Gå til innhold

MatseMats

Medlemmer
  • Innlegg

    771
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MatseMats

  1. Veldig interessert i eco modus. Samtidig, stusser også veldig på hvorfor delidding atter en gang gir så enorme ytelsesøkninger.... Der mange kommer til å savne en skikkelig løsning på dette. Med ekstremt store temperatur forskjeller og dermed ytelsesøkning utenom, sy byner dette emnet å bli ekstremt interessert. En annen ting er med hvordan alt degraderer ved høyere tempraturer. Det er ganske få maskiner en finner i dag som har kjørt på 90c + 24/7 i over 5 år. Får både GPU og CPU.

  2. Med hvor latterlig strøm effektive AMD sine APU'er er, så må det være noe i den rettningen Samsung ser potensialet i.

     

    Også dette med at det blir gode utvikler muligheter når tlf, laptop, pc og konsoller alle bruker den samme innmaten. Max ytelse og enklere utviklerverktøy takket være kompatibilitet er nok fremtiden.

     

    AMD trenger bare noe kjølig eller ikke-overklokket ut av boksen for vanlige bygge-forbrukere og de har mer gpu dominans enn jeg hadde våget å tro på mange år nå. Navi, ikke bli en varm potet ?!

    • Liker 1
  3. Skal oppgradere pcen med nytt hovedkort og cpu i sommerferien. Amds 3000 serie ser bare bedre og bedre ut :)

     

    Ser ut som det folk har lengtet etter i 2019 år så langt, men det var ikke jesus som kom oppsto. Det var Ryzen's Zen2 R3K serie.

     

    Er det rart de venter med Threadripper ved nyhøsten, når forbruekre får muligheten til å få seg 16 kjerner? Intel greier ikke noe sånt til en solid pris, neida.

  4. Hvis de skal klemme flere kjerner inn på konsumentsokkelen sin, så må de øke størrelsen, så det er helt logisk at den blir ny, og bra er det. Hadde vært flott hvis de kunne lagd sokkel og brikkesett som varer 4-5 generasjoner.

     

    Da blir det ikke gigantisk og anti-forbruker mersalg på hovedkort produsentene. Så da blir de sinte, eller vil ikke være like trofaste. Og resultatet da blir at Intel legger opp til et enda kraftigere comeback for AMD. Dette er den generelle tankegange bak hva de driver med, selv om morsomme hacks har klart å gi noen av de siste generasjonene med Intel prosessorer, bakover-kompatibilitet på enkelte hovedkort.

     

    Spillet er om dominans og penger, selv om Intel ironisk ikke kan se at deres stahet stiller AMD i enda sterkere lys for forbruker. Det er helt vilt.

  5. Det er jo ganske få, hvis tallene er realistisk. 0.002%.

     

    Men det er ikke vanskelig å forestille seg at det er lett å skade seg, særlig hvis man kjører fort. En liten dump i veien er nok til å sende hele personen og sykkelen på ansiktet i asfalt og grus, og om verre er, fra et fortau og ut i veibanen der det kjører biler og lastebiler.

     

    Jeg tror nok det blir strengere regler etter hvert, at sikkerhetsutstyr blir pålagt, så som hjelm, polstrede hansker, og albue- og knebeskyttere. Det er mye kraft i de dingsene.

     

    Får bare håpe at folk bruker huet og kjører pent. Det er en genial oppfinnelse som jeg tror vil revolusjonere mye av hvordan vi oppfører oss i samfunnet, med tanke på bevegelses- og handelsmønster.

     

     

    Én ting jeg dog lurer på er bruk om vinteren. Er det tørr asfalt, så skal det jo gå, bortsett fra kalde hender og føtter .. det er jo bare å kle på seg. Men det må vel utvikles piggdekk til dem? De fleste tåler jo ikke vann heller, men snø bør jo gå, det preller jo oftest av. Men blir vel en risiko da. Om batteriet og elektronikken tåler sterk kulde er jo også diskutabelt, selv om elbiler gjør det, så er vel dette litt mer åpen og følsom elektronikk?

