Gå til innhold

TJ

Medlemmer
  • Innlegg

    854
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TJ

  1. Takk for godt svar!

     

    Etter å ha lest det der, ble jeg litt mer giret på K55VJ, men samtidig er jeg litt bekymret for at jeg ikke kommer til å ta sjansen på å bytte harddisken. Er ganske grønn på dette og stoler ikke helt på mine evner til å montere den nye disken, finne riktige drivere osv. Derfor: Hvis du/dere skulle valgt mellom de to PCene ovenfor - akkurat slik de kommer ut av esken - utifra bruken som er skissert; hvilken ville du/dere valgt?

  2. Hei!

     

    Skal kjøpe ny bærbar som hovedsakelig skal brukes til surfing, skolearbeid, litt videoredigering av gopro-opptak, samt kanskje litt wc3. Det viktigste for meg er at maskinen er rask. For øyeblikket står det mellom http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=761537 og http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=766051 , hvor jeg ser at vivobooken har SSD, noe k55vj ikke har. Til gjengjeld har k55vj en bedre prosessor. Hvilken av disse tror dere vil ha raskest oppstart, surfe raskest, fungere best til litt redigering av gopro-opptak, osv? Hvilken maskin ville dere valgt til mitt bruksområde?

  3. Hei!

     

    Har problemer med min bærbare HP. Etter at PCen har stått på i ca. 15 min stopper den gradvis å reagere. Det hele starter gjerne med at jeg ikke kan åpne nye vinduer eller internettsider. Det neste som skjer er at jeg ikke kan bruke tastaturet og at musepekeren gjøres konstant om til et timeglass. Denne utviklingen skjer iløpet av ca. ett minutt. Etter dette er det kun en ting å gjøre, nemlig å kutte strømmen. Når jeg så prøver å skru PCen på igjen, reagerer den ikke i det hele tatt. Er akkurat som at den er helt tom for strøm. Det lyser for eksempel ingen lamper e.l. Så etter ca. en halvtime kan jeg igjen skru den på på vanlig måte, før det samme som beskrevet over skjer igjen etter ca. 15 min.

     

    Hva kan feilen være? Har tenkt på virus, men hvis kun dette var problemet ville det vel vært mulig å skru på igjen PCen rett etterpå? For et virus kan da vel ikke kutte strømmen? Har også tenkt på om det kan være høy temperatur som er årsaken, men da ville vel PCen skrudd seg av av seg selv, ikke bare fryst fast? Eller?

     

    Operativsystemet jeg bruker er forøvrig Vista.

  4. Hvordan du bør trene avhenger blant annet om du har lett for å legge på deg eller ikke.

     

    Har du lett for å legge på deg, vil gjerne den såkalte "pumpemetoden" gi best resultater. Denne metoden går ut på å utmatte musklene gjennom forholdsvis mange repetisjoner per serie, typisk 5-15 repetisjoner i moderat tempo fra 50% av maksløft (1RM). Dette er slik det skal være "etter boka", men individuelle variasjoner forekommer. Hvor mange repitisjoner osv. som fungerer for deg, vil du finne ut av etterhvert.

     

    Har du ikke så lett for å legge på deg, fungerer ofte "bulkmetoden" kombinert med "pumpemetoden" bedre. Denne metoden ligner mer på metodene knyttet til maksimal muskeltrening, altså større belastning (nær maksimal), færre repetisjoner, og færre serier, hvor bevegelsestempoet er raskere enn ved "pump".

  5. om det funker så fett vet jeg ikke da jeg ikke har prøvd det, og du kommer jo til å bli litt sterkere i armene av programmet hvis du greier å følge progresjonen, tar jo primært mer på triceps enn biceps ser jeg da, man kjører i skulderbredde...

    Faktisk trener man ikke biceps noen ting når man tar push-ups. Øvelsen er primært en øvelse for Triceps (armstrekker) og store brystmuskel. Jo bredere avstand mellom hendene når du utfører øvelsen, jo større blir belastningen på store brystmuskel. Mindre avstand mellom hendene = mer belastning på triceps. Du bør derfor variere hvor stor avstand du har mellom hendene. Dette blant annet for å unngå belastningsskader ved for ensidig trening.

     

    Ellers er det smart å innta et proteinrikt måltid rett etter en treningsøkt, gjerne også noen karbohydrater. Grunnen til at man bør innta et måltid kort tid etter treningsøkta, er kort fortalt fordi du gjennom treningen har brutt ned kroppen, som nå skriker etter næringsstoffer for å kunne bygge seg opp igjen, denne gangen enda sterkere. Kylling og tunfisk er hete tips, siden disse inneholder mye protein.

     

    Siste avsnitt er kun generelle tips for matinntak etter styrketrening.

