Gå til innhold

spilloholiker

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spilloholiker

  1. Dumt spørsmål, men er av utenlandsk opprinnelse og er helt fersk på dette feltet så dere får ha meg unnskyldt. 

     

    Kjøpte alpintski m/ binding og støvler i fjor, men var litt for rask og støvlene viste seg å være for trange for meg. Så må kjøpe en større størrelse men hvordan fungerer det mtp bindingen? Må man kjøpe ny binding? Må bindingen tilpasses de nye støvlene? (isåfall hvor gjør jeg det) Er alle alpintstøvler kompatible med alle type bindinger eller er det begrensninger der som jeg må ta i betraktning?

  2. Jeg vil anbefale deg å begynne på R1. Hvis det blir for tøft for deg kan du gå over til en S1 klasse etter 4-5 måneder. På skolen min ble R1 klassen veldig redusert, da folk innså at R-matte ikke passet for dem. Men disse gjorde det derimot veldig bra da de gikk over til S1, fordi det var så enkelt i forhold, og at det ikke er like mye nytt der.

  3. Hvor mye av all forelesninger er obligatoriske det første året, og kommer den nye studieplanen til å bli tatt i bruk nå til høsten?

     

    Ingen forelesninger er obligatoriske. Det er kun praktiske ting som er obligatorisk, slik som labforsøk og histologi (se på ting i mikroskop). Der er de ganske nøye med oppmøte though.

  4. 1. Hører mye rykter om at karakterene jeg får nå ikke har noe som helst å si med tanke på jobb, siden vi ikke har lov til å søke med karakterene våre (UiB). Stemmer dette? Vil de ha noe å si for turnus?

     

    2. Ville dere ha anbefalt meg å gå forskerlinjen. Er middels interessert, har ikke noe i mot å bruke 1 ekstra år på studiet.

  5. IB har et karaktersystem som går fra 1 - 9

     

    6.0 er så og si minimum for å bli akseptert på ingeniørlinjer f.eks, mens enkelte andre krever 7.0. Jeg hadde 5 i muntlig og 4 i skriftlig i engelsk på vg2.

     

    Google litt rundt, så finner du mye info om IELTS og eksempeloppgaver. Oppgavene i seg selv er veldig lette, siden de tester språk, og ikke forståelse innen enkelte emner. Lytteprøven er mer å kunne håndtere muntlig informasjon effektivt. Du får f.eks høre en bestilling, for så å fylle ut et skjema med detaljer. Jeg likte egentlig ikke denne delen, for den var mer om hvor fort du klarer å behandle informasjon enn hvor godt du forstår engelsk, men uansett: den er enkel nok. Lesing er lettest; du leser tekster, for så å svare på spørsmål (om jeg husker riktig var de multiple choice). Snakkedelen er det verste, men den er ikke vanskelig om du er komfortabel med å snakke engelsk.

     

    Rett etter jeg tok testen følte jeg meg som et vrak; trodde alt gikk til helvete og tilbake, men når jeg fikk brevet i posten med resultatene ble jeg temmelig positivt overraska!

     

    Trykk her og les: http://ielts.org/

     

    Men sjekk først med de aktuelle universitetene om du faktisk trenger å ta testen når den tid kommer (ca. da du begynner i vg3)

     

    Du må ikke ta den om du tar IB, derimot.

     

    Karakterene på IB går opp til 7, ikke 9

     

    http://www.ibo.org/diploma/recognition/guide/slidef.cfm

  6. Andre ting:

    - Du kommer ikke til å få det noe enklere i medisinstudiet ved å ta "Internasjonal engelsk". Hvis du mener det er en gratis 6-er (noe jeg har hørt det er), er det en annen sak

    - Tror det er veldig liten fordel av å ha lest noe latin fra før. Latinen du har på studie består av et veldig begrenset ordforråd som det bare gjelder å pugge.

    - Personlig vil jeg anbefale deg å ikke gå IB.

