Gå til innhold

saskansen

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av saskansen

  1. viss det klikker i releet på starteren er det ikke tenningslåsen som gjør at den ikkje går rundt på starteren.....det kan være kontaktene i inslagsreleet som gjør det,men ikkje det som gjør at den har stoppet....kanskje har du to separate feil? Har du sjekket batteriet? kan jo være at det er dårlig kontakt eller brudd på den tjukke kabelen som går fra batteri til starter,eller fra batteri til jord....eller kabelen som går frå karosseri til motor(jording for motor)

    sjekk de tre kablene først.....

  2. jeg har en saab 9000 CS 1992 modell!

     

    når jeg vrir om nøkkelen til on, så blir det ikke lys i instrumentene. men må vri på nøkkelen at og fram til det kommer lys i instrumentene. og hviss ikke det funker så må jeg la den stå på on til det kommer lys en liten stund senere, så kan jeg starte. men hviss jeg prøver å starte og det ikke blir lys i alle lysene på dashbordet så filer den bare på startmotoren. tenningslåsen er ny (under 1 år gammel) jeg var på imaas-bil idag og forklarte dem dette, og de sa det var tennkontaktene som går inn i tenninga som er gåen og må byttes. de bestilte en ny til meg, får den på torsdag kostet 819 kr og det er med mva.

     

    men jeg lurer på her om dere andre som peiling mener det er det som er problemet :)

     

    takker for svar :):D

     

    VELDIG enig med verkstedet!! Blir uhyre overrasket viss det er noe annet......kan selvfølgelig være dårlig kontakt eller nesten ledningsbrudd inn på tenningslåsen,men lite sansynlig....

  3. Jeg har en G30 Chevrolet Starcraft modell fra 1989.

     

    Under EU-godkjenning fikk jeg disse feilene:

     

    - Kryss på rattaksel (Defekt)

    - Slitasje i hjelpesnekke

    - Dårlig retningsstabilitet

    - Nærlys - defekte reflektorer (Venstre oppe)

    - Nærlys - feil innstilling (Begge foran)

    - Varselblinkere defekt (dårlig pære/sikring)

    - Stopplys- defekt (sikring)

     

    - El.ledninger-manglende klamringer (motorrom)

    - Batteri ikke festet

    - Slitt bærekule - Oppe Venstre og Høyre

     

    Hadde satt kjempestor pris om noen kunne gi ca sum på disse feilene! Om de er store/små?

     

    Takk!

    Kjenner ikkje til eksakte priser på delene,men et kryss til rattaksel,ny hjelpesnekke,ei ny lykt,to nye bærekuler og muligens nytt feste til batteri,så vil eg anta at det iallefall blir 5-7 tusen og å fikse dette vil eg anta i underkant av ti timer,altså rundt ti tusen......

  4. Enig med mekkern,denne feilen er teoretisk umulig viss det er fordeler,og kabler og plugger fungerer.....

    og det der med to coiler og fordeler......javel??? hvorfor,og hvem har laget noe sånt??

     

    enkelte Jaguar V12 har en fordeler og 2 coiler..

    hvorfor? tja.. jaguaren fortsetter på 6 sylindre om den ene coilen dør..

     

    jeg har også sett bil med 2 fordelere, men husker ikke hvilken..

     

    men slikt system er vel ikke brukt av toyota

     

    edit:

    alfa romeo twin spark (164ts) har 2 fordelere..

     

    edit2:

    googlet litt..

    enkelte modeller av: mazda, nissan, mercedes, ferrari, aston martin, lexus har 2 fordelere

    lexus,mazda og nissan....sikker på det ikkje er to coiler uten fordeler?

    hmm jaguaren fortsetter vel på alle tolv,viss den har ein fordeler eller?

  5. Det var bensinpumpa som hadde "låst" seg i følge mekanikeren.

    Det kunne komme av noe dritt som hadde satt seg fast, eller rett og slett at den hadde fått litt for mye juling i en hump.

     

    Ble fikset rimelig kjapt uten å bytte pumpen ved å måle litt, banke litt på pumpen og sjekke at alt fungerte igjen.

     

    Starter hver gang nå, og har kjørt en del etter det ble fikset. I følge mekanikeren som hadde hatt lignende problemer med egne og kunders biler kunne pumpen vare lenge etter en slik kjapp fiks.

     

    Edit: "vare lenge" var det ikke i mitt tilfelle, neste post:

     

    hehe.. Det der holder garantert ikke. Finn en kost og slå på tanken så fyrer den sikkert igjen.

