Gå til innhold

bo1e

Medlemmer
  • Innlegg

    2 600
  • Ble med

Innlegg skrevet av bo1e

  1. Når man låner ut penger så er det viktig at lånet er sikret. Man får vanligvis ikke låne mer enn man kan garantere for eller kan stille sikkerhet for. Verdien på huset for eksempel må være større enn lånet, eller man må stille andre realverdier som tilleggssikkerhet. Det er kreves stort sett en solid margin, for å være sikker på at sikkerheten som stilles for lånet alltid vil være nok til å dekke lånet dersom det misligholdes. Og bankene er omtrent alltid først i den køen i sånne situasjoner. Det som skjedde under finanskrisen var vel nettopp "råtne lån", hvor det ikke fantes reell sikkerhet bak massevis av lån. Noen med litt mer forståelse kan sikkert forklare hvordan det oppsto. Men det er en ukultur som ikke er vanlig her til lands..?

  2. Prøvde PETG CF for første gang nylig og det er definitivt den peneste finishen jeg noen gang har produsert. Matt svart og omtrent usynlige layer lines. Sliceren klaget på at det kom til å slite på nozzle, men jeg får heller ta det på vedlikeholdsbudsjettet når den må byttes. Én print gjør forhåpentligvis ikke at det blir umiddelbar krise etterpå. Kanskje det finnes filament uten CF som gir tilsvarende matt og fin finish. Var moro å se et så strøkent resultat.

  3. Jeg har ikke veldig mye innsikt på dette men mener å ha lest eller hørt tidligere at det ikke finnes en sånn direkte sammenheng mellom mental stimuli og risiko for demenssykdom. Så hvis det stemmer at lite stimulerende jobb øker sannsynligheten for demens/alzheimer med over 40%, når så mange som 14% blir rammet allerede som 70-åring, så er jo det oppsiktsvekkende. Da blir man altså demenssyk mens man fortsatt har flere år igjen av arbeidslivet, og er syk hele sin pensjonisttilværelse. Hvis det stemmer så burde lite stimulerende jobber komme med en gigantisk varseltrekant og kanskje bli forbudt. Som det skrives i nevnte artikkel så er demens en sykdom mange dør av. Noe som øker risikoen for å få en invalidiserende og dødelig sykdom med 42% er grunn til stor bekymring, sett med folkehelseøyne.

  4. Casey skrev (31 minutter siden):

    Man kan takke dagens konservative i vest for situasjonen. Landsforrædere.

    Hvilke konservative tenker du spesifikt på da? Det er noen "konservative" i europa som absolutt fortjener tyn, men det er i land uten særlig innflytelse eller relevans tenker jeg. De "konservative" som lager store problemer er vel hovedsakelig i USA, og problemet er ikke at de er konservative i seg selv, men at fornuft og rasjonalitet er erstattet av ego og hybris og trass og skadefryd og gud vet blant de som saueflokken følger etter. Og det er virkelig en saueflokk.

    • Liker 6
  5. Jeg vurderte kron men måtte da byttet fra klp-fond til kron-fond og kjenner ikke godt nok til hva det innebærer. Det var enklere å bare flytte til klp for det involverte minst mulig input fra meg og minst mulig potensiale for krøll med salg/rekjøp/bytting. I tillegg til det så foretrekker jeg å ha tilgang til en annen løsning enn en app. Og i tillegg til det så var hele det porteføljeopplegget hos kron noe jeg måtte ha satt meg bedre inn i akkurat hva er.

  6. Brother Ursus skrev (5 timer siden):

    Hvor mye kan de overhodet ha igjen? Hvor lenge kan de holde på? Hvor lenge kan de avansere?

