Gå til innhold

Tvetefoto

Medlemmer
  • Innlegg

    215
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tvetefoto

  1. Var litt bitter den siste der.. Kan det tolkes slik mellom linjene at de innrømmer feil? Eller er jeg litt ute å kjøre?

    Ja hvis beskjeden fra komunikasjonssjefen i Elkjøp er sann så har jo forsikringsselskapet her brutt en kontrakt de hadde med Elkjøp.

    Men tipper det ikke er så sorthvitt som det, siden dette virker for meg som en normal prosedyre fra Elkjøp sin side (at det gikk via ikke autorisert verksted). Både han som leverte ut produktet, kundeservice og han fra Elkjøp Megastore Fredrikstad sto på sitt og ville ikke endre på noe eller innrømme noe. De fra kundeservice lovte også at de skulle sende meg en mail på dette. De ba meg bare godta eller gå selv og klage til forsikringsselskapet. Først når dette ble lagt ut på nettet så løftet de på fingeren og vi komunikasjonssjefen ringte meg på min mobil.

     

    Jeg håper de finner en løsning og at de har lært av dette så ikke andre må oppleve det samme.

  2. Sendte melding til forsikringsselskapet:

    Kort og greit svar til deg:

    Du hører fra Elkjøp..
    Dette er brudd på avtalen dere har med Elkjøp. Jeg har fått bekreftet fra komunikasjonssjefen i Elkjøp Norge at i deres avtale skal Apple repareres på autorisert Apple verksted. Fra mitt ståsted godtas ingen annen løsning enn nytt produkt.
    Mvh

    Ståle


    Fikk så kjapt svar:

    Hei Ståle

     

    Hvis Elkjøp virkelig mener at vi ikke har fulgt vår avtale med dem så kan de fremføre det gjennom de rette kanalene selv istedenfor for å be sine kunder om å føre den diskusjonen for dem.

     

    Mvh
    XXX

    Produktskadecenter

    • Liker 1
  3. Oppdatering i saken:

    Elkjøp
    Hei igjen Ståle, kommunikasjonssjef Øystein Schmidt her igjen. Takk for hyggelig samtale på telefon!

    Jeg beklager at du ikke føler at kundeopplevelsen hos oss i Elkjøp stod til forventingene denne gang. Slik liker vi selvsagt aldri å høre. Jeg lover
    å ta tilbakemeldingene du ga til meg i løpet av vår telefonprat videre opp i systemet her i Elkjøp, slik at vi kan lære noe av de erfaringene du gjorde deg.

    Jeg ønsker deg hjertelig velkommen tilbake som kunde hos oss i Elkjøp, og skulle det være noe du lurer på eller andre tilbakemeldinger er det bare å kontakte meg her.

    Ha en flott helg!
    25. oktober kl. 09:56


    Ståle
    Takk i like måte, vi får se om gode ord blir til handling hos dere. Takk og god helg!

     

    • Elkjøp Hei igjen Ståle: Som jeg nevnte til deg på telefon her om dagen så tok jeg dine tilbakemeldinger videre inn i organisasjonen vår, og vi skal nå ha et møte med vår forsikringspartner vedrørende nøyaktig det du spurte om.

      Fikk følgende tilbakemelding fra avdelingen hos oss som jobber med service etter kjøp:

      Saken det vises til er håndtert av vår forsikringspartner, Moderna Forsikringer. Slik det kan se ut her har Moderna sendt produktet til et ikke autorisert Apple-verksted. Vår kontrakt med Moderna krever at all reparasjon skal utføres hos leverandørautoriserte verksted, noe som også er et krav til alle våre produktleverandører når det gjelder reklamasjoner som løses via reparasjonsinngrep.

      Det kan se ut til at Moderna her har rekvirert produktet til feil verksted, noe som er rutinesvikt og som vi vil påtale.
    • Liker 1
  4. Ble igår ringt opp av komunikasjonssjefen i Elkjøp Norge..
    Han ville ha hele historien fra kjøp-Innlevert til rep-Utelevert og det etter.