     

    Det er ikke så mye som skal til for at sikkerheten og troverdigheten på sparkesyklene for eksempel blir ordnet nok så bra. Jeg ser for meg at en fjæring funksjon for hjulene ville ha hjulpet en god del for å unngå de enkleste humpene for eksempel. Dette finnes passivt i dekkene i dag allerede på noen modeller, svak effekt men den er der. Den andre løsningen hadde vært å tvinge maks hastigheten ned til et lavere tall, basert på for eksempel hvor stor og klumpete en el-sparkesykkel er. Jo tregere de er desto lengre kjører de uansett, så det hadde vært et lite tap i lengden å ikke kunne kjøre i 30kmh.

     

    Selv ser jeg for meg at jeg ikke kommer til å kjøre over 15kmh for det aller meste, men folk er forskjellige og ikke alle er like gode eller forsiktige med kjøringen sin dessverre. Men det kunne ha vært mye verre.

    • Liker 1
  6. Det aller verste, og beste, er at det er en teknisk mulighet (som jeg ikke tror på) at AMD slår Nvidia hardt i raytracing her.

     

    Det hadde i så fall blitt den samme rundt-dansen Nvidia alltid har gjort i fortiden, der de lar AMD lansere og implementere ny teknologi. Mens Nvidia finpusser imens.

     

    Ikke at det er noe stort marked for dette uansett, AMD har annen langt mer fancy teknikk som kan ha langt mer innvirkning på ytelse og estetikk som vist i artikkelen. Er sånne ting som er mer relevant for alle forbrukere og alle ytelsesklasser og ikke bare eliten som sitter med 80fps i 1080p mens jeg meier dem ned med mine 200fps på en 1080p 240Hz skjerm.

     

    Nvidia har hatt trege salg og andre indirekte problemer den siste tiden uansett, så skål til håp på at AMD tar i flere skippertak så markedet blir balansert igjen.

     

    Kan da meddele at det akkurat nå er masse AMD kort som selges billig eller med bra tilbud, utmerket om du ikke er en elitist 4K gaming snobb :p

  7. God kommentar fra Theo her. Jeg skal legge til at google ikke engang trenger 100% av kaka for å vite alt du gjør. De trenger mindre en 50%, om ikke bare 25% for å vite alt de trenger for å ha en fullstendig profil på ditt liv og div.

     

    Kredittkort transaksjoner loggføres, nett tilgang logges, data sammenlignes med maskin læring i hyppig hastighet og treffsikre antakelser ut nyttes hele tiden slik at google vet alt om deg. Uansett hvor, når, og hva.

     

    Så dette er bare et barnslig røykteppe fra google, om å gi oss illusjon av kontroll. Falsk sikkerhet så de kan hakke videre på dine daglige vaner.

     

    Jeg er nå helt sikker på at hele land hadde blitt fristet til å kaste bort alle telefoner om de viste hvor inni lomma de er på silicone valley. Mens ingen tar oss seriøst selv om vi har det de gjør i svart på hvitt. Ække det koslig?!

    • Liker 2
  8. Dyr teknologi ingen har spurt om, må jo bare få problemer i start fasen. Innovasjon liker jeg like mye som alle andre, men jeg tror ikke Samsung er så gode på testing av produkter som de tenker de egentlig er.

     

    Når var sist gang noe revolusjonerende virkelig ble elsket av forbrukere? Og aldri fikk problemer i start fasen? Før så hadde vi dyre men gode test faser av produkter for å forsikre kunde om at de ville være 100% fornøyd med et kjøp.

     

    Nei billigere om DU gjør dems jobb for dem, gratis isteden. Nei for en lat utvikling.

  9. Jeg har fulgt prisene og kommentarene fra AMD og Intel over lengre tid nå. Så med andre ord, jeg er greit sikker på hva årsaken her er til hva problemer Intel har.

     

    Intel's mangel på leverte prosessorer lener seg faktisk på at AMD leverer et godt produkt. Det har god tid tilbake tvunget Intel opp fra 4 kjerner opp til 8. Men folk må vite at dette gjør det rundt 50% mindre sannsynlig for at Intel klarer å lage 'perfekte' prosessorer med 8 kjerner som er sterke nok til å holde på tronen de har hatt alla top ytelse. Da har AMD sine litt svakere, men mye mer stabile prosessorer tvunget Intel i et hjørne, og utfallet har vært som så:

     

    8 kjerner uten hyperthreading.

    Dyre, få, 8 kjerner med 16 tråder fra Intel.

    En "KFC" versjon som selges uten Intel Integrated Graphics.