     

    EDIT: Siden du har forholdsvis lav vekt og høy forbrenning bør du ha et stort inntak av karbohydrater. Inntaket bør være gjevnt gjennom hele dagen, ikke bare enkelte store måltider når du merker at du er sulten. Spis mer enn du tror du orker, men pass på at du hele tiden har et sunt forhold til vektøkningsforsøket. Vektøkning kan være mye vanskeligere enn folk flest tror! Har vært i akkurat samme situasjon selv :)

  6. samme må da gjelde for alle ting som er skadelige.

    Blir feil å kun fokusere på tobakk..

    I og med at røyk er utrulig dyrt pga skadevirkningene så blir det litt tåpelig å si at man betaler ekstra skatt for at folk skal få lov å røyke. Skatten hadde ikke vært lavere selv om røyking hadde vært et ukjent fenomen.

    Folk er kun så fokuserte på dette pga det er inn å hate røyk, på samme måte som det var tøft før.

    Dette har du selvsagt rett i, men valgte å kun fokusere på røyk, siden det er trådstarterts tema.

     

    Ellers har du rett i at skatten mest sannsynlig ikke ville vært lavere hadde røyk vært et ukjent fenomen. Men dette forandrer ikke det faktum at det brukes vanvittig mye penger på å behandle unødvenige tobakkskader, i et helsevesen som ikke akkurat har for mye penger å rutte med i disse kutt- og nedbemanningstider. Disse pengene kunne istedet blitt brukt på andre ting innenfor helsevesenet, som for eksempel å redusere sykehuskøene, ansettelse av flere sykepleiere, leger, osv.

  7. Det er en ting, men skal røykerne da betale for et helsevesen de da ikke får brukt?

    Veldig bra problemstilling, da dette i utgangspunktet blir like feil som at ikkerøykerne skal betale for røykernes selvpåførte tobakkskader, slik det er idag. Personlig synes jeg det bør vurderes hvordan skaden/sykdommen etc har oppstått, og på grunnlag av dette avgjøre hvem som skal få regninga. Med andre ord, brekker du beinet har dette ingen ting med røyking å gjøre. Regninga går derfor til staten. Får du derimot kols, går regninga til din egen postkasse.

     

    At røykerne skal betale et helt sykehusopphold selv, er selvsagt veldig urealistisk, og blir etter min mening heller ikke riktig. En idé kunne da kanskje være at de betaler en viss del av kostnadene selv, og at denne delen er stor nok til å kunne gi en avskrekkende virkning?

  8. Synes det er et godt forslag! Ser ikke rettferdigheten i at skattebetalerne skal betale sykehusregninga til personer med tobakkskader, da disse skadene i høy grad må kunne karakteriseres som selvpåførte. Hva dette koster det norske folk rent økonomisk er en ting, men hva som er kanskje enda mer alvorlig er de lange sykehuskøene røykingen fører til. Sett på spissen kan liv gå tapt som følger av dette. Tobakkskader har selvsagt ikke skylden for sykehuskøene alene, men den må som alle andre faktorer som spiller inn også ta sin del av skylden.

  9. Mener du at maskinen starter, men den restarter før det kommer noe bilde på skjermen?

    Stemmer det ja. Er kun snakk om ca. 5 sekunder før den restarter, og slik fortsetter det helt til jeg kutter strømmen.

     

     

    Uansett prøv å reset CMOS på hovedkortet (bruker å stå i manualen til hovedkortet, eller på produsentens hjemmeside om hvordan du gjør det)

    Skal prøve det ;)

     

     

    Har du forresten hatt dette problemet lenge, etter en hardware oppgradering eller er det noe som har begynt nå nylig?

    Har ikke hatt noen hardware oppgradering nylig nei. Så vidt jeg husker, var skjermkortet det komponentet jeg kjøpte sist. Kjøpte det omtrent rett etter at det kom ut, så er med andre ord en god stund siden.

     

    Har hatt problemet i noen måneder, men har egentlig ikke sett på det som noe problem, i og med at det alltid løste seg på en god og enkel måte. Problemet oppstår som sagt etter at strømkabelen har vært koblet fra, eller at strømforsyningen av andre grunner ikke har fått strøm.

     

    Takk for svar :)

  10. Hei!

     

    Emnetittelen forteller vel egentlig det meste om problemet mitt, men velger å utdype litt til uansett.

     

    Følgende skjer når jeg skrur på PCen: Trykker på knappen, hører at vifter starter opp --> etter noen få sekunder kommer det et kort "pip", før PCen restarter seg igjen. Slik fortsetter det i evigheter.

     

    Dette problemet har vanligvis oppstått etter at stømkabelen har vært koblet fra strømforsyningen. Helt frem til nå, har dette problemet latt seg løse ved å la PCen hvile noen minutter før den slåes på. Dette trikset fungerer dog ikke lenger.

     

    Jeg får ikke opp noen feilmelding av noe slag, da det ikke kommer opp noe bilde på skjermen før PCen restarter.

