Gå til innhold

Hobby2000

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hobby2000

  1. De seneste månedene har flere (mindre) og rimeligere elbiler blitt presentert med forhjulstrekk. I alle tester står det at "forhjulstrekk er det dårligste av tre alternativer", men jeg lurer på HVOR kritisk dette egentlig er - med tanke på "vanlig" fremkommelighet på vinterføre? Jeg skjønner jo at dekk, lastplassering, assistentsystemer osv også har mye å si for dette. 

    MEN, helt grunnleggende: Vil man i praksis oppleve stor forskjell, dersom man går fra forhjulstrukket fossilbil til forhjulstrukket elbil? Og når man lever helt greit med forhjulstrukket fossilbil - i forhold til dagens kjøre- og fremkommelighetsbehov...? 

  2. Zeph skrev (6 minutter siden):

    Trur det stemmer, men kjøper du KLP sine indeksfond så betalar du vel kun plattformavgift så prisen blir rundt 0,18-0,20%?

    https://www.nordnet.no/market/funds/17334521-nordnet-global-indeks?details
    https://www.nordnet.no/market/funds/17334524-nordnet-usa-indeks?details

    Kjøper du KLP- eller DNB-fond hos Nordnet så kjem kostnader i tillegg og prisen opp på 0,28-0,30%.

    Nettopp - og da blir konklusjonen jo at DNB faktisk er rimeligere enn de to andre "konkurrenter". Og med lavere (laveste?) plattformavgift hos DNB skal det godt gjøres å finne et rimeligere alternativ..... ELLER?? 

    • Liker 1
  3. Har en liten diskusjon gående med svigerfar mht mulighet for justering av nivå for regenerering i Tesla Y. Vi er begge enige om at det tidligere var mulig å justere på dette og at muligheten etterpå ble fjernet. Spørsmålet er derimot om muligheten har kommet tilbake ved en senere programvareoppdatering og hvor i menyene denne muligheten da evt kan finnes i dag, mars 2024? 

    Kanskje det er en allvitende Tesla Y/3-eier som kan hjelpe oss :) ?

     

  4. Er midt i sorgprosessen...ved overgang fra diesel til elbil... og søker nå fortvilet etter en elbil som kan erstatte vår diesel...og trodde jeg hadde funnet Hyundai Ioniq 5 som et veldig fint alternativ....inntil jeg da ser at NAF bl.a. har en test som viser at bilen kun har 341kg nyttelast og dermed stryker fullstending i vår "familiebiltest". Men, så sjekker jeg de offisielle tallene for en tilfeldig Ioniq 5 (fra 2021/2022) - og her står bilen anført med maks nyttelast 445 kg. Omtrent det samme som f.eks. Skoda Enyaq eller ID4...Sjekket 3 ulike biler, og alle står med samme nyttelast = 445 kg

    Og da ble jeg først veldig forvirret: Hvorfor er det denne forskjellen, mlm NAF-verdien og de offisielle tall? Og hva er korrekt? Og dersom Enyaq og Ioniq 5 begge har samme nyttelast, ja da har de vel også samme problem...eller ??

  5. En av mange (?) som har utfordringer med tett partikkelfilter på dieselbil, 2015-modell Octavia som har gått rundt 140000 km. Og nå har vi fått nok nå - vil bytte til elbil!

    Det store spørsmålet er om det lønner seg å bytte partikkelfilteret før salg, eller bare la bilen være innbytte ved handel av ny bil?

    Bilen funker så langt greit - men kan man i det hele tatt selge en bil der det lyser en gul lampe ? Her tenker jeg primært på prisreduksjonen pga den "gule lampen"....

     

  6. Jeg har en Netgear R7000-router og ønsker nå å få bedre wifi-dekning med et wifi-mesh. Spørsmålet er om jeg kan bruke min eksisterende R7000-router som router i det nye mesh-systemet, eller om jeg bare kan kaste denne routeren (som jo egentlig fungerer veldig bra...)?

