Gå til innhold

A E S T H E T I C

Medlemmer
  • Innlegg

    579
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av A E S T H E T I C

  1. Heller prøv å se på det sånn:

     

    Du ringte, du ble tatt seriøst, hjelpen kom, så om det skulle være noe er ikke hjelpen langt unna. Du var flink og tok tak i problemet og bør være stolt av deg selv for det. Ingen vet at det var du som ringte, så sånt sett er du heller ikke i noe risiko. Du er trygg, og like trygg som du var i går. Følelsene dine er fortsatt gyldige og vanlige å føle, og å snakke de ut hjelper ofte, og folk har som regel forståelse for at man har akkurat det, følelser. Klapp deg selv på skuldra og ta vare på deg selv, har vært i samme situasjonen flere ganger så jeg vet det ikke er noe morsomt.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  2. 15 hours ago, RRhoads said:

    https://www.netonnet.no/content/customerservice/tv-service-og-pikselgaranti#:~:text=Philips gir 100% pikselgaranti i,P- og V-seriene.

     

    Hva heter TVen din, trådstarter?

    Jeg tror at Philips kanskje har 5 års garanti på Oled-tver.

    Tven er en Philips 55OLED854/12

     

    Legger ved et par bilder av de verste plassene, man ser tydelig at det er i tillegg flere plasser der det er gruppert 4+ piksler som har tatt kvelden, og antar det bare kommer til å bli flere etter bruk. Hadde i utgangspunktet ikke lagt merke til det, og hadde ikke plagd meg over det, men når jeg skal selge så går dette ganske grovt utover verdien.

     

    Bildene dekker bare de aller verste områdene, det er flere plasser med flere single piksler her og der bl.a og rundt kantene.

    1 (2).jpg

    1 (4).jpg

    1 (5).jpg

  3. Hei,

     

    Har en 55" Philips OLED som jeg har tanker om å selge da jeg har erstattet tven. Når jeg hadde en på besøk for å se på tven oppdaget vi begge at det er over 60 døde piksler på tven. Rundt kantene og på 2 steder gruppert i opptil ~6 samlet. Jeg klarer da ikke å selge tven til dens verdi med god samvittighet, og ønsker ikke å må gå mye ned i pris fordi produktet jeg fikk levert har produksjonsfeil.

     

    Jeg har erfaring med garanti og skjermer, men ikke den berømte 5 års reklamasjonsretten man har.

  4. For å gjenopplive denne litt. Hun kom aldri i går, har fortsatt ikke gitt hun noe respons på disse dumme truslene og forsøk på utpressing.

     

    Sånt sett, så står hun jo for så vidt på leiekontrakten, og skal da i utgangspunktet ha betalt like mye leie som meg, selv om hun ikke har disponert leiligheten (?)

     

    Altså, de siste 5-6 ukene jeg har betalt i leie, kunne jeg egentlig ha krevd tilbake på en måte? (Har ingen interesse i pengene hennes, kun bare for å ha et kort i ermet)

    Om hun mener hun ikke skylder, så bør hun jo ihvertfall ha gitt tilbake nøkkelen, eller betalt meg for leia, ikke sant? Jeg var så snill å tilbakebetalte henne resterende husleie for de siste dagene i måneden hun dro, men hun mener å ikke ha fått noe og har satt opp krav på dette også.. :)

  5. Med det aller første, hva bør jeg gjøre i denne situasjonen? Er vel forresten straffbart å ha falsk bostedsadresse kun for å beholde studielånet?

     

    Skulle hatt noe spesifikke råd om hun kan ta seg inn eller ikke for eksempel. Kan hun i teorien bare ta nøkkelen, gå inn i leiligheten å ta ting *hun føler* jeg skylder? Må hun ikke i utgangspunktet gi meg nøkkelen? Føler det er utpressing å nekte å si hvor nøkkelen befinner seg, og jeg føler meg ukomfortabel med at hun skal ha nøkkelen da hun har oppført seg ekstremt sjalu, på det punktet der jeg frykter hun kan ta seg inn når jeg sover eller noe.

