Gå til innhold

yaddah

Medlemmer
  • Innlegg

    263
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yaddah

  1. GiaMahan skrev (5 timer siden):

    Det er nok forskjellige fra sted til sted.  I Oslo, i hvertfall i min bydel, kan man se hva slags vaksine som settes, fritt velge mellom Pfizer eller Moderna, velge den timen som passer best (mange valg her) og velge det stedet som passer best å få satt den. 

    Når var dette?

    Det var en periode man fikk velge vaksinetype, men jeg forsto det sånn at alle bydelene sluttet med det for noen uker siden.

  2. Snikpellik skrev (På 27.8.2021 den 8.38):

    Og hva er disse løgnene mener du?

    • At blanding av Pfizer og Moderna er vanlig i mange andre land, bl.a. Storbritannia og Canada. Fakta er at det gjøres kun unntaksvis i Storbritannia. Få, om noen andre land, gjør dette i Europa.
    • At det ikke er mulig å opplyse på forhånd om hvilken vaksine man får
    • At vaksinesenteret ikke vet hvilken vaksine man skal sette før dagen de settes

    I tillegg påstås det at det er trygt og effektivt å blande Pfizer og Moderna, til og med at man får høyere effekt av det, uten at det finnes data på dette. Ikke løgn, men her baserer man seg på teorier og ikke harde data. 
     

    • Liker 2
  3. William_S skrev (1 time siden):

    Vi vet hva vi har i kjøleskapet og har en slags tentativ plan. Men det er faktisk litt  tilfeldig hva man velger å plukke ut av kjøleskapet den dagen. Er opp til ansvarlig lege på morgenvakta hos oss. Har selv sett at den tentative planen ikke helt stemmer. Ja jeg jobber også på vaksinesenter 

    Det er fortelles mange noble løgner om kryssvaksinering. Hensikten er god; man ønsker at flest mulig skal takke ja til den vaksinen de får tilbud om. 
     

    På sikt er imidlertid noble løgner skadelig for tilliten til helsemyndighetene.

  4. Omnia vincit amor skrev (32 minutter siden):

    Nei. Vaksinestasjonene får vite det samme dag de sitter vaksinen. Dette grunnet hvordan leveransen går. Noen dager får de Pifzer og noen ganger Moderna. 

    Jeg vet dette da jeg spurte om dette når jeg ringte koronatelefonen. 

    Det er bare noe de sier. Vaksinene kjøres ut til bydelene en gang i uken, og de legger planer i forveien for hvilke vaksiner som settes når.
    Jeg kjenner noen som jobber på et vaksinesenter.

    • Liker 1
  5. Hvis du kan vente 2-3 uker blir det nok enklere å velge. Det er en del som takker nei til kryssvaksinering, og jeg er rimelig sikker på at disse vil få tilbud om riktig vaksine når alle andre har fått dose 2. 

    Ellers er det mulig å ringe til en av kommunene som nå bare får Pfizer. Du må da juge om at du oppholder deg der for tiden og derfor vil ha vaksine der. Du finner disse kommunene i distribusjons-regnearket til FHI:

    https://www.fhi.no/nettpub/koronavaksinasjonsveilederen-for-kommuner-og-helseforetak/distribusjon-av-koronavaksiner/vaksinasjon-ved-koronapandemi/

    • Liker 1
  6.  

    Er enig i det meste av det du skriver her. Men at førerkort inndras er jeg fullstendig enig i. Rusmisbrukere skal ikke ha førerkort og det er ingenting uforholdsmessig ved å inndra førerkortet til en som blir tatt med narkotika. Førerkort er et privilegium og ikke en rettighet og ett av vilkårene for å ha dette privilegiet er at man er edruelig. En rusmisbruker kan neppe sies å være edruelig.

     

     

    Hvis inndragelse av førerkort skal være en rent administrativ avgjørelse, et vedtak som ikke kan ankes inn for en domstol, må narkotika etter min mening likebehandles med alkohol. Hvis ikke fremstår det i praksis som straff.

     

    Inndagelse av førerkort er inngripende, og får ofte store konsekvenser for personens mulighet til å komme seg på jobb og for annen livsutfoldelse. Det bør derfor ikke gjøres med mindre det er grunn til å tro at personen kjører i ruset tilstand. Det kan f.eks. være riktig hvis personen har en omgripende og/eller ukontrollert bruk av rusmidler, eller personen har en historikk med uansvarlig adferd under påvirkning av rus (tidligere ruskjøring, vold, ordensforstyrrelser eller lignende.)