  7. En venn av meg som går medisin sammen med meg nå, gikk IB linjen.

     

    Fordeler med å ha gått IB:

    - Bøkene som gis i IB, er ganske like de man har på medisin. Altså, merker at det er ganske stor forskjell fra de norske vgs bøkene til medisinpensum bøkene. Men det er egentlig veldig få som har problemer med denne overgangen uansett.

    - Systemet er satt opp på en måte som minner mer om slik det er på uni, i forhold til norsk vgs.(Færre fag, mer selvstudie, ikke obl oppmøte)

     

    Ulemper med å ha gått IB:

    - Du gjør det vanskeligere for deg selv, blir vanskeligere å komme inn på medisin.

    - Foreleserne tar mer hensyn til hva vi lærte i KJE1+2, og ikke hva de lærte i "chemistry higher level", men de mangler egentlig ingenting. IB-studentene har gått gjennom så og si alt som de andre har gått gjennom.

  8. Til dere som studerer:

    Hvilken type jobb har dere/er det mulig å ha mens man studerer?

    Hvis ikke du har jobbet i helsevesenet før, vil jeg anbefale å begynne som pleiemedhjelper på sykehuset. Jeg tror det er sunt å se hvordan det fungerer "på gulvet", samtidig som man får mye pasientkontakt og blir rutinert på de helt grunnleggende tingene. Selv jobbet jeg i pleien de to første somrene på medisin, samt som deltidsjobb gjennom skoleåret. Nå i sommer har jeg fått jobb på ambulanse, som også er en veldig spennende erfaring.

    Helt enig. Anbefaler å jobbe på ambulansen på det sterkeste. Jeg jobbet der fra andre året og helt til nå i vår da jeg var ferdig. Kjempebra erfaring.

    Takk for tips.

    Når kan man begynne å jobbe i ambulansen egentlig? Er det da man begynner 3. året?

    Har sett litt på hva pleieassistenter gjør, men hva gjør man i ambulansen?

  9. Hvilke bøker må jeg kjøpe for førsteåret og hvor får jeg kjøpt disse? (Bergen)

     

    Hehe, vent med sånt til studiestart;-) Det er det samme hvert år, ivrige nyklekkede medisinstudenter skal kjøpe bøkene umiddelbart etter opptaket, og helst ha lest halvparten av hver av dem før studiestart for å ligge litt foran. Don't. Nyt resten av sommeren, så kommer fadderne dine til å ha masse gode tips til deg når studiene begynner.

     

    Kanskje det :p

  10. Her har du en liste over guder og gudinner her i verden. Men jeg kan selvsagt også finne opp tusenvis av guder her og nå hvis det er ønskelig,. De gudene jeg da finner opp er like gyldige som Jehova og Thor og Odin og alle de andre.

     

    http://ancienthistor..._gods_index.htm

     

    Da misforsto jeg deg isted.

     

    Jeg trodde det var snakk om den allmektige guden.

     

    glemte også å nevne at buddhismen også har en allmektig skapergud, og de hundrevis av gudene på en måte er idoler som man tilber for å nå den allmektige (brahma).

    Nå dummer du deg ut! Buddhismen har ingen Gud, og har aldri hatt det.

    Brahma er en hinduistisk Gud....

     

    Brahman samsvarer med den abrahamittiske guden. Mange som tror at disse har samme opprinnelse (den abrahamittiske Guden og Brahman), mens disse hundrevis av gudene kom senere inn i hinduismen.

    Den abrahamittiske guden har sitt opphav i summersk mytologi... Han var bare en av mange guder....

    Man kan se det polyteistiske (flerguderi) alerede i Det gamle testamentet når Gud (les: Gudene) sier: "La oss skape mennesket i vårt bilde, som et avtrykk av oss selv" ....

     

    Sorry mann, mente hinduismen :p

     

    Mener du det at flertallsformen indikerer flere guder?

  11. Her har du en liste over guder og gudinner her i verden. Men jeg kan selvsagt også finne opp tusenvis av guder her og nå hvis det er ønskelig,. De gudene jeg da finner opp er like gyldige som Jehova og Thor og Odin og alle de andre.

     

    http://ancienthistor..._gods_index.htm

     

    Da misforsto jeg deg isted.

