fordi de er mer produktkategorier å regne enn faktiske segmenter slik jeg ser det (tar ikke hensyn til demografiske forhold eller andre ting som kan gjøre det til en gruppe som responderer likt på markedsføringstiltak).

    Tips til segmenteringen? Jeg sliter litt nå.

  2.  

    Hei!

     

    Hvordan skal jeg få ut sinusene? Vil få y på en side og resten på andre sida. Men om jeg f. eks bruker arcsin får jeg arcsin av pi/2, som ikke er mulig. Er det mulig å løse denne? Altså få vekk sinusene..
    EDIT: Ble noe kluss med matteutrykkene. Da får jeg skrive de "rett fram":
    sin((3-y)/5) + sin((4+1.8t)/5) = pi/2

     

    Det ser ut til at du skal føre et bevis. Multipliser med cosinus på begge sider, så får du:

     

    (sin((3-y)/5))/cosin + (sin((4+1.8t)/5))/cosin = (pi/2)/cosin

     

    Vi kan da stryke sin på venstre side:

     

    ((3-y)/5)/co + ((4+1.8t)/5)/co = pi/2/cosin

     

    Co står for corporation. Bedrifter ønsker alltid å tjene mest mulig. Derfor vil co konvergere mot uendelig. Leddene på venstre side blir derfor tilnærmet lik null. Vi sitter da igjen med uttrykket:

     

    pi/2cosin = 0

     

    Vi vet at co er tilnærmet lik uendelig. Nevneren vil derfor bli uendelig stor, noe som gjør venstre side uendelig liten - tilnærmet lik 0. Vi har dermed bevist at 0 = 0.

  3. Jeg har en iPhone 4 der koden har blitt tastet inn feil såpass mange ganger at telefonen er blitt deaktivert. Jeg får beskjed om at den må kobles til iTunes. Når jeg gjør dette får jeg beskjed av iTunes at jeg må "Gi tilgang ved å svare på iPhone-enheten...". Problemet er at det ikke dukker opp noe på iPhonen. Jeg har sittet i flere minutter uten at noe skjer. Noen som vet hvordan jeg kan fikse dette problemet?

     

    Jeg ønsker ikke å gjenopprette telefonen ettersom jeg har flere bilder og filer jeg trenger tilgang til.

  4. Jeg holder på å opprette en nettside der to forskjellige brukergrupper kan møtes. Hver brukergruppe registrerer sin egen bruker, og når dette er gjort vil de få tilgang til informasjon hos den andre brukergruppen.

     

    Jeg er på utkikk etter ferdiglagde templates til dette konseptet. Det kan tenkes som en variant av mittoppdrag.no osv, men jeg ønsker at den ser litt mer fancy ut. Jeg er litt usikker på hva et slikt konsept kalles, så jeg finner ingen fullverdige templates. Det nærmeste jeg kommer er typiske datingside-templates. Noen andre som har noen forslag til hva jeg kan søke på?

     

    Jeg bruker forresten Wordpress, dersom det skulle ha noe å si.

  5. Jepp, allmenfaglig for generell studiekompetanse. I studiet blir det en del statistikk, sannsynlighetsberegning og slikt. Men trenger nok å starte med mer basisting bare for å få matten i hodet igjen. Har ikke gjørt noe mer avansert enn pluss/minus siden skolen :-)

    På videregående er det forskjellige retninger innenfor matematikk man kan fordype seg i. Disse kan man velge mellom på de ulike trinnene:

     

    Førsteklasse:

    - P-matte

    - T-matte

     

    Andreklasse:

    - P2-matte (bygger videre på P-matte - avsluttende fag)

    - T2-matte (bygger videre på T-matte - avsluttende fag)

    - S1-matte (bygger videre på T-matte med samfunnsfaglig retning)

    - R1-matte (bygger videre på T-matte med realfaglig retning - kan velges å være avsluttende fag)

     

    Tredjeklasse:

