Gå til innhold

Kaaz

Medlemmer
  • Innlegg

    936
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaaz

  1. Jeg valgt faktisk å gå fra min Z5 Compact og tilbake til min Z1 Compact. Nettopp pga at Z5'en var mye tregere enn Z1.. Spesielt kameraet var tregt og Snap...

    Z5'en var rask når jeg kjøpte den, men etter at det ble lagt inn Android 6.0.1 så ble den utrolig treg.

    Etter litt Googling så ser jeg at jeg er ikke eneste person som sliter med treghet på Z5, spesielt kameraet...

    Z5 Compact ble nok mitt siste Sony-kjøp..

     

    Kanskje det kan være en idé å nedgradere Android? Hva tror du? Jeg husker at kameraet var veldig kjapt og bra i starten.

  2. Jeg har hatt en Z5 Compact i ett år nå, og den irriterer meg. Den blir stadig treg. Jeg hadde tidligere en Z1 som jeg likte godt, og gledet meg til den nye kompaktmodellen. Uten grunn. Når jeg fyrer opp den gamle Z1-en så synes jeg faktisk den er kjappere enn Z5-en. For mitt vedkommende så driver jeg og teller på knappene om jeg heller vil gå litt opp i størrelse og velge Galaxy S7 (ev. S8 hvis den også blir vanntett). Fant forøvrig en gammel S3 som jeg gjenopprettet til fabrikkinstillingene, og også denne virker mer lettdrevet enn Z5 compact. Jeg forstår egentlig ikke hvordan dette er mulig, men det er sånn det oppleves i praksis hos meg. Denne nye Xperia X Compact frister heller ikke når den ikke er vanntett.

  3. AC adapteret til en fiberboks har blitt borte. I spesifikasjonene står det at den bruker 12V og 3,7W/4,7W. Kan jeg bruke ett adapter fra en annen "dings"? Jeg har to adaptere på kontoret, den ene er 12V og 200mh ut, og den andre er 12V og 3000mA ut.

     

    Vil jeg overopphete adapteret hvis det har for liten kapasitet eller vil det bare levere for lite strøm? Er det noe i veien for å bruke et adapter med høy kapasitet til en dings som ikke trenger så mye strøm?

     

    Håper det er noen med litt peiling på elektroniske beregninger som kan oppklare dette for meg.

  4. Hva ble høydepunktene dine som du plukket med?

     

    3 stk. Haandbryggeriet Bestefar

    3 stk Hornbeer Julehumle

    Haandbryggeriet Nissemor og Nissefar

    Berentsens Stelliger Divum

    Berentsens Julefnugg

    Berentsens Jule Avec

    Kinn Tomasmesse

    Haanbryggeriet Sundvolden Porter

    Pluss fire Amager: Hr. Fredriksen, IPA. og en belgisk og en dipa fra Sinners-serien.

     

    Hadde tenkt å kjøpe Fanø Julebrygg, Ringnes Polaris, Lervigs Jul, Laade Gaards Juleøl, Gouden Carolus Christmas og Baladin Nöel, men de fant jeg ikke. Ikke er de tilgjengelig på nett ennå heller. Hadde lyst til å kjøpe to Stelliger Divum for lagring, men den var så jævlig dyr at det ble med den ene. Skal la den stå i to eller tre år. Synes den er for søt fersk.

    • Liker 1
  5. Jeg har drukket Python fire ganger allerede, først på flaske (da virket den søt), så fra fat (da virket den ikke søt), så fra flaske igjen to ganger (da virket den heller ikke spesielt søt...).

    Jeg synes heller ikke det er mye pilssmak. Det har vel mer med bryggeprosessen og noen av ingrediensene å gjøre. For meg smaker den som en tripel med ekstra humle og en eller annen liten smak som minner om pils. Vet ikke om det er undergjæring eller ingredienser som står bak det.

     

    @Extra: Jeg droppet både Mikkeller og India Pale Lager. Sistnevnte drakk jeg en smaksprøve av på Oslo ølfestival, og jeg syntes den smakte som et eksperiment. De tre Mikkellerølene fristet heller ikke. Vurderte Ricemarket, men magefølelsen sa at Omnipollo Mazarin og Midtfyns Wasabi & ingefærer bedre. Begge drukket fra fat på Amundsen. Lette gode øl som passer til Sushi o lign.