    • Liker 1
  7. Det sies at forbudet mot narkotika er nødvendig for å beskytte folk mot å ødelegge livene sine med narkotika, men her ser vi altså nok et eksempel på at det er forbudet som gjør livet surt for folk.

     

    Nå er det ikke grunnlag for å konkludere i dette konkrete tilfellet, men forbudet i seg selv er ikke problemet. Spørsmålet er om tvangsmidler, straffereaksjon og andre administrative sanksjoner er forholdsmessige eller ikke.

     

    Vanligvis straffeforfølger vi ikke folk som gjør potensielt skadelige ting mot seg selv, men dette gjør vi altså ved bruk av narkotika. Det er et paradoks at summen av maktbruk og sanksjoner samfunnet påfører personen i en del tilfeller er mer skadelig for personen enn den de har utsatt seg selv for ved å bruke narkotika: Alt fra bruk av tvangsmidler (personransakelse, husransakelse, telefonransakelse, urinprøve og andre "kroppslige undersøkelser"), som er krenkende og nedverdigende, til den formelle straff, følgene av et kriminelt rulleblad, andre sanksjoner som inndragelse av førekort, og eventuelle konsekvenser for jobb og videre karriere hvis politiet melder fra til arbeidsgiver.

     

    Men problemet er etter min mening ikke forbudet i seg selv, det handler om forholdsmessighet, og vil kunne løses ved å redusere strafferammen og adgangen til bruk av andre "sanksjoner".

    • Liker 5
  8. Loven sier at det er lov å importere legemidler inntil 3 måneders forbruk. Det vil si at du må, på forespørsel, kunne dokumentere at e-juicen er anskaffet som legemiddel, og at den er lovlig omsatt som sådan i innkjøpslandet. At du slipper unna hvis tollmyndighetene ikke kontrollerer vil ikke si at regelverket sier at du har gjort noe lovlig. 

     

    Jeg sier ikke at du lyver. For å lyve må du vite at du tar feil. Jeg sier at du er uvitende. 

     

    Jeg kan ikke se at e-juicens klassifisering i selgerlandet har betydning for hvordan det klassifiseres etter norsk lov. I Norge er nikotin oppført på legemiddellisten og nikotin-holding e-juice klassifisert som legemiddel i henhold til Forskrift om tilvirkning og import av legemidler:

     

    For elektroniske sigaretter, som regnes som legemidler etter legemiddelloven § 2, gjelder iflg forskrift 22 sep 2015 nr. 1091 tidligere versjon av § 3-2:

     

    Dette bekreftes også av hjemmesiden til Statens legemiddelverk. Det er derfor merkelig at Helsedirektoratet sier at måten produktet markedsført på har betydning. Det er Statens legemiddelverk som bestemmer hva som er klassifiseres som legemidler (jfr. Forskrift om legemiddelklassifisering).

     

    Slik jeg tolker det, omfattes e-juice med nikotin av Forskrift om tilvirkning og import av legemidler, uansett klassifisering i selgerlandet.Innførsel av e-juice som ikke er klassifisert som legemiddel i selgerlandet vil således være tillatt, under tidligere nevnte forutsetninger. (Dokumentasjon på at e-juicen er til eget bruk kan man f.eks. få fra egen lege.)

  9. Litt senere på vei hjem (ble ringt i halvnødsituasjon mens jeg sov for å kjøre noen hjem) ble jeg stoppet igjen, denne gangen synes han øya mine var røde. Måtte gå ut, og jeg slo visst ut på alle prøvene med fingeren og så videre. Måtte bli med til legevakta etter mye krangling. Blodet mitt vil forøvrig være reint hvis noen lurte, og skjemaet legen fylte ut med HAN sine tester og bedømmelse var "normal" på alt unntatt litt røde øyne, og "bedømmelse: ikke påvirket"... MEN mistet lappen automatisk pga blodprøve... han prøvde å få meg til å samtykke for ds går alt lettere, men det gjorde jeg ikke. I tillegg skulle dem ransake hjemme hos meg kl6 på morgenen, som innebærte å vekke hele huset. Foreldrene mine, søsteren som er høygravid og svogeren som er på besøk, ungen dems og kjæresten min. Mellom klokken 02 og 0630 var jeg med politi uten mobil deikke osv fram og tilbake til legevakta og ransakelse hjemme.