    - S2-matte (bygger videre på S2-matte med samfunnsfaglig retning - avsluttende fag)

    - R2-matte (bygger videre på R1-matte med realfaglig retning - avsluttende fag)

     

    På høyere utdanning vekter man S1+S2 likt som R1 alene. Står det derfor at det kreves S1+S2 vil du komme inn dersom du bare har R1. P står altså for praktisk matematikk og egner seg ikke hvis du har planer om å studere, ettersom høyere utdanning bygger på teoretiske grunnlag. Du vil heller ikke komme inn på særlig mange utdanninger med denne matten. Velger man P-matte på videregående har man heller ikke noe grunnlag til å fortsette med matematikk i tredjeklasse.

     

    S står for samfunnsfaglig. Der knytter man gjerne matematikk opp mot typiske økonomi- og andre samfunnsfaglige retninger. R står for realfaglig matematikk. Dette kan vel tolkes som den mest teoretiske retningen, og er gjerne den tyngste av de tre. R2 kreves som regel kun på ingeniørstudier.

     

    Forstår at du kun skal lese deg opp på egenhånd. Nevnte dette kun slik at du skal forstå hvordan systemet er i dag. Regner med at det har endret seg litt siden du gikk på skolen.

     

    Det er vel vanskelig å anbefale deg noe annet enn å kjøpe pensumbøkene som blir brukt på VGS. De blir vel solgt i en del bokhandlere eller på Internett. Da blir det naturlig å starte med T-matte, for deretter å fortsette med R1. Det er disse kombinasjonene som kreves på de aller fleste studier i dag. Litt usikker på hvilke pensumbøker som brukes per i dag. Du kan eventuelt ta kontakt med en videregående skole og høre.

    • Liker 1
  6. En karakter skal reflektere kunnskapsnivået deres. Ettersom dere ikke har gjort særlig frem til nå sier det bare hvor høyt dere sikter. Jeg regner derfor med at dere bare ønsker å bestå. Det skal ikke så veldig mye til for å bestå i faget, så dere kan fremdeles sikre dere karakteren E hvis dere skriver litt på egenhånd. Vet ikke hvor mye erfaring dere har med markedsføring, men det er heller ikke umulig å oppnå en ganske god karakter på fire dager hvis dere jobber intensivt.

  7.  

    Ja, er det et problem mener du? Synes det er helt perfekt, øver jeg bare på spørsmålene og slipper å kaste bort tid på å lese masse unødvendig.

     

    "1. Definer begrepet motivasjon. Drøft de ulike teorier om motivasjon, og hvordan teoriene beskriver forutsetninger for menneskelig ytelse i organisasjoner. "

     

    Synes du ikke det er spesifikkt?

     

    Beste er å melde seg på Aspiri eventuelt, så får du oppsummering på alle spørsmålene som du pugger.

    Spørsmålet du nettopp ramset opp er det hele kapittelet om motivasjon handler om. Det er aldeles ikke spesifikt. At du påstår det viser bare at du ikke har lest org enda. Det forventes at du husker innholdet på hver eneste side av de to pensumbøkene inn og ut. Husk at spørsmålene er tilgjengelige for alle studenter. Husk også at karakterene normaljusteres, slik at det alltid kun er et fåtall som får A. Dermed forventes det enda mer enn vanlig av studentene. Dette faget er mer krevende enn mange tror.

     

    Alle vet at et spørsmål om etikk kan komme på eksamen i Bedriften. Alle vet at et spørsmål om aksjeselskap kan komme på eksamen. Motivasjon er ett av temaene innenfor org, så alle vet at det er sannsynlig at det kan komme på eksamen, uansett om man har fått vite det på forhånd eller ikke. Jeg ser virkelig ikke forskjellen når spørsmålene er såpass åpne.

     

    Har man lest hele pensumet vil man klare å svare en god oppgave på org. Har man lest hele pensumet vil man alltid klare mer spesifikke spørsmål på eksamen i Bedriften. Forskjellen er minimal.