    Det var en hyggelig samtale hvor jeg fikk bekreftet av han at han var enig med meg i denne saken og at deres håndtering/løgner var uheldige. Han skulle ta saken videre høyere opp i systemet og takket for tilbakemeldingene.

    Dette til info.

    • Liker 1
  5. Sendte en klage til forsikringsselskapet og fikk idag svar:

    Hei,

     

    Vi er klar over at ved å bruke dette verkstedet går reklamasjonen bort. Dersom du skulle få en reklamasjonssak etter at forsikringen er utløpt må du gjerne kontakte oss ang den saken i så fall. World wide warranty vil kun være til nytte om du har behov for å levere den inn på en garantimessig reparasjon i et annet land enn Norge. Vel å merke at denne garantien kun er 1 år lang. Så med mindre du får en garantimessig skade innenfor 2 måneder og er i utlandet så vil du ikke ha behov for den.

    Innenfor forsikringsstiden behandler vi dersom det skulle være noe som ikke dekkes av reklamasjonen pga bruken av dette verkstedet.

    At du ikke har fått samme ipod tilbake er normalt. Apple selv swapper alle enheter dem får inn for reparasjon slik at reparasjonstiden skal gå så raskt som mulig.

     

    Mvh

     

    Kåre Støver

    Saksbehandler, Skadesenter Produkt.

     

    Moderna Försäkringar | Box 7830 | Sveavägen 167 | 113 46 Stockholm | Telefon: +47 815 58 859

     

    E-mail: info@trygghetsavtale.com | Besøk oss på www.trygghetsavtale.com

    Moderna Försäkringar | Sveavägen 167 | Box 7830 | 103 98 Stockholm | Bolagsverket | Org. Nr. 516403-8662

    Moderna Försäkringar, filial till Tryg Forsikring A/S | Bolagsverket | Org. Nr. 516403-8662
    Tryg Forsikring A/S | Erhvervs- og Selskabsstyrelsen | CVR-No. 24260 666 | DK-2750 Ballerup | Danmark

  6.  

    Når du ødelegger produktet ditt i forbindelse med et uhell, så ryker garantien på produktet. Så ser ikke helt problemet her.

     

    Du vil fremdeles ha reklamasjon på delen epleservice fikset for deg, om den skulle rote det til senere.

     

    Vil man ha full reklamasjonrett \ garanti, så må man behandle produktet deretter, viss ikke så skaffer man..forsikring :)

    Ja, det er derfor jeg tegnet forsikring (Trygghetsavtale som Elkjøp kaller det).

  7. Det er ikke Elkjøp som bestemmer seg for hvilket verksted som brukes. Det er forsikringsselskapet(som jeg antar er Moderna).

     

    Forsikringsselskapet dekker reklamasjonshenvendelser ut reklamasjonstiden, så det er ikke noe å bekymre seg for.

     

     

     

    Hvilke andre steder? Alle Elkjøp kan få tak i servicebilag fra hverandre ved behov. Gjeldende praksis er at forsikringselskapet tar over reklamasjonsansvar når de benytter uautorisert verksted, så ved kontakt med dem så ordner de opp.

     

    Antar at dette også er en forsikringssak. Forsikringen har rett til å velge å reparere/omlevere, ihht avtalen du skrev under på da du tegnet forsikring.

     

    Det er helt naturlig at de har byttet hovedkort hvis det er skadet. Har du fått lavere kapasitet så må du selvsagt melde fra umiddelbart. Ipods har ikke IMEI, men at den har et annet SN er logisk mtp at du har fått nytt hovedkort.

     

    Hadde du kommet som kunde dit jeg jobber hadde jeg ansett deg som urimelig, da dette er en ikke-sak. Forsikringsselskapet dekker som sagt garanti-/reklamasjonshenvendelser ut reklamasjonsperioden.