    Med litt forbehold om at jeg ikke husker de eksakte ordene som ble brukt.
    De sa på Ukraine The latest her forleden at det russiske militæret i dag har 15% mer tilgjengelige ressurser enn de hadde da invasjonen startet. Usikker på om det var jevnt over eller spesifikt soldater eller materiell. Men det ble ihvertfall sagt for å realitetsorientere de som tenkte at Russland var på vei til å gå tom for noe og ikke var istand til å fortsette slik de holder på nå.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Brother Ursus skrev (28 minutter siden):

    https://www.mediaite.com/trump/jaw-dropping-poll-finds-republicans-trust-trump-for-info-on-russia-ukraine-more-than-twice-as-much-as-journalists-who-are-actually-there/

    Dette gjør faen meg vondt i sjela å lese. Hvordan er dette mulig? Hvordan kan nesten fire av fem republikanere tro på denne løgnaktige dustemikkelen?

    Er det virkelig så overraskende? Gode muligheter for at dustemikkelen om et halvt år blir utnevnt til "leder for den frie verden". Er ofte risikabelt å bli for avhengig av en enkeltkomponent som den frie verden er av USA.

    • Liker 3
  8. Logger inn fra dnb.no, velger fondshandel under sparing og investering fra toppmenyen, velger kjøp fond. Det er en bråte forskjellige innganger dit, men alt jeg velger som har med fondshandel å gjøre sender meg til samme sted. KLP finnes ikke i oversikten, KLP er ikke et valg blant tilbyderne i filter-listen og søkefunksjonen gjør bare innsnrevinger i den samme listen som ikke har noen treff på KLP. Jeg har ikke spare-appen til DNB. Alt annet enn de helt simple tingene foretrekker jeg å ikke måtte gjøre i en app.

  9. Copium247 skrev (5 minutter siden):

    Tror kanskje du bør revurdere dine kilder. Ukraina påfører Russland storer tap av personell og materiell hver eneste dag, samtidig klarer Ukraina å ha minimale tap i forhold til Russland. Anbefaler deg å følge:

    https://youtube.com/@DenysDavydov?si=8KRqWRvfBc-4jnGs

    https://youtube.com/@CombatVeteranReacts?si=UWr_9S65Coa1BfJd

    https://youtube.com/@UkraineMatters?si=ssRqueGZzJhnUn_o

    https://youtube.com/@JakeBroe?si=uDZ_5n4f3hOahsnP

     

     

    Tapene i seg selv er ikke nok hvis asymmetrien i tilgjengelig ressurser er enda større og bare blir verre.

    • Liker 2
  10. Kahuna skrev (13 minutter siden):

    Hvorfor gjør ikke Ukraina det samme? Det er muligens en krigsforbrytelse å gå etter den allmenne energiforsyningen men så lenge russerne fortsetter å angripe Ukrainas energiinfrastruktur kan jeg ikke se annet enn at Ukraina kan gjengjelde dette. 

    I motsetning til Russland så må Ukraina være forsiktig med å krysse grenser som kan gjøre at allierte får problemer med å forsvare fortsatt støtte. Se på argumentasjonen fra enkelte i USA. De klager allerede på angrepene på russisk oljevirksomhet fordi det regnes for å være sivil infrastruktur (selv om motivet sannsynligvis egentlig er frykten for økte drivstoffpriser i forkant av det kommende valget - til å bli dårlig av, men det sier noe om hvordan det landet fungerer eller ikke fungerer). Og støtten fra USA er meget mulig et være eller ikke være. Og i tillegg til det så skal Ukraina være den siviliserte parten i denne konflikten og det inntrykket tror jeg de er veldig opptatt av å opprettholde. Selv om det gjør alt vanskeligere når Russland ikke trenger å forholde seg til lover og regler overhodet.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  11. majer skrev (13 minutter siden):

    Hva er egentlig planen til Europa når Trump vinner i USA? La Russland feie over Ukraina sånn at vi har kastet bort en haug av ressurser på våpen og ammunisjon? For ikke å snakke om alle skattepengene som har gått til krigen, og klimautslippene. Eller mennrskelivene som kunne vært spart. Eller skal vi bruke enda mer når USA trekker seg?