  8. Er ikke org slik som før at det er 12 oppgaver man vet man får? Det er jo mega lett, oppavene er jo de samme hvert år.. Med mindre de har gjort om nå da.

    Regner med at du er klar over at hele pensumet i org er på 12 forskjellige temaer til sammen? Hvert spørsmål dekker hvert av disse temaene, og spørsmålene er utrolig åpne. Spørsmålene er formulert slik at det forventes at besvarelsen på eksamen dekker alt som er blitt nevnt i pensumboken.

     

    Org hadde faktisk vært lettere om spørsmålene var mer spesifikke. Da er sannsynligheten mindre for at man glemmer å trekke inn relevant teori.

  9. Du har fått med et minustegn for mye, yeidof.

    Trådstarter nevnte i en senere post at det skal stå chart?cht=tx&chl=(pq^{-2})^{-2} og ikke chart?cht=tx&chl=(pq^{-2})^2. Svaret ditt blir riktig dersom man tar utgangspunkt i det opprinnelige uttrykket som ble nevnt, men etter endringen er chart?cht=tx&chl=p^{-4}q^7 det endelige svar.

  10. Vi var 3 på gruppen ja, så der har trådstarter allerede drete på leggen. To av oss hadde laget markedsplan på høyskolenivå før, så vi er kjent med pensumsboken fra før. Vi fikk A på vår forrige innlevering, men anvendte i liten grad boken. Kapittel 7 er selvsagt nøkkel, men markedsføring handler i grunn om å knytte kreative løsninger opp mot kundenes behov/atferd (profitt).

    A på tidligere innlevering hos BI? Ser man på oversikten over hva som kreves for å oppnå de ulike karakterene i markedsføringsledelse ser man at teori fra pensum teller. Kan godt tenkes at du anvender mer teori enn du er klar over i oppgaven deres. Ettersom dere har litt erfaring med markedsføring fra før er det nok inneforstått hva som skal inkluderes i en god besvarelse. Andre trenger derimot litt tid på å finne ut av dette.

     

    Prøver bare å ikke gi trådstarter falske forhåpninger. Vet om mange som tok veldig lett på denne oppgaven og endte opp med en dårlig karakter. Den krever mer enn mange tror. Men vi har selvfølgelig forskjellige mål, og enkelte har mer av tidligere erfaringer enn andre. Bare jobb hardt, så løser det seg. Konklusjonen er hvertfall at to uker skal holde, så lenge du ikke somler bort tiden.

  11. Ute i jobb har man mye flere hjelpemidler enn man har på skolen. På skolen skal man lære å regne det som PC-en gjør når man er ute i jobb. Så jeg vil tro at når jeg er ute i jobb så bare leser jeg opp fra en skjerm uten å i det hele tatt trykke noe på kalkulatoren.

    Touché.

     

    Vil frem til at annuitetslån handler om en geometrisk rekke. Relevant pensum står i kapittelet om følger og rekker i matematikk for de av dere som ønsker å forstå prinsippet bak annuitetslån og terminbeløpet. Der finner du også utledningen for serielån. Dermed kan du fort regne ut hvilke renter som svarer til samme nedbetalingssum på serielån sammenlignet med annuitetslån.

  12.  

    Den faglige begrunnelsen er 50 % av karakteren, og markedsplanen er 50 %. Sett at du maksimerer antall sider på begge (henholdsvis 20 og 10), kan man si at markedsplanen er dobbelt så viktig for karakteren basert på innhold/antall sider. Kilde: Kriterier for vurdering av prosjektoppgaven (Oppgavne og Guide.pdf)

     

    Det finnes mange av oss som har skrevet markedsplaner før. Min gruppe og jeg hadde skrevet 8 sider i løpet av vår første dag med 6 timers arbeid. Vi brukte ca. 25 timer på å få skrevet 28 sider, og brukte så 5-6 timer på å gjennomgå alt skrevet, og dobbeltsjekke oppgaven at vi ikke hadde glemt noe. Deretter rundt 2 timer på kildehenvisninger og fikse det grafiske ved oppgaven. Nødvendig tid og arbeid lagt ned i prosjektet varierer derfor, men med utgangspunktet til trådstarter kan det godt være et behov for 14 dagers konsekutivt arbeid.