     

    Det er ikke noe for Elkjøp å rydde opp i, da det er forsikringselskapet som har 100% ansvar. Forsikringen er en avtale med dem, ikke Elkjøp.

     

    Har du fått feil størrelse må du selvsagt kontakte forsikringen.

    -Mitt poeng er at enheten jeg har fått tilbake er nå uten garanti pga den er blitt tuklet med av verkstedet som Elkjøp Megastore Fredrikstad benytter istedenfor å følge Apple sine rutiner for slikt.

    -Det er ikke Elkjøp som bestemmer seg for hvilket verksted som brukes. Det er forsikringsselskapet(som jeg antar er Moderna).

     

    Svar:

    Ja, men jeg har handlet på Elkjøp og kjøpt denne forsikringen av de og mener også det er de jeg som kunde skal forholde meg til. Dette er noe jeg synes Elkjøp burde kunne tatt opp med forsikringsselskapet for meg. Jeg har drøftet dette med både ansatte i Elkjøp og Eplehuset og de synes alle at dette er horribel praksis.

     

    -Har idag vært i kontakt med Eplehuset og de informerte meg om at siden Elkjøp Megastore Fredrikstad benytter ikke autorisert verksted så mister man World Wide garantien som Apple gir.

    -Forsikringsselskapet dekker reklamasjonshenvendelser ut reklamasjonstiden, så det er ikke noe å bekymre seg for.

     

    Svar:

    Jeg skal ikke være forpliktet til å forholde meg til de. Mener forsikringen skal være en trygghet for meg som sikrer meg mot å ha et produkt som kan skape problemer for meg (derav trygghetsavtale).

     

    -Greit nok, men kjedelig å miste muligheten til å få noe fixet andre steder pga de har reparert denne på et ikke Apple godkjent verksted.

    -Hvilke andre steder? Alle Elkjøp kan få tak i servicebilag fra hverandre ved behov. Gjeldende praksis er at forsikringselskapet tar over reklamasjonsansvar når de benytter uautorisert verksted, så ved kontakt med dem så ordner de opp.

     

    Svar:

    Alle autoriserte Apple verksteder rundt om i verden.

     

    -Har tidligere i år fått min iPhone 5 ødelagt og der ble den sendt til godkjent verksted som sendte meg en ny enhet med nytt imei og papirer på dette. Dette var via Elkjøp Express Torvbyen som forøvrig yter en mye bedre service og følger en langt finere etikette overfor kundene.

    -Antar at dette også er en forsikringssak. Forsikringen har rett til å velge å reparere/omlevere, ihht avtalen du skrev under på da du tegnet forsikring.

     

    Svar:

    Ja, det var forsikringssak.. Et godt forsikrings selskap som bruker autorisert Apple verksted fordi de vil fortsette å ha kunden hos seg også etter skadesak.

     

    -En annen ting som jeg i ettertid har funnet ut er at Epleservice har ikke reparert iPod'en. Det dem har gjort er å benytte seg av en annen iPod innmat de har hatt liggende og satt den inn i det gamle skallet. For imei nr på enheten stemmer ikke lenger, og ikke er den av samme str heller.

    -Det er helt naturlig at de har byttet hovedkort hvis det er skadet. Har du fått lavere kapasitet så må du selvsagt melde fra umiddelbart. Ipods har ikke IMEI, men at den har et annet SN er logisk mtp at du har fått nytt hovedkort.

     

    Svar:

    Det naturlige ville da vært å sendt ut en refurbished enhet med følgende egenskaper:

    Guaranteed Apple quality.

    Before we put a refurbished Mac, iPod, iPad, or Apple TV up for sale in Special Deals, it undergoes a rigorous refurbishment process to make sure it’s up to Apple’s tough quality standards. We back it with our standard one-year limited warranty. And you have the option of purchasing an AppleCare Protection Plan for it.