     

    Anonymous poster hash: 4c66c...6c9

     

    Jeg har i grunnen vanskelig for å tro at politiet skulle fatte slik interesse for deg helt uten grunn og like vanskelig for å tro at de utfører en ransakelse i ditt hjem utelukkende pga røde øyne. Men hvis det du skriver mot formodning er hele sannheten, blodprøven er negativ og de ikke fant noe hjemme hos deg, ville jeg anmeldt politibetjentene for uforstand i tjenesten. Jeg har vanskelig for å tenke meg at røde øyne alene gir skjellig grunn til å tro at du nylig har brukt narkotika og at det skal gi hjemmel til ransakelse. 

    • Liker 1
  10. "Cannabisolje" står ikke på narkotikalisten. Det er avgjørende at den inneholder thc. Og så er spørsmålet: vil ethvert materiale som inneholder en målbar mengde av et narkotikaklassifisert stoff være å anse som narkotika, selv om mengden kanskje er langt mindre enn det som skal til for å oppnå rus?

     

    Spørsmål nr to er om du visste eller burde visst at det du innførte eventuelt er narkotika. Her er opplysngene som var gitt om produktet relevant.

  11. Det interessante her er om han ville blitt dømt i en domstol. CBD er ikke narkotika, og ikke rus-givende. Stod det på varedeklarasjonen til produktet at det var spormengder av THC i oljen? Var dette opplyst på nettsiden? Er man skyldig i narkotikaforbrytelse hvis man uaktsomt importerer noe som inneholder spor av narkotika og ikke er brukelig til noe form for rus? Er man skyldig i besittelse av narkotika fordi det er spor av kokain på pengesedlene i lommeboka?

  12. Hvor får man tak i enkle, klassiske saltbøsser i Norge nå om dagen? Virker som det (nesten) bare går i saltkverner hos norske kjøkken/servise-butikker. På Amazon.com har de tusenvis å velge mellom, men det blir fort unødvendig dyrt med frakt, evt moms og fortollingsgebyr, så synes det er greiest å kjøpe i Norge.

  13. Så må man huske at hver gang kriminelle får nye verktøy/ våpen så fikser myndighetene en motpart som slår det nye greiene til slemmingene. Frem og tilbake til evig tid..

     

    Produsenter har også fått problemstillingen om de skal fortsette å "hjelpe" kriminelle eller faktisk lage et system som hjelper politiet hvis det foreligger en rettslig kjennelse.

     

    Ganske vanskelig dilemma dette her og denne saken, selv om det ikke settes noen presidens, tar opp et viktig spørsmål/ problemstilling som har kommet nylig. Sikkerhet for allmennheten via politi og privatpersoners rett til privatliv er en vanskelig balansegang med dagens teknologi.

    Mobiltelefonen har egentlig vært Guds gave til politiet og har gjort jobben deres enormt mye enklere. Folk dokumenterer med mobiltelefon sin kommunikasjon og sin fysiske posisjon på en måte de ikke gjorde før mobiltelefonen. Kryptering beskytter vår informasjon mot kriminelle, men gjør også politiets jobb vanskeligere. De blir på en måte satt tilbake til tiden før mobiltelefoner.
    • Liker 2
  14. Noen flere "satelitt-barn" av 80-tallet som husker DJ Kat Show og The Fun Factory på Sky Channel?

     

    Det var virkelig en revolusjon da vi fikk Sky Channel som først alternativ til det oppdragelige og inndoktrinerende stats-TV. Norge før "satelitt-TV" (som det het den gangen) var omtrent som Nord-Korea i dag, fra et medie-synspunkt. Mange hadde stor bekymring for hvordan "satelitt-barna" (som vi ble kalt) skulle ende opp når staten ikke lenger kunne kontrollere hva vi så på, og ønsket å forby disse kanalene. Helt utrolig å tenke på hvor totalitære holdninger mange hadde på den tiden.

     

    Fant en intro for DJ Kat Show på YouTube. Husker sangen, men var det ikke noe vekkerklokke-knusing også? Dette programmet gikk om morgenen på hverdager (muligens også ettermiddag?)

     

     

    The Fun Factory gikk på lørdag og søndag morgen.

     

    Vignett:

     

     

    Studio-segment:

     

     

    Både DJ Kat Show og Fun Factory programmene besto av tegnefilmer som Inspector Gadget (min favoritt) He-Man, Transformers og Roger Ramjet (som jeg hatet), med korte studio-sekvenser innimellom.

×
×
  • Opprett ny...