Gå til innhold

robertaas

Medlemmer
  • Innlegg

    22 799
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Innlegg skrevet av robertaas

  1. PgUp skrev (1 time siden):

    Synes vi ikke skal kalle svindleroffere for grådige. Det gjør at det blir mer skam, mindre sannsynlighet for at folk anmelder, og gjør det enklere for folk å svindle. Nordmenn blir i stor grad svindlet mer enn andre, ikke fordi vi er mer grådige, men fordi vi står skyhøyt på tillit til hverandre. 

    Svindlerne er klart skyldige i svindelen og for mange uten teknisk innsikt så dette ut som en helt legitim video fra selskapet Tesla. Det er likevel en kjent effekt at når man plutselig kan få en stor personlig fordel så mister mange mye av sin kritiske sans. Skjønner at det var galt av meg å bruke det stigmatiserende ordet "grådig" her. Effekten er noe svindlere utnytter og er også noe svindelofre ofte sier "normalt ville jeg skjønt at dette var en svindel".

    • Liker 1
  2. Videoen er fjernet av kanalen som fortsatt er oppe og som nå streamer igjen video med ny ID/URL. Slik kan de holde på en stund. Over 100k streamet samtidig den forrige videoen, den nye er allerede oppe i 70k.

    Sjekket to av kontoene som de ønsket penger sendt til og svindlerne har akkurat hentet ut tilsvarende 50kNOK i bitcoin og enda mer i Etherum. De ser altså ut til å få mange hundre tusen ut av svindelen. De som har sendt inn penger for å få det dobbelte tilbake fra en falsk Elon Musk vil aldri se de pengene igjen. Grådighet gjør at mange mister all kritisk sans.

    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  3. Falske kontoer, @Tesla_Official35 som utgir seg for @tesla. "Direktesending" med fake video i loop. Og link til cryptoscam som er den vanlige "send inn penger og få det dobbelte tilbake".

    Samme svindel med forskjellige kjendiser har blitt blitt spredt i mange år på de fleste sosiale nettverk hvor de gjerne bruker stjålne kontoer som endre opp med regningen for annonseringen.

    Har flere ganget telt opp og kategorisert annonser i min feed på fx Facebook. Med mesteparten åpenbar svindel betyr det også at det meste av deres inntekt er fra svindel. Å rapportere annonsene hjelper ikke stort, om man får noe svar er det at det følger deres "community standard". Har dokumentert og varslet norske myndigheter om hvordan sosiale nettverk som Facebook beskytter og tjener på svindel.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  4. Fikk japan-do for mange år siden. De morsomste var å høre skrik fra besøkende som måtte prøve alle knappene. Etter ombygging passet det ikke for ny toalettskål og jeg kuttet det ut. Hadde ikke nyhetens interesse lengere.

    På badet gikk jeg for gulvfliser med keramikk som ser ut som treverk. Med forskjellige soner med forskjellig utseende. Et annet grep for badet som jeg var fornøyd med var at på den lengste veggen byttet jeg i hodehøyde veggflisene ut med speil. Det er praktisk og gir romfølelse. Skjønner ikke at ikke flere har kommet på den idéen.

    På et fancy hotell så jeg nylig noe som vekket min interesse. Steinfliser med speisell overflate som så ut og føltes litt som teppe. Også med forskellige soner med forskjellig type teppe. Neste runde skal jeg kanskje prøve få til noe slikt.

  5. Salvesen. skrev (3 timer siden):

    Ja dette er ett ikke problem, bilen velger gir selv. Og tar nesten aldri feil etter min erfaring.

    Joda, nesten aldri. Selvkjøring og automatisk velger av kjøreretning, som egentlig bare er en del av dette, har allerede mindre feilrate enn manuell kjøring, men de har fortsatt noe feil og slike feil er ofte av en type som personer normalt ikke gjør. Det vil derfor skremme mange forbrukere og også myndigheter som derfor ikke ønsker tillate at slike systemer tar over kjøringen.

  6. Fantomtegningen skrev (23 minutter siden):

    Hørt litt rundt at Tesla plutselig fjerner funksjoner uten noen særs grunn, hvilke funksjoner det er snakk om vet jeg ikke.

    Girspake

  7. Den største risikoen som får mange til å unngå Karibien om sommeren er orkaner. Da blir det evakuering og sammenbrudd av tjenester. Risikoen for dette er størst på øyene i øst. I Mexico som jeg antar betyr Yucatan er risikoen for dette mindre. Det vil derimot være ganske så varmt og nådeløs sol, men ikke for mye regn.