    Det er et betimelig spørsmål. Posisjonen NATO tar for tiden er kanskje en forberedelse til en sånn situasjon. Det har vel blitt ymtet at uten USA sin støtte så er slaget tapt. Og flere og flere tar innover seg og sier rett ut at USA ikke lenger kan ses på som en pålitelig alliert. Det er en ganske dramatisk endring av det store bildet som mange er nødt til å erkjenne og omstille seg i henhold til. Selv om "ledelsen" i USA påstår de er pålitelig så er de splittet internt og handlingslammet og dysfunksjonell. Hva som skjer etter valget er helt i det blå. Det går ikke an å gjøre noe annet enn å ta høyde for at det ikke blir bedre.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  12. Det med taper eller vinner blir et definisjonsspørsmål. Og uansett er det tidlig å stemple noen midt i en konflikt man ikke vet hvor lenge kommer til å vare, og man ikke vet utfallet. Å ha lidd tap er ikke det samme som å tape krigen, IMHO. Hvis Ukraina må avstå land så tenker jeg Ukraina har tapt krigen. På samme måte så kan det sies at hvis Russland på en eller annen måte blir sittende med kontroll på deler av Ukraina etter krigen, så har Russland vunnet. Med et sånt utfall så har den frie verden også tapt krigen. Og det ser mer og mer ut som det er den veien det går desverre.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  13. Det du får på apoteket er en ganske annen måte å gjøre det på enn det som gjøres på legekontoret. Ihvertfall det jeg har prøvd. På apoteket får du en olje som skal løse opp en stund og så skylles det ut noenlunde forsiktig med lunkent vann. Jeg har fått skylling på et vanlig legekontor en gang og det var et helsikkens spetakkel i øret mens det sto på. Opplevdes litt som en høytrykkspyler i øret. Og så har jeg fått en rengjøring hos øre/nese/hals-spesialist en gang jeg var der for noe annet. Det var en langt mer skånsom og mindre voldsom opplevelse. Foretrekker den siste hvis jeg får velge.

    • Liker 2
  14. torbjornen skrev (16 timer siden):

    Det som du ser i nettbanken er ikkje nødvendigvis skattemessige verdiar. Dei skattemessige verdiane skal følgje med ASK-kontoen heile vegen frå bank til bank.

    Eg overførte fleire fond til Sbanken for årevis sidan. Eit fond frå Eika står med nokonlunde korrekt investert beløp slik som det gjorde i gamle VPS. Fonda frå DnB står derimot med tilnærma 0 investert, og svimlande avkastningsprosentar. Då eg kontakta Sbanken-konseptet om dette før samanslåinga no i mars fekk eg forklart at dette vil endre seg kvar gong fonda blir flytta, men at dei skattemessige verdiane likevel blir korrekt. Kundebehandlaren la også ved eit Excel-ark som viste dei skattemessige transaksjonane og verdiane på ASK-kontoen.

    Jeg antar at de riktige tallene finnes et sted, sånn at myndighetene uansett ikke græbber til seg mindre enn de føler de har rett på. Men er tallene tilgjengelig for meg noe sted, sånn at jeg kan se hvor mye jeg kan ta ut før det utløser skatt, når det som vises i brukergrensesnittet ikke lenger er riktig?

    • Liker 1
  15. Hvordan blir det med hvor mye man kan ta ut/realisere fra ask etter at man har flyttet fond mellom banker? Etter at jeg flyttet fond fra sbanken til klp så er ikke lenger det klp forteller meg korrekt antar jeg. Forholdet mellom innskudd og avkastning følger ikke med i den flytteprosessen tydeligvis. Hos klp etter flytting så er hele sulamitten oppført som innskudd.

  16. Jeg har ikke prøvd mange forskjellige hjelmer men inntrykket mitt er at det er forskjell mellom hjelmene på hvor mye støy det blir. Både sånn kvalitetsmessig og passformmessig. Jeg har en Shoei-hjelm som sitter ganske greit føler jeg, men i høy fart så er støyen plagsom likevel, og helt sikkert over nivået som regnes som skadelig over tid. Jeg bruker disse når jeg kjører:
    https://sps.honeywell.com/gb/en/products/safety/hearing-protection/earplugs/laser-lite
    Syns det er mye triveligere å kjøre uten den støyen.

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...