  6. Nyter en bedre Nøgne Ø Tiger tripel etter en nydelig fårikål gryte laget av kona..

     

    Livet er herlig, skål...

     

     

    Ble ipa til maten, henholdsvis Fyr og flamme og Proper job. Gjorde jobben det. Polet rådet også til Ipa og lysere øl..

     

    Prøv Ægir Harvest Ale neste gang. Tror den er enda bedre til fårikål enn IPA-er. Mulig Haandbryggeriets Hesjeøl også er knall, men har iikke prøvd den til fårikål ennå.

  7. Jeg fikk en liten aha-opplevelse for et par uker siden da jeg smakte Havrestouten til NØ. Jeg mente å huske at jeg ikke likte denne noe særlig sist, men duverden, av øl du kan kjøpe på en standard rema, var denne helt overlegen av hva jeg har smakt.

     

    Det er mulig det er mye tam Guinness som har fått meg til å innbille meg at svart øl ikke er noe for meg, for etter denne aha-opplevelsen har jeg virkelig fått smaken på stout og lignende. Derfor slo jeg til på storslippet på valkenpolet sist fredag, og handlet inn en Brewdog Dogma, Brewdog Tokyo*, Emelisse White Label Imperial Russian Stout (Ardbeg ), Emelisse Rauchbier og en De Molen Nood & Deugd.

     

    Har smakt på Dogma og Rauchbieren, og begge fallt så absolutt i smak. Tokyo* kjøpte jeg mest for å smake øl med ekstremt alkoholnivå (18%). Er veldig spent på den ardbegtønnelagrede, da jeg er veldig glad i Ardbeg og islay-whisky generelt.

    Er det ikke herlig med overraskelser? Når du er ferdig med disse er det masse herlig mørkt øl som venter. To av mine favoritter er Haandbryggeriets Dark Force og Odins tipple.

  8. Da får jeg klare meg med hjemmebrygget som jeg ikke har tatt med her. I så fall blir det mindre på naboene. :innocent:

    Du lever helt på grensa nå, men jeg ble beroliget av å høre om det hjemmebrygget. :-)

     

    Tipper det ikke er mange her inne som tar sjansen på å ha mindre enn to hundre flasker stående, eller hva?

     

  9. Kommer an på hva du sammenligner med. Er det en imperial stout så blir den tynn. Er det en annen stout i butikkstyrke blir det noe annet. Den har mer smak enn Ægirs Sumbel Porter og den er svært lik i smak som Nøgne Øs Havrestout.

    Jeg ble ganske imponert da jeg smakte Kinn Svart Hav for ett par måneder tilbake. Har kun smakt en eneste flaske men det umiddelbare inntrykket var at den gikk inn på en førsteplass blant vanlige butikkøl på min liste. Rett foran Sumbel.

     

    Jeg har dessverre bare smakt Svart hav på en pub når de ikke hadde noen imperial stout som var det jeg egentlig ville ha. Derfor fikk den dessverre litt urettferdig vurdering av meg da. Jeg må nok gi den en sjanse igjen en gang.

  10. Plukket tilfeldigvis en Dorothy Goodbedy's wholesome stout på meny i går, makan til lite smak er det lengen sin jeg har smakt. Men det overrasket meg egentlig ikke .

     

    Der er jeg faktisk ikke helt enig, men smaken er som kjent forskjellig og i tillegg kan det være variasjone i batcher, lagringstid, lagringsforhold og dagsform hos den som smaker.

     

    Kommer an på hva du sammenligner med. Er det en imperial stout så blir den tynn. Er det en annen stout i butikkstyrke blir det noe annet. Den har mer smak enn Ægirs Sumbel Porter og den er svært lik i smak som Nøgne Øs Havrestout.

  11. Rising Sun hadde de kun fått 4 flasker av, og de 4 første i køen fikk dem

    Var du en av dem?

     

    @Storemyen: Du får kjøpe noen i Danmark da? De har litt å velge mellom der og. Gjetter på at det er en del gode øl igjen når du er tilbake, selv om high geek-ølene er borte.