     

    -Hva synes dere, er jeg urimelig eller bør Elkjøp rydde opp i dette?

    -Hadde du kommet som kunde dit jeg jobber hadde jeg ansett deg som urimelig, da dette er en ikke-sak. Forsikringsselskapet dekker som sagt garanti-/reklamasjonshenvendelser ut reklamasjonsperioden.

     

    -Det er ikke noe for Elkjøp å rydde opp i, da det er forsikringselskapet som har 100% ansvar. Forsikringen er en avtale med dem, ikke Elkjøp.

     

    Svar:

    Da håper jeg at jeg ikke handler der du jobber, høres ut som det er på Elkjøp!

    Som kunde bør man kunne forvente at man kan forholde seg til der man har kjøpt varen.

  8. Uansett da: Trygghetsavtale; som setter kunden i en dårligere situasjon ved uhell..?
    Og det benyttes et verksted som ikke bruker originale deler engang.

    Der jeg jobber så er regelen krystallklar:
    - Ved rep. benyttes alltid autorisert verksted, kunden skal aldri måtte ta kontakten med forsikrings selskapet selv.
    - Ved totalskade; Samme produkt eller bedre og ingen kostnad.

  9. Kjøpte i Januar to iPod Touch 16Gb 4.gen hos Elkjøp Megastore Fredrikstad.
    Og vi takket ja til å ta med deres tryghetsavtale. I September så ble ladekontakten på ene datteren min sin iPod ødelagt og den blir levert Elkjøp Megastore Fredrikstad 20.sept. 10.oktober får vi beskjed om at den er klar til å hentes. Jeg møter opp hos Elkjøp Megastore Fredrikstad og henter denne. Så jeg spør: Er dette en ny bytteenhet eller hva? Han som utleverte sier at det vet han ikke, så jeg bretter ut papirene og ser den er blitt reparert av Epleservice. Jeg fatter mistanke om at her er det et uautorisert verksted de har benyttet så jeg spør: Er Epleservice et autorisert Apple verksted? Og det sier han at det er. Jeg sier ok og drar hjem og sjekker. Finner jo fort ut at de har løyet til meg. Jeg ringer så opp deres kundeservice og snakker med ei som heter Tonje der. Hu sier til meg at Epleservice er autorisert verksted og at jeg må stole på det. Hvis jeg ikke stoler på det kan jeg kontakte Apple selv. Jeg forteller henne at jeg ikke har behov for å kontakte Apple fordi jeg vet at dette er bare tull. Det står jo faktisk svart på hvitt på epleservice sin hjemmeside at de ikke er autoriserte. Forteller henne videre at jeg kjenner til hvordan service hos Apple fungerer og at det der leveres ut Swap enhet i slike tilfeller . Mitt poeng er at enheten jeg har fått tilbake er nå uten garanti pga den er blitt tuklet med av verkstedet som Elkjøp Megastore Fredrikstad benytter istedenfor å følge Apple sine rutiner for slikt. Elkjøp Megastore Fredrikstad noterte ned mitt telefon nr og min mailadresse og skulle sende meg dokumentasjon på at Epleservice er apple autorisert verksted. Venter i spenning på hva Elkjøp Megastore Fredrikstad kommer med, men forventer at de løser dette kjapt med å levere min datter en ny enhet som ikke er tuklet med.

    Har idag vært i kontakt med Eplehuset og de informerte meg om at siden Elkjøp Megastore Fredrikstad benytter ikke autorisert verksted så mister man World Wide garantien som Apple gir.

    Ble også idag oppringt fra en hos Elkjøp Megastore Fredrikstad so
    m mente at sånn var det bare, og at hvis noe senere skulle skje med enheten så var det jo bare å ta det via dem. Greit nok, men kjedelig å miste muligheten til å få noe fixet andre steder pga de har reparert denne på et ikke Apple godkjent verksted.
    Dette var ikke noe han ville fire på overhodet og henviste meg bare til forsikrings selskapet.