  6. Hei,

     

    Slo opp med samboeren min etter relativt kort tid, da hun ikke behandlet meg ordentlig. Vi snakker konstant klaging, irritasjon over enhver minste ting. En krangel gikk så langt at jeg til slutt gikk baklengs i leiligheten med hun som følger etter meg, tar tak i meg, roper høyt at JEG skal slutte å røre henne. Begynte da å ta lydopptak på det punktet da jeg ble redd for evt. konsekvenser av en anklagelse. Dessverre så sa jeg til hun at jeg gjorde det, og hun brukte den neste timen på å lete etter mobilen, dytte seg på meg for å sjekke lommer osv. Nok om det.

     

    Hu har ikke bodd her på 5 uker, men har fortsatt nøkkelen, har fortsatt bostedsadresse her (ville ha det til hun fant seg ny plass fordi hun har studielån) og står fortsatt på leiekontrakten. Ny leiekontrakt ekskludert hun er skrevet men ikke signert ennå..

     

    Nå har hun kommet med et tilfeldig tall hun mener jeg skylder, og truer med å ta seg inn å hente ting den 3. Januar med mindre jeg vippser det beløpet. Jeg føler jeg har gjort hun hel, og har tilbakebetalt for resterende dager husleie.

     

    Spørsmålet er da, kan hun bare ta seg inn i leiligheten uten videre? Hu nekter å si om hun har gitt tilbake nøkkelen til huseier eller ikke, og vil ikke snakke med huseier helt ennå siden hun hadde en dialog med de her om dagen og mistenker at hun kan ha sagt ting for å komme på deres side.

     

    Si fra om mer info ønskes.

  7. 3 minutes ago, Buddy Dakota said:

    Dere kan fritt skrive en samboeravtale hvor dere avtaler hva dere vil. Det er så enkelt som å åpne word, skrive ned dere ønsker og så signere. Der kan dere f.eks. avtale hvem som skal fortsette å bo i leiligheten ved et evt. brudd. 

    Dersom dere begge står som leietakere i kontrakt og den éne vil flytte så må i grunn avtalen sies opp, og ny leieavtale må inngås for den som blir igjen. Da gjelder i utgangspunktet de oppsigelsesmulighetene dere har i kontrakten, men jeg antar at huseier vil være imøtekommende i en sånn situasjon og gjøre det enklest mulig for dere (men han/hun må ikke). 

    Depositumskontoen er sånn jeg forstår det din, og står i ditt navn. Samboeren din vil i utgangspunktet ikke kunne få tak i de pengene på noen måte, men det kan være greit å skrive i en samboeravtale at pengene som står der er dine. Dersom du skal flytte ut og hun bli boende bør den kontoen sies opp, og ny må opprettes. I utgangspunktet skal utleier betale for opprettelse av en slik konto, men mulig det vil være heldig å være såpass smidig at dere tilbyr dere å betale for den ifm. en oppsigelse og inngåelse av ny utleiekontrakt ved et evt. brudd. 

    Det viktigste vil være at dersom én av dere flytter ut, så bør ikke den personene stå som ansvarlig for et leieobjekt videre. Dere inngår en kontrakt med utleier, og det har ikke noe å si for utleier om dere er sammen, er uvenner, bor sammen eller ikke: det som gjelder er at dere begge er ansvarlig for leieobjektet og at leie betales til riktig tidspunkt. 

    Perfekt svar, takk skal du ha :)

  8. Hei,

     

    Jeg skal leie leilighet med kjæresten min der både jeg og hu står på leiekontrakten. (Førstegangsleie)

    Jeg står på depositumskontoen og er eneste personen som kommer med innskudd.

     

    Ved evt. brudd med kjæresten, eller noe annet der hun evt. blir sittende med leiligheten for eksempel, vil jeg da forsikre meg om at depositumet som jeg selv har gått inn med mine penger, ender opp til meg til slutt.

     

    Noen som har innsikt i hvordan dette evt. fungerer i praksis? Tenker jeg må skrive en kontrakt imellom meg og kjæresten der vi begge signerer på at depositumet er mitt, og evt. overtakelse hun kan ende opp med også innebærer å cashe meg ut.

     

    Samtidig skulle jeg likt å sett en del av kontrakten som avtaler hvem som evt. sitter igjen med leiligheten ved evt. brudd, så vi ikke begge blir boende sammen om noe skulle sje.

     

    Gjerne kom med innspill, erfaringer, tips etc.

  9. Hei,

     

    I fjor vant jeg en konkurranse hos et energidrikke-selskap der jeg skulle få en tur med opplevelse osv, irrelevant å gå inn i detalj.

