Gå til innhold

FOTORALF

Medlemmer
  • Innlegg

    743
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FOTORALF

  1. Fotoralf: Facebook logger og registrerer mye mer enn det man selv legger inn. Full kartlegging av venner, venners venner, deres aktivitetsnivå, hva de liker osv blir grunnlag for en analyse av deg som person. I tillegg logger de surfehistorikk via coockies osv. Informasjon man IKKE legger inn selv. Alt dette kan misbrukes. Grupper og private meldinger kan også leses av folk som ikke er med i gruppen. Det er tilgjengelig for både Facebook-ansatte, NSA og GCHQ.

     

    Dettte forumet raserer ikke personvernet. Jeg vet hva som skjer i kulissene og det er fint lite.

     

    ilpostino: Jeg mente bare 2x digital forstørrelse. Beskjæring av bildene. Men konverter kan sikkert fungere fungere fint det også.

     

    Som nevnt - Facebook vet ikke mer enn det du selv legger inn. Du får ikke tildelt venner - du legger dem inn selv eller lar være å gjøre det.

     

    Poenget mitt og andres her er at du trenger kun å opprette en konto og melde deg inn i gruppen "Pentaxianere i Norge". Da fungerer facebook i praksis like invaderende på ditt privatliv som diskusjon.no. Du trenger ikke gå for full pakke hvis en ikke vil det.

     

    Men det er selvfølgelig smak og behag. Bare nevner det fordi flere drar inn dette med "full pakke" hos facebook som argument for ikke å følge diskusjoner i grupper. Svært mange fotoklubber har gått over til facebook med egne grupper. Og det er fullt mulig å holde dette på samme nivå som diskusjonene her eller på foto.no.

     

     

    Det er tilgjengelig for både Facebook-ansatte, NSA og GCHQ

    Jada, men vi snakker om fotoprat i en gruppe med 400-500 mennesker. Jeg er med i Pentaxianere i Norge og at det er 400+ medlemmer der som jeg knapt kjenner er mer begrensende på hva jeg skriver enn om en ansatt hos Facebook følger med. Av den grunn holder jeg meg stort sett til fotoprat. Er det OK for 400+ ukjente mennesker med all slags forskjellig bakgrunn så er det greit nok for ansatte hos Facebook også.

     

     

     

    Edit:

    Som bruker av dette forumet så er jeg f.eks. overbevist om at du Simen1 og andre moderatorer kan se hvilken IP-adresse jeg poster i fra.

    • Liker 4
  2. "Verdt det" - som om folk unngår fb fordi det er slitsomt å registrere seg.. Hva med oss som ikke er superfan av å bli overvåket for alt vi gjør der og alt vi gjør på nettet via cookies som registrerer all surfingen selv om folk flest ikke vet om det?

     

    Dere får heller informere oss her i tråden i stedet for å ta utgangspunkt i at fb er verdens navle som alle "må" godta.

     

     

    To ting:

    1. Facebook lagrer cookies og sporer deg uavhengig av om du har konto der eller ikke.

     

    2. Facebook vet ikke mer om deg enn det du selv legger inn av informasjon. Det er altså fullt mulig å være rimelig anonym på facebook. En trenger selvfølgelig ikke oppgi alder, vekt, skolegang, hva en spiser til middag, hva naboens katt heter til fornavn osv.

     

     

    Gruppen "Pentaxianere i Norge er også en lukket gruppe. Det en skriver av innlegg i den gruppen er kun lesbart av gruppens medlemmer i motsetning til det som er her.

    • Liker 1
  3. Er det noen spesiell grunn til at Pentax ikke har noen FF-kamera? Hvordan er det med Pentax-objektivene, er de tilpasset crop, eller vil de kunne fungere på et eventuelt FF-kamera i fremtiden?

     

    Ikke ta det ille opp at jeg spør, pentaxgutta, jeg bare syntes det var litt rart siden både nikon, canon, sony og leica har FF-kamera.

     

    Som andre har nevnt - Pentax har kamera med enda større sensor enn 24x36mm og det er vel årsaken til at de drøyer 24x36mm.

     

    Forskjellen mellom 24x36mm og aps-c er heller ikke all verden, men kun ca 1 trinn i støyegenskaper og forskjell på dybdeskarphet. Begge deler er såpass lite at det for mange knapt er synlig.