     

    Og siden mindre perfekte prosessorer blir til de svakere versjonene, så har en også sett (vanlig for Intel) mer stabil levering av de svakere 9700, 600 osv. Alt, er produkt av sprengte krav Intel strengt tatt ikke var klar til å holde slik at de kunne levere like stort volum av prosessorer som før.

     

    AMD fortjener full respekt og kudos her for det de leverer. Men også for det enorme ytelses-spranget Intel har utført. Det er derimot for folk med smalt eller litt stort budsjett ikke lenger noe krav eller vits i og velge Intel rundt denne tiden i disse årene. Intel klarer ikke levere like mange sterke goder slik AMD kan. Og 2019 blir spennende videre nå som Intel's priser stiger der AMD synker før de slipper deres nye 3xxxX serie top-moderne nye verker for markedet.

  10.  

    Med tanke på klima, miljø og gjenbruk, burde det innføres en ekstra skatt eller avgift på ting som er vanskelige å reparere. Forbruk er en av de største synderne når det kommer til forurensing

    Kan heller ikke du og de som vil ha telefon som du kan fikse selv kjøpe en slik? du finner de nok i billigkroken

    Fra et design perspektiv, så er det eneste som stopper produsentene av telefoner fra å lage en reparerbar telefon, grådighet. Om ingen andre har sagt det, så hører du det her vertfall. Design for telefoner traff midt-punktet rundt 2014 ser det ut som. Telefoner var ikke vanskelige å fikse i det hele tatt, batteri kunne kjøpes på nytt. Bytting av deler var lett, en kunne fikse 40-70 telefoner på en dag om en var i industrien og var ok-ganske dyktig.

     

    Om en analyserer design i dag, så ser vi at mange mange MANGE hjørner er kappet vekk for at produktet skal være billigere og letter å masseprodusere. Men samtidig så har brukervennlighet blitt extreeeeeemt over-komplisert. Så bare glem å reparer eller bytt batteri om du ikke er klar for en lengre jobb med sære verktøy. Det går, men det er 100% garantert gjort på pur faen av de som lager produktene.

     

    Ikke at de som betaler 10-20.000kr per telefon bryr seg så mye om de knuser skjermen med pølsefingeren sine, siden de bare kjøper seg en ny en.

  11. Det er like lite uvanlig å lagre passord for brukerene sine i ren tekst, som det er kritisk ille og veldig farlig/skadelig å lagre passord i ren tekst. Og det er nettopp det, veldig farlig og kan lett bli feilen som ødelegger sikkerheten for millioner av brukere på nett.

     

    Jeg ser for meg at all passord data enten har blitt støvsugd opp allerede, eller at det kommer til å skje om relativt kort tid om Facebook lar dette stå. nei, det er best for oss brukere å ikke bruke facebook. Eller ha forskjellige passord på alt mulig. Masse bedrifter og diverse er late og dårlige på sikkerhet, mens de tror de er gode inntil en hacking skjer.

    • Liker 1
  12. Det er strengt tatt ikke mulig å unngå Telenor. De tar kontakt med deg enten du er kunde eller ikke, men tull til sides. Dette er et grått problem. Noen kunder som meg bryr seg ikke eller klager ikke. Mens andre igjen sier ifra. Og blant dem igjen så har vi billigtypen som skal ha alt billig og perfekt. Og personen som forstår at noen ting koster. Eller ikke alltid kan bli perfekt.

    • Liker 3
  13. Selv byttet jeg helt på slutten av året 2018. Både for å slå til på tilbudet, men også litt for "hvorfor ikke?". Et helt nytt batteri øker levetiden samt mobilens verdi betraktelig hvis jeg skal selge den senere. Er nok mange som har tenkt slik.

     

    Hell yeah, jeg skal definitivt kjøpe noen S7 batterier som jeg kan ha liggende. Om ikke, så bare må man jo kjøpe med nytt batteri. Utenkelig med dårlig effekt når telefonen er ny også.

  14.  

    Cpu er faktisk ikke så nøye, kamera er viktigere, Snapdragon 845 gir en silkemyk OS opplevelse. Kan være en skikkelig monstermobil dette

     

    CPU, som er kjernen til telefonen, er altså ikke så viktig? Men kamera er viktigere? Er du en slags influenser eller instagrammer siden dette er så viktig for deg? Det viser seg også at kamera-specs ikke har så mye å si men softwaren som behandler. 