     

    Fikk nylig vite at det ikke ble noe av pga. Covid, og fikk da et kort tilsendt i posten fra England. Dette er et mastercard (ikke kreditt) som kan brukes gebyrfritt i hele verden, også det å ta ut pengene. (Selskapet eier kontoen og jeg har tilgang til den og kortet)

     

    Innpå kortet er det en sum på 7000€. Er dette skattepliktig? Med tanke på at dette er en "gave" fra de som kompensasjon for premien altså.

     

    Noen tips til hva jeg gjør nå? Har ingen planer om å bruke pengene nå, og vil ikke ha de på kortet der.

  10. Dette må være negativt salg i dette tilfellet, mulig jeg har oversett noe i postkassa da..

     

    Har sendt klagebrev og krevd dokumentasjon på at noe avtale er inngått fra min side, og bedt de fryse det som er av fakturaer.

     

    Spørsmålet blir da, har de virkelig lov å kreve penger fra meg gjennom dette negative salget? Høres jo helt hinsides ut, og når dette er forsikring, trodde jeg de bare avslutter forsikringen din når du ikke betaler, ikke sender haugevis med purringer plutselig. (Fikk altså 4 purringer i posten fra samme greie i går)

  11. Hei,

     

    Lurer bare på hvor lov de har å bare fikse en avtale for meg uten noe som helst form for godkjenning, for å så kreve penger, sette opp efaktura og så sende meg faktura med purregebyr på noe jeg aldri har oppsøkt. Har vært (muligens ennå) medlem i LO, men utover det har jeg ingen som helst tilknytning til denne advokatsforsikringsdritten utover faktura jeg får. Kan umulig være lovlig for de å bare starte å kreve penger fra folk sånn uten noe som helst innspill fra de? De har heller ingen åpenbar måte å avslutte dette på, må jeg virkelig betale purregebyr og forsikring for flere måneder?

  12. Hei,

     

    For rundt 2-3 mnd siden kjøpte jeg meg en ny bruktbil av en privatperson, en 2015 BMW.

     

    Han sa kjapt i salget at frontfangeren var omlakkert pga en bitteliten skrape fra et lite sammenstøt i sammenheng med parkering, der en volvo hadde rygget forsiktig inn i den. Var ingenting mer enn en bitteliten skramme.

     

    Fangeren ble da omlakkert i 09/2017 som forsikringssak, i et firma jeg nå har fått navnet på (i feil side av landet)

     

    Vaska bilen på bursdagen min i går og fikk den beste gaven der jeg innså at klarlakken har valgt å ikke bruke Head&Shoulders, altså klarlakken har begynt å flasse av som bare det i det området.

     

    Er dette noe jeg kan reklamere for? Evt. hvem er det som egentlig har ansvaret her?

    post-204823-0-25262900-1569407378_thumb.jpg

    post-204823-0-06315000-1569407384_thumb.jpg

  13. Jeg er fast til psykolog, noe jeg startet med tidlig i år. Har fått henvendelse videre til psykiater for å prøv å holde sjakk på de verste depressive episodene ihvertfall, så jeg ikke får noe som helst fravær fra arbeid. Ellers er jeg 100% ansatt og har vært hver på jobb hver eneste dag i nærmere et halvår, og har fått mange lønnsomme jobber inn for oss, og eller gjør en god jobb.

     

    Jeg er i stand til å legge familie til side for å holde dette profesjonelt nå, eneste jeg stusset litt på er jo om de har brutt noen lover i forhold til minstelønn, nekt av betaling av sykepenger, ting rundt arbeidsmiljø osv. Som hadde vært godt å vite om jeg i det heletatt tør å ta opp noe som helst, fordi jeg vet ikke helt rettighetene mine.

  14. Har hørt min far og bror snakke om ansatte som er organiserte, og de hater det fordi det gir arbeidstaker flere rettigheter (indirekte eller direkte?)

     

    Er bare det å ha de bak meg når de igjen ikke tar meg seriøst og driter i hva jeg sier eller mener.

     

    Edit: Er ikke så veldig stort interessert i å bytte jobb akkurat nå, idet jeg er ganske komfortabel med mine nye arbeidsoppgaver, miljøet er bedre, og vi ser på løsninger angående psyken min om det skulle bli ille igjen.