     

     

  4. En ekstremt irriterende ting med 8.1 er at det ikke lenger er mulig å bruke Skydrive hvis man ikke bruker Live-brukeren som innlogging på PC-en. Jeg gikk tilbake til Dropbox da jeg oppdaget dette.

     

    Jeg logger nå inn med domenebruker og bruker skydrive på 8.1. Tror nok dette skyldes at du ikke har koblet brukere (?)

  5. Hadde vært nice hvis Sigma kom med en ny versjon av 50mm f1.4 i art-serien :dribble:

     

    Kan helt klart anbefale Pentax sin DA*55/1,4. Det blir uansett ikke mye bedre enn den.

     

    Ellers hadde jeg et prinsipp om at jeg aldri mer skulle kjøpe noe Sigma. Men prinsipper er til for å brytes og i sommer endte jeg opp med en brukt 8-16/4,5-5,6. Det objektivet er bare helt rått. Det er sylskarpt og stort sett uten optiske feil, selv ytterst ute i hjørnene. Ganske imponerende.

     

     

  6. Sitter med et Vivitar serie 1 70-210mm objektiv + noe annet. Tanken var å få brukt dette igjen. Og tanken falt på et Pentax hus. Og da så billig som mulig. Jeg ser at K-30 er det billigste til Pentax.

    Spørsmålet er da om de gamle objektivene vil passe til dette kameraet?

    Jeg antar at autofokus vil bortfalle, men det gjør ingenting.

    Noen som vet om dette går?

    Tenkte å bruke dette som et kamera nr 2. Så jeg slipper å skifte objektiver i eninga.

     

    Pentax sine digitale speilrefleks er kompatibelt med alt som er lagd med Pentax fatning. Har objektivet autofokus så får du det på nytt kamera. Faktisk kan du få autofokus på manuellfokus-objektiver også, men det krever en 1,7x telekonverter med autofokus og den er ikke helt lett å få tak i.

  7. Takk for utfyllende svar. Vet du om det samme gjelder for Sony-kameraer også?

     

    Men det du er ute etter et en nøyaktig åpning av blenderen for hvert bilde? Nå vet jeg ikke hvor pirkete du er, men variasjon fra bilde til bilde er jo ikke veldig stor. Hvis du krever ekstrem nøyaktighet så får en det med Pentax på de objektivene som har blenderring. Dette er etterhvert stort sett eldre objektiv, men noen nye har fortsatt slik ring. Da setter en objektivet ut av 'A' posisjon og på et bestemt blendertall. Rent mekansik betyr det at aktuatoren ikke lenger trenger å åpne blenderen til en dønn nøyaktig posisjon. Slark i mekanikken gjør jo det vanskelig å få til. Istedenfor vil aktuatoren gi en full bevegelse som om blenderen skal lukkes helt. Men maksimal lukking er begrenset av blenderringen på objektivet som stopper videre lukking på f.eks. f/5,6 eller f/8. Denne operasjonen oppveier slark i overføringen mellom kamera og objektiv og en får en åpning av blenderen som er lik fra bilde til bilde.

     

    Men som nevnt - vanlig styring av blender fra kamerahuset er veldig nøyaktig det også.

  8. Hei, vurderer å bytte over til Pentax, og tenker på å gå for K30 eller K5. Tar en del timelapse-videoer og lurer på om noen her vet om den såkalte lens-twist metoden, (hvor man holder inne Depth of Field Preview-knappen mens man skrur objektivet fra kameraet så mye at blenderbladene ikke endrer seg mens man tar timelapsevideo for å unngå flickering) også fungerer på disse kameraene? Altså denne metoden:

     

    På forhånd takk for svar :)

     

    Nei, dette er noe Canon mikkmakk. Uansett vil det ikke fungere på Pentax (eller Nikon) for der er aktuator for blenderlamellene i kameraet og bevegelsen overføres mekanisk til objektivet. Hos Canon er aktuatoren bygget inn i hvert objektiv og styres elektrisk fra kamera. Da kan en trikse med dette ved å vri objektivet slik at den elektriske forbindelsen brytes. Men gjør du det med Pentax så vil du ende opp med at blenderen er helt lukket.

    • Liker 1
  9. Men bor jo ved sjøen og der er det jo noen ganger litt ruskevær og sand og bølger etc, så det hadde jo vært digg å ha et WR-kamera og 1-2 WR objektiv også (tror kanskje jeg drøyer litt med mikro-objektiv, spesielt siden de ser litt dyre ut).