    Dersom jeg kunne bruke den eksisterende routeren, kunne jeg jo nøyes med å kjøpe satelittene til meshet....

  7. Har nettopp kjøpt 2015-modell Octavia.

    Fått melding om at bilen skal på "inspeksjon" og fått prisoverslag på "inspeksjonen". 

    Inspeksjonen inneholder ikke oljeskift, men nytt pollefilter. I øvrig en samlet post som bare heter "inspeksjon". Av info på nettet ser jeg at denne Octavia-modellen skal på oljeskiftservice  hvert andre år (eller 30000km) og på inspeksjon hvert år (eller 30000km).

     

    Spørsmålet er da følgende: Hva omfatter "inspeksjonen" da, når det ikke er en del av et oljeksiftservice. 

     

    Jeg ble litt forvirret.... :)

     

  8. Er dekkene retningsbestemt, og står de i så fall rette veien? Har du sjekket luftttrykk? Kan være greit å prøve med noe mindre og noe mer trykk enn hva du skal ha ifølge boken.

     

    Dekkene er ikke retningsbestemt (det er ihvertfall ikke angitt noen rotasjonsretning på dekkene..) men kanskje justering av lufttrykk kan være verdt å prøve? Jeg kjører generelt med høyere lufttrykk enn anbefalt - kan dette gjøre utslag? (Men da burde det vel også gjelde når man kjører framover....?)

  9. Har vært lykkelig eier av Octavia MK2 (2008-modell) med ContiVikingContact 5 piggfrie dek i 10 år.

    Har nå skiftet den ut med en Octavia MK3 (2015-modell) med ContiVikingContact 6 piggfrie dekk.

     

    Min gamle Octavia kunne jeg nesten alltid rygge ut av problemer med dårlig feste på glatte bakker. Dersom den ikke kom frem var det bare å snu bilen og rygge seg ut av problemene. Hadde aldri bruk for kjettinger og/eller 4WD. 

     

    Til stor skuffelse er den nye Octavian MYE dårligere på rygging - mister festet nesten på vannrett vei, baklengs. Framover er det liten forskell på ny og gammel Octavia.

     

    Jeg forstår rett og slett ikke hvorfor det er denne markante forskjellen på fetse ved rygging mellom de to Octaviaene med tilsynelatende samme piggfrie dekk på begge. De piggfrie dekkene på min nye Octavia har kun kjørt rundt 10000km og er derfor nesten "ubrukte". Jeg har naturligvis også prøvd med / uten antispinn aktivert uten forskjell. 

     

    Er det noen som har gode forslag?? Jeg synes dette nesten er et mysterium.... :)

     

     

     

  10. Om jackpad har minst 10 cm diameter og jekken har tilsvarende stor talerken slik at kreftene blir fordelt så går det sikkert bra å løfte på kanten. Om tallerken på jekk er liten så kanskje bedre om en legger en planke imellom jekk og jackpad.

    PS: Jeg kjenner ikke til hvor sterk denne kanten er på Golf.

     

    Det virker bare så "ulogisk" å føre hele vekten over på en tynn, smal kant som stikker ut - istedet for å finne flatere og jevn flate med mye større areal. Og litt for seint å bli klok på om dette fungerer når kanten er helt ødelagt...hvis ikke det fungerer..... Hjeeelp!!

  11. Ved løfteområdet bak (pilene ved "C" og "D") er det en gummi/plastikkpakning rett ved trekanten - se bildet. Så her går det ihvertfall ikke an å løfte her - så her må en enten løfte på innsiden eller "kanten" som stikker ned. 

     

    Hvis ikke jeg kan løfte i denne kanten - hvor skal jeg så løfte med jekken? Jeg har ikke en lang garasjejekk, kun en mindre - så jeg må løfte i kanalene på de markerte områdene.

×
×
  • Opprett ny...