Gå til innhold

SIR WOLFIE 87

Medlemmer
  • Innlegg

    1 336
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SIR WOLFIE 87

  1. 24 minutes ago, DaniNichi said:

     

     

     

    Se her ja folk klarer ikke engang lese.

    Jeg spør da om immunforsvaret generelt blir bedre av å ta influensa vaksinen eller ikke ? Siden påpekt i bold så skriver personen "ettersom immunforsvaret vårt har blitt dårligere etter halvannet år med smitteverntiltak."

    Så blir immunforsvaret bedre av vaksinen eller blir immunforsvaret bare flinkere bekjempe det aktuelle viruset man tar en vaksine for ? Vil man plutselig bli mindre sjuk av andre ting fordi man tar vaksinen ? Altså et bedre immunforsvar ? 

     

     

    Immunforsvaret vårt har blitt dårligere ettersom alt er blitt desinfisert, folk har brukt masker osv. Derfor anbefaler han folk å ta influensavaksinen ettersom den spesifikt hjelper mot vanlig influensa som kommer til å blusse opp igjen (det har den vel allerede gjort). Selvfølgelig kan du fremdeles bli forkjøla, men det er jo en greiere ting å gå gjennom enn influensa.

    Så nei, immunforsvaret generelt blir vel ikke "bedre", men nå er det vel heller ingen andre skumle ting ute og går som det er grunn å bekymre seg for.

    Derfor: Er du bekymret for influensa eller bruker å bli svært dårlig når du får det, ta vaksinen. Enkelt og greit.

    • Liker 1
  2. 8 minutes ago, DaniNichi said:

    Kilde ? Spurte egentlig ikke deg, men du har vel tid rote fram noen kilder på det han skrev.

    Trenger vel ikke kilder for å se hvor få som som dør/blir dårlige på verdensbasis nå sammenlignet med Mars/April 2020. Etter hvert som vaksineringen øker, synker sykehusinnleggelsene og dødsfall. Det er eneste bevis du trenger. Land med stor vaksineskepsis sliter også mer enn land med stor andel vaksinerte.

    • Liker 1
  3. 11 hours ago, sedsberg said:

    Går ut i fra du koblet av en og en vifte samt pumpa for å bekrefte hvor lyden kom fra?

    Nei, venter nok med det til jeg har ny kjøler i hus. Om pumpen synger på siste vers så vil jeg ikke fremprovosere en tidlig død ved å koble til/fra før jeg har muligheter til å koble til ny.

  4. 2 hours ago, KarvaBlad said:

    Høres ut som en ledning som kommer innat viftebladene. Men der er jo snodig hvis det forsvinner av seg selv etter x minutter.

    Det jeg trodde når jeg begynte å høre lyden for rundt 1.5mnd siden også. I dag tidlig forsøkte jeg å finne frem til lyden og det virker som at den kommer fra høyere opp enn selve pumpa, nær vifta bak i kabinettet eller selve radiatoren i toppen. Virka hvertfall ikke som at det var pumpa som lagde lyden.

    Uansett har Komplett sendt en ny kjøler, så om lyden blir verre eller kjølingen endrer seg så vil jeg bytte. Nå ligger CPU (5900x) på rundt 37c idle og max 80-85c ved gaming.

  5. 5 minutes ago, sedsberg said:

    Har du fått bekreftet 100% at det er pumpa og ikke en vifte?

    Nei, vet mer i morgen. Åpner kabinettet og sjekker hvor lyden kommer fra, bør være lett å finne ut. Kan jo selvfølgelig være vifta og, men rart at lyden ikke er konstant isåfall. Er litt mer logisk om det er luft i vann som flyttes fra pumpe til radiator ved oppstart.

  6. 1 hour ago, KriZZ said:

     

    Den videoen viser jo at alt er koblet riktig hos meg. Hvorfor virker det da som at det er luft i pumpa? Lyden der virka jo litt lik som den jeg har. Er det normalt at det samles luft i pumpa når PC'en er avslått over tid? Lyden går også over av seg selv, er det normalt?

  7. 4 minutes ago, sedsberg said:

    Napp ut strømmen til pumpa og hør om lyden forsvinner.

    Fant en video som gjorde det, var samme lyd i den visstnok.