     

    Tar stadig med meg kvoten og vel så det på disse turene.

    På grunn av ølfestivalen rakk jeg heller ikke innom i helgen, men regner med at et og annet står igjen kommende helg også. Men med ca 130 l pol og egenimportert øl i kjelleren og ca 30 på hytten lider jeg ikke nød de første partre ukene.

     

    Tre uker går fort. Plutselig er du tom, og da nytter det ikke å komme her og beklage seg. Bare nevner det.

  12. Ja, drakk den på Mikkeller sin bar i fjor. Nå har jeg ikke notatene jeg skrev opp lenger, da den telefonen er ødelagt, men det jeg husker av den var at det var latterlig mye røyksmak. Virker som om man har røyket sigarerer hele dagen etter at man har tatt et glass av den. Nå er ikke jeg veldig bereist i whiskey verden, men Texas Ranger smakte mer røyk enn selv de mest røykfulle whiskeyene jeg har smakt.

    Liker du røyksmak kan den anbefales, er du ikke så veldig glad i den, er det mye annet jeg ville brukt penger på før jeg prioriterte å få smakt den. Når det er sagt, vil jeg si at den er verdt å prøve hvertfall en gang, da det var veldig spesielt å drikke den.

    Drakk den på Samfundet sin ølfest forleden. Kan ikke si jeg merket mye til røyksmak i den egentlig, men det var nå en merkelig øl for det. Svart og stout-aktig, men med en litt kvalmende smak og et hint av chili i ettersmaken. Kan hende jeg ikke var helt i modus for en slik øl da jeg drakk den, men var nå ikke så veldig fan av den. Virker imidlertid som folk ellers på nettet synes mye positivt om den.

     

    Drakk den fra fat på Rover i Göteborg i går. Ingen røksmak, men mye chili. En kuriositet, ikke noe jeg vil drikke igjen i motsetning til f.eks. Midtfyns Chili Tripel. Mikkeller har sikkert laget en røkversjon også. Fyren er i ferd med å bli en kuriositet selv. Mens Midtfyns lager øl med Chili og Wasabi hvor disse smakene ikke dominerer, men blander seg inn til en balansert helhet, så skal Mikkeller alt for ofte gå til ekstremiteter. Heldigvis lager han en del gode balanserte øl også.

    • Liker 1
  13. 4 flasker faktisk... Den nest største skuffelsen var at alt av Alvinne var borte da jeg kom dit litt etter tre. Hadde ikke regnet med å få tak i Undressed Monbazillac Barrel Aged (og den har jeg vært så heldig å smake før uansett) men Mano Negra hadde jeg et håp om å få. Når det gjelder én flaske pr. kunde så er jeg nå helt enig i den avgjørelsen når det var snakk om så ekstremt små volum. Jeg trodde de minimum hadde fått tak i en kasse eller to av dem.

    Men nå er spørsmålet hva jeg skal velge som kosedrikk ikveld: Abstrakt AB:09 Cranachan Imperial Stout eller Dog A Imperial Stout? :) Tror nok det blir en Cranachan.

     

    Jeg har to Mano Negra. Du kan overta den ene hvis du vil.

    • Liker 2
  14. Rising Sun hadde de kun fått 4 flasker av, og de 4 første i køen fikk dem

    Var du en av dem?

     

    @Storemyen: Du får kjøpe noen i Danmark da? De har litt å velge mellom der og. Gjetter på at det er en del gode øl igjen når du er tilbake, selv om high geek-ølene er borte.

  15. 200spenn for en øl er dyrt ja , men hadde virkelig lyst på "Tokyo Rising Sun". Dessverre får jeg ikke den muligheten nå. :(

    Det er masse øl igjen, Vice. Hva med Port Brewing Old Viscosity, Stone Imperial Russian Stout, Emelisse White Label Imperial Stout, Det lille bryggeri Bryg 200, De Molen Hel & Verdomenis, Beer Here Dark Hops (black ipa) eller Brewdog Abstrakt 09? Har alle disse bortsett fra Bryg 200 og Emelisse White Label. Har også en Abstrakt 10 og en Stone Older Viscosity. Vi kan alltids ta en smaking igjen når det blir litt kaldere og imperial stoutene kommer til sin rett.