    Har tidligere i år fått min iPhone 5 ødelagt og der ble den sendt til godkjent verksted som sendte meg en ny enhet med nytt imei og papirer på dette. Dette var via Elkjøp Express Torvbyen som forøvrig yter en mye bedre service og følger en langt finere etikette overfor kundene.

    En annen ting som jeg i ettertid har funnet ut er at Epleservice har ikke reparert iPod'en. Det dem har gjort er å benytte seg av en annen iPod innmat de har hatt liggende og satt den inn i det gamle skallet. For imei nr på enheten stemmer ikke lenger, og ikke er den av samme str heller.

    Eplehuset skulle kjøre en diagnose på den i morgen, så finner jeg ut mer om den enheten de har puttet inni der.


    Hva synes dere, er jeg urimelig eller bør Elkjøp rydde opp i dette?

    • Liker 1
  10. Sånn, da er Samsung Galaxy SIII kjøpt ny uten abonnement fra Elkjøp Express i Torvbyen for 5395,-

    Solgte HTC'en for 3800,- så kontakter Forbrukerrådet og avlyser saken der.. Tapte ca1500,- på dette, men fikk en kjapp løsning som fjernet problemet Netcoms butikk skapte for meg.

    Anbefaler herved alle butikkene i Torvbyen minus Netcom for å komme med samme råd og riktig råd, bare så dumt jeg valgte Netcom butikken i første tilfelle..

  11. Da jeg gikk inn i butikken så fortalte jeg selgeren at jeg idag hadde iPhone 4s og var misfornøyd med batterikapasiteten og ønsket en telefon med bedre batteri siden batteritiden er viktig for meg siden jeg bruker telefonen mye..

    Strengt tatt har de rett i at batteriet på HTC One X er bedre enn iPhone 4 (1800 mAh mot iPhone's 1432 mAh). Det går også frem av GSMArena som du linker til lenger ned. Derimot har de unnlatt å ta med i beregningen at HTC'en bruker mer batteri (eller ikke visst det) og da blir det jo helt feil å anbefale denne ut fra dine krav. Så du må ikke hevde at de har feilinformert når de har sagt at batteriet er bedre (for det er det), men at de har feilinformert i forhold til batterilevetid. Bare en liten ting som kan være verdt å nevne og som kan unngå at du taper saken på grunn av en liten filleting.

     

    Om det er det at iPhone er en svakere telefon, eller at det har bedre innebygget batterihåndtering som gjør at den scorer høyere på batteritid, er ikke lett å vite. Men med et godt batterihåndteringsprogram, og etter å ha gitt batteriet noen oppladninger, vil du nok merke en klar forbedring. Jeg gjorde i hvert fall det på min HTC Sensation når jeg installerte Juice Defender. Batteritiden økte også klart etter noen oppladninger.

     

    Siden batteritiden er viktig for meg siden jeg bruker telefonen mye.. Det er ikke snakk om mAh men hvor lenge den varer, og det er det som er sagt hele veien også..

    Og det er også det som står nederst i sammenligningen.. iPhone har jo en mye mindre skjerm og mindre krevende cpu.. Har jo hatt telefonen i ca 14 dager, så det vil si ladet den opp snart 30 ganger.. Jeg har også Juice Defender, men hjelper ikke stort da telefonen er i mye bruk.. Forbrukerrådet har fått saken nå, så er det eventuelt Forbrukertvistutvalget deretter.. Kan jo sikkert ta litt tid denne prosessen her.. :-/

     

    S

  12. Tråden er flyttet til forbrukerrett, det er der den hører hjemme.

     

    Til førstepost:

    fkjl § 16:

    Tingen har en mangel dersom

    c) den ikke svarer til opplysninger som selgeren i sin markedsføring eller ellers har gitt om tingen eller dens bruk, dersom selgeren ikke viser at opplysningene før kjøpet er rettet på en tydelig måte, eller at de ikke kan ha innvirket på kjøpet

    For at du skal kunne heve kjøpet må du løse to problemer:

    1: Du må bevise at selgeren faktisk ga deg feilaktige opplysninger

    2: Avviket fra disse opplysningene må være vesentlige. Selger kan tilby deg å bytte telefonen i en vare som tilfredsstiller dine behov (uten kostnad for deg selvfølgelig), hvis han ikke gjør dette og avviket er vesentlig, kan du heve kjøpet.