     

    Jeg derimot mener det motsatte. CPU har mye og si, og kamera har ikke vært spennende på mobil på over 5 år nå. At denne har snapdragon 845 og 6GB RAM gir absolutt ingen intensjoner om at dette blir en monster-mobil.

     

    Selv OnePlus 6T med 10GB RAM eller Note 9 til Samsung viser seg å være tregere i realiteten ved testing, enn en iPhone XS Max på usle 4GB RAM (og en del kjerner fattigere). Jeg hadde tatt 4GB RAM med høy hertz over hvilken som helst 6, 8 eller 10GB med lavere hertz. 

    Denne telefonen virker for meg som en middelmådig telefon som absolutt ikke kan måle seg i kraft med andre toppmodeller, men sikkert mange influensere som får stjerner i øynene når de ser så mange kameraer bak. Forøvrig er fingersensor + Android en meget dårlig kombinasjon, men face-ID til Android har ikke vært vellykket for så mange, så det er vel det eneste alternativet. Dog ikke veldig sikkert, men det er ikke Android i utgangspunktet heller.

    Er nå enig i starten her, men dårlig råmateriale gir lite å jobbe med derimot.

     

    En må liksom ha en god pakke løsning av alle elementer for at det skal bli veldig bra. Men igjen så kommer det an på i dette tilfelle spesielt sett, om Nokia gjør det riktige med software.

     

    Fra et større perspektiv, så må jeg nå påpeke at effektiviteten for telefoner har falt en god del. Med vilje, fra de som er leverandør av moderne kode. Her ekskluderer jeg sikkerhets tiltak, der folk har funnet konkret bevis på at for eksempel android yter verre etter oppdateringer, selv i uviktige applikasjoner. Kun fordi Google sier det når de tvinger i oss oppdateringer. Så fra dette perspektivet, så er faktisk slike teknologiske framsteg og eksperimenter gode. Kanskje det vil tvinge de som holder på met sabotasje av ytelse, til å la være slik de skulle ha gjort fra starten isteden? Slik at vi kan gjøre noe ordentlig med telefonene og ikke fokusere på det ekle mer-salget de trøkker i tryne på oss år på år?

     

    Det hadde vært kult. Alt som dytter mot dette er jeg for. Sikkerhet på telefon er døfødt uansett, er jo bakdører i alt unntatt apple produkter så en må kjøre annen sikkerhet for at en skal beholde dette. Ikke noe stress for meg, blir faen meg Nokia igjen på meg. Orker ikke alt dette andre pisse lenger med de andre firmaene personlig.

  15. Det har vært rapporter om at de nye volt justeringene tillater noe bedre ytelse i det siste med justeringer. Men også at en kan få enda mer ytelse av en god vifte-kurve. Jeg er ikke helt sikker, må teste dette selv. Men om tilfelle, så er det bitterlitt gratis ytelse.

     

    Selv skal jeg stor kose meg med oppgradering av kjøleren min på Vega 64 kortet mitt når jeg får dette bestilt. For 1080p så er det sjukt mye futt i kortet, og nå enda mer med gode kontrollere fra AMD.

    • Liker 4
  16. Selv om dette er en god endring, så ødelegger dette faktisk en god del eldre og solide prosjekter som har blitt gjort mulig takket være eldre skreddersydde annotasjoner (Mysteryguitarman hadde ett husker jeg). Så dette er da faktisk trist og unødvendig der, det blir sikkert et lite marked for å bruke disse opplevelsene og ta det opp på film før det da forsvinner helt og blir ødelagt.

     

    Det moderne systemet hadde dog vert bedre om vi hadde fått mer fleksibilitet og tids-lengde. 20 sekunder på slutten holder ikke alltid for noen folk sine kanaler ser jeg.

    • Liker 1
  17. Apple: «Challenge accepted»

     

    Jeg tror ikke apple klarer å lage et utfordrende produkt. 2 brett i bruk, og den vil knase istykker? Bytting av skjerm til 5000 er da uaktuelt for apple da de heller vil selge deg en til enn å fasilitere mulighet for reparasjon.

     

    Litt av risikoen her er da selvfølgelig om skjermen kan lages for og tåle en støyt eller ikke. Apple er gode til å "tenke annerledes", så hvem vet hvordan det kan gå.

     

    Siden Samsung er først ute, så håper jeg indelig at de kapitaliserer godt på forspranget.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...