     

    Jeg trodde det var snakk om den allmektige guden.

     

    glemte også å nevne at buddhismen også har en allmektig skapergud, og de hundrevis av gudene på en måte er idoler som man tilber for å nå den allmektige (brahma). Brahman samsvarer med den abrahamittiske guden. Mange som tror at disse har samme opprinnelse (den abrahamittiske Guden og Brahman), mens disse hundrevis av gudene kom senere inn i hinduismen.

  12. Safere å tro på Gud enn å ikke tro på det ;)

    Hvilken Gud da? Den kristne? Mens du er ateistisk mot alle de andre hundretusen gudene som andre tror på? Hva om en av de er riktig?

     

    For alt du vet, gjør du bare den "riktige" Guden mer sint ved å tro på feil Gud. Du bare 0,000(...)1% mindre ateistisk enn meg.

     

    Jeg tror på den abrahamittiske guden. Hvilke andre hundretusen guder er det snakk om?

     

    Hinduismen har mange guder ja, men de aksepterer jo at man kan velge blant dem.

     

    Så da er det bare "2" valg da. Og det blir ikke 0.000000000001 %

    • Liker 1
  13. Hva med denne, siden forrige var simpel.

    Du skylder en Per 27kr og låner 12kr til cheesburger i starten av hver uke, du har en rente på 0,5% per uke. (52 uker i året)

    hvor mye skylder dur Per om 30år?

     

    5835642 kr

     

    Spørsmålet ditt ble mye lettere da jeg innså at du også hadde skrevet 0.5% rente og ikke 5% rente. Noen som har lyst å prøve å finne svaret med 5% rente og uten å runde av svaret? Jeg har allerede funnet det, men problemet er mer utfordrende med 5% rente.

     

    27*1,05^1560 ?

     

    Burde ikke være vanskeligere enn det?

  14. SO = stack overflow?

     

    Sorry, mente Samordnaopptak

     

    Jaja, fant ut av det. Tydeligvis en feil i systemet deres. Av hva jeg så har de foreløpig behandlet søknaden til 58.4 poeng. Får håpe det holder da, selv om ting kan endre seg.

     

    "Ved en feil var kvalifikasjon, poengsum og ventelistestatus for studier du har

    søkt gjennom Samordna opptak 2012 synlige i nettsøknaden i en periode tidligere

    i dag, 16. juli. Dette var foreløpige saksbehandlingskonklusjoner, som kan bli

    endret igjen før hovedopptaket. Vi ber deg se bort fra den informasjonen som

    var lagt ut. Hovedopptaket vil bli kjørt en av de nærmeste dagene, og du vil

    få en epost fra oss når det er klart og du kan finne endelig informasjon om

    kvalifikasjon, poengsummer og eventuelle tilbud om studieplass eller

    ventelisteplass.

    Vi beklager feilen

     

    Med hilsen

    Samordna opptak"

    Så du fikk sett hva du kom inn på?

     

    Men med 58.4 poeng kan du vel komme inn på det meste. (Kanskje bortsett fra indøk da)

  15. 1, Realfag er innenfor studiespesialisering. Men ja, du kan kombinere realfag med samfunnsfag/økonomifag/språkfag

     

    2. I VG2 må du ha 4 valgfag, i VG3 må du ha 3. I VG3 kan du også velge 4 hvis du har lyst til det, men da blir det 5 timer ekstra i uken å gå på skole. Verdifulle timer som du kan bruke på å øve til andre fag.

     

    3. Jepp, kombinasjonen ser bra ut. Da får du realfagskompetanse, og kan søke på linjer som medisin, farmasi og odontologi. Jeg anbefaler deg å bare ha 3 valgfag i VG3.

     

    4. Obligatoriske fremmedspråk teller ikke som et valgfag. (Det språket du har i VG1 og VG2). Men hvis du vil ha ekstra språkfag i tillegg til det obligatoriske fremmedspråket, så kan du det, og da teller det som et valgfag.

     

     

    btw: enklere å kalle det programfag, og ikke valgfag

×
×
  • Opprett ny...