     

    Maskinvaren finner du i profilen min.

     

    På forhånd takk for all hjelp :)

  11. Å bombe sivile er selvsagt galt, til tross for at advarsler har blitt gitt. Dette fordi naturlig nok ikke alle har mulighet til å flykte.

     

    Å bruke sivile som skjold, slik Hizbollah gjør, er selvsagt også galt. Faktisk vil jeg påstå at Hizbollah er minst like skyldige i de sivile libanesernes død som Israel. Å utnytte sivile på denne måten er kynisme av værste sort. Libanesernes blod er derfor også på Hizbollahs hender, ikke bare Israels. [Link]

     

    Det samme gjelder de drepte FN-observatørene. [Link]

  12. Og foreldrene har full rett til å styre økonomien dems.

    I de aller fleste tilfeller er dette helt feil. Ifølge vergemålsloven § 33 bestemmer personer over 15 år selv over penger tjent ved egen virksomhet, med mindre det blir uforsvarlig. Foreldrene kan dermed kun delvis styre økonomien deres. Har derfor en av spillerne lyst til å kjøpe for eksempel en sykkel for noen av pengene, så skal det mye til for at foreldrene kan stoppe dette kjøpet på lovlig måte.

  13. Som nevnt tidligere i tråden skrev jo VG senest i natt om hvordan hizbollah gjemte seg bak sivile. Jeg antar at de heller ikke har noen betenkeligheter med å gjemme seg bak røde kors. Hvis dette er noe Røde Kors tillater så har de involvert seg i krigshandlingene og fortjener det de får i retur.

    6553392[/snapback]

     

    Dette var vel mye spekulasjoner :hrm:

    6553705[/snapback]

     

    Det har jeg heller ikke sagt. Men jeg syntes det er svært graverende at Israel bomber tredjeparter som atpåtil er hjelpeorganisasjoner. Dette viser etter min mening at Israel ikke bare er ute etter Hizbullah, men prøver å ramme Libanon på en helt uakseptabel måte.

    Din mening om Israels hensikter kan da ikke kalles for annet enn spekulasjoner det heller?

     

    Personlig velger jeg å tro at dette var et uhell som ikke kommer til å gjenta seg.

  14. De fem gøyeste instancene:

     

    1. BWL - Forholdsvis krevende, bra loot, spennende + gir en spesiell tilfredsstillelse å downe bossene (noe som seff også gjelde for AQ -->, men for meg er BWL noe spesielt)

     

    2. Ruins of AQ (20-manns) - Annerledes bossfights enn hva vi er vandt med fra andre instances, god loot (Nefarian quality++ på mye av det Ossirian dropper) og en mystisk stemning. Rett og slett et fascinerendes sted med en meget god historie bak seg (noe som selvfølgelig også gjelder AQ40).

     

    3. Inner Maraudon (Maraudon Bossrun/Princessrun) - Vakkert, mystisk stemning og grei loot i forhold til lvl. Princess byr dessuten på en utfordring, noe få andre bosser i spillet gjør med unntak av bossene i MC, BWL, AQ, osv.

     

    4. Scarlet Monastery - Mystisk stemning, fascinerende motstandere mye pga godt scriptede fights som en person nevnte tidligere i tråden, i tillegg til at the Scarlet Crusade også er ganske så fascinerendes i seg selv etter min mening. Som en annen også nevnte, føles det spesielt og litt ekstra spennende å løpe gjennom fiendtlig territorium, ihvertfall i starten.

     

    5. Stratholme living side - Mystisk stemning, fascinerendes motstandere, Righteous Orbs (=masse gull på ah) + to boe set-gloves (Devout og Lightforge) = masse gull på ah. En instance som er bra å farme, og som i tillegg er ganske moro.

     

     

    De fem kjedeligste instancene:

     

    1. Stockades - Sucky drops og veeeeldig KJEDELIG! Konseptet i seg selv er kult nok, men dårlig gjennomført.

     

    2. Blackrock Depths (BRD) - Labyrint, tar laaaang tid å fullføre og alt sett under ett lite underholdendes.

     

    3. Uldaman - Rett og slett kjedelig!

     

    4. Gnomeregan - Også denne er rett og slett kjedelig.

     

    5. Lower Blackrock Spire (LBRS) - Kjedelig enkelt og greit.

  15. Ingen andre enn meg som reagerer på den noe partiske dekningen av konflikten i de norske mediene? Vg og dagbladet har i det minste allerede utropt israel som den eneste skyldige part virker det som.

    6501816[/snapback]

    Du er ikke den eneste nei, men denne trenden er vel ikke akkurat ny ;)

     

    Virker som store deler av norsk media har utpekt seg "hatobjekter" som f. eks. USA, Israel, regjeringen (uansett hvem som sitter der) osv. Men det er en annen diskusjon ;)

×
×
  • Opprett ny...