    I Costa Rica er risiko for orkaner enda mindre, men det regner ganske så mye om sommeren. Man skal gjerne reise rundt i Costa Rica og alt regnet om sommeren kan redusere fremkommelighet.

     

  8. Inspector skrev (49 minutter siden):

    Terrorangrepet med 1200 døde kan ikke måle seg med mer enn 30 000 døde etter terrorangrepet på Gaza…

    Eller mener du at et israelsk liv er mer enn 30 ganger mer verdt enn et palestinsk ?

    Husk at langt flere ble drept ved Englands bombing av Tyskland enn ved Tysklands bombing av England.

    Med din logikk skulle man i 1945 boicottet England og for all del ikke gått inn i Berlin, men latt regimet der overleve.

    • Liker 4
  9. Folkflesk skrev (4 timer siden):

    Ja, takk og pris for det. Helt greit at publikum buer ut Israel uten å måtte bli beskylt for å hate jøder. Vi går stadig fremover.

    Jeg har fortsatt å tilgode å diskutere med noen som er "mot Israel" som ikke raskt viser seg å være rasister.

    Det er mange måter å avsløre dem. Noen av dem later som om å være mot at jøder skal ha en stat er noe helt annet. Spør dem om hva slags isme det er å være mot at 50 islamske stater skal ha en rett til å eksistere og om de er like imot det. De blir blanke i blikket og svar skyldig.

    • Liker 5
  10. Denne måneden går turen til Waterford som jo er smør på flesk for nerder av etymologi. Det er Irlands eldste by og grunnlagt av vikinger. Skal se hva som finnes av levninger og om det minner om York.

    Turen går så til Schwerin for å se på slott og slikt.

    schwerin.thumb.jpg.7bd2d44893efbc271e0d8b91ab2f9dfd.jpg

    Etter dette er kun 8 andre turer booket.

    • Hjerte 1
  11. parkerz skrev (På 26.4.2024 den 2:44 PM):

    Min neste ferie går til Lofoten! Jeg har alltid ønsket å oppleve den fantastiske naturen og det unike lyset der oppe. Planen er å kjøre langs kysten, ta bilder, prøve fiskelykken og kanskje til og med se nordlyset.

    Nordlys krever mørk himmel. Det er nok litt for nært sommeren for det.

  12. bzzlink skrev (14 timer siden):

    Var i en video jeg så at de sa 2,9 tror det var Brownlee

     

    -Opp til 60 miles, med rollout trukket fra og med USA-batteri er det kanskje 2,9

    -Opp til 100 km/t, fra null og med batteriet vi får i Norge ligger vi antagelig nærmere 3,6 sekunder.

    Dumt at tesla oppgir 4-100 og ikke 0-100.

     

  13. Snowleopard skrev (1 time siden):

    Highland-utgaven er ihvertfall ganske så stille...

    Hihgland er for Model 3. Det tilsvarende prosjektet for oppgradering av Y kalles Juniper og er enda ikke tilgjengelig.

  14. Hanhijnn skrev (2 minutter siden):

    Støyer den så ille? Jeg kjører med piggfrie vinterdekk, og har ikke lagt merke til noe mer støy enn normalt. Var på en 10 timers biltur i helga, og ingen av oss som var med i bilen la merke til noe støy. Ingen problem å snakke sammen med innestemme, selv til/fra baksetepassasjerene. 

    Har du en Model Y som støyer fælt selv? Eller er det bare noe du har lest?

    Satt på en halvtime lørdag. Har bare kjørt med S og X før. Ble overrasket over hvor mye støy det var. 

    • Hjerte 1
  15. Hvordan klarer folk holde ut med støynivået i Model Y?

    I utgangspunktet hadde Model 3 litt lavere støy, men fikk oppdatert design som kom i år som ga enda mindre støy. Tesla har varslet at oppdatert design for Y ikke kommer i 2024.

    Så hvordan klarer folk å holde ut med Y? Hodetelefoner med støydemping når de kjører?

    • Hjerte 1
  16. paatur skrev (42 minutter siden):

    En uke til Azerbaijan neste uke. 2 gang jeg er der. Så til Laos i Juni. 3 gang jeg er er der

    Om du ikke har sett det ligger det brennende fjellet Yanar Dag rett utenfor Baku. Så også noen merkelige gjørmevulkaner.

    I Laos er Luang Prabang et must. Få med deg nattmarkedet og ikke gi kjeks til tiggermunkene om morgenen. De ønsker skikkelig mat.

×
×
  • Opprett ny...