     

     

    Ankh: Som kjøper har man etter forbrukerkjøpsloven INGEN UNDERSØKELSESPLIKT. Man kan stole FULLT OG HELT på det selger sier, og man har ikke undersøkelsesplikt verken før man kjøper eller etter at man har fått varen. Enkelt og greit. Selger er derimot bundet av de opplysninger han gir, helt uavhengig av hvor han har informasjonen fra og at han er feilinformert fra andre. Det er en sak mellom selger og hans underleverandører, og ikke noe du som forbruker trenger å bry deg om. Med andre ord: Det du skriver i første innlegget ditt her er sprøyt fra ende til annen.

     

     

    PerOpusen: Selgere som deg kunne vi jaggumeg vært foruten. Makan til innstilling mot kundene. Om man er "forbanna opptatt av batteriet" så er jo den naturlige løsningen å spørre selger om hvilke telefoner som har bra batterikapasitet, og når selger da er inkompetent så er det selgers problem, ikke kunden. Ta deg en bolle.

     

    Til trådstarter videre: :

    Ut fra mailen du mottok fra netcom virker det som de har fått inntrykk av at du mener det er noe galt med telefonen, altså at dette kan repareres, at batteriet er defekt. Slik jeg forstår det er problemet ditt at den batteritiden en "normal" telefon av typen du har fått ikke lever opp til det selger har lånt deg.

    Dette er noe som ikke kan løses ved retting, men som fordrer at du får en annen telefon - enten ved at de (kostnadsfritt) tilbyr deg en telefon med bedre egenskaper, eller at du hever kjøpet og kjøper en annen telefon. Dette ville jeg kommunisert klarere til dem, for slik det er nå tror jeg du kommer til å slite med litt kommunikasjonsproblemer.

     

    Altså, gjør det klart at du reklamerer på en mangel etter forbrukerkjøpsloven § 16 alternativ c, ikke alternativ a jf. § 15 som er det "vanligste" og det de nok tror du mener.

     

    Hei Herr Brun :-)

    Takk for langt og bra svar... :)

     

    Hele veien så har forhandleren her spilt på det at de vil ha telefonen inn og sende den. Men det er overhodet ikke noe feil på telefonen den er bare ikke bedre (batteriet). Vet dette 100% sikkert da jeg har snakket med flere som har denne telefonen og de sier alle det samme (deriblandt min bror som har jobbet i Telebutikken/Netcom i flere år)

     

    Dette forklarte jeg også Ellen på Netcom kundeservice og hun sa at da stiller det seg annerledes og de skulle kontakte butikken (dette var igår i 15:30 tiden). Jeg snakket igjen med en kar på kundeservice der for en times tid siden og han sa de ikke hadde lykkes å nå butikken, mens butikken sier de ikke har hørt noe ifra kunderservice.. Men han lovet meg svar ila 2-3timer og ba meg vente med å levere kravet om heving av kjøpet inntil da. Både paragraf 15/16 del c går under dette så vidt jeg ser..

    Jeg foreslo bytting etter paragraf 29, men går vell heller for heving etter paragraf 32 pga paragraf 15/16 del c.. Så sant ikke en løsning lander ila time eller to nå..

     

    Edit:

    Forøvrig: Ang å bevise hva selgerne sa er ikkeno problem, siden jeg hadde med min ass. butiksjef da jeg kjøpte telefonen (så hun er vitne).

     

    S

×
×
  • Opprett ny...