    Søstra mi som også har like arbeidsoppgaver tjener 223,- timen, fastlønn (månedslønn fast), der jeg ligger på 185, tariff tilsier jeg skulla i det aller minste hatt 195,- i timen. De har ingen spesiell grunn til at hun skal tjene så mye der hun har jobbet her litt kortere enn meg og ikke har utdanning i sitt felt.

  15. Hei,

     

    Jeg jobber i et familiefirma, der min far er daglig leder, bror i administrasjon og søster i regnskap. Firmaet har rundt 37 ansatte, og går relativt bra. Jeg har jobber her i 2 år og 11 måneder, og føler jeg har blitt feilbehandlet i mange tilfeller, noe som jeg nylig har fått selvtillit til å se litt tilbake på.

     

     

    Litt kontekst:

     

    Har lenge slitt med en ukjent psykisk lidelse som har gjort at fraværet mitt fra arbeid har vært litt høyere enn normalen. Nylig (3 uker siden) har jeg fått diagnosen Bipolar type 2, etter om lag 10 år med opp og nedturer. Forholdet til min far har siden jeg først viste symptomer på dette vært veldig turbulent. Når jeg har vært oppe så har det vært relativt bra, men med en gang jeg var på vei ned i en depressiv episode så ble jeg psykisk "terrorisert" av han, trusler, mobbing, slag i vegger, reiv meg ut av senga, og generelt gjorde meg helt vettskremt og redd for han. I 2010 prøvde jeg å ta selvmord fordi jeg var redd for han og skuffet over meg selv når jeg ikke klarte å prestere eller i det heletatt dra på skolen, der skolen hadde tatt kontakt en dag etter jeg hadde skjult fraværet i et halvår.Selvfølgelig er det bittersøtt å endelig få et svar på hvorfor jeg er som jeg er, både for meg selv og de rundt meg, men også få vite at det er noe man sannsynligvis har resten av livet.

     

    Forholdet vårt er bedre nå, både bror og far har bedre forståelse for mine problemer og ser at jeg gjør fremgang. Vi har ikke mange krangler sånt sett lengre, dog jeg føler meg nylig litt sint på han etter jeg har fått diagnosen, idet jeg har blitt behandlet så dritt på grunn av ting ut av min kontroll.

     

     

    • Jeg begynte å jobbe her for nærmere 4 år siden, men da med betaling fra NAV til oktober 2016, da jeg skreiv under på ansettelseskontrakt. På kontrakten står jeg som "Verkstedsmedarbeider/Montør", dette er i et byggefirma med et spesielt fokus. I den første tiden ble jeg betalt 162,- timen, uansett hva eller hvor jeg var, tilogmed på byggeplass. Jeg har alltid visst det var under minstelønn for arbeidere på byggeplass, hvor jeg oftest var tilstede. (2016-2017). Har nå i det siste året begynt å jobbe med anbudsregning, noe jeg er mye mer komfortabel i.

     

    • Har også nylig funnet en lønnsavtale(tariff) jeg ikke visste fantes, der jeg ser at 0-1 år står på 185,- timen. Jeg er ganske sikker på at jeg kanskje gikk opp til 175,- en plass i 2017, som fortsatt er 10,- for lite iht. tariffavtalen. Snakket nylig med arbeidsgiver (bror) om dette, der han sa at i utgangspunktet er det ansatte som har ansvaret for dette, og at vi skal se på å få fikset det på mandag. Tillitsvalgt sa til meg at egentlig skal de(administrasjon) se på dette i August hvert år, og justere dette deretter.

     

    • I november 2018 var jeg i en bilulykke der jeg brakk båtben i håndleddet, jeg fikk da en sykmelding på 2 måneder (var fortsatt hovedsakelig på verksted da), hvor igjen arbeidsgiver gjorde ingenting for å tilpasse arbeid eller noenting annet for at jeg skal kunne jobbe. Fikk da i februar kanskje (etterspurte hvor sykepengene mine var fra arbeidsgiverperioden) og fikk svar "Selvfølgelig får du lønn for timene du er på arbeid =) Vi får ikke til å betale ut noe mer sykelønn med egenmelding, der har du nådd grensen ifølge regnskapsfører" med en link til NAV angående egenmelding. Jeg "takk for litt sein info" og sier at jeg bare stusset over at det var sykmelding fra lege og at jeg ikke hadde fått noe informasjon om dette på over 2mnd. Fant litt senere sykmeldingen og sendte bilde og nevnte at han påsto det var egenmelding eller noe. Grunnen jeg ikke ar tatt tak i dette før er fordi jeg hadde litt fravær i månedene før, der jeg var i en depressiv episode og sleit med å dra på jobb, så hadde veldig liten selvtillit og var så si redd for min far og bror, og følte jeg ikke fortjente dette uansett. (der kommer diagnosen inn) Fikk aldri svar på det..