     

    Skal se nærmere på den neste gang jeg cold-booter, blir nok i morgen tidlig. Lyden forsvinner som sagt et par-tre minutter etter oppstart.

  8. 1 minute ago, KriZZ said:

    Toppen av radiator litt høyere enn pumpe, men inntak og uttak på radiator lavere enn pumpe.

     

    Dette føre til at luften legger seg øverst i radiator og aldri når pumpen.

     

    Relativt enkelt å montere ny pumpe og gjort på få minutter :)

    Slik er min og det skal være ypperlig i følge Corsair f.eks:

     

    spacer.png

     

    https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360049358271-How-should-I-mount-the-radiator-of-my-AIO-cooler-

     

    Quote

    One good mounting position is to place the radiator at the top of the case with the tubes pointing downwards. This ensures the pump is below the radiator and that air will sit at the top of the loop and not be sucked into the tubes.

     

  9.   

    7 minutes ago, KriZZ said:

    Er pumpen din plassert høyere enn inntaket hvor slangene går inn i radiator? 
     

     

    se eksempel for riktig plassering for å unngå luft i pumpen: EgEWNr9UwAAwKFu.jpg

     

    Nei, alt er plassert korrekt (Av Komplett). Radiator ligger i topp, pumpen nedenfor.

    Komplett sa at pumpen kan være i ferd med å dø, så jeg skal nok få de til å sende meg en ny bare så jeg har. Relativt nybegynner, men håper ikke installasjonen er altfor vanskelig. Blir vel lettere når jeg ser hvordan alt er montert nå.

     

    EDIT: I følge bildet ditt så er pumpen øverst? Er det riktig plassering?

  10. Hei, når jeg cold-booter PC'en får jeg denne lyden i et par minutter før det blir stille:

     

     

     

    Etter et par minutter så forsvinner den.

     

     

    Fant lignende lyd i en annen video:

     

     

     

    Er det pumpen som er "problemet"? Noe å bekymre seg om ettersom lyden forsvinner? Vært slik i et par måneder nå og PC'en er ~3.5mnd gammel.

     

    Vannkjøling er denne: https://www.komplett.no/product/1154902/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-vannkjoeling/cooler-master-ml240l-v2-rgb

  11. On 8/8/2021 at 3:15 PM, Theo343 said:

    @Dragonlove
    Raskt utkast med ca. 30min, 3090 Strix i No Mans Sky, 71% vifte, 3840@1600 alt på max og ~200 fps til fots, flight og space.

    Rødt=VRM Grønt=Memroy Blått=HotSpot
    image.png.a13cfb6c49b0be916c1cdddbfd7dda8f.png

    Men jeg forstår at du mente "kaldt/varmt" ift. at man spiller noe timer og så browser noen timer. Jeg tenker at det er mer skadelig for elektronikk i en PC om man slår maskinen av og på hver dag. Temperaturvariasjoner har selvsagt betydning.

    Synes også denne er informativ ift. bruk av Ampere til mining.

     

    Dette kan vinkles begge veier. Ikke mye som skal til for at strømbrudd skader komponenter, eller enda verre, lynnedslag mens du er på jobb f.eks.

  12. On 7/28/2021 at 8:52 AM, Garegaupa said:

    Hm. Eg trur eg gjer dette enkelt. Når eg kjem heim att frå jobb så koplar eg til ein separat kabel til kontakt nummer to. Det er gjort på fem minutt, så ingen vits i å ta sjansar.

    Den informasjonen eg har sett tidlegare har tyda på at ein kabel er OK for 3070 og nedover, medan alt frå 3080 og oppover treng to. Det @BadCat delar over her verkar derimot rimeleg eintydig: Er der to kontaktar så brukar ein to kablar, punktum. Då er i alle fall saka avgjort for min del. 😊

    Hei. Ser du har fått problemer med PC/PSU og det kort tid etter at du gjorde denne endringa med å koble til enda en kabel til GPU. Vil nok derfor tro at PSU er synderen i problemet ditt, kan også være kabelen eller uttaket/kontakten på PSU. Hvor lenge var PCen i bruk før du gjorde denne endringa?

    EDIT: Kan sikkert flytte innlegget mitt også etter hvert, syntes det var enklere å bare quote herfra.

  13. 34 minutes ago, Theo343 said:

    900W bios på 3090 med daisychain aka pigtail. Kjører man vanlig oppsett tviler jeg på at pigtail vil gi deg noe problemer.