  16. Kaaz: Hva tok du med deg da?

     

    Jeg tok med meg en hel del men måtte desverre begrense meg, mest pga. økonomien. :/

     

    Dette tok jeg med meg:

     

    • Stone Imperial Russian Stout/Stone Oaked Arrogant Bastard/Old Guardian
    • Lost Abbey Inferno
    • Port Brewing: Old Viscosity/Midnight Expression Lager/
    • 8 Wired/Nøgne Ø - Ø For Awesome
    • Emelisse Rauchbier/Emelisse White Label Imperial Russian Stout (Ardbeg BA )
    • BrewDog Libertine Black Ale/Dogma
    • Green Flash Rayon Vert
    • Ægir Lynchburg Natt
    • Evil Twin Yin & Yang (Blandet)
    • Beer Here Nordic Rye

     

     

     

    Til den totale sum av 1456 KR. Ægir Lynchburg Natt har jeg en avtale med en kamerat om å dele, så blir halv pris der, så reell pris blir 1356 kr. Absolutt ikke verst for såpass mye øl. HB Dark Force Reserva var desverre utsolgt. Vurderte også sterkt The Bruery Autumn Maple og Rugbrød men de kostet ca 150 kr pr. flaske, så droppet jeg det i denne omgang.

     

    Slenger inn noe bilder av øl-torget på Valken senere, for det var et imponerende skue! :)

     

     

    Jeg kjøpte masse, for 3700,- kroner.

     

     

     

     

    HB Akevittporter

    Hoppin Frog Mean Manalishi

    Brewdog Abstrakt 9

    Sigtuna triple hop

    De Molen Bommen & Granaten

    Stone Oaked Arrogant Bastard

    Brewdog I hardcore you, Libertine black

    Mikkeller Open Window, Westerbro toilet bayer

    The Bruery 4 Calling birds, Autumn maple og Rugbrød

    Emelisse Rauchbier

    Alvinne Mano Negra

    Beer Here Nordic rye, Hoptilicus, Hopfix, Dark Hops og Ammestout

    Evil Twin Epilogue

    Port Brewing Mongo, Shark attack og Old Viscosity

    Carussin Clandestino

    Green Flash Palate wrecker, Rayon Vert

    Lost Abbey Carnivale

    Schneider Mein Blondes

    Nøgne Ø for awesome

    Kissmeyer Hornbeer et eller annet samarbeidsbrygg

     

     

     

     

    Stone Imperial stout og Old Guardian skal jeg ha med meg fra Gøteborg i helgen og de er litt billigere der. Det var en del imperiale Brewdog-øl jeg ikke kjøpte fordi jeg syntes det ble for dyrt. 200,- for en 33cl flaske er for drøyt. Det finnes så mye god øl som er mye, mye billigere så jeg synes ikke det er noe vits i å skulle MÅTTE smake på alt for enhver pris. Gadd ikke kjøpe noen av surølene heller, 3 Fontainens geuzer er for sure, ikke har de noe fruktsmak heller. Jeg kjøpte bare én av de italienske, mest fordi jeg ikke kjente noe til dem. De hadde ikke noen særlig høy score på ratebeer, men det betyr ikke alltid så mye. Italienerne blander ofte inn druer eller vin, og for mange blir det for uvant. Jeg har smakt noen av disse som har vært veldig gode, og har etterhvert begynt å få sansen for dem. Kanskje jeg kjøper noen senere. De fleste ølgeekene som var der i morges var opptatt av å få med seg ølene med høyest mulig Geek-score, så jeg tror det vil være mange italienske å få tak i i lang tid framover.

    • Liker 2
  17. Det at ting går så fort unna bør sende et sterkt signal til vinmonopolet.

     

    Dessverre gjør det neppe det. :(

    Jo da, det går inn. Men det produseres ikke nok. Systembolaget er en mye større og proffere innkjøper så de får tak i mer. Mikrobryggeriene må utvide produksjonen.

×
×
  • Opprett ny...