     

    • Har jobbet over 12 timer i strekk i flere dager i strekk helg fordi jeg har følt meg nesten tvingt til dette pga. korte frister osv. der jeg også ikke har fått noe som helst helgetillegg, kveldstillegg eller noe i den duren.

     

    Lurer på om det er noen som har mer peiling på lovverk rundt dette, der jeg føler ganske utnyttet og snytt, men føler at jeg aldri vil bli tatt seriøst.. Er i prosessen med å organisere meg, men litt usikker på hvilket forbund/union jeg kan velge idet jeg ikke er byggarbeider lengre, men på kontor med kalkulasjon.

     

    Setter stor pris på noe input her.

  16. Postkassene er samlet i 20 ca, spredt gjennom nabolaget.

     

    Tall er helt tydelig og er satt opp helt likt gjennom hele området her.

     

    Problemet er gatenavn, "veien" og "marka" for eksempel blir byttet konstant, og noen ganger er det ikke likhet i gatenavn engang, men samme nummer.

     

    Har selvfølgelig sporingsapp til alt mulig, digipost og alt. Hender seg det kan være regninger på noe som ikke er fast, og dermed vanskelig å få på efaktura eller avtalegiro.

     

    Rekommanderte sendinger kan ikke spores ifølge min samtale med posten, og idet har også ikke sporingsnummer. Er litt rart, fordi når jeg fikk hentelappe var det sporingsnummer der, som posten ikke hadde gitt meg på noen som helst måte, ikke kundeservice heller.

     

    Har vært helt plettfritt i alle år helt til nå nettopp, er bare slurv for tiden.

  17.  

    2. Gangsvarsel var dette

    Ja, det skjer hele tiden. All annen post kommer frem, så jeg lurer på om de rett og slett ikke får sendt det første varselet.

     

    For øvrig må du bare klage.

     

    Kanskje nyttig info om det er et vedvarende problem for deg, nå kan du velge å få hentemeldinger digitalt, om du huker av boksen "Bruk denne kontaktinformasjonen til å varsle meg om postsendinger"

     

    Vet ikke hva som er standard, men de sa akkurat den instillinga der var ganske ny, så antar det gjelder rekommandert brev også, som alltid har blitt varslet om i postkassa (I vårt tilfelle, ikke)

     

    https://www.posten.no/adresseendring/minside/index.html

  18. Hei, usikker på hvor jeg skulle poste denne.

     

    For noen mnd siden ventet jeg på en pakke som endte opp som en rekommandert sending når den ankom Norge. Ventet og ventet på pakken til jeg endelig fikk hentelapp. 2. Gangsvarsel var dette, med senest hentefrist 5 dager før. Da har det i teori forsvunnet en hentelapp og lapp #2 ble enten feilsendt, eller bare rotet bort.

     

    Endte opp med mye styr, pakken ble returnert tilbake til andre siden av jordkloden og jeg måtte få det sendt på nytt, har fortsatt ikke sett noe eller hørt om pakken. (hadde sporing helt til den forlot USA)

     

    Også, får levert post og små pakker som skulle til noen andre som bor litt lengre unna, med samme husnummer bare, men helt annen adresse. Da tenker jeg, hvor mye får de, som jeg skulle fått?

     

    Ender opp med å ikke få hentelapper, får andres hentelapper og ofte får regninger som har gått rett til inkasso, uten å ha sett noe til den originale. 

     

    Er sinnssykt kjedelig å må forholde seg til dette på en daglig basis. Har sendt inn klage angående pakken for mnd siden, men også i dag angående akkurat dette, idet jeg fikk feillevert 2 pakker i går.

     

    Noen andre som har erfart det samme?

×
×
  • Opprett ny...