     

    En defekt bensinpumpe fungerer omtrent alltid hvis du tvangskjører den i skrustikka. Setter du den inn igjen holder det ut porten.

     

    Demonter den og sjekk hva dem har på biltema. Det er bensintrykksregulatoren som styrer trykket og ikke pumpa. Passer pumpa funker det helt sikkert.

    bensintrykkregulatoren regulerer trykk ja,men ei pumpe beregnet på forgasser leverer ikkje nok trykk til en del (om noen) insprøytningssystemer ;)

  6. Kjøper en bil som må bytte låsekasse. Er det vansklig å bytte det selv? Hørte at merkeverksted skulle ha ca 3000,- for det, hvor 1300,- var for del(er). Vurderer samtidig å sette inn sentrallås. Er det vanskelig?

    Nei det er ikkje vanskelig....det største arbeidet er å få av dørpanelet,og hvor mye arbeid det er varierer jo fra bil til bil:)

  7. Har en Partner Multiclip gressklipper med Briggs & Stratton 3,5 hk motor. Den stoppet innimellom, og det var bare å dra den i gang igjen. Nå starter den og går kun mens jeg primer den. Vet ikke helt hvordan den virker, men tipper på at det er et metallrør fra eksosen som skaper trykk i tanken som gjør at forgasseren får bensin? Har regnet en del, og det har kommet noe rustvann ut av eksosanlegget når den går. Nå har den stått i garasjen noen dager, og har prøvd drykkluftpistol i forgasseren. Ingen endring. Forslag til feilsøkingstips mottas med takk. :hmm:

    ville begynt med åsjekke om det kom bensin i slangen til forgasser....viss det er det,ville eg sjekka flottørnål og dyser,,,,,viss det ikkje kommer bensin,gjør rein slange og tank ;)

    Det er forøvrig bare tyngdeloven som gjør at det kommer bensin til forgasseren,ingen trykk på noe vis:)

  8. Det hadde ikke gjort noen forskjell om treffpunktet var på selve forkjørsveien. Forkjørsvei opphever ikke vikeplikten ved rygging.

    nei enig i det,men ser det er noen som er i tvil fordi trådstsrter er på forkjørsvei og den andre ikkje...mulig det kunne blitt skyldeling dersom A rygget _langs_veien,og B brøt vikeplikten ved å kjøre ut på forkjørsveien.....men det var jo overhodet ikkje det som skjedde i dette tilfellet :)

  9. finn et mercedes-verksted,og la de justere tenning og forgasser,så kommer det seg nok ;) umulig for deg,lett og billig hos verksted ;)

    Tviler på at det har noe med tenning og forgasser å gjøre, da min farfar har byttet alt dette. Han har skrudd på et tisiffret antall mercedeser de siste 40 årene, så regner med at han vet hva han gjør :) Han gav opp pga mistanke om at det var noe elektronisk som var galt, og der har han mindre erfaring.

     

    Spørsmålet er om det lønner seg å ta den til et mercedes verksted, det er en gammel bil og dumt å bruke masse penger på den.

    mulig han har skrudd på mange biler,men har han tenningspistol og avgassmåler? uten det blir det heilt tilfeldig hvordan det er justert.....er vel ikkje så mye annet enn tenning som er elektronisk på en sånn bil,så der tror eg han tar feil gitt;) har dere brukt startgass og sjekket for falskluft då?

  10. er en rimelig gammel bil å skal bare ha den i max to år

    hvordan kobler jeg på strøm til minus siden?

    minusen er styrt av ein giver i fordeleren og tenningsmodulen,og kan ikkje kobles på noen annen måte;)

    du bør heller ikkje koble direkte fra batteriet til coil,for så vidt eg veit er det 9volts coil på de bilene der,og strømmen skal gå gjennom ein motstand.....denne ligger som regel på eller i nærheten av coilen :)

  11. Min farfar har en Mercedes 230, 86mod (om jeg ikke husker helt feil), som går ujevnt på tomgang. Han har byttet alt som har med tenning å gjøre, og prøvd å justere det han vet hvordan virker. Noen som har hatt lignende opplevelser med eldre mercedeser?

     

    Han hadde den inne på et verksted, men da han fikk den tilbake etter 14 dager var den helt herpa. Røyk ut svart røyk og motoren gikk knapt. Han leverte den inn igjen, og fikk den tilbake litt dårligere enn det den var da han leverte den inn første gangen. Tror ikke verkstedet hadde snøring på hva problemet var.