    Ble selvfølgelig feil å si at kun den faglige delen teller. Det jeg mener er at det ikke skal stå noe nytt i markedsplanen. I markedsplanen skal du kun trekke ut dine viktigste observasjoner utfra den faglige delen. Markedsplanen bruker man 30 min på å skrive når du først har den faglige delen på plass. Legg dermed mest vekt på å få til en god faglig del. Har du en god faglig del blir markedsplanen automatisk god.

     

    14 dager er mer realistisk. Pensum skal gjennomgås, pensum skal forstås, og pensum skal anvendes. Når man først har forstått pensum bruker man fort mange timer på å finne relevant informasjon i markedet. Man kan ikke skrive at SiO har gitte segmenter uten å begrunne hvorfor.

     

    Regner med at dere ikke brukte 25 timer på å lese boken, forstå hvilke deler av pensum som er relevant, finne informasjon på nettet og å skrive. Du har nok lest noe på forhånd. I tillegg har du en gruppe. Er dere tre er arbeidsmengden din 1/3 sammenlignet med trådstarter (dersom han er alene). Går fort 14 dagers sammenhengende arbeid hvis man sikter mot karakteren A. Denne oppgaven krever litt mer enn markedsplanene man utarbeidet i markedsføring på videregående.

  13. Noen som kan gi en kort kommentar om 2. semester på ØK/ADM?

    Er finansfaget vanskeligere enn første år? Synes første år var ganske lett.

    Er statistikkfaget krevende? Matematikken regner jeg med skal gå greit.

    Faget organisasjon og lidelse er det jeg er mest nysgjerrig på. Er dette et kjipt fag? Vanskelig å få god karakter i? Lesefag?

    Alt i alt synes jeg det virker som 2. semester passer meg bedre. :)

    Du må huske at finans og økonomistyring er to forskjellige fagområder. Finans handler blant annet om hvordan du skal tjene mest penger på ulike investeringer og innskudd i aksjer etc. Økonomistyring handler mer om regnskapsanalyse. Finansdelen man gjennomgår i Finans og økonomistyring 1 er på et veldig lavt nivå. Det er først i finans og økonomistyring 2 man forstår hva finans handler om. Enkelte forstår ikke at dette faget handler om to forskjellige fagområder. Egentlig kunne faget vært splittet i to forskjellige kurs, nemlig ett for Finans og ett for Økonomistyring. Enkelte møter dermed opp på Finans og økonomistyring 2 og tror at de lærer om regnskap etc, men får en overraskelse når de lærer om noe helt ukjent, nemlig finans. Derfor kan enkelte oppfatte det som tøffere.

     

    Statistikk er ikke kjempetøft. En del repetisjon fra videregåendepensum, men riktignok noe nytt. Krever litt jobbing. Kommer riktignok an på ditt nivå.

     

    Hva med matematikken, folkens?

     

    Vet dere hva slags nivå den ligger på sammenlignet med R2?

     

    Basert på det lille jeg har sett hittil, så ser det ut som om mange av temaene fra R2 er med og kanskje også noen til som er litt mer rettet mot økonomi.

     

    Inntrykket mitt av økonomiboken hittil er veldig dårlig. Jeg er vant med Sinusbøkene for R1 og R2 og synes de var suverene. Økonomiboken synes jeg ikke noe særlig om så langt.

     

    Kult. Alle jeg snakker med vedr. organisasjon og ledelse sier at det er et drittfag. :)

     

    Men er det kun lesing? Skriftlig eksamen?