     

    Hvis økonomi er viktig så gå for det billigste alternativet. Makroobjektiver som er helt nye er litt dyre, men det finnes mye kjekt gammelt også. Det fine med gamle makroobjektiver er at de fungerer akkurat like greit til makro som helt nye objektiver. Til makro er autofokus stort sett en plage. Gamle objektiver med kun manuellfokus gjør jobben svært godt til akkurat dette. Og dette finner du ut av etterhvert. Det er ikke like lurt å kjøpe alt i starten.

  10. men 60-250mm F4 er et interessant objektiv IMO. Tror ikke det er værtettet, men det er ikke mange Pentax-objektiv som er værtettet.

     

    Jo, DA*60-250/4 er værtettet. Alle som heter DA* er værtettet og det er vel DA*16-50, DA*50-135, DA*60-250, DA*55, DA*200 og DA*300. I tillegg er de som heter WR også værtettet, men ikke så godt som DA* objektivene, visstnok. Pentax har skrevet noe om dette i diverse pressemeldinger.

  11. Jeg ser også at det finnes et kit-alternativ med 18-135WR som koster 7k. Er det noen spesiell grunn til at det alternativet skal være dyrere enn 18-55 WR + 50-200 WR?

     

    Jeg har ikke DA50-200 WR, men jeg har DA18-55WR og DA18-135 WR. DA18-135 er nok i en annen klasse når det gjelder kvalitetsfølelse. Optisk er nok DA18-135 bedre også, i allefall i 20-70mm området.

     

    Men det er et godt spørsmål. Har du ikke noe i mot å skifte objektiver så kan du like greit gå for to til billigere pris.

  12. Jeg har hatt en feil på mitt K20D som ble reparert 2009 Det ble masse striper i bildene. Da ble sensoren byttet, Feilen har vist seg av og til siden men ikke mer enn at det ikke har vært noe problem. Men nå plutselig dukker stripene opp på 1/3 av bildene sånn ca. Kontaktet importør om reklamasjon. Jeg sa jeg var åpen for ett godt tilbud på nyere modell eller reparasjon av K20. De foreslo at jeg kunne kjøpe ett pent brukt demo K5 hus for 3500kr

    Billigste nettpris i Norge er 5900. Jeg syns dette var ett litt dårlig tilbud på en brukt utgående modell. Når man også tar med i regnestykket at de sparer en service på antagelig flere tusen kroner. (minimum 2-3000 tipper jeg med feilsøking og nye deler) Hva syns dere hadde vært ett godt tilbud?

     

    Også er det jo litt slik at om jeg først skal koste på noe så har jeg lyst på K5II som har billigste pris i norge på kr 7499

     

    Pixmania har priser K20 5649 K5II 6759 men om det er riktig å sammenligne priser med dem er jeg usikker på? Reklamsajonsrett og service blir kanskje vanskeligere/dyrere gjennom dem?

     

    Litt usikker på hva opsjonene var? Du kan altså få reparert K20D om du vil?. Men en fin K-5 til 3.500,- synes jeg er et greit tilbud hvis du har planer om å bruke den en stund. Hvis du skulle selge den så vil du jo ikke tjene noe på dette tilbudet.

  13. Det blir spennende å se om K-3/K-3s blir nettopp de 24 Mp APS-C kameraene, eller om de blir småbildeformat.

     

    Tror ikke det er mye spenning i dette. Pentax har sagt i intervju at K-5 II var en midlertidig modell og at en ny kommer. Det forstår jeg det slik at de mener aps-c. Dessuten er de fortsatt såpass vage rundt dette med FF at jeg tviler sterkt på at et slikt kamera kommer i 2013. Tidligst 2014.

     

    Synes det er mer spennende om den nye 645D II blir fullformat og hvilken pris den får.

  14. Jeg har aldri sett hva som er så fantastisk med optisk søker.

     

    Fint for deg, men dette er jo avhengig av bruken og en individuell sak. For meg er det viktig med en søker som har null forsinkelse. Det gjør det mye lettere å følge motiver i bevegelse.

     

    Men jeg har ingen prinsipper. Jeg kjøpte meg en K-01 i vinter og trives helt fint med LCD skjerm som søker. Men til sitt bruk er optisk søker bedre.

×
×
  • Opprett ny...