     

    Nå har han kjøpt seg en tilsvarende bil, og latt den gamle stå. Selve bilen er et prakteksemplar, uten rust og med lite kjørt motor (170k). Hadde vært morro om noen med erfaring kunne kommentert på problemet.

     

    Det skal sies at jeg ikke har så god peiling selv, og er ikke så bevandret i fagspråk. Det jeg egentlig vil vite, er om det er mulig å fikse (dyrt, billig, lett, vanskelig?).

    finn et mercedes-verksted,og la de justere tenning og forgasser,så kommer det seg nok ;) umulig for deg,lett og billig hos verksted ;)

  12. nå begynner bilen å nerme seg 190 000 og jeg vet ikke når forrige eier bytta reg reim. så er det mye jobb å bytte reg reima? skal få pappa til å hjelpe meg. han har skrua bil i alle år. så han kan nokk det ja ;) men lurer bare litt på hvor lang tid det tar og om det er mye å skru? :)

     

    det er snakk om en saab 9000 cs 1992 moddell.

    hva koster reg reima? :)

    kjenner ikkje 9000,men er det samme motoren som 900 og 99,den som står bak-fram? såfall er det vel kjede?

  13. kan det tenkes at du har ein oljelekkasje siden det ikkje er olje på den og det røk masse......noen biler har ein føler som gjør at bilen stopper viss det er for lite olje(veit ikkje om din har det,men kanskje ;))

    så skift bensinslangen,og fyll på olje så kanskje den er som ny igjen :) oljelekkasjen er mest sansynlig toppdeksel,sia det ryker sånn er det ihvertfall høyere opp en eksosannlegg tipper eg ;)

  14. det lekker nok ved flensen. får håpe det er bare en liten pakning så er røket da:) kan ikkje begynne å forske helt ennå på hva det kan være pga er langt fra hjemme:P men skal å høre med et verksted i morgen om hva så må gjøres:) men uansett ser det jo ut som at det er ganske enkelt å få bytta den ut/bytta pakning.

    det er ikkje pakning i flensen,men på stempelet.....du må dra ut stempelet og skifte de....ikkje sikkert de selges forøvrig,mulig du må skifte heile pumpa no i dagens bruk og kast samfun,men kan jo håpe ;)

  15. Eg har ein -97 mod A6.

    I går så merket eg at det var lekket bremseveske inn i bilen, under pedalene. Så det ser ut som at det lekker frå ein sylinder så står der og er til bremser eller clutch'en. Eg va på et verksted idag, men det var litt seint og dei så va der kunne ikkje svare på om det var til bremser eller clutch. Så eg håper noen her kan hjelpe meg:) Og kanskje noen vett om det er ein pakkning i flensen der så går ann å bytte uten å måtte bytte heile sylinderen.

     

     

    Men på forhånd, takk:)

    den er nok til clutchen.....lekker det framme med røret eller bak? er det bak må du nok enten kjøpe ny eller bytte pakningene på stempelet...er det framme,bytter du røret eller flenser opp igjen det gamle viss det går :)

  16. hvordan vet man at styrestaget bør byttes? bilen er litt nervøs på veien, selv om den har vært på hjulstillingskontroll. jeg tenkte at det kanskje kom av litt store hjul. 205/40/17 men typen sa at den ikke var så ille før. den drar til venstre innimellom. dette er litt ubehagelig noen ganger. hva kan det være?

    veit ikkje ka bil du har så veit ikkje om du har snekke eller tannstang..men det kan være denne eller endeledd på styrestagene....dette sjekker du ved å stå stille og bevege rattet litt att og fram,og se om hjulene beveger seg tilsvarende. endeleddene kan du og sjekke ved å presse på de med ett lite spett eller dekkspak,eller legge deg under og holde på det og kjenne etter slark mens noen svinger litt att og fram på rattet..;)

    kan selvfølgelig og være at den bare sporer pga dekkene ;)

  17. Det som er problemet. Ingenting å dra i ;)

     

    Må kjøpe ny caliper viss stempelet er ødelagt regner jeg med. Biltema har for 700 kr, men dessverre ikke til mercedes :(

    for å få ut stempel er det vanlig å sette ein gris-nippel i hullet til bremserøret og presse det ut med grispresse ;)

    gjør deretter reint ,skift pakning på stempelet og monter sammen:) (viss du har calipper med to stempel setter du en tvinge over det stempelet som løsner først)

×
×
  • Opprett ny...