     

    Er det det bøkfaget vi har 2. semester? Gleder meg på de andre du nevner om jeg velger å fortsette neste år. :)

     

    Har du Matematikk eller Matematikk for økonomer? Flervalgseksamen er kun introduksjon. Enkelte universiteter tilbyr forkurs i matematikk. På BI er dette pålagt og teller som en del av karakteren. Spesielt for Matematikk for økonomer fordi det er så mange som har hatt P-matte. Jeg vil si at flervalgseksamen i Matematikk for økonomer er repetisjon fra T-matte og S1-matte. 90 % av pensum til sommeren er repetisjon fra S1+S2/R1-matte. Dette sier jeg fordi pensum handler om derivasjon, integrasjon, funksjonsanalyse osv - mao. alt man allerede har gjennomgått på videregående. Ikke veldig mye nytt. R2-matte er rettet mot ingeniørstudier. Med andre ord vil du ikke finne noe i pensum på BI som minner om pensum fra R2. Forstår ikke helt hvordan du kan påstå det. Du finner ikke noe om vektorregning eller differensialligninger, gjør du vel?

     

    Men igjen er det altså litt forskjell på Matematikk og Matematikk for økonomer. Ovenfor har jeg omtalt Matematikk for økonomer. Matematikk skal være tøffere, men jeg tror fremdeles ikke noe fra R2 blir gjennomgått. Vi har lite behov for ingeniørmatte i et introduksjonsfag i matematikk innenfor økonomi.

     

    Org er kun lesing. Jo mer du husker, jo bedre karakter får du. Alt er logisk, så det trengs ikke mye forståelse. Det eneste som kreves er at du har god hukommelse og husker mange detaljer. Fordi faget er så lite krevende mener mange det ufattelig kjedelig. Det er mye pensum med mange kjedelige begreper.

  14. Hei

    er det noen som har komt til økonomi delen? sliter meg med å komme meg gjennom den.

     

    og hva innebærer fagdelen?

     

     

    HJELP SLITER BARE 2 UKER IGJEN TIL LEVERING

    2 uker er faktisk nok til å få en toppkarakter. Men da må du belage deg på å jobbe med oppgaven hver eneste dag. Selv om det er helt på tryne, kan jeg forsikre deg om at du ikke er den eneste som utsetter denne oppgaven. Flere som sitter dagen før og gjør ferdig oppgaven. Men husk at det tar mange dager å skrive denne oppgaven.

     

    Det er kun den faglige delen som teller. Markedsplanen skal kun være et sammendrag av den faglige delen, der du trekker ut det viktigste. Start derfor med den faglige delen.

     

    I den faglige delen skal du vise at du forstår pensum. Her skal du anvende alt pensum som står i boken og anvende det i oppgaven. Du skal for eksempel ikke skrive hva segmentering er, men forklare hvilke segmenter SiO har. På denne måten viser du sensor at du forstår fagbegrepet. Dette skal du gjøre med hele pensum.

     

    Husk at det er snakk om markedsføring, ikke økonomistyring. Det forventes med andre ord ikke så mye når det kommer til den økonomiske delen. Du kan velge noen vilkårlige (men noenlunde realistiske) verdier. Det forventes ikke at du skal forklare hvorfor du velger eksakt de verdiene.

     

    Jeg vet at de aller fleste sliter med å finne et fornuftig oppsett på oppgaven. De er litt usikre på hvordan man skal skrive. Ta en god titt på de tidligere besvarelsene som ligger på it's learning og bruk disse som en mal. Da går det som oftest mye fortere.

     

    Jeg må bare få frem dette én gang til: dette er en oppgave som tar tid. Jeg har nevnt at to uker er nok til toppkarakter, men kun hvis du jobber hver eneste dag. Husk også at oppgavene som ligger på it's learning ikke er A-oppgaver. Bla gjennom boken og finn relevant teori. Det er ikke nødvendig å lese hele boken, men noe av teorien er absolutt nødvendig å ha med i oppgaven. Ta en titt på forelesningsnotatene, og finn hvilke teorier foreleser har lagt vekt på.

     

    Lykke til!

×
×
  • Opprett ny...