    Selv kjører jeg dedikerte kabler fordi jeg kan men satt i månedsvis med pigtail på en seasonic 750w med både 3080 og 3090 uten varmetendenser. Alt stock.

     

    Denne er vel med 3 innganger? Om du sprenger gjennom 900w på 2 så hadde ikke jeg heller tatt sjansen. Selv makser mitt TUF OC 3080 på 350w tror jeg.

  14. 1 hour ago, PaladinNO said:

    Når noe kommer med X strøminnganger så er det opplagt meningen at alle "skal" (bør) ha dedikerte kabler.

    Ikke opplagt i det hele tatt når PSU blir levert kun med daisy kabler. Disse er ment å brukes i nettopp 2 PCI-E innganger på GPU. 3-400w GPUer har eksistert på markedet i flere år nå uten lignende problemstillinger.

    Om dette faktisk er et problem burde leverandører av PSU opplyst bedre, det gjelder også PC-byggere som Komplett.

  15. 22 minutes ago, Thor. said:

    Svar fra Corsair jeg fikk september 2020 angående PCIe kontakter:
    If with single cable is sufficient to get all ports for the GPU then its good enough.

    Gjelder Corsair RM850x, og muligens mange flere modeller fra Corsair.

    Så med andre ord, GPU med 2 connectors går greit med en kabel om den har daisy chain på enden?

  16. On 7/26/2021 at 8:11 PM, Garegaupa said:

    Viss eg har forstått det rett så er det heilt OK å kople båe kontaktane på eit RTX 3070 til eitt uttak på PSU-en (altså, å bruke ein av desse kablane med to 6/8-pins kontaktar på)?

    Ut frå det eg kan sjå om maksimalt straumtrekk og kva ein enkelt kabel toler så skal det vere godt innanfor. Eg tykkjer likevel informasjonen ein finn ved eit søk på nettet er noko tvitydig... 🤔 Enkelte tykkjest meine at ein bør bruke to kablar uansett, utan at eg vert heilt klok på kva dei meiner skal vere fordelen med dette. Eitt argument eg har høyrt er at ein kan fordele lasta over to ulike 12 V-rails på den måten, men min PSU har berre ein enkelt 12 V-rail uansett.

    PSU-en det er snakk om er ein Corsair RM850x i tilfelle det er relevant for saka.

    Kjører en kabel (daisy chain) til mitt 3080 TUF OC, bruker en Corsair TX850M. Kjørt det slik i 3 måneder nå uten problemer.

    Men jeg fikk nesten sjokk når jeg leste skrekkhistorier om folk som så hvit røyk fra skjermkortet når de visstnok gjorde det slik. Var nok andre ting som var årsaken til de tilfellene. Hørte forøvrig også med Komplett som også sa det var OK og at de ikke har fått info fra leverandører av PSU spesifikt om kabling til 3xxx kort (var de som bygde min PC også).

  17. 12 minutes ago, Aetius said:

    Hvis både stabilitet og luftflyt er bra, har du ikke noe å bekymre deg over.

    Det er det. Selv i et rom på rundt 30 grader er alt stabilt selv når jeg spiller spill som Cyberpunk f.eks. Regner med at om kabelen ikke hadde taklet spenningen så hadde den eller koblingen skulle smeltet innen tiden som er gått?

    Sendte uansett Komplett en mail, så får jeg se hva de sier. Er vel ikke den eneste de har bygget der de har gjort det slik.

  18. Hei. Har hatt min Komplett-PC i 2,5 måneder nå og alt er 100% stabilt. Har et Asus 3080 TUC OC Gaming samt en 5900x CPU.

    Har blitt litt oppmerksom på såkalt ''daisy-chain'' på GPU, noe det ser ut som at Komplett har brukt når de bygde PC'en (Corsair TX850M PSU). Kablingen de har gjort er veldig bra med tanke på luftflyt osv, så tanken på å legge opp enda en daisy chain kabel hvor 2 6+2 pins blir hengende ubrukt høres ikke bra ut. Er dette noe jeg burde bekymre meg over? Er det noen som har kjørt Daisy Chain på 2x PCI-E siden i fjor høst uten problemer?

    Slik ser det forøvrig ut:

     

    spacer.png

×
×
  • Opprett ny...